28/11/10

Ρωσία-Δούμα «Σταλινικό έγκλημα» η σφαγή του Κατίν



Η ρωσική Κάτω Βουλή (Δούμα) υιοθέτησε απόφαση με την οποία αναγνωρίζει ως έγκλημα που διέταξε ο Ιωσήφ Στάλιν τη σφαγή 22.000 Πολωνών στρατιωτικών από τη σοβιετική μυστική αστυνομία στο Κατίν.

«Τα έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα οποία είχαν παραμείνει επί πολλά χρόνια στα μυστικά αρχεία, αποκαλύπτουν το μέγεθος της φοβερής αυτής τραγωδίας, αλλά επιβεβαιώνουν επίσης ότι το έγκλημα του Κατίν διαπράχθηκε με προσωπική διαταγή του Στάλιν και άλλων μελών της σοβιετικής ηγεσίας» τονίζεται στην απόφαση της Δούμας.
( Διαβάστε το άρθρο του Μιλτιάδη Βαρβούνη εδώ )

«Η ευθύνη για το έγκλημα αυτό καταλογίσθηκε από τη σοβιετική προπαγάνδα στους ναζί εγκληματίες, γεγονός που προκάλεσε την οργή, την πίκρα και τη δυσπιστία του πολωνικού λαού» υπογραμμίζεται στην απόφαση.

«Το ρωσικό Κοινοβούλιο εκφράζει τη βαθιά του συμπάθεια προς όλα τα θύματα της αδικαιολόγητης αυτής πράξης, στις οικογένειες και τους συγγενείς τους» επισημαίνεται στην απόφαση, η οποία υιοθετήθηκε ενώ Μόσχα και Βαρσοβία κατέβαλαν φέτος προσπάθειες προσέγγισης που δεν έχουν προηγούμενο από τη σοβιετική εποχή.

Την άνοιξη του 1940, λίγο μετά το διαμελισμό της Πολωνίας από τη Γερμανία και την ΕΣΣΔ, 22.000 Πολωνοί αξιωματικοί, αιχμάλωτοι του σοβιετικού στρατού, εκτελέστηκαν στο δάσος του Κατίν, στη Μεντνόγε (Ρωσία) και στο Χαρκίβ (Ουκρανία).

Επί δεκαετίες, η Σοβιετική Ένωση κατηγορούσε τους ναζί για τις εκτελέσεις αυτές. Μόλις τον Απρίλιο του 1990 ο τότε σοβιετικός ηγέτης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραδέχθηκε την ευθύνη της χώρας του για τις εκτελέσεις.

tovima

23 σχόλια:

  1. Για να δουμε τι θα λενε τωρα οι σχολιαστες του Ριζοσπαστη και των λοιπων 'προοδευτικων' δυναμεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχουμε βρει ωραίους τρόπους να αμβλύνουμε τις εντυπώσεις... Σταλινικό και όχι Σοβιετικό ή Ρωσσικό έγκλημα, Χιτλερικό ή Ναζιστικό και όχι Γερμανικό έγκλημα... και εις τα καθ' ημάς κακοί τούρκοι στρατηγοί και καλοί τούρκοι πολιτικοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ 28 Νοεμβρίου 2010 12:05 μ.μ.PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ίσως να είναι καιρός η Ρωσική Δούμα να ασχοληθεί με τις Σταλινικές σφαγές- γενοκτονίες – εκκαθαρίσεις – αναγκαστική μεταφορά πληθυσμών των Ελλήνων της Σ.Ε. και να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό όπως τη ζήτησαν εντυπωσιακά από τους Πολωνούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγώ θα ήθελα να ακούσω εκείνο το θλιβερό παπαγαλάκι ,ιστορικό του κώλου ,που είχε βγεί στην τηλεόραση του 902,την περίοδο που ο διάσημος Πολωνός σκηνοθέτης Α.Βάιντα έκανε τη σχετική ταινία,για να υποστηρίξει τη σοβιετική προπαγάνδα.Κάτι που δεν υποστήριζαν ούτε οι Ρώσσοι μετά την περεστρόικα.Τα σέβη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ 28 Νοεμβρίου 2010 12:18 μ.μ.
    Έρχεται πιο μαλακά με το να χρησειμοποιείς προπαγανδιστική γλώσσα.
    Γιατί άντε τώρα να ανακοινώσει κανείς δημοσίως και ποιοί ήσαν οι πολιτοφύλακες τους "μουσουλμάνου" Στάλιν.
    Οπότε ριξε μια "οι Σοβιετικοί" και καθάρισες.


    Σαμουήλ Κ. Γιακουμέλ
    Νέα Σμύρνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ας ψάξουν ποιοί ήταν οι πολιτοφύλακες που σκότωναν αθώους ανθρώπους!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ 12:05 μ.μ.

    Γιατί, κομμουνιστική είναι η Δούμα; Βέβαια, στους κομμουνιστές έχει μείνει μία κάπως ανεξήγητη αγάπη για ο,τιδήποτε ρωσσικό, κάτι σαν τον "πρώτη αγάπη", που λένε ότι δεν σβήνει ποτέ. Σήμερα η Ρωσία, εν πάση περιπτώσει, δεν έχει σχέση με την ΕΣΣΔ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Επομένως, το βγάλαμε το συμπέρασμα: ένας λαός που έχασε 24 εκατομμύρια ανθρώπους από τους Ναζί, ευθύνεται για όλα τα κακά του 20ου αιώνα. Γιατί εμμέσως πλην σαφώς κατηγορείται ο ίδιος ο λαός της τέως Σοβιετικής Ένωσης(ακόμα κι αν ο Στάλιν έδωσε την εντολή, σίγουρα κάποιοι άλλοι την εκτέλεσαν).

    Από την άλλη δεχόμαστε άκριτα την προπαγάνδα του Γκαίμπελς (που ήταν μανούλα στη συκοφάντηση), με αοριστίες, για μυστικά έγγραφα που ανακαλύφθηκαν αυτήν τη συγκεκριμένη περίοδο, όταν η Μέρκελ προσπαθεί να οικοδομήσει το 4ο Ράιχ μέσω της ΕΕ και η Ρωσία θέλει να "γλείψει" τη Μέρκελ για να χτυπήσουν από κοινού το δολάριο.

    Τέλος, ακόμη κι αν αγνοήσουμε όλα τα παραπάνω (γκαιμπελική προπαγάνδα, αυτοκρατορικές τάσεις Μέρκελ, προσέγγιση Γερμανίας-Ρωσίας για νομισματικό πόλεμο) και δεχτούμε ότι τη διαταγή για την εκτέλεση την έδωσε ο ίδιος ο Στάλιν (ο οποίος σίγουρα δεν ήταν άγιος), αλήθεια γιατί σοκαριζόμαστε τόσο πολύ; Στην άλωση της Τροπολιτσάς, σκοτώθηκαν από τους Έλληνες Επαναστάτες 8000 ένοπλοι και από 6000-32000 άμαχοι, στις Χιροσίμα-Ναγκασάκι σκοτώθηκαν από τους Αμερικάνους άμεσα περίπου 150,000 άμαχοι (και άλλοι τόσοι τα αμέσως επόμενα χρόνια), στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου πολέμου από 300.000 έως 800.000 άμαχοι (άμεσα ή έμμεσα) κτλ. Αυτός είναι ο πόλεμος και ο ορισμός του πολέμου είναι να σκοτώνονται αξιωματικοί και στρατιώτες από τις δύο πλευρές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 28 Νοεμβρίου 2010 6:02 μ.μ.
    Κάπως ακαταλαβίστικο το σχόλιο σου.
    Είδες κανένα να επαινέσει τον Γκέμπελς και την Μέρκελ;
    Το 1930-35 ήταν η Ελλάδα σε πόλεμο με την ΕΣΣΔ;
    Για τις Χιροσίμα-Ναγκασάκι, μήπως δεν ζήτησαν συγνώμη οι Αμερικανοί;
    Εν τέλει, τι σε προβληματίζει; σαν να υποστηρίζεις ότι καλώς έγιναν οι σφαγές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ 28 Νοεμβρίου 2010 6:02 μ.μ.

    Πολύ ρηχή η λογική σου με αρκετόν Γκαίμπελς.
    Ή άλλως...
    'λίθοι και πλίνθοι ατάκτως ερριμμένα'
    για να "σηκώνουν" βέβαια περισσότερη σκόνη στα μάτια μας.


    Η ισραηλινή προπαγανδίστρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η σφαγή στο Κατίν ήταν μια προσεκτικά οργανωμένη ενέργεια που αποσκοπούσε στο να ξεκληριστεί η αφρόκρεμα της πολωνικής κοινωνίας και κυρίως τα στοιχεία εκείνα που θα χαρακτηρίζαμε πως ανήκαν στον λεγόμενο "εθνικό χώρο". Η Σοβιετική Ένωση είχε ετοιμάσει για όλες τις χώρες που θεωρούσε πως βρίσκονταν στη δικιά της ζώνη επιρροής αναλυτικότατες λίστες με άτομα που έπρεπε να εξοντωθούν ώστε να επιβληθεί η Σοβιετική Κυριαρχία στα εδάφη αυτά.

    Το σύμφωνο Μολότωφ - Ρίμπεντροπ για μένα αναγορεύει εξίσου υπεύθυνη τη Σοβιετική Ένωση με τη Γερμανία για την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ... δίχως τις πλάτες της Σοβιετικής Ένωσης κατά κύριο λόγο ... και δευτερευόντως της δειλίας και αναποφασιστικότητας των Δυτικών Δημοκρατιών (Γαλλια , Αγγλία ) δύσκολα η Γερμανία θα αποτολμούσε μια τέτοια πράξη.

    Οι Πολωνοί πραγματογνώμονες φυσικά και κατάλαβαν ποιοι ήταν οι υπεύθυνοι και διαμαρτυρήθηκαν έντονα αλλά ο,τι κι αν έκαναν έμοιαζε με φωνή βοώντος εν τη ερήμω ... καθώς δεν ήταν διατεθειμένος ο Τσώρτσιλ να δυσαρεστήσει τον "Πατερούλη Στάλιν"...

    H σφαγή του Κατιν, είναι ένα από τα μυριάδες μαύρα σημεία του Β Παγκοσμίου πολέμου. Είναι τόσα τα θύματα και τα αποτρόπαια εγκλήματα που συνέβησαν και σίγουρα υπάρχουν και αλλά κρυφά ...που μάλλον απλά δεν "βολεύει" να βγουν στην φόρα
    Πϊστεύω πως η ιστορία και οι συνειδήσεις των απλών ανθρώπων έχει κρίνει και κατακρίνει τους ηγέτες αυτούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ''Σήμερα η Ρωσία, εν πάση περιπτώσει, δεν έχει σχέση με την ΕΣΣΔ.
    28 Νοεμβρίου 2010 5:44 μ.μ''

    Kανεις λαθος, η σημερινη αυταρχικη Ρωσια εχει πιο πολυ σχεση με την ΕΣΣΔ απ' οτι πριν 20 χρονια.

    ''Ίσως να είναι καιρός η Ρωσική Δούμα να ασχοληθεί με τις Σταλινικές σφαγές- γενοκτονίες – εκκαθαρίσεις – αναγκαστική μεταφορά πληθυσμών των Ελλήνων της Σ.Ε. και να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό όπως τη ζήτησαν εντυπωσιακά από τους Πολωνούς;
    28 Νοεμβρίου 2010 4:43 μ.μ. ''

    Βασικα οι Ρωσοι εχουν να ζητησουν συγγνωμη απο πολλους λαους, που αλλοι αυτουσιοι (Ταταροι) αλλοι ανα δεκαδες χιλιαδες (Λιθουανοι, Λετονοι, Ελληνες κλπ κλπ) μεταφερθηκαν δια της βιας/εξοριστηκαν στη Σιβηρια, ενω αλλοι (Φινλανδοι) δεχτηκαν αναιτια ιμπεριαλιστικο-φασιστικη επιθεση. Με τον Πουτσιν στο τιμονι για αλλα 30 χρονια και βαλε(οπως και οι προπατορες του τσαροι και μπολσεβικοι) χλωμο το κοβω, αλλα μια καλη αρχη επιτελους εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΣΦΑΦΗ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ.

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΝΙΑΡΕΣ ΣΦΕΡΕΣ ΣΤΙΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ. ΕΝΙΑΡΕΣ ΤΟΤΕ ΕΙΧΕ ΜΟΝΟ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

    ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ.

    ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΝΑ ΣΤΑΖΕΙ ΧΟΛΗ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΠΟΛΛΩΝ ΣΥΝΔΕΤΗΜΟΝΩΝ, ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΟΤΕ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ, ΟΤΙ , ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΣΤΡΕΒΛΟ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΥΤΗ.
    ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΘΗΚΕ ΠΑΡΟΛΟ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΠΟΛΛΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΛΥΘΗ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗ, ΕΙΧΕ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΟΛΙΤΚΗΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΚΤΟ ΒΑΘΜΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΠΟΛΥ ΟΜΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΒΙΑ.

    ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΔΥΣΗ.

    ΚΑΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟΙ.ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΡΟΜΟΥΣ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΕΙ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΠΙΣΩΓΡΙΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΘΕΣΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ.
    ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΔΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΕΤΥΧΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΝΙΓΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1821.

    ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΠΡΟΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
    ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΩΣ LIMIT YP, ΣΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΚΕΙ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΧΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΠΟΛΛΟΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. για την ιστορική αλήθεια κανονικά θα έπρεπε όλα τα κράτη που προέκυψαν από την διάλυση της USSR να ζητήσουν συγγνώμη για το έγκλημα του Kατίν.Aυτό που οι περισσότεροι ανά την υφήλιο ξεχνούν άλλοι λόγο ημιμάθειας και άλλοι εσκεμμένα ,είναι ότι ο κύριος υπεύθυνος και εντολοδότης ,ήταν ο stalin γεωργιανής καταγωγής όπως και το νούμερο δυο στην ιεραρχία Λαυρέντη Mπέρια.O "μέγας" δημοκράτης πρόεδρος της γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι δεν έχει πάρη θέση ακόμα ,αντίθετος στο χωριο γκόρι γενέτειρα του stalin υπήρχε το άγαλμα αυτού ,το οποιο απομακρύνθηκε όταν έγινε γνωστη η υπάρχει του μετά τα γεγονότα του αυγούστου το 2008.Aκόμη και αυτός ο πρώην πρόεδρος της πολωνίας Λεχ Καζίνσκι, που έχεσε την ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα οδεύοντας προς το κατίν τυφλωμένος από το αντιρωσικό μένος του που σε μεγάλο βαθμό ήταν δικαιολογημένο,δέχονταν να υποστηρίζει σθεναρά έναν ηγέτη σαν τον Σαακασβίλι οποιος τιμούσε τον stalin με τον γνωστό τρόπο.κάτι τελευταίο ο "πολύς" ηγέτης της γεωργίας δεν δίστασε να δόση σε ένα δρόμο το όνομα του Ζβιάντ Γκαμσαχούρντια του προτού μετασοβιετικού προεδρου της χώρας του και υπεύθυνο για την εθνοκάθαρση και τον ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Αμπχαζία το 1992, οι ποιο παλαιοί θα θυμούνται τα γεγονότα . λοιπόν τα εκλήματα που διαπράχτηκαν στην περίοδο του σταλινισμού όπου ήταν και τα ποιο φρικτά δεν αφορούν μονο την ρωσία αλλα και όλες την κρατικές οντότητες που προέρχονται από την διάλυση της σοβιετικής ένωσης.Kαι όπως σωστά λέει και ο φίλος τον 28 Νοεμβρίου 2010 4:43 μ.μ. είναι η ώρα και για αυτά τα εγκλήματα να ζητηθεί μια συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. για την ιστορική αλήθεια κανονικά θα έπρεπε όλα τα κράτη που προέκυψαν από την διάλυση της USSR να ζητήσουν συγγνώμη για το έγκλημα του Kατίν διότι λίγο πολύ οι περισσότερες από της εθνότητες συμμετείχαν στο κρατικό μηχανισμό είτε σαν κομματικά στελέχη ή εκτελεστικά όργανα .Aυτό που οι περισσότεροι ανά την υφήλιο ξεχνούν άλλοι λόγο ημιμάθειας και άλλοι εσκεμμένα ,είναι ότι ο κύριος υπεύθυνος και εντολοδότης ,ήταν ο stalin γεωργιανής καταγωγής όπως και το νούμερο δυο στην ιεραρχία Λαυρέντη Mπέρια.O "μέγας" δημοκράτης πρόεδρος της γεωργίας Μιχαήλ Σαακασβίλι δεν έχει πάρη θέση ακόμα ,αντίθετος στο χωριο γκόρι γενέτειρα του stalin υπήρχε το άγαλμα αυτού ,το οποιο απομακρύνθηκε όταν έγινε γνωστη η υπάρχει του μετά τα γεγονότα του αυγούστου το 2008.Aκόμη και αυτός ο πρώην πρόεδρος της πολωνίας Λεχ Καζίνσκι, που έχεσε την ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα οδεύοντας προς το κατίν τυφλωμένος από το αντιρωσικό μένος του που σε μεγάλο βαθμό ήταν δικαιολογημένο,δέχονταν να υποστηρίζει σθεναρά έναν ηγέτη σαν τον Σαακασβίλι οποιος τιμούσε τον stalin με τον γνωστό τρόπο.κάτι τελευταίο ο "πολύς" ηγέτης της γεωργίας δεν δίστασε να δόση σε ένα δρόμο το όνομα του Ζβιάντ Γκαμσαχούρντια του προτού μετασοβιετικού προεδρου της χώρας του και υπεύθυνο για την εθνοκάθαρση και τον ελληνικής καταγωγής κατοίκων της Αμπχαζία το 1992, οι ποιο παλαιοί θα θυμούνται τα γεγονότα . λοιπόν τα εκλήματα που διαπράχτηκαν στην περίοδο του σταλινισμού όπου ήταν και τα ποιο φρικτά δεν αφορούν μονο την ρωσία αλλα και όλες την κρατικές οντότητες που προέρχονται από την διάλυση της σοβιετικής ένωσης.Kαι όπως σωστά λέει και ο φίλος τον 28 Νοεμβρίου 2010 4:43 μ.μ. είναι η ώρα και για αυτά τα εγκλήματα να ζητηθεί μια συγγνώμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι συνθήκες θανάτου των 22.000 εκτελεσθέντων της Πολωνικής αφρόκρεμας φαντάζουν σαν πράξη υπέρτατου ανθρωπισμού σε σχέση για παράδειγμα με τη γενοκτονία υπό τον εύηχο τίτλο "Αγροτική μεταρρύθμιση" 7.000.000 Ουκρανών που λιμοκτόνησε μεθοδικά μέσα σε 18μήνες (1932-1933) ο πατερούλης. Αναπόφευκτα λοιπόν ο Αδόλφος φαντάζει κάπως σαν το κοριτσάκι με τα σπίρτα συγκρινόμενος με τον υψηλής ευφυίας διεστραμμένο ψυχοπαθή Ιωσήφ που κυνικώς έλεγε το γνωστό περι τραγωδίας και απλής στατιστικής.

    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΔΥΤΙΚΑ ΦΕΡΟΜΕΝΑ ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΚΑΝΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ Ο ΝΑΖΙΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑ ΜΑΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟ 1821 ΚΑΙ ΔΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΜΕ ΤΕΛΕΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Πες τα, Πάνο πες τα.
    Έχει κι άλλα η Ιστορία. Αυτή που μας κρύβουν τεχνιέντως οι Ιωσήφηδες.

    Στοχαστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. >ΑΛΛΑ ΟΤΑ ΜΑΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΤΟ 1821<

    Ποιοι μας μάζεψαν, οι σταλινικοί; Πήγαινε να μάθεις ελληνικά και μετά έλα να γράφεις, διότι τώρα τα γραπτά σου είναι ακαταλαβίστικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΕΣΕΙ ΜΑΘΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΑ ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΞΕΡΕΙΣ ΑΝ ΟΧΙ ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ29 Νοεμβρίου 2010 10:28 π.μ.PUN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Υ/Γ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ 1917

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Σιγουρα το Κατιν ηταν εγκλημα (και εππλεον στρατηγικη ανοησια γιατι αυτοι οι Πολωνοι αξιωματικοι θα ηταν χρησιμοι στους Σοβιετικους σε περιπτωση Γερμανικης επιθεσης) αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα πρεπει να βαλουμε στο εδωλιο του κατηγορουμενου τον γεναιο Ρωσσικο λαο που προταξε τα στηθη του εναντιον των Παντσερ!Παρεπιντοντως οι 4 στους 5 Γερμανους νεκρους "πηγαν" απο Σοβιετικο βολι!Και για οσους μιλανε για "μουσουλμανο" Σταλιν ενω "αγνοουν" οτι ο Σταλν ειχε φοιτησει σε ιερατικη σχολη μαλλον εχουν τραγικη αγνοια της Ιστοριας
    Χρηστος Βουλγαρης απο Λονδινο

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.