17/7/16

Μάο, ο μεγαλύτερος δολοφόνος. 45 εκατομμύρια νεκροί για το «Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός»


ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 45 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια το διάστημα 1958-1961 εξαιτίας του «Μεγάλου άλματος προς τα εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ, εκτιμά ο Βρετανός ιστορικός Φρανκ Ντίκφτερ, ο πρώτος ερευνητής που απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. «Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάστηκαν, πείνασαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην Κίνα μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια είναι τεράστιος... αν σκεφτούμε ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκοτώθηκαν συνολικά 55 εκατομμύρια άνθρωποι.
Ο αριθμός κατατάσσει τον Μεγάλο Τιμονιέρη στην κορυφή του μακάβριου καταλόγου των μεγαλύτερων κατά συρροή δολοφόνων της παγκόσμιας Ιστορίας» ανάφερε ο κ. Ντίκφτερ στην εφημερίδα Ιndependent. Μιλώντας στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Γούντστοκ, o κ. Ντίκφτερ είπε ότι όταν ο Μάο επέβαλε το «Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός », σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την οικονομία της καπιταλιστικής Δύσης, έγινε ο αρχιτέκτονας «μίας από τις χειρότερες καταστροφές που γνώρισε ποτέ ο κόσμος». 
Αφού μελέτησε την κινεζική αγροτική ιστορία την τετραετία που έμεινε γνωστή ως «περίοδος του Μεγάλου Λιμού», ο Φρανκ Ντίκφτερσυνέκρινε τα συστηματικά βασανιστήρια, τη βία, τη λιμοκτονία και τις δολοφονίες στην ύπαιθρο της Λαϊκής Κίνας με τις χειρότερες ακρότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε δεν είναι δυνατό να αμφισβητηθούν, αλλά ούτε και να επιβεβαιωθούν, αφού είναι ο μόνος ιστορικός που τα έχει μελετήσει μετά τον αποχαρακτηρισμό τους από το καθεστώς της Κίνας, το 2006. Ο Φρανκ Ντίκφτερ υποστήριξε ότι αυτή η περίοδος είναι από τις πλέον αιματηρές στην Ιστορία. «Μπορεί να συγκριθεί με τα γκουλάγκ και το Ολοκαύτωμα, ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ού αιώνα.
Έχει αναλογίες με τη γενοκτονία στην Καμπότζη επί Ερυθρών Χμερ, μόνο που ήταν 20 φορές χειρότερη» είπε.
Στο βιβλίο του με τίτλο « Ο Μεγάλος Λιμός του Μάο: Η ιστορία του πιο καταστροφικού αφανισμού στην Κίνα», γράφει ότι εξαιτίας του πολέμου που είχε ξεσπάσει μεταξύ των χωρικών και των κομματικών δυνάμεων, «καταστράφηκε το ένα τρίτο όλων των σπιτιών της χώρας ώστε να υπάρξει χώρος για καλλιέργειες σε γόνιμα εδάφη». Εκατομμύρια πέθαναν από τον λιμό που ακολούθησε την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.
Σύμφωνα με τον Ντίκφτερ, τα αρχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποκαλύπτουν ότι τα στελέχη του κόμματος «έβλεπαν τους αγρότες σαν αριθμούς, σαν ένα απρόσωπο εργατικό δυναμικό. Η τιμωρία για όσους διέπρατταν μικροαδικήματα, όπως η κλοπή μιας πατάτας, ήταν εξαιρετικά δυσανάλογη και απάνθρωπη. Ακόμη και αν ο δράστης ήταν ένα μικρό παιδί, το έδεναν και το έριχναν σε μια λίμνη. Γονείς υποχρεώνονταν να θάβουν ζωντανά τα παιδιά τους ή να τα λούζουν με περιττώματα και ούρα».
Ο «ΜΕΓΑΛΟΣ ΤΙΜΟΝΙΕΡΗΣ» ΕΦΕΡΕ ΤΟ ΛΙΜΟ
Το 1958 ο Μάο Τσε Τουνγκ κηρύττει το «Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός». Στόχος του ήταν να μετατρέψει ταχύτατα την αγροτική Κίνα σε κομμουνιστική κοινωνία με δύο πυλώνες: την κολεκτιβοποίηση και την εκβιομηχάνιση. Η αχανής χώρα σύρθηκε σε έναν πυρετό παραγωγής χάλυβα από κάθε είδους κατασχεθέν μεταλλικό αντικείμενο: από κάγκελα μέχρι κρεβάτια, ακόμη και καραβάνες και χύτρες. Η αγροτική παραγωγή τινάχθηκε στον αέρα, οι ιδιωτικές καλλιέργειες απαγορεύτηκαν, οι Κινέζοι, ιδίως στην ύπαιθρο, πέθαιναν κατά εκατομμύρια από ασιτία. Το «Μεγάλο άλμα προς τα εμπρός» εγκαταλείφθηκε το 1961, έχοντας αποδειχθεί μία βαρβαρότητα που συνοδεύτηκε από ανθρωπιστική, οικονομική και οικολογική καταστροφή. 
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ




45 εκατ. νεκροί για το «Μεγάλο Αλμα προς τα Εμπρός»


Ο Μάο ήταν ο μεγαλύτερος δολοφόνος, σύμφωνα με τον μοναδικό ιστορικό που είδε τα αρχεία του ΚΚΚ

ΛΟΝΔΙΝΟ Τουλάχιστον 45 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια το διάστημα 1958-1961 εξαιτίας του «Μεγάλου Αλματος προς τα Εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ, εκτιμά ο βρετανός ιστορικός Φρανκ Ντίκφτερ, ο πρώτος ερευνητής που απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας. 

«Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάστηκαν, πείνασαν ή ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην Κίνα μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια είναι τεράστιος... αν σκεφτούμε ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκοτώθηκαν συνολικά 55 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός κατατάσσει τον “Μεγάλο Τιμονιέρη” στην κορυφή του μακάβριου καταλόγου των μεγαλύτερων κατά συρροή δολοφόνων της παγκόσμιας ιστορίας» λέει ο ιστορικός στην εφημερίδα «Τhe Ιndependent». 

Μιλώντας στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Γούντστοκ, o κ. Ντίκφτερ είπε ότι όταν ο Μάο επέβαλε το « Μεγάλο Αλμα προς τα Εμπρός », σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την οικονομία της καπιταλιστικής Δύσης, έγινε ο αρχιτέκτονας « μίας από τις χειρότερες καταστροφές που γνώρισε ποτέ ο κόσμος». 

13 σχόλια:

  1. Ὅσο σκληρὸ καὶ ἂν ἀκούγεται γιὰ τὶς ἀξίες τοῦ δυτικοῦ πολιτισμοῦ, στὴν Ἀσία ὑπάρχουν ἄλλες πολιτισμικὲς ἀξίες.
    Σαφῶς καὶ κατακρίνω αὐτὸ ποὺ ἔγινε, προσπαθῶ ὅμως νὰ δῶ τί ἔγινε τότε καὶ ἀπὸ τὴν ματιά τῶν κινέζων, οἱ ὁποῖοι ἀκόμη καὶ τώρα δὲν φαἰνεται νὰ πολυνοιάζονται, διότι ἔδωσαν στὴν δημοσιότητα τὰ ἀντίστοιχα ἀρχεῖα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφου συμφωνησω οτι στην Ασια,για εμενα στην Κινα,υπαρχουν σε μια μονο μεριδα λαου αλλες αξιες και γιαυτο τους ανεχονται να διεκδικουν
    το...δακτυλιδι με την σειρα τους τωρα...
    Θελω να τονισω οτι την διαδρομη του ΚΚΚ με τον Μαο καθε αλλο παρα με την εννοια του σοσιαλισμου/κομμουνισμου πρεπει να την βλεπωμε.Εκεινη την εποχη η Κινα,
    μεσα απο ενα διχασμο κοινωνικο και φυλετικο μεταξυ του παρακτιου πληθυσμου που ειχε αλλοτριωθει και του πληθυσμου στο εσωτερικο που υπεφερε,μαζι με τις κατακτητικες βλεψεις USSR ,Ιαπωνιας κλπ ητανε στα προθυρα της αυτοδιαλυσης της σε πολλα κομματια.Ο Μαο δρωντας με σκληρο εθνικιστικο προγραμμα και εφαρμοζωντας τον κρατικο καπιταλισμο στην αγροτια και ταυτοχρονα εισχωρωντας αναμεσα στους ετοιμους να επαναστατησουν κατοικους της αγροτικης Κινας τους συσπειρωσε και τους οργανωσε διασωζοντας την Κινα απο τον διαμελισμο.Μετα 10ετιες η Κινα και
    αφου βεβαιωθηκε οτι εξασφαλισε την εδαφικη της ακεραιοτητα αρχισε να ανοιγεται προς τον υπολοιπο κοσμο
    ζητωντας στην πραγματικοτητα βαθος πεδιου γυρω της που θα της στερεωναν την ασφαλεια της.
    Πρεπει να τονισω εδω οτι τα ποιο τρωτα κρατη στον κινδυνο διαμελισμου τους δεν ειναι τα μικρα αλλα αυτα με αχανη συνορα οπως Κινα και Ρωσσια αν και αυτος ο φοβος διαμελισμου τους ελαττωνεται απο την δικη τους επεκταση σε θαλασσες και αγορες που τους δινει ενα αλλου ειδους αμυντικο βαθος πεδιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εθιστική σπορομανία* και κατευθυνόμενος υπερπληθυσμός (από την εποχή τού κατατρομαγμένου από χαλάζι-πλημμύρες-ακρίδες ΑΠΟΔΑΣΩΤΗ σποροφάγου-δολοφόνου Κάιν) έφεραν την ανθρωπότητα στο χείλος του αφανισμού μόλις ξεσπάσει ξαφνικός πολυετής ηφαιστειακός χειμώνας.
    Όσο καθυστερεί αποκέντρωση - αναδασώσεις ΠΑΝΤΟΥ - ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΗ επιτηρούμενη αιγοτροφική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ (όπως την κράτησαν βουνίσιοι και νησιώτες επί ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρόνια, ώσπου την κατέστρεψε το 1937 ο μοναρχικός παρανοϊκος Μεταξάς για να στείλει τα δέρματα στους ναζί για άρβυλα και να απαλλαγεί από τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ), τόσο πλησιάζει η ώρα ενός ανεξέλεγκτου παγκόσμιου κανιβαλισμού.
    *cereal killers: http://www.acrobatplanet.com/non-fictions-ebook/ebook-cereal-grains-humanity-s-doubleedged-sword.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //...μαζι με τις κατακτητικες βλεψεις USSR ,Ιαπωνιας κλπ//
    στεργκ 1:12 μ.μ.
    ------------------
    Δεν ξέρω για την πρώην ΕΣΣΔ, αλλά για την Ιαπωνία είναι σίγουρο ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ απείλησε, μετά τον πόλεμο και την καταστροφή της, την Κίνα με κατάκτηση.
    Ο Μάο, καλός μαθητής του Στάλιν, έπρεπε να βρει μια φτηνή δικαιολογία για να σφάξει αυτά τα εκατομμύρια φτωχών ανθρώπων.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μετά τον πόλεμο (Τζιμης)

    Μαλλον πριν τον πολεμο που εγραψες θα εννοει ο παραπανω σχολιαστης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Μάο ήλθε στην εξουσία και έκανε ό,τι αίσχη έκανε μετά τον Β'ΠΠ.
    Τα δε αίσχη των Ιαπώνων (κατοχή και βαρβαρότητα κατά του κινέζικου και άλλων λαών) έγιναν πριν και στην διάρκεια αυτού του πολέμου.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. γελλατε γελατε ελατε ομως και στην ελλαδα και 8α δειτε τα αλματα που κανουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ούνα ράτσα-ούνα φάτσα.


    Η ΔΙΕΙΣΔΥΣΗ ΤΩΝ "ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ" ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ

    Στο παρελθόν, οι Εβραίοι ήταν περισσότερο προσεκτικοί στο να κρύβουν τους εαυτούς τους στην πολιτική, προτιμώντας να δουλεύουν στο παρασκήνιο. Αλλά σήμερα, Εβραίοι πολιτικοί γεμίζουν ολοένα και περισσότερο τα πολιτικά πόστα μέσω της δύναμης της συλλογικής εργασίας, την δύναμη απο τον έλεγχο των ΜΜΕ και την δύναμη του χρήματος, η οποία μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

    Ειδική ανταπόκριση: Ο κρυφός ρόλος των Εβραίων στην Κίνα


    Ο Ισραελ Επστάϊν, δεύτερος απο τα δεξιά μπροστά, στέκεται μπροστά στο Μάο. Αργότερα έγινε υπουργός Πιστώσεων, μια εξαιρετικά δυνατή θέση σε μια εποχή χωρίς μετρητά. Στα δεξιά του στην φώτο βρίσκεται ακόμη ένας Εβραίος, που εμφανίζονταν σαν δημοσιογράφος.
    Η κάλυψη του Επστάϊν ήταν η δημοσιογραφία. Οι γονείς του ήταν Εβραίοι απο τη Ρωσία, που είχαν φυλακιστεί στην Σιβηρία για κατασκοπεία.
    Εδω βλέπουμε τον Επστάϊν να συνομιλεί με τον Πρόεδρο Hu, λίγο πριν τον θάνατό του
    "Rewi Alley," ο άνθρωπος που οργάνωσε τις «κομμούνες» στην Κίνα πριν ακόμη οι Κινέζοι να ξέρουν οτι επρόκειτο να διοικηθούν απο Εβραίους Κομμουνιστές(στα 1920, πριν το 1949)

    Μια κοντινότερη ματιά στον Rewi Alley.

    Ο Rewi συζητάει με τον υποτιθέμενα παντοδύναμο Zhou Enlai.
    Ο Μάο σε υψηλόβαθμη συνάντηση με μερικούς Εβραίους (Frank Coe, Israel Epstein, Elsie Fairfax-Cholmely, and Solomon Adler).

    Ο Μάο με τον Sidney Rittenberg. Η Wikipedia ισχυρίζεται οτι «επιτηρούσε» τα ανώτατα κλιμάκια της Κινεζικής ηγεσίας.

    Ο Sidney Rittenberg (14 Αυγούστου, 1921, Κινέζικο όνομα, Lǐ Dūnbái) είναι ένας Αμερικανός(πολίτης), εβραϊκής καταγωγής, διερμηνέας και λόγιος που έζησε στην Κίνα απο το 1944 μέχρι το 1979. Εργάστηκε κοντά με τον ιδρυτή της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας Μαο Ζέντονγκ, τον στρατιωτικό ηγέτη Zhu De, τον πολιτικό Zhou Enlai και άλλους ηγέτες του Κομμουνιστικού Κόμματος κατα την διάρκεια του πολέμου και ήταν με αυτούς τους κεντρικούς κομμουνιστές ηγέτες στο Yan'an. Ηταν μάρτυρας απο πρώτο χέρι του τι συνέβη στα ανώτατα κλιμάκια του CCP και γνώριζε πολλούς απο τους ηγέτες σε προσωπικό επίπεδο. Ηταν ο πρώτος Αμερικανός πολίτης που εισχώρησε στο Κομμουνιστικό Κόμμα Κίνας.(CCP).
    Στην φώτο ο Sidney Rittenberg του ομίλου WPP και ο Martin Sorrel(επίσης Εβραίος. Διαβάστε την σχετική μας έρευνα για τις εταιρείες δημοσκοπήσεων).

    Οι διασυνδέσεις του Ρίτενμπεργκ και η εμπειρία του έδωσαν την ικανότητα να είναι σύμβουλος των μεγαλύτερων εταιρειών παγκοσμίως, όπως η Intel, η Levi Strauss, η Microsoft, η Hughes Aircraft και η Teledesic (σ.σ: όλες είναι εβραϊκών συμφερόντων).

    1. Οι αλλοδαποί υπήκοοι δεν επιτρέποταν να πολιτογραφούνται ως Κινέζοι πολίτες. Πως το κατάφεραν αυτοί οι Εβραίοι όμως με μαγικό τρόπο;
    Συνεχίζεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συνέχεια
    2. Οι επιχειρησείς «επιχειρηματικών συμβούλων» του Ρίτενμπεργκ είναι στην πραγματικότητα μια απο τις μεγαλύτερες διαφημιστικές εταιρείες στον κόσμο. Ηταν λοιπόν αυτός ο πραγματικός Κινέζος υπουργός προπαγάνδας;


    Μια σημείωση σχετικά με τον Μάο: Επιλέχθηκε να παίξει τον ηγέτη-μαριονέτα με διοχέτευση πόρων απο το πανεπιστήμιο Yale (του οποίου το σύμβολο περιέχει εβραϊκά), σε ένα καθεστώς τύπου «Skull and Bones».

    Η τοποθεσία ήταν το Γυμνάσιο Yali στην Changsha, στην επαρχία Hunan – ένα παρακλάδι του Yale. Ο Μάο ήταν ένας διαταραγμένος νεαρός άνδρας – πλήρως ελεγχόμενος, εκβιάσιμη μαριονέτα για τους σκοπούς τους.

    Στην φώτο βλέπουμε τον Sidney Shapiro, Israel Epstein και την Chen Bidi να πέρνουν ένα γεύμα σε πάρτυ γενεθλίων στο πολιτικό γραφείο.

    Απο ένα Κινέζικο άρθρο στο εβραϊκό πάρτυ γενεθλίων:

    Τρία μέλη του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας αλλοδαπής καταγωγής γιόρτασαν τα 90στα γενέθλια μαζί στο ξενοδοχείο «Jingfeng», ένα απο τα ξενοδοχεία στο Πεκίνο που έχει οριστεί για τα συνέδρια του Κομμουνιστικού Κόμματος, στις 8 Μαρτίου. Ο Israel Epstein, ο Sidney Shapiro (Sha Boli) and η Chen Bidi γεννήθηκαν αντίστοιχα στην Πολωνία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά και πήραν την Κινεζική υπηκοότητα το 1957 και το 1963. Ως ειδικοί που έχουν εργαστεί χρόνια στον τομέα της εξωτερικής διαφήμισης, έγιναν μάρτυρες της επανάστασης της Κίνας και της σοσιαλιστικής κίνησης εκσυγχρονισμού.


    Μετά την συνταξιοδότηση, δεν έμειναν άπραγοι αλλά συνέχισαν να συμμετέχουν ενεργά στην συζήτηση και την διοίκηση των υποθέσεων του κράτους. Πολλοί αναπληρωτές του Εθνικού Κομμουνιστικού Συμβουλίου και μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, που παρακολουθούν τα συνεχή ετήσια συνέδρια παρευρέθηκαν στο πάρτυ για να εκφράσουν τις καλύτερες ευχές τους.





    Ο Sidney Shapiro, μέλος του «πολίτμπουρό»! Στους Κινέζους επιτρέπεται να τους αποκαλούν αλλοδαπούς (laowai), αλλά δεν τολμούν να πουν οτι όλοι τους είναι Εβραίοι.


    Στην φώτο ο Virginius Frank Coe, Εβραίος εργάτης στην Κίνα. Απο την Wikipedia: ...ο Κόε αναζητούσε εργασία στο εξωτερικό, βρίσκοντας τελικά την Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, όπου ήρθε σε επαφή με ένα κύκλο ομογενών του, που εργάζοταν με την κυβέρνηση. Το 1962, προσκαλέθηκε στον κύκλο αυτό απο τον Solomon Adler. Ο Κόε συμμετείχε στο Μεγάλο Αλμα προς τα Εμπρός του Μάο, ένα σχέδιο για την ταχεία εκβιομηχάνιση και μοντερνοποίηση της Κίνας. Η δουλειά του συμπεριλαμβάνει άρθρα που δικαιώνουν το Κίνημας της Ανόρθωσης, το πρώτο μαζικό κίνημα του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

    ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο Ισραελ Επστάϊν, δεύτερος απο τα δεξιά μπροστά, στέκεται μπροστά στο Μάο. Αργότερα έγινε υπουργός Πιστώσεων, μια εξαιρετικά δυνατή θέση σε μια εποχή χωρίς μετρητά. Στα δεξιά του στην φώτο βρίσκεται ακόμη ένας Εβραίος, που εμφανίζονταν σαν δημοσιογράφος.


    και εσεις ,και ο ντενεκες που το συνεγραψε και ο χειροτερος ντενεκες
    που το μετεφερε εδω χωρις την δυνατοτητα ουτε ενα σχολιο να προσθεσει,τι γινατε.Ακομη και η μαννα σας σας κρυβει σαν ονειδος της οικογενειας γιατι ντρεπεται να σας παρουσιασει στην γειτονισα.
    ουστ απο εδω σαλαμανδρες μακαρι να μπορουσατε να γιαλυσετε τα υποδηματα αυτων που κατηγορειτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ ανώνυμη φιλενάδα,
    23 Νοεμβρίου 2010 9:56 μ.μ.

    Μην θίγετε το περιούσιο φίλο Γιώργο-ανοξείδωτο-Σιδηρούντιο. Αυτός είναι σπεσιαλίστας μόνο με τους Γερμανόριζους και τους Πεντηκοστιανούς. Όχι με τους Κινέζους.
    Μάλλον κάποιος άλλος το έγραψε και το μετέφερε εδώ.
    Όποιος και νάταν πάντως σου πάτησε το κεντρικό σου κουμπί τόσο δυνατά που διαπέρασε και το παχύ σου έντερο για να ακατεύεις στο διάλογο τις υπερήφανες μαννάδες σου.
    Για τους ύμνους σου προς τους εξολοθρευτές των Λαών δεν μας κάνει πια εντύπωση καμία.
    Επειδή ΕΝΑ είναι το ολοκαύτωμα.

    Ο ανώνυμος που το μετέφερε εδώ πέρα, έκανε το σχόλιο του στην αρχή.
    Δεν το είδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. καλησπερα...θυμαται κανεις απο δω μεσα οτι ο κ.Τσιπρας εχει δηλωσει Μαοιστης????και ο ελληνας ως γνωστον ξεροντας ιστορια τον εκανε πρωθυπουργο..ευγε για μια ακομα φορα ελληνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.