18/10/10

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ

Με ικανοποίηση υποδέχθηκαν στην Ουάσιγκτον την πραγματοποίηση της κοινής άσκησης ελληνικών και ισραηλινών δυνάμεων, στην οποία συμμετείχαν και 11 ελικόπτερα, οκτώ του Ισραήλ και τρία της Ελλάδας.

Η άσκηση ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Πέμπτη και, σύμφωνα με πληροφορίες, θα διεξαχθούν και άλλες ασκήσεις tous επόμενους μήνες.

Οι συντηρητικοί αναλυτές στην αμερικανική πρωτεύουσα «ονει­ρεύονται» μία συμμαχία Ελλάδας, Ισραήλ και Ιρακινού Κουρδιστάν, για να αποδυναμωθεί η Τουρκία.

Μάλιστα σε κλειστή συνεδρίαση στελεχών του Heritage Foundation ακούστηκε με ισχυρά τρόπο η φρά­ση ότι «πρέπει να τιμωρήσουμε την Τουρκία»…

Είναι επίσης σημαντικό ότι για πρώτη φορά το εβραϊκό λόμπι υποστή­ριξε την Κύπρο στο Κογκρέσο με την υπερψήφιση νομοσχεδίου που ει­σήγαγε ο βουλευτής Γκας Μπιλιράκης για τους θρησκευτικούς θησαυρούς που έκλεψαν οι Τούρκοι μετά την εισβολή του «Αττίλα». MIX. ΙΓΝ.(ΕΘΝΟΣ ΣΕΛ 26)
http://nationalpride.wordpress.com

6 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Το μονο που μπορουμε να κάνουμε εδω είναι να συμβουλεύουμε τους εαυτούς μας και τους αναγνώστες με την επιθυμία να διαμορφωθεί μια κοινη αίσθηση του συμφέροντος της χωρας. Δεν μιλλαμε προς την κυβέρνηση,αυτή έχει επιλέξει το δικό της δρόμο.
    Με αυτή τη σκέψη λοιπόν λεω ότι χρειαζομαστε ψυχραιμία. Πχ αν ο κ. Ιγνατιου εξηγούσε τι σημαίνει "να τιμωρήσουμε την Τουρκία" για τα στελέχη που αναφέρει θα ξε΄ραμε εως που φτάνει η επιθυμία για τιμωρία...ως τον διαμελισμό της Τουρκίας ή ως την καταστροφή της Σμύρνης; Διότι ανκάτι μάθαμε από την Ιστορία (που δεν το ξέραμε τότε)είναι ότι η Μικρασιατική εκστρατεία είχε από την αρχή και τις δυο εκδοχές και σε μας "εκατσε" η δευτερη. Το δις εξαμαρτειν ουκ ανδρός σοφού. Προσοχή λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν θα είχα καμμία αντίρρηση για "διαμελισμό" της Τουρκίας και μάλιστα τριχοτόμηση. Απόλυτα δίκαιη και ιστορικά σωστή λύση.

    Ως προς την "καταστροφή της Σμύρνης" έχει ήδη συντελεστεί και συντελείται κάθε μέρα απο τους "γείτονές" μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχουν κάποιες διαφορές ανάμεσα στην μικρασιατική εκστρατεία και τα σχέδια κάποιων κύκλων σήμερα στην Ουάσινγκτον να αποδυναμώσουν στρατηγικά την Τουρκία και το Ιράν.
    Τέτοιες πρωτοβουλίες δείχνουν να έχουν κυρίως το αρμενικό και κάποιοι συντηρητικοί μέσα στο εβραϊκό λόμπι ενώ η ελληνική πλευρά απλά δείχνει να παρακολουθεί τις εξελίξεις παρά να έχει πρωτοβουλία τέτοιων κινήσεων.
    Έχουμε δηλ . τρείς παράγοντες που έχουν συμφέρον απο την αποδυνάμωση της Τουρκίας που δεν υπήρχαν κατά την μικ. εκστρατεία και τα συμφέροντά τους συνταυτίζονται και συμπορεύονται στην συγκεκριμένη χρονική συγκηρία ενάντια σε αυτά της Τουρκίας....Αρμενία- Κούρδοι- Ισραήλ.
    Το Ισραήλ περικυκλωμένο από μουσουλμανικά εχθρικά αραβικά κράτη έχει κάθε συμφέρον να στιρήξει την δημιουργία ανεξάρτητου Κουρδικού κράτους και ταυτόχρονα να συντελέσει στην αποδυνάμωση της Τουρκίας αλλά και στον διαμελισμό του Ιράκ ,του Ιράν και της Συρίας.
    Οι Κούρδοι μπορούν να αποτελέσουν τον φυσικό σύμμαχο του Ισραήλ στην περιοχή να το επεγκλωβίσουν απο τον γεωγραφικό απομονωτισμό του διότι έχουν κοινούς εχθρούς τους Άραβες και Πέρσες.
    Οι Κούρδοι έχουν υποστεί δεκάδες διώξεις ,σφαγές, χημικό πόλεμο από Συρία, Ιράν,Ιράκ, Τουρκία ενώ χημικά , πυρηνικά και στρατιωτικά απειλήται το ίδιο το Ισραήλ από τις αντίστοιχες χώρες.

    Ως κύριο μέσο για την αποδυνάμωση της Τουρκίας τώρα χρησιμοποιηται μια μειονότητα οι Κούρδοι οι οποίοι κατά την διαρκεια της μικ. εκστρατείας συνέπραξαν στην εκδιώξη των χριστιανικών πλυθησμών με τους Τούρκους.
    Αυτοί που στίριξαν δηλ. στο παρελθόν την δημιουργία του Κεμαλικού εθνικού κράτους και την εξόντωση των χριστιανών τώρα θα χρησιμοποιηθούν ως όχημα στην διάλυσή του.
    Οι Κούρδοι ως μουσουλμάνοι είναι δύσκολο να εξαληφθούν πλυθησμιακά όπως έγινε στην περίπτωση των χριστιανών διότι έχουν δημογραφική δυναμική μεγαλύτερη από αυτή των Τούρκων.
    Ούτε στριατιωτικά μέσα ούτε πολιτική γενοκτονιών δείχνουν στην περίπτωση των Κούρδων να έχουν αποτέλεσμα.
    Η στήριξη του Ισραήλ στην δημιουργία Κουρδικού κράτους δεν μπορεί να εκλαμβάνεται ως τιμωρία στην Τουρκία αλλά ως ιστορική αναγκαιότητα, ως αποκατάσταση μιάς ιστορικής αδικίας που επιβάλεται όμως από τα ίδια τα συμφέροντα της Δύσης, του Ισραήλ αλλά και της Ελλάδος.
    Ο ρόλος της Ελλάδος σε ένα δυτικό σενάριο σταδιακής αποδυνάμωσης και περιορισμού της Τουρκίας μόνο ως ενδιάμεσο , υποβοηθητικό μπορεί να τον φανταστεί κανείς καθώς απο την χώρα λείπουν οι πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν πολιτικές που να εναντιώνονται αποτελεσματικά στον τουρκικό επεκτατισμό παρόλα αυτά το στρατηγικό βάθος της Ελλάδος για τις επόμενες δεκαετίες είναι το τρίπτυχο Κούρδοι-Αρμενία- Ισραήλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ.ΑΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΟΙ (ΦΙΛΟΙ)ΜΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ.ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ,ΚΑΙ ΕΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ ΜΑΣ ΔΕΙΝΑΝ ΓΙΑ ΧΑΡΗΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγω παντως αν ζουσα στην Γεωργια (στο χωριο που εκλεγεται) ο Γκας Μπουλουλιγουρακης θα ψηφιζα με ποδια και με χερια δυο απο τις αξιοτιμες βοηθους του.
    Το πληθωρικο Lizακι @ Tiffany'ς (μιλαμε και για μεγεθος πληθωρικωτητας) και την αειθαλη και αγεραστη "κοπελια" Sonia Stafanaroudis.

    "Gus is for us"
    που λενε και στην Κυπαρισια. (το χωριο μου)

    Ζητω το Ισραηλ και η Αγια Τριαδα να μας ευλογει.



    ο Κυπαρισαιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποιος θα τα κάνει αυτά εδώ; Οι στριγκάτοι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.