17/9/10

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Τηρούμε υπεύθυνη στάση στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ

Με την φράση «Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα συνεχίσουμε να τηρούμε την ίδια υπεύθυνη στάση, την στάση που επιβάλλει η θέση της Ελλάδας ως πόλου σταθερότητας στην περιοχή μας, ως δύναμης ειρήνης και ανάπτυξης που προτείνει μάλιστα και συγκεκριμένες προτάσεις όπως η Αντζέντα 2014και εργάζεται για το ευρωπαϊκό μέλλον των Δυτικών Βαλκανίων», η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, Μ. Ξενογιαννακοπούλου αντιπαρέβαλλε την στάση της χώρας μας έναντι της ΠΓΜΔ, απέναντι και στον χθεσινό ισχυρισμό για πρόταση Γκρούεφσκι για την ονομασία.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Ηλία Πολατίδη, η κυρία Ξενογιαννακοπούλου τόνισε συγκεκριμένα: «Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι απαντά με μισόλογα, απαντά με αντιφάσεις και επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Αντί να επενδύσουν σε διαπραγμάτευση και την επίτευξη δίκαιης λύσης αναλώνονται σε διαρροές όπως ο χθεσινός ισχυρισμός ότι ο κ. Γκρουέφσκι πρότεινε λύση, που είναι στην πραγματικότητα οι ίδιες αμετακίνητες θέσεις που ακούμε εδώ και 17 χρόνια».

Αυτή θα έπρεπε να είναι η ελληνική θέση, αλλά να τη λέτε και εκεί που γίνονται οι διαπραγματεύσεις είπε ο κ. Πολατίδης, μιλώντας παράλληλα για σταδιακή διολίσθηση των ελληνικών θέσεων στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.
EΞΠΡΕΣΣ

3 σχόλια:

  1. «Δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Γκρούεφσκι απαντά με μισόλογα, απαντά με αντιφάσεις και επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας. Αντί να επενδύσουν σε διαπραγμάτευση και την επίτευξη δίκαιης λύσης αναλώνονται σε διαρροές όπως ο χθεσινός ισχυρισμός ότι ο κ. Γκρουέφσκι πρότεινε λύση, που είναι στην πραγματικότητα οι ίδιες αμετακίνητες θέσεις που ακούμε εδώ και 17 χρόνια».

    και αυτό σας φαίνεται ότι απαντά με μισόλογα, ότι απαντά με αντιφάσεις;

    ...αντιθέτως μιλάει καθαρά και ξάστερα..

    καλά στην Ν.Δ. έχουν πλέον Ν.Δ. (Νέα Δυσλεξία)...κοινός "αχρωματολεξία"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και μας τα λεει αυτά η Κοντολίζα από την Κεφαλλονιά..... τόσοι μακεδόνες εδώ τι καπνό φουμάρουν ;;;Ακόμη και ο στέλιος το παίζει ανυποψίαστος ...;;;δεν γνώριζε λέει οτι οι σκοπιανοί εισέρχονται με διαβατήρια που έχουν επιγραφή Republika Matsedonja... και που το έμαθε τι έκανε ;;;;ΜΟΚΟ. Να τους ξαναψηφίσετε ΖΩΑΑΑΑΑ Ε! ΖΩΩΩΩΑΑΑΑΑ.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα ο Ππαθεμελής μας φταίει; Δηλαδή τι ήθελες να κάνει; Έχει κάποια εξουσία; Μπορεί να ρίξει κάποια κυβέρνηση; Να μαζέψει 10.000 γέροντες και γερόντισσες να βγουν στον δρόμο; Έχεις ακούσει άλλον πολιτικό να μιλάει για τα Εθνικά θέματα όπως ο Παπαθεμελής; Γιατί δεν τον φωνάζουν στα μεγάλα κανάλια και ιδρώνει να βγει και στα τοπικά; Εντάξει καλό είναι που βρίζουμε τους πολιτικούς αλλά μη κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.