17/10/10

Παναγιώτης Σγουρίδης: "Παίζουν τη Θράκη ...στα ζάρια"!


Για πολιτικούς και πολιτευτές «εξαρτώμενους από το Τουρκικό Προξενείο», κάνει λόγο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην βουλευτής Ξάνθης του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης! Ο κ. Σγουρίδης με τη γραπτή δήλωσή του στο Onalert, αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ το χρίσμα για την Περιφέρεια, επειδή εκείνος «δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης»!
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής ο οποίος εκλεγόταν για πολλά χρόνια βουλευτής Ξάνθης, παρά το πόλεμο που δεχόταν από τους «σκληροπυρηνικούς» μουσουλμάνους κάνει λόγο για συνδιοίκηση του Τουρκικού Προξενείου με τοπικούς πολιτικούς και πολιτευτές της Θράκης και για κέντρα “που μας παίζουν στα ζάρια για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους”.
Το όνομα του κ.Σγουρίδη είχε ακουστεί έντονα ως υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ για τη 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Τελικά δεν επιλέχθηκε με την δικαιολογία ότι “δεν τα πάει καλά με το μουσουλμανικό στοιχείο”. Για να μην προκληθούν υποτίθεται αντιδράσεις στη μειονότητα ο κ. Σγουρίδης δεν επελέγη. Αποτέλεσμα να κατέβουν στις εκλογές σε Ξάνθη και Κομοτηνή δύο ανεξάρτητη συνδυασμοί οι οποίοι εκπροσωπούν το "σκληρό" κομμάτι της μειονότητας.
“Στα πολλά που γράφηκαν σε σχέση με τους <<δεκατρείς μικρούς πρωθυπουργούς>> ξεχώρισα κάτι που αναρτήθηκε και αφορούσε την υποψηφιότητα μου”,λέει ο κ. Σγουρίδης. “Γράφουν λοιπόν για την 1η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και την επιλογή για αυτήν του Αρη Γιαννακίδη ότι: έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος του για παρατυπίες σε έργα της Νομαρχίας Ροδόπης, θέμα που αναμένεται να αναδείξει κατά την προεκλογική περίοδο ο αντίπαλός του, Νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης. Μάλιστα λέγεται ότι αυτά είναι σε γνώση της Ιπποκράτους και γι΄ αυτό επιχειρήθηκε να επιλεγεί ο Μιχάλης Τιμοσίδης καθώς ο έτερος ανθυποψήφιός του Παναγιώτης Σγουρίδης είχε αποκλεισθεί εξ΄αρχής λόγω κακής σχέσης με το μουσουλμανικό στοιχείο.”
Ο Π. Σγουρίδης στη συνέχεια της δήλωσής του, είναι καταιγιστικός για «πολιτικούς και πολιτευτές» της Θράκης,τους οποίους κατηγορεί για εξάρτηση από το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής:
“Όμως η αλήθεια είναι ότι οι σχέσεις μου με το μουσουλμανικό στοιχείο είναι καλές έως πολύ καλές. Είναι κακές με τους ανθρώπους του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής και τους εξαρτώμενους από αυτό πολιτικούς και πολιτευτές. Διότι δεν δέχομαι στην ακριτική και ευαίσθητη 1η Περιφέρεια Α.Μ.Θ. τη συνδιοίκηση με το Τουρκικό Προξενείο. Δεν δέχομαι για μια χούφτα μουσουλμανικούς ψήφους να οδηγείται η περιοχή σε επικίνδυνα μονοπάτια. Δεν δέχομαι να υψώνεται η σημαία των Τούρκων της Δυτικής Θράκης σε κάθε εκδήλωση παρουσία του Προξένου και σε κάθε επίσκεψη των επικεφαλής των «γκρίζων λύκων», και βέβαια δεν δέχομαι με τίποτα Ελληνες πολιτικούς να φωτογραφίζονται δίπλα από αυτήν.”
Ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής,επισημαίνει ότι οι σχέσεις του με το μουσουλμανικό στοιχείο ήταν και είναι εξαιρετικές και υπενθυμίζει μία σειρά μέτρων που είχαν ληφθεί στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης,τη περίοδο που ο ίδιος ήταν βουλευτής και αντιπρόεδρος της Βουλής:
“Οι μουσουλμάνοι συμπολίτες μου είναι άνθρωποι του μόχθου όπως και οι χριστιανοί. Ενδιαφέρονται για το μεροκάματο, τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, τη μόρφωση των παιδιών τους, την υγεία, την ασφάλιση, την περίθαλψη της οικογένειάς τους και τις χωρίς διακρίσεις ίσες ευκαιρίες προς όλους.
Αυτό το στοίχημα το έκανα πράξη με σύμμαχο μου την κυβέρνηση στην περίοδο της Αντιπροεδρίας μου στη Βουλή από το 1993 μέχρι το 2004 και έβαλα τα θεμέλια να συνεχισθεί μέχρι σήμερα και στο διηνεκές. Εκτός από την περίπτωση που οι χριστιανοί θα γίνουν μειονότητα στον τόπο αυτό.
- Ετσι, μετά το 1994 έπεσαν οι «μπάρες» στις περιοχές της ορεινής Ροδόπης που προηγουμένως χρειαζόταν διαβατήριο για να τις επισκεφθείς.
- Ετσι ψηφίστηκε ο νόμος για τη μειονοτική εκπαίδευση που βελτίωσε τη μάθηση στους μουσουλμανόπαιδες και την καθιέρωση της εισαγωγής τους με ειδικό ποσοστό 5? στα ελληνικά πανεπιστήμια.
- Ετσι, ασφαλτοστρώθηκε το 85% των δρόμων της ορεινής περιοχής και τηλεφωνοδοτήθηκαν και ηλεκτροδοτήθηκαν και τα πιο απομακρυσμένα και ορεινά χωριά.
- Ετσι καταργήθηκαν τα εμπόδια των οποιωνδήποτε «αδειοδοτήσεων» στους μουσουλμάνους συντοπίτες μας.
Δυστυχώς όμως, αυτή η ανοιχτή πολιτική ενσωμάτωσης αφαιρούσε το επιχείρημα της Τουρκίας διεθνώς για μια καταπιεσμένη μουσουλμανική μειονότητα στην ελληνική επικράτεια και χαλούσε το μακρόπνοο σχεδιασμό της.
Συνεπώς, οι πρωτεργάτες αυτής της πολιτικής έπρεπε να καταστούν πολιτικά ανενεργοί ως «επικίνδυνοι, με το γενικό αφορισμό ότι «δεν τα πάνε καλά με το μουσουλμανικό στοιχείο».

Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Υ.Γ. Εκφράζω την αμυδρή ελπίδα των συμπατριωτών μου ότι στην Αθήνα δεν μας παίζουν «στα ζάρια» για μια χούφτα μειονοτικούς πελατειακούς ψήφους".
Η κάθοδος μειονοτικών συνδυασμών σε Κομοτηνή και Ξάνθη έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη κυβέρνηση,αλλά ...κατόπιν εορτής.
Πηγή: www.onalert.gr

11 σχόλια:

  1. Σε κανένα ζάρι δεν παίζουν τίποτα. Ούτε στο Αιγαίο, ούτε πουθενά. Ολα προσχεδιασμένα είναι, η αδράνεια δεδομένη της κατοχικής διακυβέρνησής τους και προετοιμασμένη η κοινή γνώμη από πράκτωρες.
    http://www.youtube.com/watch?v=oBGkRy1PQx4&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που είναι και δεν αντιδρά;

    Έχει συρικνωθεί τόσο που να μην έχει ούτε δυνατότητα αντίδρασης;

    Γνώμη μου είναι ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους όσοι δεν έχουν πάρει μέρος σε αυτή τη βρώμικη κατάσταση,και ο κος Σγουρίδης καλά θα κάνει να αναζητήσει συμάχους στην ευρύτερη περιοχή,είμαι σίγουρος ότι θα βρεί ανθρώπους(πολιτικούς) το ίδιο αγανακτισμένους με τον ίδιο.

    Ακόμη καλύτερο θα ήταν να έβρισκαν τον τρόπο να προχωρήσουν σε διαπαραταξιακές συμαχίες.

    Τέλος θα ήθελα να μου λύσει μια απορία,γιατί δεν κατεβαίνει ως ανεξάρτητος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνοι μας, γειτονιά-γειτονιά ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΑΜΥΝΑ ΤΩΡΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αθηνα , σταματα επιτελους να κοιμασε! (Αιωνιως κοιμομενη ).

    Λεωνιδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρηστο αυτος δεν εφυγε,αλλα να δεις ποσοι αλλοι τη κανανε απ'το μαντρι... Σ' αυτες τις εκλογες εχει γινει ΤΟ μπερδεμα.Ανατροπες πολλες-και σε νοοτροπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΙΑ ΦΙΛΕ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ-ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Ο Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΟΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ-ΑΜΦΙΒΑΛΛΩ ΑΝ ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Φίλε 11:44 π.μ. έχεις υπόψη σου τι εστί εκλογικό σύστημα;
    Και να κατέβει ανεξάρτητος ο Σγουρίδης, πρέπει να πιάσει πάνω από 3% των ψήφων, δηλαδή να τον ψηφίσουν περίπου 200.000 άτομα.

    Στην Ελλάδα δεν έχει εκλεγεί ΠΟΤΕ ανεξάρτητος βουλευτής με αυτό τον ληστρικό εκλογικό νόμο και σύστημα!!!

    Μόνο με ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ χωρίς όριο μπορεί να γίνει, αφού αρκούν 22.000 περίπου ψήφοι !!!
    Τα νούμερα είναι κατά προσέγγιση.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. >Ο κ. Σγουρίδης με τη γραπτή δήλωσή του στο Onalert, αφήνει να εννοηθεί ότι τελικά δεν του έδωσαν από το ΠΑΣΟΚ το χρίσμα για την Περιφέρεια, επειδή εκείνος «δεν στέκεται δίπλα στη σημαία της Δυτικής Θράκης»!<

    Μήπως φωνάζει τώρα, επειδή δεν του έδωσαν το χρίσμα; Ή τα έχει πει και άλλοτε; Και αν ναι, τότε γιατί μένει στο ΠαΣοΚ; Άλλος ... Παπαθεμελής και τούτος, μού φαίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τζιμης

    Υπογράφω με όνομα και όχι ως 11:44 π.μ.(πληροφοριακά μόνο)

    Δεν αναφέρομαι στις βουλευτικές εκλογές.

    Πλέον θεωρώ πως ένα ρεύμα ανεξάρτητων μπορεί να αποκτήσει μια πολύ ιδιαίτερη δυναμική,αρκεί να σπάσει το απόστημα του κοματισμού,ενός κοματισμού που έχει πάρει εδώ και πολά χρόνια τη μορφή μάστιγας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Να μια εληνική φωνή! που είναι οι άλλες; Ποιός τις φιμώνει; Ο Π. Σγουρίδης αυτόν τον καθαρό πολιτικό λόγο που βγάζει, την κραυγη αγωνίας και διαμαρτυρίας για την Θράκη, την εχει πληρωσει πολύ ακριβά...ΚΑι απ' ότι βλέπω δεν έχει μετανοιώσει γι αυτό είναι βαθειά στην καρδιά των ξανθιωτών!!!
    Μακάρι να ήτραν και οι άλλοι έτσι...
    Ανώνυμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πάντα γίνεται αναφορά στις περίφημες "μπάρες", αλλά πρέπει να ξεκαθαρισθεί ότι ο έλεγχος της παραμεθόριας περιοχής στα σύνορα με τη Βουλγαρία ήταν αποτέλεσμα της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ, και όχι θέληση της Ελλάδας να αποκλείσει τους Πομάκους της Ροδόπης. Άλλωστε και το ΠΑΣΟΚ από το 1981 έφτασε στο 1994, όπως λέει ο φίλος Π. Σγουρίδης, να καταργήσει αυτές τις μπάρες και αφού είχε καταρρεύσει ο υπαρκτός σοσιαλισμός και είχε καταργηθεί το Σύμφωνο της Βαρσοβίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.