28/9/10

Παραιτήθηκε ο Κοσοβάρος πρόεδρος Φατμίρ Σεϊντίου

Την παραίτησή του ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Κοσόβου Φατμίρ Σεϊντίου, μερικές μέρες μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου του Κοσόβου ότι δεν μπορεί να διατηρεί ταυτόχρονα τις ιδιότητες του αρχηγού του κράτους και του προέδρου του κόμματός του.

"Υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του Κοσόβου. Ήμουν πεπεισμένος ότι το να διατηρώ τον τίτλο του αρχηγού της Δημοκρατικής Ένωσης του Κοσόβου (LDK) χωρίς να ασκώ τα καθήκοντά μου δεν ήταν αντισυνταγματικό. Το Δικαστήριο είχε αντίθετη άποψη. Σέβομαι την απόφασή του", δήλωσε ο Φατμίρ Σεϊντίου στους δημοσιογράφους.

Ο 58χρονος Φατμίρ Σεϊντίου, καθηγητής Νομικής, εξελέγη για δεύτερη φορά πρόεδρος το 2008. Το κόμμα του, το LDK, είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα του Κοσόβου και μετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό του πρωθυπουργού Χασίμ Θάτσι.

Η παραίτηση του Σεϊντίου έρχεται σε μια ευαίσθητη χρονική στιγμή για το Κόσοβο, κατά την οποία οι Ευρωπαίοι προσδοκούν ότι η Πρίστινα και το Βελιγράδι θα οδηγηθούν σε συνομιλίες για πρώτη φορά μετά τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου τον Φεβρουάριο του 2008.

1 σχόλιο:

  1. "Παραιτήθηκε ο Φατμίρ"
    ---------------------
    Χέστηκε η Φατμέ στο Γενί-τζαμί !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.