27/11/10

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για τα χάλια της αμυντικής βιομηχανίας.Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή

Να μπει τέρμα στην απαξίωση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, που ευνοεί τους ανταγωνιστές - επιχειρηματικούς ομίλους καθώς και τους σχεδιασμούς της ΕΕ, ενώ βαθαίνει την εξάρτηση της χώρας, απαίτησε χθες στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, κατά την διάρκεια συζήτησης Ερώτησης του ΚΚΕ, στη Βουλή.

Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την υποβάθμιση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Π. Μπεγλίτης, ανέφερε πως «η αμυντική βιομηχανία του ευρύτερου δημόσιου τομέα παρουσίασε, λόγω ευθύνης όλων μας, σημαντικά δομικά και διαρθρωτικά προβλήματα για πάρα πολλά χρόνια. Κατέγραψε υψηλά χρέη». Πρόσθεσε ότι υφίσταται το «πρόβλημα του ελλείμματος εργατικού δυναμικού, εργατοτεχνικού δυναμικού, υψηλής εμπειρίας και τεχνογνωσίας, το οποίο προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε, με τις μετατάξεις».

«Για τα χάλια της αμυντικής βιομηχανίας έχετε εσείς και η Νέα Δημοκρατία την ευθύνη και όχι οι εργαζόμενοι» τόνισε ανταπαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ και συνέχισε επισημαίνοντας πως «με αυτήν την αντίληψη που λέτε περί κρατικοδίαιτης δε συμφωνούμε. Σας λέω ότι παρότι η πλειοψηφία στα συνδικαλιστικά όργανα δεν ήταν κοντά στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια είχαν τεκμηριωμένες επιστημονικά προτάσεις, είχαν στηρίξει τη θέση μας για ενιαίο φορέα αμυντικής βιομηχανίας και την πάλεψαν με όσες δυνάμεις είχαν». Ειδικά για την ΕΑΒ, ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις καταγγέλλοντας ότι σήμερα «υπάρχουν εργολαβίες και πέρα από το καθεστώς της "γαλέρας" και το τι γίνεται με τις εργολαβίες, υπάρχει και θέμα της ποιότητας της δουλειάς που γίνεται συνολικά. Δεν μπορεί αυτή η λογική των εργολαβιών να καλύψει τις ανάγκες της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας». Οσον αφορά την ΠΥΡΚΑΛ θύμισε ότι «στην ΠΥΡΚΑΛ περίμεναν τόσα χρόνια να πάρουν τα βλήματα των Leopards και τελικά τα παρήγγειλαν στη Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής».

Από την απαξίωση της αμυντικής βιομηχανίας, είπε ο Θ. Παφίλης, «ωφελούνται μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, επιχειρηματικά συμφέροντα», ενώ «έχει να κάνει με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει μια ενιαία ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία». Τέλος, κατέθεσε την πρόταση του ΚΚΕ για το ότι «χρειάζεται ενιαίος φορέας Πολεμικής Βιομηχανίας, που θα μπορεί να καλύπτει τις βασικές ανάγκες της χώρας σε αυτό τον τομέα».http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=5972933&publDate=27/11/2010

5 σχόλια:

  1. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων, ο Παφίλης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ευθύνονται για τα χάλια της αμυντικής βιομηχανίας.Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή"

    Μα δεν ευθύνονται μόνο για τα χάλια της αμυντικής βιομηχανίας. Ευθύνονται για τα χάλια της ελληνικής βιομηχανίας γενικότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εμένα γιατί δεν μου αρέσει το “ενιαία ευρωπαϊκή πολεμική βιομηχανία”...;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να τα λέει αυτά το ΚΚΕ, σημαίνει ότι έχει πάρει χαμπάρι ότι οι πολίτες στην Ελλάδα ανζητούν πλέον πατριωτικές λύσεις...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.