28/11/10

Το Ιράν στη σταθεροποίηση του Λιβάνου

Ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σάαντ Χαρίρι ανέφερε την Παρασκευή ότι το Ιράν έχει να διαδραματίσει έναν ρόλο στην σταθεροποίηση του Λιβάνου.
"Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν έχει έναν φυσικό ρόλο στην περιοχή, ιδιαίτερα στην επίλυση των κρίσεων και στην ενίσχυση της σταθερότητας στο Λίβανο" δήλωσε ο Σάαντ Χαρίρι, σε σημερινή συνέντευξή του στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων, την παραμονή της επίσκεψης του στο Ιράν.

Ο Σάαντ Χαρίρι θα πραγματοποιήσει αύριο Σάββατο την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο Ιράν, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρόεδρο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, ένα μήνα μετά από την επίσκεψη του Ιρανού προέδρου στον Λίβανο.

"Η επίσκεψη αυτή είναι σημαντική λόγω της χρονικής στιγμής καθώς ο Λίβανος βρίσκεται σε κρίση εξαιτίας του αναμενόμενου κατηγορητήριου του ειδικού Δικαστηρίου για τον Λίβανο" ανέφερε υπουργική πηγή του Λιβάνου.

"Οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να συμβιβάσουν τις απόψεις ανάμεσα στην Χεζμπολάχ και στον Σάαντ Χαρίρι" σημείωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι σε αντάλλαγμα "ο Σαάντ Χαρίρι θα στηρίξει την ανάπτυξη των πολιτικών και ειρηνικών πυρηνικών δυνατοτήτων στο Ιράν". http://www.athina984.gr/node/127514

7 σχόλια:

  1. ΣΣΣΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝΕ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τους προσφέρουν (οι Ιρανοί) όχι μόνο σταθεροποίηση αλλά και κάποια ελευθερία.
    Αν δεν ησαν αυτοί ακόμα οι εβραίοι θα κοντόφερναν βόλτες στον Νότιο Λίβανο.
    Κι ακόμα χρειάζεται πολύ δουλειά.


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ 5:26 μ.μ.

    Το τι ελευθερία τους προσφέρει το Ιράν μέσω Χεσμπολάχ, πήγαινε και ρώτα τους ίδιους. Ο Ν. Λίβανος είναι ουσιαστικά υπό κατοχή. Έχει εκεί καμμία ισχύ το λιβανικό κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΝΑ ΣΟΥ ΘΥΜΙΣΩ 6:57 μ.μ.ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ Η ΕΒΡΑΙΟΙ ΗΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΜΥΝΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΤΩΧΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΕΝΩ Ο ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΦΥΛΑΓΕ ΤΗΝ ΕΚΑΛΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΡUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ Ο/Η Ανώνυμος
    28 Νοεμβρίου 2010 6:57 μ.μ.

    Όχι μόνο τους έχω ρωτήσει αλλά και πηγαινοέρχομαι στην ευρύτερη περιοχή για δουλειές από το 1997.
    Ο Λίβανος ήταν το στολίδι (Μόντε Κάρλο) της Ανατολικής Μεσογείου πριν μαγαρίσουν την περιοχή οι αποικιοκράτες την Παλαιστίνη με την παρουσία τους και την βλεδυρή αιμοσταγή κουλτούρα τους.
    Ατυχώς σήμερα η Λιβανική κυβέρνηση είναι έρμαιο των σιωνιστών όπως φυσικά γνωρίζεις αλλά μας το αποκρύπτεις για τους ιδικούς σου λογους.
    Συμφωνώ μαζί σου ότι ο Νότιος Λίβανος (Shebaa Farms, συμπεριλαμβανομένων και των περιοχών Zebdine, Fashkoul, Mougr Shebaa and Ramta που είναι Λιβανικό έδαφος), είναι ουσιαστικά υπο Ισραηλινή κατοχή. Μας το αποκρύπτεις κι αυτό βέβαια αλλά προπαγανδιστικά υπονοείς οτι ο Ν. Λιβανος είναι υπό την κατοχή της Χεσμολλά.
    Η Χεσμολλά ήταν αυτή που πολέμησε τους ομοϊδεάτες σου και τους κυνήγησε απ' τον Νότιο Λίβανο το '82 αλλά και τους φύτεψε μερικά καρούμπαλα το 2006 όπως πολύ σωστά προελάλησε και ο φίλος PUN.
    Γι αυτό και οι "συγχωριανοί σου" ακούνε Ιράν και παθαίνουν κολούμπρα.
    Ας μην κρυβόμαστε.



    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 4:36 π.μ.

    Ναι, καταλαβαίνω. Έχεις διαβάσει μερικά πράγματα για τον Λίβανο, αλλά δεν τα θυμάσαι καλά.

    >Ο Λίβανος ήταν το στολίδι (Μόντε Κάρλο) της Ανατολικής Μεσογείου<

    Όχι ο Λίβανος, αλλά η Βηρυτός και αυτό πριν τον εμφύλιο του 1975. Πράγματι, η "Βηρυτός την Νύκτα" (Beirut by Night) ήταν το κάτι άλλο. Αν δεν την γνώρισες τότε, που δεν την γνώρισες, δεν ξέρεις γιατί πράγμα μιλάω.

    Τα υπόλοιπα που γράφεις είναι ασυναρτησίες και αποκόμματα απ' αυτά που διαβάζεις εδώ κι εκεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 29 Νοεμβρίου 2010 10:41 π.μ.

    Το αλαζονικό ύφος σου αλλά και ο καθ’ όλα αγενής τρόπος που γράφεις συμπεριλαμβανομένου και του τρόπου που απευθύνεσαι σε κάποιον που υπογράφει τα σχόλια του, υποδηλώνουν το κάκιστο ποιον του χαρακτήρα σου που μόνο σε θιασώτες δολοφόνων αθώων γυναικόπαιδων μπορεί κάποιος να συναντήσει.
    Επώνυμα η ανώνυμα δεν ξεγελάς ουδένα από μας αγαπητέ για το ποιόν σου.
    Για το περιεχόμενο του σχολίου μου περί υποδούλωσης των περιοχών του Ν. Λιβάνου δεν μας είπες τίποτα.
    Έχεις βέβαια τους λόγους σου.
    Μόνο με «φιλόσοφους» και ξερόλες τύπου sterg και Σιδηρούντιους είσαι ικανός να συνομιλείς.



    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.