1/11/10

Μη επανδρωμένο Ελικόπτερο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Μέσα στην ομίχλη που έχει σκεπάσει την χώρα μας τον τελευταίο χρόνο, και στον φόβο που διακατέχει πλέον το σύνολο του ελληνικού λάου, πετάχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων ένα ολοκαίνουργιο μικρό μη επανδρωμένο ελικόπτερο το οποίο θα αρχίσει να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Ε.Σ.
Στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» το ΓΕΣ, εκμεταλλευόμενο την υπάρχουσα τεχνογνωσία του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, κατασκεύασε Μη Επανδρωμένο Ελικόπτερο, με δυνατότητα παρακολούθησης εδαφικού χώρου από απόσταση, αναγνώρισης στόχων και συλλογής πληροφοριών

Την πρώτη του επίσημη εμφάνιση θα κάνει στα πλαίσια της Defensys στην Θεσσαλονίκη, το πρώτο μη επανδρωμένο ελικόπτερο του Ε.Σ. το οποίο είναι εξ΄ολοκλήρου κατασκευασμένο από ελληνικά  στρατιωτικά χέρια και με υλικά από το ελεύθερο εμπόριο.

Στα πλαίσια ερευνητικού προγράμματος «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ» το ΓΕΣ, εκμεταλλευόμενο την υπάρχουσα τεχνογνωσία του προσωπικού του Στρατού Ξηράς, κατασκεύασε Μη Επανδρωμένο Ελικόπτερο, με δυνατότητα παρακολούθησης εδαφικού χώρου από απόσταση, αναγνώρισης στόχων και συλλογής πληροφοριών.

Τεχνικές Προδιαγραφές
Α)Μέση ταχύτητα πτήσεως (με χρήση αυτομάτου πιλότου) 25-30 km ανά ώρα.

Β)Μέγιστη εμβέλεια συστήματος αυτομάτου πλοηγήσεως 15 km και αυτονομία καυσίμου για 90 λεπτά πτήσης.

Γ)Δυνατότητα 2-3 ωρών αυτόνομης τροφοδοσίας του συνόλου του εξοπλισμού του ελικοπτέρου από συσσωρευτή πολυμερίου – λιθίου, με χρόνο επαναφόρτισης για ανάληψη νέας αποστολής περίπου 1,5 ώρα.

Δ)Ύψος πτήσεως 3.000 πόδια μέγιστο και 1000 πόδια ελάχιστο.

Δυνατότητες συλλογής – διανομής πληροφοριών
Α)Ανίχνευσης ζωής (ανθρώπου) σε απόσταση 300 μέτρων, και οχήματος σε 900 μέτρα, με χρήση της θερμικής κάμερας που διαθέτει. Επιπλέον, με τη διαδικτυακή κάμερα ημέρας που φέρει, έχει τη δυνατότητα οπτικού zoom 12Χ και ψηφιακού 4Χ.

Β)Μετάδοση δεδομένων πτήσεως και πληροφοριακού υλικού στο σταθμό βάσης σε πραγματικό χρόνο.

Γ)Ανίχνευσης καπνού και Ραδιοβιοχημικών ουσιών με χρήση κατάλληλων αισθητήρων.

Δ)Δυνατότητα χρησιμοποιήσεως του για ρήψη υλικού ιατροφαρμακευτικής βοήθειας

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το κόστος κατασκευής του είναι συγκριτικά πολύ χαμηλό, σε σχέση με αντίστοιχα συστήματα αμυντικών κατασκευαστικών εταιρειών που έχουν πολλαπλάσιο κόστος.

http://www.diplomatia.gr/?view=article&id=2066        

20 σχόλια:

  1. Συνήθως, τέτοιες μικροεφευρέσεις, ποὺ μᾶς ἐξοικονομοῦν πολλὰ χρήματα χάνονται, διότι ἡ πολεμική μας βιομηχανία βαριέται νὰ δουλέψη, βοηθᾶνε καὶ οἱ μεσάζοντες... καὶ ὅλοι στὸ τέλος εἴμαστε εὐτυχισμένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το παιχνιδάκι είναι άλλη μια απόδειξη και μέρος της ομίχλης που αναφέρεις ότι σκεπάζει την Ελληνική πραγματικότητα.
    Θεωρώ τεράστια ξεφτίλα να παρουσιάζονται παιχνιδάκια όπως αυτό σαν επιτεύγματα του Ελληνικού Στρατού.
    Το συγκεκριμένο είναι ένα ωραίο προτζεκτάκι για μαθητές Γυμνασίου και χομπίστες. Μέχρι εκεί. Από εκεί και πέρα το να παρουσιάζεται με τυμπανοκρουσίες ως απαύγασμα της Ελληνικής ευφυίας και μεγαλοπρέπειας είναι στα όρια της ξεφτίλας.
    Αποτέλεσμα ευφυίας θα ήταν η παρουσίαση κάτι καλύτερου από τον Javelin που ήταν παραδίπλα, αλλά κάτι τέτοιο θέλει όντως ευφυία, τεχνογνωσία, οργάνωση και φυσικά κότσια να τολμήσεις να το υλοποιήσεις.
    Η Ελληνική τεχνογνωσία περιορίζεται σε τηλεκατευθυνόμενα παιχνιδάκια σαν το συγκεκριμένο το οποίο μάλιστα χρηματοδοτήθηκε κιόλας από ερευνητικό πρόγραμμα. Το απώγειο της ξεφτίλας.
    Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι κάτι τέτοιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πεδίο μάχης.
    Για να διευκρινίσω, το συγκεκριμένο υπερόπλο είναι ένα τηλεκατευθυνόμενο παιχνιδάκι, που κουβαλάει ασύρματη κάμερα ασφαλείας του εμπορίου και το ελέγχει αυτόματος πιλότος από open source project. Τα περί ανίχνευσης ζωής κλπ τα κάνει ό χειριστής και το πρόγραμμα στον σταθμό βάσης. Όλα αυτά είναι καλά εφόσον λειτουργεί η ασύρματη ζεύξη τηλεκατεύθυνσης 40-70 Mhz και εικόνας 900 / 2400 Mhz. Δηλαδή όσο δεν υπάρχουν στο πεδίο Jammers.
    Να θυμίσω ότι η Τουρκία εφοδιάζει τις μονάδες της με Jammers που κατασκευάζει η ίδια.
    Κατά τα άλλα θα έλεγα εύγε στα φαντάρια που κατασκευάσαν κάτι τέτοιο για πλάκα στον ελεύθερο τους χρόνο. Αλλά όχι τυμπανοκρουσίες, χρηματοδοτήσεις κλπ.
    ΕΛΕΟΣ
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παιδια να μην πανηγυριζουμε με τα αυτονοητα καντε τον κοπο να μπειτε σε καμια λεσχη αεομοντελιστων και θα δειτε οτι δεν ειναι τιποτα το φοβερο.Πηγαινετε αν μπορειτε σε επιδειξεις θα δειτε οτι δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο απλα επιτελους ο στρατος πρεπει να παψει να εχει αγγυλωσεις.Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παλιά έβλεπα σε γραφεία διοικητών, συνήθως τεθωρακισμένων που ασχολούνταν με μοντελισμό, να έχουν μοντέλα αρμάτων. Τώρα φαίνεται πως κάποιοι ασχολούνται με τα τηλεκατευθυνόμενα, αλλά έτσι δεν γίνεται χωριό. Αν τα πολυτεχνεία δεν μπούν στο παιχνίδι, παιχνίδια θα κάνουμε.
    Όσο για τη θερμική κάμερα που διαθέτει το παιχνίδι, καλά θα κάνει το ΓΕΣ να εφοδιάσει με τέτοιες, πρώτα τους φαντάρους που είναι στα φυλάκια στον Έβρο και μετά τα τηλεκατευθυνόμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΠΟ καπου πρεπει να γινει μια αρχη.οσο για την επιλογη των ηλεκτρονικων ακομη δεν τον ειδαμε γιαννη τον ελεγαμε.ΥΠΟΜΟΝΗ και μετα το μπουσουλισμα ερχεται και το περπατημα,οχι να αναθεματιζουμε ουτε και να υπερβαλουμε ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εμ, βεβαια το κόστος είναι πολύ χαμηλό. Με τι το συγκρίνουν ακριβώς; Με τα μη επανδρωμένα των αμερικανών και των ισραηλινών; Αυτό είναι για να το δώσουν δώρο χριστουγέννων οι αξιωματικοί στα παιδιά και στα εγγόνια τους.
    Εν πάσει περιπτώσει αν είναι η αρχή για κάτι πιο σοβαρό, καλώς να ορίσει. Αν και είδαμε που κατέληξαν τα σχεδια για πιο σοβαρά πράγματα. Τη μια μέρα τα κατέθεταν στο υπουργείο και την άλλη -ως δια μαγείας- τα σχέδια ήταν στο Ισραήλ (και όχι μόνο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οπως ειπε και ο παραπανω μαλλον παιχνιδι ειναι, ας αφησω εξω τα 90 λεπτα πτησης, το συστημα επικοινωνιας ειναι το παν.Αν ειναι και αυτο του εμποριου τοτε μιλαμε για ενα απλο παιχνιδακι που του εχουν βαλει 2 καμερες
    Παρα ειμαστε καθηστεριμενοι

    makis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν είναι παιχνιδάκι .
    Ναι μεν όλα τα υποσυστήματα είναι του εμπορίου(και γιατί όχι) αλλά έχουν γίνει παρεμβάσεις στο λογισμικό με ρουτίνες ασφαλείας αλλά και στο σήμα που μεταδίδεται κρυπτογραφημένο σε μπάντα του στρατού.
    Και δεν μιλάω για ελικόπτερο του "Ηράκλειτος" αλλά για το αεροπλάνο του 306 που παρουσιάστηκε παράλληλα στη DEFENSYS. Σίγουρα δεν είναι επιχειρησιακά 100% και για να γίνουν θέλουν αρκετή δουλειά αλλά με ένα κόστος 4000 ευρώ(μαζί με το κόστος ανάπτυξης) έχεις επιδώσεις εφάμιλλες με το RQ-11 και με κόστος στοιχείου για το αμερικάνικο 250.000 δολάρια.
    Από τα φαντάρια (στελέχη Υπαξ.) ό στρατός ζήτησε μια μελέτη για UAV και κάναν το καλύτερο και μπράβο τους. Το αν τα δύο πρόγραμματα γίνουν κάποια στιγμή επιχειρησιακά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο και εκεί είναι το θέμα ,σκοπός της ηγεσία είναι τα στοιχεία των παραπάνω UAV να ενταχθούν σε επίπεδο ταξιαρχίας την στιγμή που παρόμοια συστήματα έχουν κατέβει μέχρι επίπεδο διμοιρίας σε άλλους στρατούς. Συνεπώς το πρόβλημα είναι η αντίληψη που επικρατεί και όχι ο τρόπος που δίνεται η λύση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν η αντίληψη που επικρατεί είναι η οικονομία τότε η καλύτερη οικονομία είναι μην κάνεις τίποτα...Αλλοιώς κάνε κάτι σοβαρό. Απορώ που το βγάλανε για δημοσίευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ηρεμηστε ρε παιδια.θα εξελιχθει με τον καιρο.σε τεχνικες προδιαγραφες υστερει λιγο αλλα με τον καιρο θα αλλαξει.μπορει να χρησιμευσει σε πολλα πραγματα

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ωραία!!!!
    Θα το στέλνουν από τα Μέγαρα στα Goody's απέναντι για να τους φέρνει πράγματα...
    Κοίτα μην περνάει κανένας κυνηγός όμως που έχει πάει για τσιχλο-κότσυφα...Λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @2:35
    Δεν ξέρω τη λένε για "μπάντα" στρατιωτική με crypto,εγω δυο τηλεκατευθυνσεις Futaba είδα δίπλα στο ελικόπτερο και στο αεροπλάνο.
    Εάν απλά ζήτησαν κάποιοι ανώτεροι από τους υπαξ. ένα proof of concept και δώσαν 4.000 για να το αναπτύξουν, τότε εύγε.
    Αλλά μιλάνε για ερευνητικά προγράμματα. Τι ύψους???
    Αλήθεια τα crypto τα κάναν οι ίδιοι και με διαχείριση κλειδιών συμβατή με τον Ε.Σ. ή είναι της Intracom π.χ. οπότε το κόστος κλιμακώνεται ανάλογα?
    Δεν νομίζω ότι το αεροπλανάκι μπορεί να συγκριθεί σε οτιδήποτε με το Raven.
    Υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσα στις προδιαγραφές ενός παιχνιδιού και ενός ΑΞΙΟΠΙΣΤΟΥ εργαλείου.
    Συμφωνώ ότι θα μπορούσε να κατασκευαστεί κάτι εφάμιλλο του Raven με κόστος χαμηλότερο των 30.000€ για το UAV και των 200.000€ για το σύστημα.
    Αλλά όπως προείπα οι τυμπανοκρουσίες για τέτοιο εγχείρημα είναι πρόκληση.
    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ φαίνεται η ξεφτίλα των Δημόσιων Πανεπιστημίων τά οποία δέν εχουν προσφέρει τίποτα ούτε στήν ελληνική κοινωνία ούτε στόν ελληνικό στρατό.

    Πακτωλοί από χρήματα ερευνητικών προγραμμάτων εχουν μετατραπεί σέ βίλες στήν Εκάλη καί σέ κότερα.

    Γιαυτό οι καθηγηταδες, δέν θέλουν τά ιδιωτικά πανεπιστήμια καί στηρίζουν καί τό άσυλο, αδιαφορώντας γιά τούς βανδαλισμούς, γιά νά μην τούς κουνήσουν από τήν καρέκλα τους καί χάσουν τή μάσα.

    Νά μήν ξεχνάμε ότι όλες οι ανακαλύψεις πού αφορούν τόν ηλεκτρονικό υπολογιστή ξεκίνησαν μέσα από τά αμερικάνικα πανεπιστήμια, ενώ τίς νέες τεχνολογίες τους οι αμερικάνοι τίς προωθούν πρώτα στόν στρατό καί μετά οπουδήποτε αλλού.

    Εμείς τά πανεπιστήμια τά έχουμε μόνο γιά νά τά καίνε οι αριστεροί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. καλά τα λέει ο Βασίλης.... τωρα γιατί να τα κονομήσουν τα πανεπιστήμια (αρκετά δεν έφαγαν και τρώνε οι μαρκάτοι;;;)ας φανε κατιτις και οι ένστολοι...Ετσι όπως τα γράφουν οι ειδήμονες, μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με κανα 2-3 χιλιάρικα ,βαριά-βαρια.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ(με μετακίνηση σε νησί του ΒΑ Αιγαίου).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Πέρα απο τα κακόντρεχη σχόλια σας και την απαίχθεια σας για μια ελληνική προσπάθεια δεν βλέπω τίποτα άλλο.

    Πήγα στην έκθεση και Μίλησα με τους ανθρώπους. Οι άνθρωποι δεν είπαν ότι ανακάλυψαν τον τροχό. Και είναι άνθρωποι με γνώσεις απο ότι κατάλαβα. Απλά προσπάθησαν με λίγα χρήματα να φτάσουν σε ένα επίπεδο άλλων προτάσεων με απλά υλικά, εμπορίου.

    Θα μπορούσαν να αγοράσουν αν οχι να κατασκευάσουν υλικά, πράγμα που θέλει έρευνα και χρόνο, στρατιωτικών προδιαγραφών πράγμα δαπανηρό και χρονοβορο.

    Κάποιος μίλησε για open source software του πιλότου. Άλλο φίλε ένα Εμπορικο software και άλλο ένα open source. Κάτι δεν έχεις καταλάβει Καλά και θα πρέπει να κανείς μια προσπαθεια να μάθεις περί υπολογιστών και software γιατί έχεις χάσει τη μπάλα.

    Στο open source έχουν δυνατότητα όλοι να επέμβουν στο κώδικα του, ενώ σε ένα commercial software κανείς, Εκτός απο τους προγραμματιστες του.

    Μην δείχνετε για άλλη μια φορά την απαίχθεια του έλληνα. Για αν είναι έτσι, κάποιοι απο εμάς έδω μέσα που το παίζουν ιδεολογοι, είτε είναι φοιτητές είτε Όχι, όταν θέλουν να κάνουν την δουλειά τους καταφεύγουν στο βουλευτή του χωριού του για να βολευτούν. Κατα τα Αλλά έχουν άποψη και κραζουν αντί να δουν την θετική πλευρά της ζωής.

    Υλικά του εμπορίου πήραν και τα χρησιμοποίησαν. Εξάλλου να έχετε κάτι στο νου σας. Ότι κλειδώνει-ξεκλειδώνει. Και ότι είναι στον αέρα jammaρετε.είτε εύκολα είτε δύσκολα.

    Ας τους ευχηθούμε καλή συνέχεια και ας κάνουμε καμία σωστή πρόταση να βοηθήσουμε εκτός αν οι ίδιοι Έχουμε κρυφά συμφέροντα με το να μην παει Καλά ένα project σαν αυτο.

    Α! Και ας μην λαμβάνουμε πάντα υπόψιν ότι μας είπαν περι commercial. Πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι έτσι οπως δείχνουν η οπως θέλουν να τα κάνουν να δείχνουν.
    Η άνεση του καναπέ είναι πολυ καλή όταν πρέπει να κριτηκαρεις.

    Όσο για το αν το project μείνει στην Ελλάδα αυτο είναι καθαρά θέμα των μεγάλων κεφαλιων. Αυτο ναι με ενοχλεί και εμένα.

    Καλη συνέχεια σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Φίλε όσες φορές και να χρησιμοποίησεις τη λέξη "project", δεν σημαίνει ότι έγινε και κάτι σπουδαίο. Παιχνίδι παραμένει.
    Τα σπουδαία γίνονται όταν υπάρχει υποδομή, η οποία θα εξασφαλίσει τη συνέχεια. Όταν υπάρχει δηλαδή, τμήμα ή γραφείο, μόνιμο προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή, πεδία δοκιμών, συμμετοχή σε ασκήσεις και documentation (αφου σ΄αρεσει η λέξη project).
    Είναι προσβολή της νοημοσύνης μας όταν παρουσιάζεται αυτή η προσπάθεια σαν επίτευγμα ή σαν φωτεινό παράδειγμα. Ακόμα μια πατέντα είναι, της ίδιας αξίας με το λουκέτο του 1 € με το οποίο κάποιο σοφοί οικονομολόγοι αντικατέστησαν την κανονική κλειδαριά στις πόρτες των στάγιερ.
    Να ευχηθούμε η επιτυχία αυτή να μην σπάσει το φράγμα των ελληνικών συνόρων γιατί αρκετό δούλεμα φάγαμε με την οικονομική κρίση, δεν θα το αντέξουμε και αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ρε φιλες γιατι λες οτι φταινε τα πανεπηστημια, εγινε ποτε καμια προσληψη αποφοιτου απο καποιο πανεπηστημιο και να του δωσουν βαθμο αξιωματικου?
    Πες μου ενα λογο που ενας νεος απιστημονας να παει στο στρατο, να γινει εποπ? να εχει ιδιο βαθμο με αυτον που εχει τελειωσει το γυμνασιο?

    Εδω εμαθα οτι οι καμερες που μπηκαν σε καποια στρατοπεδα μπηκαν απο ιδιωτη!!! Ολοκληρος Ελληνικος στρατος και δεν εχει ενα συνεργειο να βαζει καμερες σε στρατοπεδα, ξερεις κανενα στελεχος του στρατοπεδου αν το pc που ειναι και καταγραφικο εχει διασυνδεση με τον εξω κοσμο? Το πιο απλο να του βαλεις εσωτερικα ενα usb 3g με μια sim και να βλεπει ο τουρκος τι δειχνουν οι καμερες!
    Οι στρατιωτικοι εχουν μεσανυχτα απο νεα τεοχνολογια και δεν εδιαφερονται να προσλαβουν νεα παιδια με βαθμο αναλογο της σχολης που εχουν τελειωσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @2 Νοεμβρίου 2010 9:29 π.μ.

    Δεν καταλαβαίνω γιατί σε αυτόν τον τόπο πρέπει να χειροκροτώ την κάθε "π@π@ρι@" που παρουσιάζεται σαν το υπ' αριθμ. 1 θαύμα στον κόσμο.
    Το "project" είναι ένα ιπτάμενο "τσικρίκι" για το οποίο όπως προείπα θα έλεγα εύγε, αν το έβλεπα κάπου ως αποτέλεσμα αξιοποίησης του ελεύθερου χρόνου κάποιου, μη αργόσχολου.
    Από εκεί και πέρα το συγκεκριμένο παρουσιάζεται σαν "ΕΠΙΤΕΥΓΜΑ" του Ε.Σ. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!
    Το οποίο πληρώθηκε από τους φόρους που πληρώνω!

    "Κάποιος μίλησε για open source software του πιλότου. Άλλο φίλε ένα Εμπορικο software και άλλο ένα open source. Κάτι δεν έχεις καταλάβει Καλά και θα πρέπει να κανείς μια προσπαθεια να μάθεις περί υπολογιστών και software γιατί έχεις χάσει τη μπάλα."

    Δεν ξέρω αν έχω χάσει την μπάλα αλλά δεν είμαι διατεθειμένος κάποιοι να με "δουλεύουν" μασώντας χρήμα για να βάλουν τζάμπα λογισμικό ( paparazzi ) και παιχνιδοτηλεκατευθύνσεις (Futaba) της πλάκας. Αν θέλουν να "παίξουν" να παίξουν με δικά τους λεφτά.
    Αν όντως είχαν την ικανότητα και γνώσεις να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο και να ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ απο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ πρόγραμμα, θα πήγαιναν σε μια από τις εταιρείες παραδίπλα να πάρουν ασφαλές ασύρματο λινκ ( Δεν εννοώ τα "ακριβά" κατ'ανάγκη αλλά τα φτηνότερα π.χ. από την Αλεξανδρούπολη που ήταν 2 σταντ παραδίπλα τους).

    "Όσο για το αν το project μείνει στην Ελλάδα αυτό είναι καθαρά θέμα των μεγάλων κεφαλιών"

    Θα μας τρελάνεις ???!!! Μας το κλέψανe ήδη το "υπερόπλο":
    http://www.youtube.com/results?search_query=paparazzi+autopilot&aq=f

    "Έχουμε κρυφά συμφέροντα με το να μην παει Καλά ένα project σαν αυτο."

    Δηλαδή αυτό το τσικρίκι τι το σημαντικό έχει που το ανάγουμε και σε project????
    Όπως έχω ξαναπεί ας πάψουμε να βρίσκουμε κακούς εχθρούς και ας βελτιώσουμε τον κακό μας εαυτό.

    "Και ότι είναι στον αέρα jammaρετε.είτε εύκολα είτε δύσκολα. "
    Ακριβώς και κάτι τέτοιο το υλοποιείς μόνο αν μπορείς να το κάνεις να μην jammaρετε και να μην μπορούν να σου το "πάρουν" οι "άλλοι" και σου το ρίξουν στο κεφάλι.
    Αλλιώς, αν δεν ξέρεις μην το κάνεις. Και αν το κάνεις για την πλάκα σου μην ζητάς τα χρήματά μας και μην ξεφτιλίζεις τον Ε.Σ.

    Και αν θέλει ο Ε.Σ. κάτι τέτοιο να μας πεί να του κάνουμε δωρεά από την αποθήκη μας με τα παρελθόντα "project" και να μην "σκορπάνε" τα λεφτά μας και μας ξεφτιλίζουν.

    "Κατα τα Αλλά έχουν άποψη και κραζουν αντί να δουν την θετική πλευρά της ζωής. "
    Η θετική πλευρά της ζωής είναι η αυτογνωσία, η βελτίωση και η τελειοποίηση. Όχι η αναγωγή του κακού και μέτριου σε άριστο.

    Επιτέλους ας πάψουμε να ανάγουμε το τίποτα σε κάτι.

    Βασίλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Φιλε ειλικρινά συγνώμη...

    Δεν μιλάω για το αεροπλανάκι που έχει open source, αλλα μιλούσα για το ελικόπτερο που είδα που είχε αυτόματο πιλότο ΜΗ OPEN SOURCE. Το αεροπλανάκι σε σχέση με το ελικοπτεράκι είναι της πλάκας.

    Το ελικόπτερο απο ότι μπόρεσα να δώ έχει πολύ καλύτερο "στήσιμο" απο το αεροπλάνο...
    Τώρα για το τί λέφτα δώσανε και πόσο "ερευνητικό" είναι δεν με ενδιαφέρει. Τουλάχιστο να ακουστεί η ελλάδα θετικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.