1/10/10

Τουρκική «Διπλωματία των Επιστημών»

Το διορισμό διπλωματικού επιστημονικού προσωπικού στις πρεσβείες των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Κίνας, της Γερμανίας, αλλά και της Βρετανίας, προκειμένου να καταγράφονται, αλλά και να εισάγονται στην Τουρκία, οι σημερινές τεχνολογικές εξελίξεις, ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου από το αμερικανικό πανεπιστήμιο Χάρβαντ στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Οι δηλώσεις έγιναν κατά την επίσκεψη και τις συναντήσεις που είχε ο Τούρκος υπουργός, με ακαδημαϊκούς, αλλά και σπουδαστές, στο Χάρβαρντ.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ τόνισε ότι το υπουργείο προσανατολίζεται στην υλοποίηση δράσεων, οι οποίες θα φέρουν την Τουρκία πιο κοντά στη σύγχρονη τεχνολογία, αλλά και τις επιστημονικές εξελίξεις.

Η υλοποίηση του μέτρου αυτού, αναθεωρεί και προεκτείνει τα παραδοσιακά καθήκοντα του διπλωματικού προσωπικού στις τουρκικές πρεσβείες, πέραν των διπλωματικών, πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων, με τελικό ζητούμενο την εισαγωγή σύγχρονης τεχνολογίας για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Η εισαγωγή της τεχνογνωσίας αυτής, θα εξυπηρετήσει επίσης τον κεντρικό στόχο της κυβέρνησης Ερντογάν, για τη διατήρηση της οικονομικής ανάπτυξης σε θετικά επίπεδα, κατά τα επόμενα χρόνια, προκειμένου η Τουρκία να αναδειχτεί σταθερά, σε περιφερειακή δύναμη της περιοχής, αλλά και να ενισχυθούν αποτελεσματικά τα οικονομικά και επιστημονικά ερείσματά της, για την επίτευξη του τελικού στόχου ένταξής της, στην Ε.Ε.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

13 σχόλια:

  1. @ Kaukasios

    Χτύπα κι'άλλο πρωΐ-πρωΐ...

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η κυβέρνησή τους δουλεύει. Η δική μας μας δουλεύει. Κι εμείς βρίζουμε έτσι για να περάσει η ώρα, τους Τουρκους ότι είναι πόρνες, τους Αλβανούς ότι είναι κατώτεροι(δεν θα γίνουν Ελληνες ποτε, λες και είναι το όνειρό τους), τους Σκοπιανούς ότι είναι κρατίδιο, τους Πακιστανους, τους εκείνους και τους άλλους. Από δουλειά μηδεν-βρίζαμε τους δημόσιους υπαλληλους ότι αυτοί δεν δουλευουν αλλά τώρα που έφθασαν τα ζόρια έβαλαν τη γλώσσα μέσα οι υβριστές σαν καλά παληκαρια. Φυσικά αγαπημένη ασχολία να βριζόμαστε μεταξύ μας, οι φιλοάραβες τους φιλοεβραίους, οι αντικομμουνιστές τον (πεθαμενο) κομμουνισμό κλπ κλπ.
    Στη Γαλλία επειδή θα παίρνουν σύνταξη δυο χρόνια αργότερα (και αυτό θα εφαρμοστεί ως το 2018!)έχει τσακίσει η χω΄ρα στην απεργία και ο Σαρκοζί καταρρέει. Εδώ ο Μεγάλος τα "αλλάζει όλα" (μέχρι και τις διαδηλώσεις ενέταξε στον αντιτρομοκρατικο νομο!)και δεν κουνιέται φυλλο. Κατα τα άλλα οι Τουρκοι είναι απολίτιστοι, ΜΟγγόλοι, απατεώνες,υποκριτές. Στον καθρέφτη μας βλεπουμε και μας έρχονται αυθόρμητα οι λέξεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. OPEN δεν χτυπάω,

    όπως κινείται η επικαιρότητα κινούμαι και εγώ.Ούτε διάθεση, ούτε πρόθεση, ούτε καμιά μωροφιλοδοξία αυτοπροβολής έχω.

    Η προσπάθεια που καταβάλλει στο Ιστολόγιο ο Διαχειριστής Σάββας Καλεντερίδης και ο Συνδιαχειριστής Andpik είναι κατά πολύ ανώτερη σε όλα τα επίπεδα απο την δική μου.

    Οπως άλλωστε έχω πεί θεωρώ τον Σάββα Καλεντερίδη τον Αρχιτέκτονα και εμένα έναν απλό εργάτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ Kaukasios

    Κατάλαβες λάθος: εννοώ, όπως λέει και ο ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ, ότι η κυβέρνησή τους δουλεύει σοβαρά και μεθοδικά - και πέφτει βαρύ να το βλέπω στα μούτρα μου πρωΐ-πρωΐ, πριν φύγω από το σπίτι για να ψάξω για δεύτερη δουλειά, επειδή η δική μας κυβέρνηση μπλοκάρεται εν γνώσει της από το εσωτερικό βαθύ κράτος.

    Φιλικά,
    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιοσκα Φισερ : O οικονομικος ρεαλισμος θα κατευνασει τα αντιτουρκικα αισθηματα.

    "Χρειαζομαστε μεταναστευση, ειναι απλα μαθηματικα. Ειτε οι Ευρωπαιοι θα ξυπνησουμε ειτε θα βρεθουμε φτωχοι"

    Εγκεμεν Μπαγις "Δεν ερχομαστε να φερουμε κι αλλα βαρη στην Ευρωπη, αλλα για να σηκωσουμε. Κρατησου Ευρωπη, ερχομαστε να σε σωσουμε".

    http://euobserver.com/9/30932

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΥΣΤΥΧΩΣ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΓΙΑ
    ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ.ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ,
    ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΠΙΠΕΣ ΤΗΣ
    ΕΙΡΗΝΗΣ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕ ΤΙΣ
    ΦΟΒΕΡΕΣ "ΒΑΡΒΑΡΕΣ"ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
    ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ.
    Η ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,
    ΠΕΡΙ ΑΛΛΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ,
    ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΓΙ'ΑΥΤΟΥΣ,ΣΤΟΝ
    Β ΠΑΝ ΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ,ΕΚΕΙ ΣΤΑ
    "ΡΟΥΠΕΛ",ΓΙΑΤΙ ΧΥΘΗΚΕ?
    ΕΜΕΙΣ ΦΙΛΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,
    ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΓΕΡΜΝΟΙΤΑΛΟΥΣ ,ΥΠΟΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΓΑΛΑ
    ΒΑΣΑΝΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ.ΓΙΑΤΙ?
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΛΩΣΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ
    ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΤΗΤΑ?
    ΔΙΩΞΑΝΕ ΤΩΡΑ,ΧΘΕς,ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ,
    ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΑΧΝΑ?
    ΜΑΣ ΣΚΛΑΒΩΣΑΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΓΙΑΤΙ?
    ΕΛΕΟΣ....
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΣ
    γερος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλή κίνηση!
    Εμείς ούτε εκπροσώπηση δεν έχουμε πλέον με την πολιτική Τζέφρυ,κλείνουν τα προξενεία το ένα μετά το άλλο!
    Είναι δε απαράδεκτο η Ελλάδα που στηρίζεται στον πολιτισμό της να μην έχει ινσιτούτα σε όλο τον κόσμο για να το διαδίδουν και ειδικά την γλώσσα μας και τις αρχαιολογικές,κλασσικές και βυζαντινές σπουδές!όλες οι χώρες έχουν ινστιτούτα τα οποία κάνουν πολύ καλή δουλειά για την διαφήμιση της εκάστοτε χώρας και την προώθηση των θέσεών της!Εμείς γιατί όχι;πιστεύω ότι ο ρόλος τους είναι απαραίτητος και πολύ χρήσιμος και ότι δεν είναι καθόλου πολυτέλεια!Δες για παράδειγμα Βρετανικό Συμβούλιο,Γερμανικό Ινστιτούτο "Γκαίτε",το Γαλλικό Ινστιτούτο,το Ισπανικό "Θερβάντε" κ.α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ sapphire

    Ο πολύς κόσμος μαθαίνει μία ξένη γλώσσα επειδή την χρειάζεται. Πόσοι χρειάζονται την ελληνική, ώστε να κάνουμε ινστιτούτα παντού; Πόσους μαθητές θα είχαν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ Ανώνυμος 4:30 μ.μ.

    1. Σε συνέδριο διαχείρισης έργων στη Γενεύη πέρσι με πλησίασε κάποιος από το Περού και μου είπε ότι μαθαίνει ελληνικά γιατί θέλει να μπορέσει να διαβάσει πρωτοχριστιανικά κείμενα. Επίσης, τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα του ψηφιοποιημένου αρχειακού υλικού πολύ γνωστού δημόσιου φορέα την είχε σχολείο από την Αμερική, το οποίο, κατόπιν σχετικής επικοινωνίας, δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για τον ελληνικό πολιτισμό. Ενδιαφέρον υπάρχει, μην το απαξιώνουμε.

    2. Εκεί που δεν υπάρχει ενδιαφέρον, το δημιουργείς γιατί ΥΠΑΡΧΕΙ πολιτισμικό περιεχόμενο, δεν είναι αερολογία αλλά ουσία.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ OPEN, Χολαργός

    Δεν αντιλέγω, αλλά βλέπεις κι εσύ ότι τα άτομα με τέτοια (εξεζητημένα;) ενδιαφέροντα είναι ελάχιστα.

    Εγώ μιλώ για τον καθημερινό άνθρωπο. Τι τα θες, τι γυρεύεις, η γλώσσες καθιερώνονται από τις ανάγκες. Η αγγλική είναι η διεθνής γλώσσα συνεννοήσεως σήμερα. Και τα γαλλικά έχουν ξεπεραστεί πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Είμαστε τόσο μικρή χώρα, που 1 τμήμα σε κάθε επαρχία της Κίνας να δημιουργούσαμε, θα είχαμε καταφέρει αδιανόητα μεγάλο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα.

    Με πολύ μικρό κόστος, αφάνταστα μεγάλο κέρδος για την πατρίδα.

    OPEN, Χολαργός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ινστιτούτα μακράν απέχουν του να είναι κέντρα εκμάθησης της γλώσσας και μόνο,και αυτό έπρεπε να κάνουν αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο στόχος τους,μη ξεχνάς τις κλασσικές και τις βυζαντινές σπουδές που ενδιαφέρουν όλον τον κόσμο και είναι κατ'εξοχήν θέματα δικά μας,έτσι αναπτύσσεται ενδιαφέρον για την σύγχρονη Ελλάδα και έτσι κάνουμε και την διαφήμιση και την προπαγάνδα μας.
    Αν δεις δε και το πως λειτούργησε το Βρεταννικό Συμβούλιο στην Ελλάδα θα καταλάβεις τι εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Βεβαια γιναμε ολοι "ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ".
    Εκατον δεκα εκατομμυρια σχεδον,
    ελληνικες λεξεις,πεντακοσιες
    χιλιαδες Αγγλικες...
    απο τις οποιες οι εβδομηντα περιπου
    χιλιαδες ειναι ελληνικες....
    Το "αυταρ"ομηρικη λεξις=μετα
    Το "αφτερ"αγγλικη " =μετα

    ΓΙΑ ΣΑΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΕΣ.

    εσεις γραφετε στα μηνυματα σας
    καπως ετσι ως ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΕΣ...
    "FHLIA APO AFHNA,GIORGS,NICO,MARHA...

    SARKASTIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.