31/10/10

Γέφυρα μέσω Ελλάδας στην Ευρώπη ρίχνει το Ισραήλ

Του ΡΑΧΜΑΝ ΑΜΠΑΣ
Ο ισραηλινός τύπος -ειδικότερα η «Μααρίφ», καθώς και ο λιβανέζικος- ειδικότερα η φιλοσυριακή «Αλ Σαφίρ» -ασχολούνται εκτενώς με ρεπορτάζ και αναλύσεις με την επιλογή του Ισραήλ εξαγωγής φυσικού αερίου από τη θαλάσσια περιοχή Λεβιάθαν προς την Ευρώπη, μέσω Ελλάδας.
Οπως παρατηρούν, όλο και πιο συχνές γίνονται οι επαφές και συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών γι' αυτό το σκοπό. Η αρχή έγινε στην Αθήνα, με την επίσκεψη του Νετανιάχου τον περασμένο Αύγουστο και με την πρόσφατη παρουσία του υπουργού Επικρατείας Χάρη Παμπούκη, επικεφαλής ελληνικού κλιμακίου, όπου φαίνεται ότι το θέμα παίρνει τελική μορφή. Επίσης κάνουν λόγο ότι η Αθήνα προτείνει στο Τελ Αβίβ να υπογράψει την ειδική συνθήκη του φυσικού αερίου της Ε.Ε., καθώς αυτή θα ασκήσει πιέσεις ώστε να δεχθούν οι ευρωπαίοι εταίροι της να χρηματοδοτήσουν το έργο!

Παρά την ελληνική επιθυμία για το έργο, η Αθήνα καταλαβαίνει την περιπλοκότητά του, γι' αυτό το λόγο μάλιστα ζήτησε μια γεωπολιτική μελέτη, γιατί φοβάται την αντίδραση της Αγκυρας, που θα υποστηρίξει το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου στη διεκδίκηση δικαιωμάτων επί του Λεβιάθαν. Σύμφωνα με την «Αλ Σαφίρ», η Αγκυρα επίσης είναι πρόθυμη να υποστηρίξει δικαιώματα και άλλων κρατών της περιοχής, ειδικότερα του Λιβάνου, με το σκεπτικό ότι η περιοχή είναι εκτός των χωρικών υδάτων του Ισραήλ.

Δείγμα της πολιτικο-οικονομικής σημασίας του έργου, αποτελεί η δήλωση του ισραηλινού υφυπουργού Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν: «Λόγω της γεωγραφικής γειτνίασης με την Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε., φυσικά αυτή θα 'ναι η πύλη μας προς την Ευρώπη, όχι στον τομέα του φυσικού αερίου μόνο, αλλά θα 'ναι η γέφυρα για όλα τα ισραηλινά προϊόντα προς την Ευρώπη».

9 σχόλια:

  1. Εχει μπλεξει η Αγκυρα για τα καλα
    πλεον.Καιρος ητανε και η τυχη μας
    ισως στο παρα πεντε αλλαξει γνωμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν έχει ΑΟΖ μόνο το Ισραήλ αλλά έχουν και οι Παλαιστίνιοι για τους οποίους το φυσικό αέριο έχει μεγάλη σημασία για την επιβίωσή τους ως κράτος.
    Εάν οι σιωνιστές το αρπάξουν κι αυτό, θα φταίει μετά η Χαμάς, η Χεζμπολάχ, η Φατάχ και το Ιράν;;;

    Σε αυτή την περίπτωση, μέχρι δηλαδή να μπορέσει με το καλό ή με το ζόρι να γίνει η Παλαιστίνη ανεξάρτητη, και εφόσον μέρος του μεταφερόμενου φυσικού αερίου της ανήκει, η Ελλάδα να αποδίδει ποσοστό από το κέρδος της, στους Παλαιστίνιους.
    Για να μη μπορεί να μας κατηγορήσει κανένας ότι συμμετέχουμε στην κλοπή.

    Η δε Ελλάδα, δεν πρέπει να κάνει την δουλειά της μεταφοράς μέσω της θαλάσσης και της στεριάς της, τσάμπα!!!
    Η φιλία/φιλία με το Ισραήλ και οι μπίζνες/μπίζνες !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει μπλεξει κι ελλαδα μεγαλε στο ιονιο ηρθε ραβινος μετα απο 50 χρονια φυγης και κατοικοεδρευει και παει για αναστυλωσει χαβρας συντομα με λεφτα εοκ χωρις οβραιους μονιμους κατοικους......................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να η μεγάλη μας ευκαιρία να στριμώξουμε την Τουρκία στη γωνία χαράζοντας Α.Ο.Ζ με την υποστήριξη του Ισραήλ. Τέτοιες ευκαιρίες παρουσιάζονται μια φορά στα 100 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ 2:44 π.μ.

    Αν δεν μπορείς να κάνεις ένα σοβαρό σχόλιο, μην γράφεις.

    @ 12:56 π.μ.

    Πόσες φορές πρέπει να πούμε ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν φιλίες, παρά μόνο συμφέροντα. Πού βλέπεις εσύ την φιλία; Εμείς, σαν Έλληνες, το συμφέρον της Ελλάδας (πρέπει να) κοιτάζουμε και τίποτε άλλο. Τι κάνει το Ισραήλ με την Χαμάς δεν είναι δική μας δουλειά. Δεν θα λύσουμε εμείς τα προβλήματα όλου του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ηδη οι Ηνωμένες Πολιτείες – ποιος δεν το γνωρίζει τούτο; - εβραιοκρατούνται. Πράγμα που είχε προβλέψει το έτος 1871, ο γνωστός φυσικός και πολιτικός Βενιαμίν Φραγκλίνος ο οποίος στις 26-11-1781 έγραψε και απέστειλε στον Πρόεδρο (τότε) της Αμερικής Ανταμς την ακόλουθη επιστολή:
    «Συμφωνώ απόλυτα με τον στρατηγόν Ουάσιγκτων, πως πρέπει να προστατεύσωμε αυτό το νεαρό έθνος (την Αμερική) από μια ΥΠΟΥΛΗ επίδρασι και διείσδυσι. Αυτή η απειλή είναι οι Εβραίοι! Σε οποιαδήποτε χώρα και αν εγκαταστάθηκαν οι ΕΒΡΑΙΟΙ σε μεγάλο αριθμό κατέβασαν το επίπεδο της ηθικής και της εμπορικής της ακεραιότητος. Απετέλεσαν δική τους κοινωνία (μέσα στο κράτος) και δεν αφομοιώθηκαν. Εχλεύασαν και προσπάθησαν να υπονομεύσουν την ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑΝ πάνω στην οποίαν έχει θεμελιωθή αυτό το Κράτος (μας). Εφτιαξαν ένα Κράτος εν κράτει. Και όταν συνάντησαν αντιρρήσεις προσπάθησαν να πνίξουν οικονομικά αυτό το έθνος, όπως και στην περίπτωσι της Ισπανίας και της Πορτογαλίας. Περισσότερον από 1700 χρόνια οι Εβραίοι θρήνησαν την θλιβερή τους μοίρα που τους εξώρισε από την πατρίδα τους, όπως αποκαλούν την Παλαιστίνη. Αλλά αν ο κόσμος τους την είχε δώσει με εισιτήριο χωρίς επιστροφή, θα εύρισκαν αμέσως δικαιολογία για να γυρίσουν εις τας άλλας χώρας. Γιατί; Γιατί οι Εβραίοι είναι Βαμπίρ (νυχτερίδες της Βραζιλίας που ευχαριστούνται να ρουφούν αίμα ανθρώπων) και τα Βαμπίρ δεν μπορούν να ζήσουν από τα Βαμπίρ. Δεν μπορούν να ζήσουν μόνον μεταξύ τους.
    Πρέπει να ζουν εις βάρος των Χριστιανών και άλλων λαών και όχι της δικής τους ράτσας. Αν δεν τους αποκλείσετε από αυτές τις Ηνωμένες Πολιτείες, σε λιγότερο από 200 χρόνια θα συρρεύσουν εδώ σε τόσο μεγάλους αριθμούς που θα κυριαρχήσουν και θα ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΞΟΥΝ τη Χώρα και θα αλλάξουν τη μορφή του πολιτεύματός μας για το οποίο εμείς οι Αμερικάνοι χύσαμε το αίμα μας, δώσαμε την ζωή μας, τα αγαθά μας και διακινδυνεύσαμε την ελευθερία μας. Αν δεν τους αποκλείσετε σε λιγότερο από 200 χρόνια οι απόγονοί μας θα δουλεύουν στα χωράφια για να τους παράσχουν αγαθά, ενώ αυτοί θα τρίβουν τα χέρια τους στις αποθήκες.
    Σας προειδοποιώ. Αν δεν αποκλείσετε τους ΕΒΡΑΙΟΥΣ δια παντός, τα παιδιά σας θα σας καταραστούν στους τάφους σας. Οι ΕΒΡΑΙΟΙ, οπουδήποτε και αν γεννιούνται, δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξουν. Οι ιδέες τους δεν συμβιβάζονται με αυτές του Αμερικάνου και δεν πρόκειται ποτέ να συμβή αυτό, αν και ζουν ανάμεσά μας από δέκα γενιές. Μια λεοπάρδαλις δεν μπορεί να αλλάξη τα στίγματά της.
    Βενιαμίν Φραγκλίνος».
    (Βλ. Νεώτερο Εγκυκλοπαιδ. Λεξικόν «Ηλιος»)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @2:44 π.μ.
    Το ιδιο εγινε και στα Χανια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 1 Νοεμβρίου 2010 12:54 μ.μ.

    Ποτέ δεν δίνω σημασία σε σχόλια, τα οποία αναρτώνται σε όλο το διαδίκτυο. Αλλά ακόμη και αν αυτά έγραφε ο Φραγκλίνος εν έτει 1781 (διάβασε την πρώτη παράγραφο και θα διαπιστώσεις με πόση προχειρότητα γράφονται αυτές οι αρλούμπες), σήμερα ζούμε στο 2010. Οι ΗΠΑ έγιναν η πρώτη πλανητική δύναμη και δεν νομίζω έκτοτε να πορεύτηκαν άσχημα, μέχρι που άρχισαν να ανακατεύονται μετά τον Β’ΠΠ εκεί που δεν τις σπέρνουν.

    Ούτε το πολίτευμα έχει αλλάξει, ούτε βεβαίως τα ... «χριστά» (sic) ήθη και έθιμα των πουριτανών Αγγλοσαξόνων.

    Είναι εβραιοκρατούμενες λες. Ε, κρίμα που δεν είναι ελληνοκρατούμενες. Θα πει ότι κάποιοι άλλοι τα καταφέρνουν καλύτερα από εμάς. Εκτός κι αν έχεις αντίρρηση να είναι ελληνοκρατούμενες. Έχεις;

    Εσύ μείνε στο 1781 και άσε τους άλλους να πορεύονται τον δρόμο τους έτσι που τον διαμορφώνει ο 21ος αιώνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 3 Νοεμβρίου 2010 9:54 π.μ.

    ΟΚ!
    Παρε ενα πιο προσφατο!
    -----------------------------------

    George Bernard Shaw, 20th century British dramatist


    "Αυτός είναι ο πραγματικός εχθρός,ο εισβολέας απο την Ανατολή,ο Δρούζος,ο κακούργος,το ανατολίτικο παράσιτο.Με μία λέξη: ο Εβραίος."

    (London Morning Post, December 3, 1925)

    "Αυτή η λαχτάρα για ανθοδέσμες απο τους Εβραίους είναι ένα σύμπτωμα φυλετικού εκφυλισμού.Οι Εβραίοι είναι χειρότεροι απο τους συμπατριώτες μου.Οι Εβραίοι που θέλουν ακόμη να είναι η εκλεκτή φυλή(εκλεκτή απο τα τέλη του Λόρδου Μπάλφουρ)μπορούν να πάνε στην Παλαιστίνη και να "βράσουν στο ζουμί τους".Οι υπόλοιποι θα πρέπει να σταματήσουν να είναι Εβραίοι και να ξεκινήσουν να είναι ανθρώπινα όντα".

    (Literary Digest, October 12, 1932)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.