27/11/10

Είναι κάτι που δεν λύνεται με τις πολυδιαφημισμένες μετατάξεις;



Στην κυβέρνηση μεταθέτει ο Δήμος Αθηναίων την ευθύνη για το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών που πλέον πνίγουν την πόλη και επιλούν τη δημόσια υγεία.
Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου, «μετά την πενθήμερη απεργία των εργαζομένων στον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), συσσωρεύτηκαν στην Αθήνα 6000 τόννοι απορριμμάτων και καθημερινά προστίθενται άλλοι 1500 τόννοι απορριμμάτων».
Ο Δήμος Αθηναίων εντοπίζει το πρόβλημα των σκουπιδιών στη λήξη των συμβάσεων περίπου 100 συμβασιούχων στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων και στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης με αποτέλεσμα «ο ΕΣΔΚΝΑ να υπολειτουργεί» και να «απαιτούνται 5 έως 7 ώρες αναμονή κάθε απορριμματοφόρου για να εναποθέσει τα απορρίμματα».
«Είναι σαφές» λέει η ανακοίνωση, «ότι παρά την προσπάθεια των εργαζομένων στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων είναι αδύνατη η αποκομιδή των απορριμμάτων».

Κια καλεί «την Κυβέρνηση να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της απέναντι στους κατοίκους της Αθήνας, προστατεύοντας το περιβάλλον και τη Δημόσια Υγεία. Είναι ηθική και κοινωνική υποχρέωση η Κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματα που με την πολιτική της δημιούργησε, αφήνοντας σε κλοιό απορριμμάτων όλη την πόλη, ιδιαίτερα ενόψει της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων πλήττοντας έτσι περαιτέρω την αγορά».



5 σχόλια:

  1. "Μετάταξη" alla Grecca = Αργομισθία.

    Ι.Β

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναμνηστική φωτογραφία των βουλευτών μας είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μεταταξη ποιανου και που?
    για φαντασου ενα γραφειο λουξ
    και με εναν κολο πανω σε τρεισ καρεκλεσ να μεταταγει στα σκουπιδια
    αποκομιδη εκει εχει αναγκεσ σιγουρα
    η στο χυτα να κανει τον τροχονομο
    στην σκονη του απποριματοφορου
    και να κυνδινευει η ζωη του απο εξαγριωμενουσ γυφτουσ που χωνουν
    τα χερια στα σκατα για ενα καλωδιο
    απορω με αυτο το τελευταιο πωσ δεν εχει ξεκινησει αρωστια σοβαρη η να βρεχει βραδυ του πνιγμου και να τραβαει καδουσ μεταλικουσ φισκα
    και χιλιαδεσ αλλεσ περιγραφεσ
    οι καθαριοτητεσ των δημων θελουν αντερα εμεισ ειμαστε ακομα ευρωπη
    ειμαστε φτασμενοι τεχνοκρατεσ
    οχι σκουπιδιαρηδεσ και ετσι μεταταξεισ δεν προβλεπονται και με την πεινα που ερχεται με την καμια
    και ποτε δεν προκειτε να πανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μόνο απο τα σκουπίδια που θάβουμε στις χωματερές της Αττικής, εάν τα ανακυκλώναμε θα υπήρχε έσοδο περί τα 100 εκ. ευρώ τον χρόνο αφού περιέχουν πολύτιμα υλικά (αλουμίνιο, χαλκό, λευκοσίδηρο, γυαλί, χαρτί, πλαστικό, ζωικά/φυτικά για λιπάσματα κλπ).

    Ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που έτσι όπως το διαχειρίζονται οι πολιτικοί είναι απειλή για την ζωή μας και την πατρίδα μας, αφού οι χωματερές αποτελούν μια θαμμένη τοξική βόμβα, οι πατριώτες το έχουμε αφήσει να το καπηλεύονται διάφοροι δήθεν οικολόγοι τύπου Τρεμόπουλου.

    Οι χωματερές (ΧΥΤΑ, ΧΥΤΥ και λοιπές ελληνικές πατέντες/αρλούμπες), παντού αλλού στον αναπτυγμένο κόσμο έχουν εγκαταλειφθεί ως μέθοδος διαχείρισης απορριμάτων εδώ και πολλές δεκαετίες.

    Φίλος μου είπε ότι στην Ιαπωνία -που πρέπει να είναι πρωτοπόροι στον τομέα αυτό- ξέθαψαν ακόμα και εκείνες τις χωματερές που είχαν αποθέσει τα σκουπίδια τους τότε που δεν ήξεραν (πριν 40 χρόνια) και ό,τι είχε απομείνει, το ανακύκλωσαν.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ετσι Τζίμη. Χρόνια ακούμε για τα πλεονεκτήματα της ανακύκλωσης, αλλά εδώ και αυτό το πράγμα, δεν προχώρησε. Είναι εντελώς παράλογο να γνωρίζεις τη λύση ενός προβλήματος και τα οφέλη που θα αποκομίσεις από μια δράση και να μην τα προχωρείς. Είναι σαν να σου λένε "με αυτό το φάρμακο θα γίνεις καλά" και συ να προτιμάς την αρρώστια από το φάρμακο. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.