23/9/10

Αφιερώνεται στους Έλληνες προπαγανδιστές του 'στρατηγικού βάθους' του Νταβούτογλου


Πριν από λίγες μέρες, δέκα άτομα από το χωριό Γκετσιτλί του Χακιάρι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη νάρκης, την ώρα που περνούσε από το δρόμο μικρό λεωφορείο.
Λίγες μέρες πριν, όλοι οι κάτοικοι του χωριού απείχαν από το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι το υπό αναθεώρηση σύνταγμα δεν έχει καμία απόλύτως πρόβλεψη για τα 20 εκατομμύρια Κούρδων της Τουρκίας.
Οι Κούρδοι θεώρησαν ότι η πολύνεκρη έκρηξη αποτελούσε πράξη εκδίκησης του κράτους στους κατοίκους του χωριού αλλά και στο σύνολο των κατοίκων του νομού, που απείχαν σε ποσοστό 94% από το δημοψήφισμα.
Την επόμενη της πολύνεκρης έκρηξης, το σύνολο του κυβερνητικού τύπου, κάλυψε την ενέργεια των μηχανισμών του κράτους και προσπάθησε να επιρρίψει τις ευθύνες στο ίδιο το ΡΚΚ.
Σήμερα, οι κάτοικοι του χωριού αποπειράθηκαν να εγκαταλείψουν μαζικά το χωριό και περνώντας τα σύνορα να εγκατασταθούν στο έδαφος του συριακού Κουρδιστάν, διαμαρτυρόμενοι για την ολιγωρία της κυβέρνησης στον εντοπισμό των ενόχων της πολύνεκρης έκρηξης.
Οι εικόνες στο βίντεο που παραθέτουμε είναι από το χωριό Γκετσιτλί και δείχνουν την απόπειρα μαζικής φυγής των χωρικών από το χωριό. Αυτή ή μάλλον και αυτή είναι η Τουρκία.

6 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει κανενας μα κανενας Ελληνας "προπαγανδιστης του στρατηγικου βαθους του νταβουτογλου" και αντιθετως τον εχωμε γραμμενο εκει που ξερεις.
    Αντιθετως υπαρχουν πολλοι Ελληνες
    που τους λειπει μεσα στην περιρρεουσα ελλαδικη πολιτικη σαββουρα ενας ΕΛΛΗΝΑΣ "Νταβουτογλου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυριε Καλεντεριδη δεν ομιλουμε την Τουρκικη οποτε δεν μπορουμε να καταλαβουμε τι λεει ο κωλοτουρκος, ο οποιος απο ο,τι αντιλαμβανομαι πρεπει να εχει και καποιο προβλημα με την αρθρωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μα τι σοϊ βοθρος ειναι αυτη η χωρα γαμω τα σογια τους.Αυτος ειναι κουρδος και μαλλον λεει οτι φευγουν-για καποιο λογο-και οι εικονες που κρατανε ειναι απο τους νεκρους-αγνοουμενους.Οταν γινει καλα η Ελλαδα και συνελθει γενικοτερα, πρεπει να οργανωθει μια καλη εκστρατεια απεναντι... ετσι για να ξυπνανε και τα αιματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pros 23 Σεπτεμβρίου 2010 11:00 μ.μ.

    th souftekse kai ton les tourko!!!?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε 11:00 μ.μ. τι έχεις πιεί βραδιάτικα και δεν μπορείς να διαβάσεις το κείμενο ώστε να αντιληφθείς ότι ο άνθρωπος δεν είναι Τούρκος αλλά Κούρδος που εγκαταλείπει την Τουρκία και ο οποίος δεν μιλάει καλά τα τούρκικα αφού δεν είναι η γλώσσα του;

    Εάν δεν καταλαβαίνεις αυτό το απλό, τι θα καταλάβεις από τα άλλα τα πιό πολύπλοκα ώστε να είσαι σε θέση ακόμα και να πας να ψηφίσεις;

    Κάτι τέτοιοι σαν και σένα μειωμένης αντιλήψεως με δικαίωμα ψήφου μας έχουν πάρει στον λαιμό τους.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Όντως, ποιος ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ «καθηγητής» Πανεπιστημίου (ελληνικού!!!), μεταξύ άλλων έγραψε, εκθειάζοντας τον νεοθωμανισμό, ότι «πρόκειται για ένα σχέδιο διπλωματικής πρωτοβουλίας στοχεύοντας στη συνεργασία και την οικονομική ανάπτυξη του πρώην Οθωμανικού χώρου». Πλην όμως «ο ελληνικός εθνικισμός, βαθιά ταυτισμένος ως ιδεολογία με το μεταπρατισμό, κινείται στη σημερινή συγκυρία πάλι με άξονα το επιχειρηματικό του κέρδος κι όχι τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Ταυτόχρονα, αυτοί οι ίδιοι «στρατηγιστές» θα δουν τώρα να ξεδιπλώνεται μπροστά τους η μεγάλη ευκαιρία της στρατηγικής συμμαχίας με το Ισραήλ, προκειμένου να δώσουν ένα μάθημα στην Τουρκία του νεο-οθωμανισμού και να πάρουν μια ευνοϊκή συμφωνία στο Κυπριακό, τη Θράκη και το Αιγαίο».

    «Έτσι, η Τουρκία του Ερντογάν είναι αυτή που κατέλαβε το υψηλό σκαλοπάτι της ηθικής στην πολιτική και, άρα, τη δημοκρατική νομιμότητα και την πραγματική ηγεμονία. Είναι αυτή που αντιπροσωπεύει την πρόοδο στη σημερινή συγκυρία».

    «Η Ευρωπαϊκή Αριστερά, η Ελλάδα και η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να συνταχθούν στο πλευρό του Ερντογάν, του τουρκικού λαού και του αραβικού κόσμου με στόχο τη συντριβή των εθνικισμών σε Τουρκία, Ελλάδα και Κύπρο».

    Για να τελειώσει, «Είναι τεράστιο το καθήκον της Αριστεράς ανά τον κόσμο να αναγνωρίσει τη διορατικότητα της Τουρκίας του Ερντογάν, να δει αυτές τις αλλαγές και να προωθήσει ένα πολυπολικό σύστημα που, σε τελική ανάλυση, χωρίς να είναι βέβαια σοσιαλιστικό, θα είναι περισσότερο δημοκρατικό και, άρα, προοδευτικό».

    Ένας ΠΟΛΙΤΗΣ που πληρώνει φόρους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.