4/11/10

Γιορτές οθωμανικής μνήμης στην Καβάλα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια πράξη;

του Σάββα Καλεντερίδη
Ακριβώς μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, αφού προηγουμένως, με πρωταγωνιστή τον κ. Ξυνίδη, τα έδωσαν όλα στους ισλαμορατσιστές της Άγκυρας, καθορίζοντας τα όρια των δήμων του Καλλικράτη έτσι όπως βολεύει τους σχεδιασμούς των εθνικιστών της Τουρκίας, για εξευμενίσουν το
στέλεχος της ΜΙΤ που παίζει το ρόλο του προξένου, κ. Σαρνίτς, και να προσεταιριστούν τις ψήφους των μουσουλμάνων της Θράκης στις εκλογές για τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ο δήμαρχος Καβάλας και τα εκεί στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, θεώρησαν καλό να αποδώσουν τον τίτλο του Επίτιμου Δημότη Καβάλας σε δυο Τούρκους πολίτες που έλκουν την καταγωγή τους από την Καβάλα.
Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, για τις νεοοθωμανικές γιορτές της Καβάλας, που έγιναν υπό το βλέμμα του πρόξενου-προβοκάτορα, ξόδεψαν και 60.000 ευρώ, εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τη εφημερίδα ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ της Καβάλας, η εν λόγω τελετή είχε προγραμματιστεί να γίνει στις 19 Μαΐου, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, αλλά μάλλον τότε θεωρήθηκε ότι ίσως το νεοθωμανικό μενού θα έπεφτε "βαρύ", αφού την ίδια μέρα το κύριο 'πιάτο' είχε "Το σπίτι του Κεμάλ", της κυρίας Διαμαντοπούλου και των λοιπών κρυπτο- και φανερο-κεμαλιστών του υπουργείου της, που επιλέχτηκε ως θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Είναι να απορεί κανείς για το πώς τους ανέχεται ακόμα ο λαός όλους αυτούς τους άθλιους και τους προσκυνημένους, που εξυπηρετώντας μικροκομματικούς σκοπούς και σχεδιασμούς σκοτεινών κέντρων, με κινήσεις που αποφασίζουν και υλοποιούν βήμα-βήμα, ετοιμάζονται να παραδώσουν τη Θράκη στους ισλαμοφασίστες της Άκγυρας, μια περιοχή που αποτέλεσε την αφετηρία του ελληνικού πολιτισμού και στην οποία βρέθηκαν οι Τούρκοι από το 13-14ο αιώνα και μετά ως κατακτητές και εξολοθρευτές του Ελληνισμού.
Παραθέτουμε σχετικά ρεπορτάζ της εφημερίδας ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ της Καβάλας και για άλλη μια φορά ευχόμαστε να μας διαψεύσουν οι εξελίξεις, να είμαστε εμείς οι 'ακραίοι' και οι 'υπερβολικοί' και να αναδειχτούν πραγματικοί πατριώτες οι θιασώτες του εν Καβάλα και Θράκη νεοοθωμανισμού και όχι μόνο.








46 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Θρακη ειναι εγγυημενα το νεο Κοσοβο. Ηδη απο τη δραση του Προξενειου θα μπορουσε να πει κανεις πως ειναι ημιαυτονομη περιοχη.

    Με τον Καλλικρατη, η Κοσοβοποιηση θα διευκολυνθει. Το δημογραφικο θα κανει τα υπολοιπα.

    Η υπολοιπη Ελλαδα εχει ηδη μπει στην περιοδο του νεοραγιαδισμου, η Καβαλα οντας γειτνιαζουσα περιοχη με το ημιαυτονομο κρατος της Γκιουμουλτζινα, εχει επηρεαστει περισσοτερο.

    Η Ελλαδα θα αποκτησει ξανα αξιοπρεπη πολιτικη οταν θα ξεκαθαρισει το τοπιο για το αν στο μελλον θα γινει αλβανικη ή ισλαμικη δημοκρατια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Skal, βλέπω και έναν "γαλονά" στην "πατριωτική" εκδήλωση.
    Θα μου πεις, εδώ τόσοι και τόσοι..
    Ναι, αλλά αυτό κτυπάει περισσότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΑΓΙΑΔΕΣ, ΞΕΦΤΙΛΕΣ, ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ.

    ΦΤΟΥ ΣΑΣ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ!

    ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟ-ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΩΡΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μου αρέσει που στις φωτογραφίες βλέπω ότι παρέστει και αξιωματικός εκπρόσωπός του Στρατού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O καθε λαος ειναι αξιος της τυχης του και κατακτα στην ιστορία τη θεση που του αξιζει. Οι νεοέλληνες εκαναν την επιλογή τους και φαίνεται οτι το οθωμανικο να τους αρέσει, αρκει να εχουν την κοιλιά τους γεματη και το κεφάλι τους ήσυχο και τον εαυτούλη τους βολεμενο. Αν στην εποχή μα ζουσαν οι Κολοκοτρωνης, Μακρυγιαννης, Καραϊσκακης και οι λοιποί οπισθοδρομικοι, αντιδραστικοί και εθνικιστες, να ειστε σίγουροι οτι πρώτα θα τους εκοβαν τα κεφαλια να ξεβρωμισει ο τοπος και μετα θα πολεμουσαν τους Τουρκους. Το θλιβερό ειναι οτι σημερα δεν υπάρχει ελπίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν είναι ένα θέμα που περιορίζεται στην Θράκη. Ας μην γελιόμαστε. Είναι η προβολή της αντίληψης του «Οθωμανικού Παραδείσου» απ’ τον οποίο «αποσκίρτησαν» οι ρωμιοί με την προτροπή «ξένων δυνάμεων». Αυτή είναι η τουρκική αντίληψη και έτσι πρέπει να την κατανοήσουμε για να αναζητήσουμε τις βαθύτερες αιτίες που οδηγούν κάποιον συγκεκριμένο ελλαδικό ανθρωπότυπο να ασπάζεται αυτούσιες αυτές τις ιδέες. Φυσικά οι τούρκοι έξυπνα και ενώ η θρησκεία τους είναι χωρίς αγιολόγιο σε αντίθεση με την Χριστιανική χρησιμοποιούν κάποιες απίθανες ιστορικές προσωπικότητές τους για να εγγράψουν δικαιώματα στην συνείδηση κάποιων ελλαδιτών που θεωρούν εαυτούς δυστυχής που γεννήθηκαν ως τέτοιοι. Είναι χαρακτηριστικό πως σε πόλεις όπως η Καβάλα που δεν υπάρχει γηγενές μουσουλμανικό στοιχείο υπάρχει προσπάθεια «ανάδειξης της οθωμανικής κληρονομιάς» μέσα από «ευαίσθητους πολίτες» και πιστέψτε με δεν είναι μόνο η Καβάλα… Ο όρος «ευαίσθητοι πολίτες» παραπέμπει άμεσα στον ιδεολογικό χώρο απ’ όπου προέρχονται οι κινήσεις αυτές. Χρήσιμοι ηλίθιοι φυσικά υπάρχουν παντού… Αλλά αν ήθελε κανείς να αντικρούσει με ιστορικά και κοινωνικά επιχείρημα σε θεμελιώδες επίπεδο σε όλο αυτό το ρεύμα δεν έχει παρά να ανατρέξει σε περιοχές της Ελλάδας όπως τα Επτάνησα για να συγκρίνει τι άφησε ο «Οθωμανικός Παράδεισος» της Καβάλας π.χ. πίσω του σε σχέση με την Ενετοκρατία και την Αγγλοκρατία της Κέρκυρας στην οργάνωση του δημόσιου χώρου. Απλά δεν υπάρχει σύγκριση. Ότι πραγματικά αξιόλογο υπάρχει στην Καβάλα είναι απομεινάρι της χρυσής εποχής του Καπνού στον ιδιωτικό χώρο αλλά ακόμα και αυτό είναι πολιτισμικό παιδί της επαφής των πλούσιων εμπόρων -κυρίως ελλήνων- με την Δύση. Όλα τα άλλα είναι φούμαρα πολιτικής ορθότητας.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΡΩΤΗΣΗ Γιορτές οθωμανικής μνήμης στην Καβάλα. Πώς να χαρακτηρίσει κανείς μια τέτοια πράξη;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ Προδοτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε χρειαζόμαστε Οθωμανική αυτοκρατορία, δε χρειαζόμαστε Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Ο τελευταίος αυτοκράτορας των Ελλήνων ήταν ο Αλέξανδρος ο τρίτος, η τελευταία Ελληνίς βασίλισσα ήταν η Κλεοπάτρα η έβδομη.

    Οι Ρωμαίοι και οι Οθωμανοί σφαγιάσαν τους Έλληνες.

    Δε χρειαζόμαστε μουφτήδες, ιμάμηδες, ραβίνους, επισκόπους, πρεσβυτέρους, καρδιναλίους και γκουρού.

    Σταματήστε την επάνοδο των Οθωμανικών, Ρωμαϊκών ενώσεων.

    Η Ελλάδα ας επιστρέψει στους Φωτεινούς Έλληνες Επιστήμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ , ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΟΤΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΚΛΑΒΩΘΗΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σιμιτσής και Βύζικας χλευάζουν τα τουρκαλά μέσα από το μουσείο καπνού καβάλας που προωθούν πιο πολύ την ιστορία τον τούρκων παρά του καπνού εδώ και πάρα πολύ καιρό!
    Ψηφίστε στησ 7 Ν. Σιμιτσή & Βύζικα κορόιδα καβαλιώτες …..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για να λεμε τα πραγματα ωμα,χρησιμοι ηλιθιοι και ευαισθητοι πολιτες δεν υπαρχουν.Υπαρχουν μονο συνειδητοι προδοτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η Θράκη δεν είναι Κόσσοβο ούτε τα δεδομένα είναι τα ίδια .
    Η Τουρκία επεμβαίνει εκμεταλευόμενη το κενό εξουσίας της ελληνικής πλευράς.
    Αρκεί να βρεθεί η κατάλληλη ελληνική κυβέρνηση που θα επιβάλλει έλενγχο και θα ανακόψει την επιρροή της τουρκικής Γκεστάμπο στην Κομοτινή. Μπορούν πολλά πράγματα να γίνουν αρκεί να υπάρχει πολιτική θέληση και οι κατάλληλοι πολιτικοί άνδρες.

    Δυστηχώς το κυβερνητικό κόμμα έχει φτάσει στο σημείο να βάζει το μικροκομματικό, βραχυπρόθεσμο κομματικό συμφέρον πιό πάνω ακόμα και απο το συμφέρον το εθνικό. Ελπίζουμε ότι ο ελληνικός λαός θα αναλάβει ωριμότητα και θα δείξει την πόρτα της εξόδου στον κυρ. Παπανδρέου που με τους αδέξιους χειρισμούς του υποθηκεύει την ασφάλεια, την ευημερεία και την εθνική κυριαρχία αυτής της χώρας.
    θα τον τιμωρήσει ανάλογα για τις δυσάρεστες και επιζήμιες εκπλήξεις που επιφυλάξε ο κύριος αυτός σε όλα τα μέτωπα που αφορούν εθνικά ζητήματα για τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για μοιρασιά του Αιγαίου, για τον κατάπτυστο λαθρονόμο και τους 2 εκατομμύρια λαθρομετανάστες που μας φόρτωσε και τον ακόμα πιό ύπουλο τρόπο με τον οποίο θέλησε πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού να τους νομιμοποιήσει .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Θλιβερή πραγματικότητα που εξελίσεται και μπορεί να ανακοπεί.


    Είναι πολά τα λεφτά(ψήφοι) Άρη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ amfipolis

    "Οι Ρωμαίοι και οι Οθωμανοί σφαγιάσαν τους Έλληνες"
    -------------------------------------

    Χαχαχαχα!

    Εσένα από ότι φαίνεται ο προπάππους σου τη γλύτωσε!!!
    Άκουσε Αμφίπολη, μια φιλική συμβουλή.
    Κατέβασε το ρολόϊ από τον τοίχο, αυτό με τον κούκο, και κούνησε το λίγο πάνω -κάτω γιατί έχει κολλήσει ένα γρανάζι.
    Το έργο έχει προχωρήσει κατά δύο χιλιετίες αλλά εσύ έχεις μείνει πίσω στις πρώτες σκηνές.
    Θα σου έγραφα πολλά για τους "Ρωμαίους" Κομνηνούς, Λασκαρέους και Παλαιολόγους, αλλά φαίνεσαι φανατικός οπότε θα ήταν χαμένος χρόνος...
    Είσαι πατριώτης και είμαστε πατριώτες..μη παρασύρεσαι από διχαστικές σκέψεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η Ινδία θα ξεκινήσει στα τέλη του 2011 τις πτητικές δοκιμές του εγχώριας ανάπτυξης AWACS Εκτύπωση E-mail
    04-11-2010 14:01:07

    Η Ινδία αναπτύσσει με εγχώρια μέσα αυτή την περίοδο 9 συνολικά αεροσκάφη ιπτάμενα ραντάρ (AWACS) και αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πτητικές δοκιμές αυτών στα τέλη του 2011. Συνολικά 5 ερευνητικά ιδρύματα του ινδικού οργανισμού εξοπλισμών Defence Research and Development Organisation (DRDO) εργάζονται αυτήν την περίοδο για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ενώ στόχος είναι επίτευξη εγχώριας συμμετοχής στο 85% του προγράμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Περμένατε τίποτα καλύτερο με πρωθυπουγό ΓΑΠ?
    Γιώργος Παπανδρέου και ανθελληνισμός :
    http://www.youtube.com/watch?v=DFS_YssqO_M&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΕΝΑΣ ΛΟΧΙΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΕ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. @ 4 Νοεμβρίου 2010 6:53 μ.μ.

    Το σχόλιό σου είναι άσχετο με το θέμα. Μάθε να σέβεσαι το ιστολόγιο που σε φιλοξενεί.

    @ Αμφίπολις (ελληνιστί amfipolis)

    >Η Ελλάδα ας επιστρέψει στους Φωτεινούς Έλληνες Επιστήμονες.<

    Σαν ποιους δηλαδή; Και πώς θα επιστρέψει; Θα γυρίσει πίσω στον χρόνο; Μήπως βλέπεις πολλά έργα επιστημονικής φαντασίας;

    Τα περί Θράκης τα έχομε συζητήσει κατ' επανάληψη. Δυστυχώς, εμείς γράφομε, αλλά το σχέδιο προχωρά. Πόσο μετρά η γνώμη μας, σαν "κυρίαρχος" λαός, σε τούτη την "δημοκρατία", με την οποία έχομε μπλέξει εδώ και 36 χρόνια; Αυτό, νομίζω, ότι πρέπει να μας προβληματίζει εξίσου.

    ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ (αλλά πώς;)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ ΒΡΕΘΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ
    Ο Δ Υ Σ Σ Ε Α.ΕΝΑ ΜΕΓΑΡΟ ΜΕ ΤΡΙΑ
    ΕΠΙΠΕΔΑ,ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ
    ΛΑΞΕΥΘΕΙ ΣΤΟΝ ΒΡΑΧΟ..ΜΕΣΑ ΒΡΕΘΗΚΑΝ
    ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΜΥΚΗΝΑΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΤΡΟΠΙΑΣ
    ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ ΚΕΡΑΜΙΚΕΣ,ΜΕ ΓΡΑΜΜΙΚΗ
    ΓΡΑΦΗ ΟΜΟΙΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ,ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ
    ΣΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΩΝ ,ΣΤΗΝ
    ΠΥΛΟ,ΣΤΙΣ ΜΥΚΗΝΕΣ,ΣΤΗΝ ΤΙΡΥΝΘΑ....
    ΣΕ ΠΙΝΑΚΙΔΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΛΟΙΟ
    ΜΕ ΤΟΝ ΟΔΥΣΣΕΑ ΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΡΤΙ...ΤΟ ΣΧΕΤΟΛΠ ΕΥΡΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ KADMOS.
    AYTA TO 2006...
    ΣΙΓΗ ΙΧΘΥΟΣ,ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Α-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....
    ΣΕ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟ
    ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ,ΤΗΣ ΚΛΑΣΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ,ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ,ΤΟΥ ΕΙΠΑ
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ?
    -ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΛΥΠΗ...ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
    ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ "
    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ"...
    -ΦΙΛΕ ΑΝΤΡΕΑ ΔΕΝ ...
    -ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,
    ΚΑΙ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΙΛΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ...ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ..
    -Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ,ΑΠΑΝΤΗΣΑ.ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΣΤΑ ΠΕΡΑΤΑ ΤΗΣ ΓΗΣ....
    -ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
    ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ[ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑ]..ΑΥΤΟΣ ΤΟ
    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ...

    ΕΜΕΙΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ,ΟΠΩΣ ΕΝΑΣ ΜΩΡΟΧΑΒΛΟΣ...ΠΑΛΑΒΟΣ...
    ΕΛΛΗΝΕΣ,ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ...
    ΓΕΡΠΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. @Απελλή: Η θρησκευτική σου θέση και συνείδηση, προξενεί μόνο διαστροφή κατά των Ελλήνων. Η πατρίδα των Ελλήνων είναι η Ελλάς, η πατρίδα σου είναι "άνωθεν", οπότε σε παρακαλώ να μας αφήσεις να μιλάμε για Ελλάδα, εν᾽ όσο εσύ θες να μιλάς για το χριστιανικό "παράδεισο" του μεσαίωνα. Εάν το μίσος των χριστιανών κατά των Ελλήνων είναι βαθειά γραμμένο μέσα στο πηδάλιο και το σύνταγματων χριστιανών, δεν είναι δικό μας φταίξιμο. Οι τελευταίοι Έλληνες εξορίστηκαν από τη χερσόννησο του Αίμου κατά το δέκατο αιώνα προς την δυτική Ευρώπη, όπου αργότερα ξεκίνησαν τα κινήματα το διαφωτισμού. Μετά την επανάσταση που οι ίδιοι υποκίνησαν βρισκόμενοι εκτός Ελλάδος, μπόρεσαν και επέστεψαν. Θυμίσου το Κοραή, το conte di Capo d'Istria, και όλους τους φιλικούς. Θυμίσου το μίσος που είχαν οι Έλληνες κατά της Κωνσταντινούπολης λίγο πριν τη σταυροφορία του 1204,και τη δικαιοσύνη που ένοιωσαν όταν οι αδιάφοροι μεγιστάνες της Πόλης βρέθηκαν και εκείνοι εξόριστοι μετά.
    Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ_Βυζάντι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. eeeeee esi anonime!!!
    4 Νοεμβρίου 2010 7:31 μ.μ.

    ei sto diao......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. καλά να πάθουμε ,αφού αυτού του είδους πολιτικούς που ψηφίζουμε, τι αναζητάμε και συζητάμε, οι κουβέντες και ο διάλογος είναι για τους αδύναμους ,έργα θέλει αλά με λυπ... που .... καλά να πάθουμε αν το καταλαβαίνετε .
    μιλήσαμε αναλύσαμε καταγράψαμε εμπεδώσαμε νιώσαμε πληρώσαμε ξεφτιλιστήκαμε ,απαξιωθήκαμε υποχωρήσαμε έντονα διαβήματα δυνατά κάναμε σταθήκαμε μας ξεφτίσαν .........ρε αιιιιιι στα τσακίδια ......πότε αντιδράμε,περνάμε στις αντεπιθέσεις η μας εκπαίδευσαν για να γλείφουμε καλά και με χαμόγελο λέω τώρα.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ Αμφίπολη

    "Έτσι λογικό να έχει από πολλούς υπογραμμισθεί η σημασία της Τέταρτης Σταυροφορίας και της διάλυσης της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που την ακολούθησε, για τη σφυρηλάτηση του εθνικού φρονήματος των Βυζαντινών. Το πράγμα χρήζει βέβαια περαιτέρω έρευνας και μελέτης. Ωστόσο ένα είναι σίγουρο, ότι από τότε η λέξη Έλλην δεν αναφέρεται πια, εκτός από μερικά αρχαιοπρεπή νομικά κείμενα, στον ειδωλολάτρη, ούτε μόνο στη γλώσσα (τον Έλληνα λόγον), αλλά δηλώνει και την εθνική ταυτότητα των Ρωμαίων της εποχής, αυτών που βρίσκονται εγκατεστημένοι και ζουν μέσα στα όρια της μικρασιατικής αυτοκρατορίας της Νικαίας, όπως και αυτών που ζουν στις περιοχές που κατέκτησαν οι Λατίνοι"

    Ελένη-Γλύκατζη Αρβελέρ
    "Γιατί το Βυζάντιο"
    Κεφ. Η Αυτοκρατορία της Νικαίας και η Μεγάλη Ιδέα. σελ.63-
    Εκδ. Ελληνικά Γράμματα-Αθήνα 2009.
    --------------------------------

    και παρακάτω επισημαίνει για τύπους σαν και εσένα:

    "Έτσι, όταν ο "Έλλεν Κωνσταντίνος" έπεσε υπερασπιζόμενος την Πόλη (το "Έλλεν" του ποντιακού ανακλήματος μιλά αφ΄εαυτού του υπογραμμίζοντας την ελληνικότητα του τελευταίου αυτοκράτορα)"

    Μέρος ΙΙ: Περιοχές της Ρωμανίας
    σελ. 92. αύτοθι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Με την ευκαιρία της ομιλίας Καλεντερίδη στη Λέσχη Εφέδρων Αξιωμάτικών, θυμάμαι μια ρήση του Προέδρου τους κ. Κόντου.
    "Την Ελλάδα πάντοτε την έσωσαν οι λίγοι". ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ: "Οι υπόλοιποι αναγκάστηκαν ν' ακολουθήσουν".
    Μην ακούτε τις παπαριές των προδοτών, που προετοιμάζουν ψυχολογικά τους χαχόλους και τους ριψάσπιδες για τα σκοτεινά σατανικά τους σχέδια. Αν τολμάνε ας θέσουν θέμα Ελληνικής κυριαρχίας στον Εθνικό χώρο. Υπάρχουν αυτοί που πρέπει και θα τους κάνουν να μετανοιώσουν πικρά αλλά θα είναι πολύ αργά για πισωγυρίσματα. Ας προσέξουν πολύ.
    Κατά τα λοιπά αφήστε παρακαλώ τις φιοριτούρες για χριστιανούς, 12θεϊστές, ρωμαίους, βουργουνδούς κλπ. Η πατρίδα θέλει ψυχωμένα παληκάρια να την υπερασπίσουν όταν χρειαστεί.

    Γιώργος Αιγάλεω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Αμφίπολη και Απελλή
    παρακαλώ περιοριστείτε στο θέμα της εκδήλωσης.
    Το να αποπροσανατολίζουμε τους αναγνώστες και να ανοίγουμε θέματα άσχετα με την ανάρτηση, είναι μια πράξη εξ αντικειμένου προβοκατόρικη.
    Συγνώμη που το λέω, αλλά έτσι είναι.
    Αν θέλετε να ανοίξουμε μια συζήτηση για τη θρησκεία, γράψε ένα αυτόνομο άρθρο Αμφίπολι και θα το δημοσιεύσω.
    Εκεί πάνω να ανταλλαγούν απόψεις.
    Αυτό που γίνεται, σε σοβαρά θέματα που αφορούν την ίδια τη χώρα, να θέτουμε ζητήματα θρησκείας, είναι εντελώς παράλογο.

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ενα είναι σίγουρο,η υποχωρητικότητα θα φέρει πολύ γρηγορότερα την αντίδραση για την οποία πρέπει όλοι να προετοιμαζόμαστε και πολύ περισσότερο εκεί στη Θράκη μας.
    Άλλωστε ο βρεγμένος τη βροχή δεν τη φοβάται,γι΄αυτό οι ξεπουλημένοι και τα λαμόγια με τις πισίνες και τις καταθέσεις στη Ελβετία κλπ ας ανησυχούν πρώτοι,μετά θα έρθει η σειρά των Τουρκομογγόλων.
    Και όπως λέει ο λαός μας, θα γυρίσει ο τροχός θα ...............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΟΠΟΙΟΙ ΔΩΔΕΚΑΘΕΙΣΤΕΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ.
    ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΒΟΛΟ ΣΤΗ ΦΩΤΙΑ. Η ΣΗΜΑΙΑ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ.ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ.ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΙΠΕ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΗΜΑΙΑ. ΕΓΩ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΙ Ν ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΣΗΜΑΙΑ.Ν ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΑΛΗΤΗΣ. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΙΜΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ "ΠΟΛΛΑ ΒΑΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ" ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΜΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΣΑ ΕΝΑΣ ΛΙΓΟ Η ΠΟΛΥ ΞΕΣΑΛΩΜΕΝΟΣ Η ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΑΡΑΣ ΜΕ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΣ ΕΙΣ ΤΑΣ ΕΣΠΕΡΙΑΣ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΕΝΤΙΜΑ.ΕΔΩ ΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΣΟΥ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ "ΑΡΜΟΔΙΩΝ". ΒΡΑΚΙΑ ΦΟΡΑΜΕ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΤΡΙΧΕΣ ΜΕΤΑ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕΩΣ.ΠΟΥΤΑΝΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ. ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΕ ΣΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΟΥΝ ΝΑΙ ΑΥΤΟΙ.

    ΑΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΩΣ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ "ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑ.
    ΘΑ ΜΑΣ ΣΕΒΕΣΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΙΓΕΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΛΛΟΙΩΣ ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΣΩ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΩ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΠΡΟΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΟΥ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΣΤΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ.
    ΝΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΑΛΛΟΥ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΤΟΣΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΑΠΑΡΑΜΙΛΛΟ. ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΗΡΘΕ Η ΦΩΤΙΣΗ;ΤΥΧΑΙΟ; ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ. ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑ ΚΡΕΤΕΙΝΟΥΣ, ΠΟΥΛΑΤΕ ΕΞΥΠΝΑΔΑ,ΙΔΕΟΨΥΧΑΝΑΓΚΑΣΜΟ ΕΧΕΤΕ Η ΕΙΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΓΑΪΤΑΝΑΚΙ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ;
    ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Κατι δεν πάει καλά σε αυτήν την χώρα.Αυτά δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού στον κόσμο! Ρε μήπως τελικά έχω δίκαιο όταν λέω πως κυβερνούν γραικύλοι-σιωνιστές την Ελλάδα;Πως και με ποιόν να απαλλαγείς απο δαύτους ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ!; (ΚΑΙ ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΓΙΑΤΙ ... ΑΝΤΕ ΜΗΝ ΠΩ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αγαπητέ κύριε Σάββα,

    θα σας ζητήσω συγνώμη, εάν το περιεχόμενο των σχολίων μου περιορίστηκε ή κατανοήθηκε από μόνο τη θρησκευτική του πλευρά.

    Αλλά σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε την υποχθόνια πολιτική έξωθεν πρόταση του καθησυχασμού της περιοχής του Αιγαίου και γενικά της ανατολικής μεσογείου, με την επάνοδο του οθωμανικού πολιτικού τρόπου διοίκησης.

    Ο οθωμανισμός είναι πολιτική διοίκηση που βασίζεται στις θρησκευτικές διαιρέσεις σε πολιτειακές ομάδες των πιστών της βίβλου. Κάθε άλλος μη πιστός σε εκείνη την ομάδα θρησκειών, υποχρεωτικά προσαρτάται σε κάποια θρησκεία.

    Έτσι το νέο πολιτικό σχέδιο των δυτικών επιλογών, μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ, ένωσης ή σε κάποια άλλη ποιο εφικτή πρόταση, υποζύγιο των Νεοοθωμανών, που θα εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή ένωση, ποιούμενη τον Κέρβερο του Άδη της ανατολικής μεσογείου.

    Οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου αλλά και ακόμα του Κρητικού πελάγους μέχρι και τα όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ήδη υπογραφεί.

    Τις εορτές μεταξύ των Ελληνικών αρχών με τις Τουρκικές, θα τις δείτε όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στη Τουρκική παράλια περιοχή, αλλά και στα σαλόνια των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κέντρων παραπολιτικής διασκέδασης.

    Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, έχουν χαρτογραφηθεί πριν από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ.

    Τα ερευνητικά πλοία είναι στο Αιγαίο για να ελέγξουν όχι το που βρίσκεται ο μαύρος χρυσός, αλλά ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων και των Τούρκων.

    Η οικονομική καταστροφή που με κλοπές και κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου, απλά δημιουργήθηκε για να επιβληθούν εντολές που πάρθηκαν πολύ πριν.

    Το πρόβλημα που έχω με τη νοοτροπία του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών , το απέκτησα με απόπειρα κατά της ζωής μου από αυτά τα κυκλώματα που είχα βρει να κατακλέπτουν το δημόσιο στο όνομα Θεών και διαβόλων.

    Είναι εκείνο το κύκλωμα που μας φόρεσε τον οθωμανισμό πριν από πέντε αιώνες.

    Τώρα θέλουν να μας τον ξαναφέρουν, για να μας υποτάξουν το πνεύμα, δηλώνοντας μας ότι χρεοκοπήσαμε, οικονομικά αλλά και πνευματικά.

    Ελπίζω αυτό να διαλευκάνει τις προθέσεις μου, έστω και αν δεν την αναρτήσετε.

    Μετά πάσης τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αγαπητέ κύριε Σάββα,

    θα σας ζητήσω συγνώμη, εάν το περιεχόμενο των σχολίων μου περιορίστηκε ή κατανοήθηκε από μόνο τη θρησκευτική του πλευρά.

    Αλλά σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε την υποχθόνια πολιτική έξωθεν πρόταση του καθησυχασμού της περιοχής του Αιγαίου και γενικά της ανατολικής μεσογείου, με την επάνοδο του οθωμανικού πολιτικού τρόπου διοίκησης.

    Ο οθωμανισμός είναι πολιτική διοίκηση που βασίζεται στις θρησκευτικές διαιρέσεις σε πολιτειακές ομάδες των πιστών της βίβλου. Κάθε άλλος μη πιστός σε εκείνη την ομάδα θρησκειών, υποχρεωτικά προσαρτάται σε κάποια θρησκεία.

    Έτσι το νέο πολιτικό σχέδιο των δυτικών επιλογών, μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ, ένωσης ή σε κάποια άλλη ποιο εφικτή πρόταση, υποζύγιο των Νεοοθωμανών, που θα εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή ένωση, ποιούμενη τον Κέρβερο του Άδη της ανατολικής μεσογείου.

    Οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου αλλά και ακόμα του Κρητικού πελάγους μέχρι και τα όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ήδη υπογραφεί.

    Τις εορτές μεταξύ των Ελληνικών αρχών με τις Τουρκικές, θα τις δείτε όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στη Τουρκική παράλια περιοχή, αλλά και στα σαλόνια των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κέντρων παραπολιτικής διασκέδασης.

    Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, έχουν χαρτογραφηθεί πριν από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ.

    Τα ερευνητικά πλοία είναι στο Αιγαίο για να ελέγξουν όχι το που βρίσκεται ο μαύρος χρυσός, αλλά ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων και των Τούρκων.

    Η οικονομική καταστροφή που με κλοπές και κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου, απλά δημιουργήθηκε για να επιβληθούν εντολές που πάρθηκαν πολύ πριν.

    Το πρόβλημα που έχω με τη νοοτροπία του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών , το απέκτησα με απόπειρα κατά της ζωής μου από Αγαπητέ κύριε Σάββα,

    θα σας ζητήσω συγνώμη, εάν το περιεχόμενο των σχολίων μου περιορίστηκε ή κατανοήθηκε από μόνο τη θρησκευτική του πλευρά.

    Αλλά σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε την υποχθόνια πολιτική έξωθεν πρόταση του καθησυχασμού της περιοχής του Αιγαίου και γενικά της ανατολικής μεσογείου, με την επάνοδο του οθωμανικού πολιτικού τρόπου διοίκησης.

    Ο οθωμανισμός είναι πολιτική διοίκηση που βασίζεται στις θρησκευτικές διαιρέσεις σε πολιτειακές ομάδες των πιστών της βίβλου. Κάθε άλλος μη πιστός σε εκείνη την ομάδα θρησκειών, υποχρεωτικά προσαρτάται σε κάποια θρησκεία.

    Έτσι το νέο πολιτικό σχέδιο των δυτικών επιλογών, μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ, ένωσης ή σε κάποια άλλη ποιο εφικτή πρόταση, υποζύγιο των Νεοοθωμανών, που θα εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή ένωση, ποιούμενη τον Κέρβερο του Άδη της ανατολικής μεσογείου.

    Οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου αλλά και ακόμα του Κρητικού πελάγους μέχρι και τα όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ήδη υπογραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Αγαπητέ κύριε Σάββα,

    θα σας ζητήσω συγνώμη, εάν το περιεχόμενο των σχολίων μου περιορίστηκε ή κατανοήθηκε από μόνο τη θρησκευτική του πλευρά.

    Αλλά σε πολιτικό επίπεδο, έχουμε την υποχθόνια πολιτική έξωθεν πρόταση του καθησυχασμού της περιοχής του Αιγαίου και γενικά της ανατολικής μεσογείου, με την επάνοδο του οθωμανικού πολιτικού τρόπου διοίκησης.

    Ο οθωμανισμός είναι πολιτική διοίκηση που βασίζεται στις θρησκευτικές διαιρέσεις σε πολιτειακές ομάδες των πιστών της βίβλου. Κάθε άλλος μη πιστός σε εκείνη την ομάδα θρησκειών, υποχρεωτικά προσαρτάται σε κάποια θρησκεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Έτσι το νέο πολιτικό σχέδιο των δυτικών επιλογών, μπορεί να δει την Ελλάδα εκτός ευρώ, ένωσης ή σε κάποια άλλη ποιο εφικτή πρόταση, υποζύγιο των Νεοοθωμανών, που θα εισχωρήσει στην ευρωπαϊκή ένωση, ποιούμενη τον Κέρβερο του Άδη της ανατολικής μεσογείου.

    Οι συμφωνίες συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου αλλά και ακόμα του Κρητικού πελάγους μέχρι και τα όρια της Κυπριακής Δημοκρατίας, έχουν ήδη υπογραφεί.

    Τις εορτές μεταξύ των Ελληνικών αρχών με τις Τουρκικές, θα τις δείτε όχι μόνο μέσα στην Ελλάδα, αλλά και στη Τουρκική παράλια περιοχή, αλλά και στα σαλόνια των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κέντρων παραπολιτικής διασκέδασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο, έχουν χαρτογραφηθεί πριν από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ.

    Τα ερευνητικά πλοία είναι στο Αιγαίο για να ελέγξουν όχι το που βρίσκεται ο μαύρος χρυσός, αλλά ποια είναι η ψυχολογική κατάσταση των Ελλήνων και των Τούρκων.

    Η οικονομική καταστροφή που με κλοπές και κατασπατάληση του δημοσίου πλούτου, απλά δημιουργήθηκε για να επιβληθούν εντολές που πάρθηκαν πολύ πριν.

    Το πρόβλημα που έχω με τη νοοτροπία του Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών , το απέκτησα με απόπειρα κατά της ζωής μου από αυτά τα κυκλώματα που είχα βρει να κατακλέπτουν το δημόσιο στο όνομα Θεών και διαβόλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Είναι εκείνο το κύκλωμα που μας φόρεσε τον οθωμανισμό πριν από πέντε αιώνες.

    Τώρα θέλουν να μας τον ξαναφέρουν, για να μας υποτάξουν το πνεύμα, δηλώνοντας μας ότι χρεοκοπήσαμε, οικονομικά αλλά και πνευματικά.

    Ελπίζω αυτό να διαλευκάνει τις προθέσεις μου, έστω και αν δεν την αναρτήσετε.

    Μετά πάσης τιμής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Αμφίπολι
    επειδή ανυιλαμβάνομαι ότι θέλεις να πεις κάποια πράγματα, στείλε ένα κείμενο με τις θέσεις σου και θα το αναρτήσω.
    Στείλτο στο skal@infognomon.gr
    Όμως παρακαλώ να μην αποπροσανατολίζουμε το διάλογο με θέματα εντελώς άσχετα με την ανάρτηση κάθε φορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Στα πλαισια της " αναβιωσης της οθωμανικης μνημης" καλο θα ηταν και ενα replay της ηττας του Κιουταχη στα Δερβενακια και η αλωση της Τριπολιτσας, επι θρακικου εδαφους και με πραγματικα πυρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. @ αγαπητέ Skal

    Όπως βλέπεις το πρώτο μου σχόλιο αφορούσε αποκλειστικά και μόνο το θέμα της ανάρτησης
    4 Νοεμβρίου 2010 2:46 μ.μ.

    Το δεύτερο σχόλιο μου προς τον Αμφίπολη αποτελούσε μια προσπάθεια να επανατοποθετηθεί το ζήτημα στη σωστή του βάση και έτσι κατέληγε συμφιλιωτικά ως εξής:

    "Είσαι πατριώτης και είμαστε πατριώτες..μη παρασύρεσαι από διχαστικές σκέψεις... "

    4 Νοεμβρίου 2010 6:40 μ.μ.

    Στο τρίτο σχόλιο μου προσπάθησα με το απόσπασμα της κας Γλύκατζη να δείξω κάτι, που αν το σκεφτεί κανείς βαθύτερα είναι τελικά σχετικό με το θέμα της ανάρτησης, αφού αφορά την ελληνικότητα του Βυζαντινού κόσμου που καταλύθηκε από τους Οθωμανούς αλλά και την ελληνικότητα του Ποντιακού και του Ελλαδικού Ελληνισμού, που τόσο πια αμφισβητείται από ορισμένους κύκλους.

    "Έτσι, όταν ο "Έλλεν Κωνσταντίνος" έπεσε υπερασπιζόμενος την Πόλη (το "Έλλεν" του ποντιακού ανακλήματος μιλά αφ΄εαυτού του υπογραμμίζοντας την ελληνικότητα του τελευταίου αυτοκράτορα)"

    Θρησκευτική αναφορά ή χαρακτηρισμούς για την πίστη του άλλου δεν βλέπω να έκανα πουθενά σε αντίθεση με τον Αμφίπολη. Μίλησα ως Έλληνας μόνο και όχι ως Χριστιανός Ορθόδοξος που επίσης είμαι, αντιλαμβανόμενος ότι η πατρίδα χρειάζεται όλα τα παιδιά της.
    Έτσι, αν για λόγους ισορροπίας με συμπεριέλαβες μαζί με τον Αμφίπολη ως εκτροπέα, αποπροσανατολιστή και προβοκάτορα της συζήτησης, μπορώ να σου πω ότι λυπάμαι και σίγουρα δεν με αφορά.
    Να είσαι καλά
    ----------------------------------
    @ 4 Νοεμβρίου 2010 11:57 μ.μ.

    Ανώνυμε φίλε, προσυπογράφω όλα όσα είπες.
    Η πατρίδα μας χρειάζεται ΟΛΟΥΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Στην τρίτη φωτογραφία της ανάρτησης, στην οποία δίνεται μια τιμητική πλακέτα, βλέπουμε από πίσω της σημαίες, στην δε Ελληνική δεν υπάρχει ο Σταυρός στο κοντάρι. Ακόμα και οι δωδεκαθειστές αναγνώστες, γνωρίζουν πως είναι υποχρεωτικός τύπος η παρουσία του Σταυρού και η αφαίρεση του στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι μια ξεκάθαρα πολιτική-συμβολική πράξη,που δείχνει την πραγματική φύση αυτής της εκδήλωσης....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Απελλή
    σε ένα ταγκό και σε μια συνομιλία, χρειάζονται δύο.
    Δεν καταλόγισα ευθύνες σε κανέναν, είπα εξ αντικειμένου ....
    Δεν εριμένω απ΄σένα να παρεξηγείσαι, γιατί θεωρείσαι από τους τακτικούς σχολιαστές άρα θα πρέπει να 'σηκώνεις' και καμία ας το πούμε παρατήρηση.

    φιλικά

    Σάββας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. @ Skal

    Είπα, να είσαι καλά!
    Και το εννοώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. {ΝΑΙΑΣ είπε...

    Για να λεμε τα πραγματα ωμα,χρησιμοι ηλιθιοι και ευαισθητοι πολιτες δεν υπαρχουν.


    Υπαρχουν μονο συνειδητοι προδοτες.

    4 Νοεμβρίου 2010 5:52 μ.μ. }




    Συμφωνώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ;ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. "Εορτη οθωμανικης μνημης"στην Καβαλα?
    Γιατι οχι αυριο και εορτη "ναζιστικης μνημης" στη Βαρσοβια!Τι διαφορετικο εξαλλου εκαναν οι Ναζι στην Πολωνια απο τους Οθωμανους στην Ελλαδα?
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Τι να πεί κανείς, όταν τα ίδια τα γεγονότα (ή μάλλον τέτοιες πράξεις που υποτίθεται γίνονται κατόπιν συνειδητών επιλογών), δηλώνουν αυτά που δηλώνουν;
    "¨Χρήσιμοι ηλίθιοι πάντα υπάρχουν" λέει ο Ελευθέριος Β, σωστά. Ομως υπάρχουν και πολύ πρόθυμοι για ξεπούλημα συνειδήσεων-αυτοί και αν είναι χρήσιμοι.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Αγαπητοι μου Συνελληνες,το προβλημα της χωρας μας δεν ειναι το Δημογραφικο,αλλα η Ενωτητα!
    Μεσα στην ενωτητα χωρουν ολοι, οι Δωδεκαθεοι,οι Χριστιανοι και οι Μωαμεθανοι, οι Εβραιοι ακομα και οι υπολοιποι!Οταν ειμαστε ενωμενοι,σεβομενοι εαυτους και αλληλους με κοινη Πατριδα,τοτε θα εχουμε Δημοκρατια οπως στην αρχαια Αθηνα,θα ειμαστε ευσπλαχνοι οπως οι Χριστιανοι,υπακουοι οπως οι Μωαμεθανοι,καλοι Εμπορες οπως οι Εβραιοι,θα σεβωμαστε την φυση και το περιβαλλον οπως οι πρασινοι και οι λοιποι!
    Κανω λοιπον εκκληση σε ολους οσους κατοικουν σαυτον τον ευλογημενο τοπο που λεγεται Ελλαδα,
    να σεβαστουν την ανωτερη αυτη αρετη
    τς ανθρωποτητας και να την τιρησουν,στο επακρο ! Ενωτητα και οχι διχασμο!Εν τουτο νικα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.