8/10/10

Αντ. Μιλόσοσκι: «Η Ελλάδα συμπεριφέρεται παράλογα», ...γιατί ανέχεται άθλιους σφετεριστές σαν και σας, λέω εγώ. Άει στο διάολο από δω, παλιοκ...

Γίναμε περίγελως των πάντων ως χώρα, αφήνοντας και επιτρέποντας τον κάθε άθλιο σφετεριστή να απευθύνει απαράδεκτους χαρακτηρισμούς εναντίον της χώρας μας διεθνώς, χωρίς κανένα κόστος και χωρίς αιδώ. Έτσι αποδεικνύουμε ότι όσο δεν σεβόμαστε τον εαυτό μας ως χώρα, δεν θα μας σέβονται ούτε και οι άθλιοι και οι αδύναμοι.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι.
«Η Ελλάδα συμπεριφέρεται παράλογα», είναι ο τίτλος συνέντευξης του υπουργού Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung του Μονάχου σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας.
Ερωτηθείς εάν άλλαξαν τώρα τα πράγματα με πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Γ. Παπανδρέου, που θεωρείται μεταρρυθμιστής, ο κ. Μιλόσοσκι απαντά: «Με τον κ. Παπανδρέου έχουμε περισσότερες χειραψίες, χαμόγελα, φιλοφρονήσεις, αλλά επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία κινητικότητα. Η Ελλάδα κάνει λόγο για κόκκινες εθνικές γραμμές. Το κόκκινο όμως δεν είναι το χρώμα του συμβιβασμού. Η Αθήνα απαιτεί να αλλάξουμε ακόμη και τα διαβατήριά μας, το όνομά μας στο ίντερνετ, και το όνομα του κρασιού που εξάγουμε στη Γερμανία, γιατί δεν πρέπει να φέρει το όνομα ‘μακεδονικό κρασί’. Είναι παράλογο».
Απαντώντας σε ερώτηση για το τι μπορεί να κάνει η ΠΓΔΜ για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση δηλώνει: «Δεν έχουμε το ανάλογο πολιτικό βάρος για να πείσουμε την Ελλάδα. Έτσι η διαμάχη αυτή κρατάει όμηρο την ευρωπαϊκή μας προοπτική».
Στο σημείο αυτό ο κ. Μιλόσοσκι αναφέρεται ξανά στο βέτο της Ελλάδας το 2006 στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι και στην προσφυγή της χώρας του στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, του οποίου η απόφαση αναμένεται μάλλον του χρόνου.
Στην ερώτηση ποιος θα ήταν ο συμβιβασμός, για τον οποίο κάνει λόγο, ο Αντόνιο Μιλόσοσκι σημειώνει πως «η ονομασία είναι και για μας ένα ζήτημα φορτισμένο συναισθηματικά. Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις το 67% των ερωτηθέντων απορρίπτει αλλαγή του ονόματος της χώρας και μόνον το 24% εμφανίζεται ευέλικτο».
«Η λύση είναι λοιπόν δύσκολη, αλλά όχι αδύνατη», υποστηρίζει ο κ. Μιλόσοσκι, «εάν είναι πεπεισμένες η πολιτική ελίτ, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση. Πληρώνουμε το τίμημα αυτής της διαμάχης και θέλουμε να τερματιστεί».
Σημειώνει επίσης ότι τα Σκόπια μπορεί να μην αναμένουν στην επόμενη σύνοδο του ΝΑΤΟ, το Νοέμβριο, κάποιο θετικό μήνυμα, αλλά: «Έχουμε μια πρόταση. Εάν θέλουμε να καταλήξουμε σε εθνική συναίνεση για να αρχίσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, πρέπει να διασφαλίσουμε όχι μόνον την έναρξή τους, αλλά και την αποτροπή ενός μπλοκαρίσματος από την Ελλάδα μετά από το άνοιγμα των πρώτων κεφαλαίων. Γι’ αυτό θα πρέπει να δρομολογήσουμε παράλληλα τις δύο διαδικασίες, έτσι ώστε με την ένταξή μας στην ΕΕ να ισχύει η νέα ονομασία. Μόνον έτσι μπορεί να ξεπεραστεί η δυσπιστία της Ελλάδας».
Ερωτηθείς γιατί κατηγορεί την Ελλάδα για παράλογη συμπεριφορά, όταν τα Σκόπια επικαλούνται συνεχώς τον Μέγα Αλέξανδρο και τοποθετούν όλο και περισσότερα αγάλματά του, ο κ. Μιλόσοσκι απαντά: «Ήμουν παιδί όταν πριν από 20 χρόνια η ‘Μακεδονία’ έγινε ανεξάρτητη και τότε δεν ήταν τα πράγματα καθόλου επικεντρωμένα στην αρχαιότητα. Όσο όμως η Ελλάδα παρουσίαζε την ιστορία μας σαν απαγορευμένο φρούτο, τόσο εντονότερο ήταν το κίνητρο να πούμε ότι δεν είμαστε λαός χωρίς ρίζες. Ενδέχεται αυτό να είναι σύμπλεγμα των μικρών εθνών. Νομίζω όμως ότι ο εθνικισμός της μιας πλευράς μόνον εθνικισμό αφυπνίζει και στην άλλη».
Τέλος στην ερώτηση εάν τα σχολικά βιβλία και οι χάρτες κάνουν λόγο για τη «Μεγάλη Μακεδονία», ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ δηλώνει ότι φοίτησε στην πατρίδα του σε σχολείο και δεν τον έμαθαν κάτι τέτοιο: «Η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει σύγχυση δημιουργώντας την εντύπωση ότι η ‘Μακεδονία’ έχει εδαφικές βλέψεις. Είναι γελοίο, είναι σαν να λέμε ότι το Λουξεμβούργο έχει εδαφικές βλέψεις έναντι της Γερμανίας. Διαθέτουμε μόνον 8.000 στρατιώτες και 8 ελικόπτερα και στα 20 χρόνια ανεξαρτησίας μας δεν είχαμε ποτέ πρόβλημα με την Ελλάδα στο πεδίο της ασφάλειας».
Πηγή: Deutsche Welle, Ναυτεμπορική

14 σχόλια:

  1. Ο Πολυβιος,ιστορικος απο την
    Μεγαλοπολη Αρκαδιας,γραφει:[θ.35]

    "Οι Μακεδονες τον πλειω του βιου
    ου παυονται διαγωνιζομενοι προς
    τους βαρβαρους ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΩΝ
    ΕΛΛΗΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ" και συνεχιζει,με
    την ερωτηση ,προς το "Κοινον των
    Αιτωλων,

    "Τις γαρ υμων ουκ οιδεν οτι η
    ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΡΧΑΙΟΝ ΠΡΟΦΡΑΓΜΑ
    ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΣΤΙ?"

    Τα ψεματακια και τα παιγνιδια
    με την Ιστορια των ΕΛΛΗΝΩΝ ,
    πρεπει φιλοι ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ
    ΓΕΡΜΑΝΟΙ να τελειωσουν αμεσως,
    πριν παρει φωτια το κορδελιο...
    ΑΡΚΑΣ Ο ΖΟΡΜΠΑΣ[ΒΙΑΙΟΣ]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμπάργκο και να παν να να....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας διαβάσει ο αγράμματος από την Βαρντάσκα, λίγη ιστορία και μετά να λέει τις βλακείες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μόνιμα και από όλες τις Ελληνικές αρχές επιβάλεται να εφαρμοστεί το πραγματικό τους όνομα PSEVDOMAKEDONIA προς όλους τους διεθνείς φορείς και οργανισμούς .

    καφετζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει λύση:
    Να συμφωνήσουν να τους κατακτήσουμε ειρηνικά ώστε να τους δώσουμε την ευκαιρία να αισθανθούν πολύ περισσότερο Έλληνες απ' ότι με ένα κλεμμένο όνομα.

    Οι ίδιοι βέβαια θα πρέπει να αποδείξουν ότι τους αξίζει τέτοια τιμή, να μάθουν την Ελληνική γλώσσα, ιστορία και έθιμα και να δώσουν πανεθνικές εξετάσεις. Πρώτα αυτό, μετά η κατάκτηση, εφ'όσον επιτύχουν.

    Όποια άλλη γειτονική χώρα θέλει να Ελληνοποιηθεί, δεχόμαστε αιτήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εάν τόσα χρόνια είχαμε εμείς συμφωνήσει και καθιερώσει ένα όνομα για τους Σκοπιανούς (π.χ. Βαρντάσκα, Κεντρική Βαλκανική κλπ) και αναφερόμαστε συνεχώς σε αυτό το όνομα στα διεθνή φόρα, ακόμα και με πληρωμένες δημοσιεύσεις στα ξένα ΜΜΕ, σήμερα θα τους ήξεραν όλοι έτσι και όχι σαν "Μακεδονία".

    Αλλά και τώρα δεν είναι αργά να το κάνουμε.
    Σε δύο τρία χρόνια μπορούμε με έντονο τρόπο να το πετύχουμε.
    Με την προϋπόθεση να βρεθεί και το κατάλληλο πατριωτικό πολιτικό προσωπικό βέβαια...
    Αλλά πού τέτοια τύχη οι Έλληνες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο φίλος καφετζής 12:12 νομίζω προτείνει την καλύτερη λύση. ΄Ακρως διπλωματική η σύνθετη ονομασία. Νομίζω πως αν υπήρχε σοβαρή ελληνική κυβέρνηση θα πρότεινε στους μεσολαβητές ως μοναδική σύνθετη αποδεκτή ονομασία την παραπάνω του καφετζή. Και το Μακεδονία για αυτούς και ο ιστορικός - πολιτιστικός προσδιορισμός για όλον τον υπόλοιπο κόσμο στο πρώτο συνθετικό. Αν δεν το γουστάρουν και αρνηθούν την "παραχώρησή" μας θα τους κατηγορούμε και ως πλεονέκτες σε όλα τα fora.

    Ο σουβλατζής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θα ξαναρωτήσω :Γιατί απο το 1991 οι σκοπιανοί-γενικώς- χρησιμοποιούν διαβατήρια και ταξιδιωτικά έγγραφα με την επιγραφή ρεπουμπλικα ματσεντόνιγια και εμείς τους επιτρέπουμε να εισέρχονται,ατομα,φορτηγά,αεροπλάνα;;;; Γιατί εμείς δεν τηρούμε την απόφαση του ΟΗΕ σχετικά με την ονομασία (ΦΥΡΟΜ);;;; Κανείς ,μα κανείς δεν έχει δώσει μια απάντηση.Ο δε Μακεδονομάχος Στέλιος δήλωσε άγνοια !!!!Ντροπή μας. Αν ξεπουλήσουνε την Μακεδονία οι φούστηδες εγώ,το έχω ξαναδηλώσει,θα πάω στο σκούπους να βγάλω διαβατήριο.Ζώα ,ε!! Ζωωαααααα(Β.Λεβέντης).Από την Θεσσακλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. - Είκοσι χρόνια «ανεξαρτησίας»… και επιχειρούν -ως ανεξάρτητοι- πλαστογράφηση και ιδιοποίηση 2.500 -και πλέον- χρόνων Ελληνικής Ιστορίας!
    Γ..ώ τη «διπλωματία» σας… και την προπαγάνδα σας «εσω-εξωτερικής» κατανάλωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάντως φαίνεται ότι τα χαμόγελα και οι φιλοφρονήσεις του δικού μας πρωθυπουργού,δεν πείθουν. Το είπε άλλωστε και αυτός. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αυτά Α.Λ. να τα πείς στο φιλαράκι σου το Χριστάκι από Κέρκυρα που δεν το είδαμε να λέει τίποτα όταν προσγειώθηκε στο χωριό του το αεροπλάνο των "Μακεδονικών" Αερογραμμών !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @τζίμης : Φιλαράκι μου το χριστάκι ;;;;;κατ'αρχήν ποιό ειναι το χρηστάκι και κατά δεύτερον πως είναι φιλαράκι μου;;;επειδή το λες εσύ ;;;;; Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Τζιμης: το φιλαράκι μου το χριστάκι ;;;;ποιό είναι αυτό;;;; τον γνωρίζω ;;; αλλά αφου το λες εσύ τζίμη,εγώ τι να πω ;;;;Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναι Ελίνα, όντως. Αλλά και να μην το λεγε αυτά φαίνονται. Εδώ δεν πείθουν εμάς τα λόγια του Παπανδρέου θα πείσουν τον άλλο? Αναγκαστικά τον βγάλαμε πρωθυπουργό. Ποιον να ψηφίσεις? Παπαρήγα με τη πιπίλα των εργατών, ιμπεριαλισμού, "της επανάστασης" κτλ? Ή τον Τσίπρα?(εδώ γελάμε πολύ). Μήπως τον Καραμανλή?(σταματήστε τα μαρούλια και τις ντομάτες παιδιά μην ρίχνετε άλλο). Τον Καρατζαφέρη τον εμποροπατριώτη?(μόνο στη ιδέα ότι σε τέτοια περίπτωση εκπρόσωπος τύπου θα ναι ο Γεωργιάδης με τη τσιριχτή φωνή θέλω να κρυφτώ σε πυρηνικό καταφύγιο με έξτρα μόνωση για τους ήχους)
    Βγήκε το χαζό παιδί χαρά γεμάτο μπας και κάνει τίποτα αλλά δεν...δεν το χει. Η ΕΜΥ προβλέπει σφοδρή καταιγίδα στα οικονομικά και ίσως όχι μόνο εκεί.
    Ο πατέρας του είχε κάποιες δυνατότητες στον λόγο, στη διαχείριση, στην εθνική ενότητα, στη υπεράσπιση της εθνικής αξιοπρέπειας απέναντι στον Τούρκο. Ένα ήταν το μέγα σφάλμα του ότι άνοιξε πολύ την κάνουλα με τα δανεικά για να δώσει στον λαό και για να φάνε όλοι στο δημόσιο.
    Μετά πλάκωσαν όλοι οι άλλοι διεφθαρμένοι εκσυγχρονιστές-παγκοσμιοποιητές με την ψεύτικη ευημερία και στη συνέχεια το κερασάκι στη τούρτα με τον Καραμανλή-playstation.

    Όσο για τον Τζίμη που κάποιοι κάναν κουβέντα παρακάτω...αφήστε τον Τζίμη. Όπου μιλάει θα τον αναλαμβάνω εγώ. Έχει κηρύξει πόλεμο και θα τον έχει. Αν δεν ηρεμήσει θα του φτιάξω πολύ σπέσιαλ βίντεο. Όλο εξυπνάδες είναι, ειρωνίες και ότι δεν του αρέσει το χαρακτηρίζει ως "πιτσιρικαρία". Θα τον περιποιηθώ καλά. Σπέσιαλ Γεωπονική περιποίηση. Τζίμη ηρέμησε γιατί στα έχω μαζεμένα από "στοές,καπάκια, ανθυπίλαρχους, πατέντες" κ.α. Θα προχωρήσω σε "κατάρριψη" ακολουθώντας "Σοβιετικές πρακτικές" και όχι πρακτικές του "παπιόν-μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης".

    Γιώργος, φοιτητής Γεωπονίας, Θεσσαλονίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.