8/11/10

Σκόπια: Το ‘ίδρυμα Σόρος’ πληρώνει δημοσιογράφους και εκδότες
Μισό εκατομμύριο ευρώ διέθεσε το ίδρυμα Σόρος στα μέσα ενημέρωσης της Βαρντάρσκας. Στη λίστα του, συμπεριλαμβάνονται δημοσιογράφοι και μη κυβερνητικές οργανώσεις.
Όπως γράφει η σκοπιανή ‘Μπίζνες’ το τρέχον έτος δόθηκαν 310 χιλιάδες ευρώ σε τέσσερις δημοσιογράφους και ΜΚΟ για τη συμβολή τους στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Στο θέμα αυτό αναφέρεται σχετικά και το σκοπιανό ‘Κανάλ 5’:

«Ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων προορίζεται να δοθεί στην εκπαίδευση των νέων δημοσιογράφων, οι οποίοι στη συνέχεια προσλαμβάνονται σε εκδοτικά γραφεία των εθνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, υποβάλλοντας έκθεση για την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχουν καταρτιστεί από το ίδρυμα Σόρος».
Για  το ίδιο θέμα θα γράψει σήμερα και το “ereporter” παρουσιάζοντας τις θέσεις του κόμματος του πρωθυπουργού, Γκρουέφκσι, VMRO-DPMNE, που το τελευταίο, θεωρεί πως ο Σόρος χρηματοδοτεί αντικυβερνητικούς δημοσιογράφους που επιδιώκουν την αλλαγή του ονόματος της χώρας.
«Τουλάχιστον 310.000 ευρώ στη διάρκεια του τρέχοντος χρόνου διέθεσε το ‘Soros Foundation’ των Σκοπίων σε δημοσιογράφους που ανήκουν στο ‘ΓΕΜ’ (Πολίτες για μια ευρωπαϊκή χώρα) οι οποίοι έχουν δεσμευθεί δημοσίως για την αλλαγή του ονόματος του κράτους»
«Στην οργάνωση αυτή», συνεχίζει το δημοσίευμα, «πρωτοστατεί ο εκτελεστικός διευθυντής του Σόρος, Βλάντιμιρ Μίλτσιν. Στους δημοσιογράφους συμπεριλαμβάνονται ο Μπράνκο Γκερόφσκι – αρχισυντάκτης της εφημερίδας ‘Spic’ ο Νίκολα Γκελέσκι, Ζάρκο Τραϊνόφσκι και ο Ρομπέρτο Μπελιτσάνετς.
» Φανταστείτε, ότι η οργάνωση αυτή διαμοίρασε 310.000 Ευρώ σε πέντε άτομα, δηλαδή, 60.000 ευρώ σε στον καθένα, που αντιστοιχεί με την αξία ενός μεγάλου διαμερίσματος στα Σκόπια».
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος ότι πίσω από το ίδρυμα Σόρος βρίσκεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αφού ο επικεφαλής του ιδρύματος, Βλάντιμιρ Μίλτσιν, ήταν πρώην ανώτερος στέλεχος του κόμματος της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, γράφει το δημοσίευμα.
Και θα καταλήξει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE :
«Αυτό που κάνει το Ίδρυμα Σόρος είναι απαράδεκτο για μια δημοκρατική κοινωνία»
Εχέδωρος

3 σχόλια:

 1. Ο Σορος μεταξυ αλλων χρηματοδοτει και ολα τα "ψευτο"-οικολογικα πολιτικα κινηματα στην Ευρωπη (μαζι φυσικα και ο Τρεμοπουλος), οπως επισης και ευαγη ιδρυματα που "αγωνιζονται για το συμφερον της Ελλαδας", λεγε με ΕΛΙΑΜΕΠ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ειναι γνωστό ότι ο εν λογω ΄΄κύριος΄΄ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία σκοτεινών κύκλων.
  Όσοι συναλάσσονται μαζί του είναι δοσίλογοι-χαφιέδες, και θα πρέπει να επέμβει ο εισαγγελέας άμεσα γιατί η προδοσία τους γίνεται αντιληπτή μετά πάροδο μερικών χρόνων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πολλοί είναι στην Ελλάδα αυτοί που τα παίρνουν από το ίδρυμα του Σόρος για να ασκούν τον ανθελληνισμό τους.
  Ο μόνος όμως που είχε τον ...ανδρισμό να το παραδεχθεί, είναι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος που τσεπώνει κι αυτός κάτι ψηλά (15.000 ευρώ τον χρόνο).

  Είναι ο ...λεβέντης του οποίου το γραφείο -εκτός από του ...φιλέλληνα Γιωργάκη Παπανδρέου και άλλων πολιτικών στην Ελλάδα- έχει αναλάβει να κάνει τις δημόσιες σχέσεις και του "Ουράνιου Τόξου" του ανθέλληνα Δημητρά.

  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.