29/11/10

Ο Ερντογάν, οι κρυφοί τραπεζικοί λογαρισμοί και ο πρέσβης τω ΗΠΑ, Έντελμαν

Τεράστια αναταραχή έχει προκαλέσει στην Τουρκία η δημοσίευση απορρήτου εγγράφου από το Wikileaks, σύμφωνα με το οποίο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διατηρεί οκτώ μυστικούς λογαριασμούς σε τράπεζες στην Ελβετία.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής ιστοσελίδας ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΧΑΜΠΕΡ, ανάμεσα στα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευσε το Wikileaks, υπάρχουν και απόρρητες αναφορές και
στοιχεία που έστειλε στην Ουάσιγκτον ο πρώην πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα, Έρικ Εντελμαν, τα οποία αναφέρονται σε εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος σε υποθέσεις διαφθοράς.
Στο απόρρητο έγγραφο που έστειλε η αμερικανική πρεσβεία από την Άγκυρα στην Ουάσιγκτον στις 30 Δεκεβρίου 2004, στο 21ο εδάφιο, αναφέρεται ότι ο Ερντογάν διαθέτει οκτώ μυστικούς λογαριασμούς στην Ελβετία.
Συγκεκριμένα στο έγγραφο αναφέρονται επί λέξει τα εξής:
"Το AKP πήρε την εξουσία έχοντας ως σύνθημά του την ολοκληρωτική καταπολέμηση της διαφθοράς. Όμως, με βάση μαρτυρίες των ίδίων των στελεχών του ΑΚΡ, παρατηρούνται σοβαρές περιπτώσεις σύγκρουσης συμφερόντων και διαφθοράς σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο μεταξύ του κόμματος και των οικογενειών που ελέγχουν τράπεζες. Με βάση πληροφορίες που λάβαμε από δυο διαφορετικές πηγές, ο Ερντογάν διαθέτει οκτώ λογαριασμούς σε τράπεζες της Ελβετίας. Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι τα δώρα που έλαβε ο γυιός του στο γάμο του και ότι τα έξοδα σπουδών των τεσσάρων παιδιών τα πληρώνει αφιλοκερδώς Τούρκος επιχειρηματίας, απλά είναι μια επιφανειακή δικαιολογία".
Στο ίδιο έγγραφο, στο 22ο εδάφιο, αναφέρεται ότι τα ονόματα εκείνων που είναι περισσότερο αναμεμειγμένοι σε υποθέσεις διαφθοράς, είναι αυτά του τότε υπουργού εσωτερικών, Αμντουλκαντίρ Ακσού (Abdülkadir Aksu), του τότε υπουργού εξωτερικού εμπορίου Κιουσράτ Τουζμέν (Kürşat Tüzmen) και του τότε προέδρου της ΝΕ ΑΚΡ Κωνσταντινούπολης,  Μεχμέτ Μουεζίνογλου (Mehmet Müezzinoğlu).
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν αγαπητοί Έλληνες συμπατριώτες τί και πόσα στοιχεία έχουν για τους Έλληνες πολιτικούς οι 'αρμόδιες' υπηρεσίες των ΗΠΑ και πώς τα χρησιμοποιούν όταν θέλουν να πιέσουν κάποιους από τους κορυφαίους πολιτικούς, ονόματα δεν λέμε, να ακολουθήσουν πιο συγκαταβατικές και 'προοδευτικές' πολιτικές σε διάφορα θέματα, όπως το Σχέδιο Ανάν, η ονομασία των Σκοπίων, το Αιγαίο, η (άνευ όρων) ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας κλπ.

9 σχόλια:

  1. Ας μην ήταν διαπλεκόμενοι ή διεφθαρμένοι οι πολιτικοί μας.

    Ισως κάποιοι να θυμούνται τήν ρήση"
    Φανούλα Οσο κιαν ψάξουν δεν θα βρούν τίποτα για μένα" Τάσσος Παπαδόπουλος

    Μόνο που ο Τάσσος πιστά υπηρέτησε τις αρχές του απο τις συμφωνίες Λονδίνου και Ζυρίχης μέχρι το τέλος του.

    Φυσικά και δεν ήταν πολιτικός απο τζάκι ή πολιτικό θερμοκήπιο.

    Αλλά όταν ο Μπενάκης, ο Παπανδρέου, ο Καραμανλής ο Μητσοτάκης είχαν δώσει απο πολύ νωρίς τα διαπιστευτήρια τους σε ένα απαράμμιλο διαγωνισμό και συναγωνισμό υποτέλειας τι να περιμένει κανείς απο τους απογόνους τους.

    Δεν είναι ήρωες λοιπόν απλά πληρώνουν το κόστος της εξάρτησης τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΝΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΡΩΝΕ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΚΞΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ἔτσι φτιάχνουν οἱ Η.Π.Α. τὶς δουλειές.
    Πιστεύω ὅτι οἱ τοῦρκοι πολιτικοὶ δὲν εἶναι τόσο δειλοί, ὅσο οἱ δικοί μας, γι' αὐτὸ ὑποκύπτουν εὐκολότερα σὲ τέτοιου εἴδους ἐβιασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απλά konion η τουρκική κοινή γνώμη είναι πολύ συμπαγής.Συνεκτικό στοιχείο της είναι ο ισλαμισμός.

    Η έλλειψη πολυφωνίας και δημοκρατικότητας επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό της στην Πολιτική Ηγεσία.

    Μην ξεχνάς επίσης ότι ο Αντιαμερικανισμός αποτελεί το πλέον κυρίαρχο αίσθημα στην Τουρκική κοινή γνώμη.

    Σε ότι αφορά τον Ερντογάν αυτά έχουν ακουστεί πολλάκις και μέσα στην τουρκική βουλή και δεν κουνήθηκε φύλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τον βίο και την πολιτεία του προδότη εβραίου Έντελμαν (μην κατηγορούμε μόνο τους άραβες ρε παιδιά) μας έχει μιλήσει από χρόνια η κύρια Σιμπέλ Έντμοντς της οποίας τα λόγια έρχεται να επιβεβαιώσουν και να κατοχυρώσουν τα "απόρρητα" της Wikileaks.

    Σας παραθέτω και το σχετικό λίνκ.

    http://letsibeledmondsspeak.blogspot.com/2007/08/eric-edelman-key-conspirator-in-sibel.html


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλα ποιοι ειναι αυτοι οι "Wikileaks" οι οποιοι εχουν τοση δυναμη ν εξαφανιζονται και να βγαζουν ολλα αυτα στην φορα...

    Βγαζουν οτι θελουν για να καθοδηγησουν τους οχλους παλι...

    Η Λυση ειναι μια, κλειστε τα ολλα τα ηλεκτρονικα μεσα, διοτι απλα υπαρχουν για να επηρεαζουν και να ριχνουν την μαχητικοτητα του κοσμου...


    Ακομα και τα μπλογκς υπαρχουν για να μας απελπισουν για να αποδεχτουμε το "αναποφεκτο"..

    Αλιως αν ολλοι εδω ηθελαν να στηριξουν πραγματικα την Ελλαδα θα διαφυλαταν το πρωτο βασικο που χρηαζεται στους μαχητες το οποιο ειναι η ψυχολογια...

    Τοσο καιρο βλεπω αναλυσεις των αναλυσεων και ολλες ΜΑΥΡΕΣ!! Πρακτικη λυση κανεις δεν δινει.. Εδω υπαρχουμε για να αναλυουμε καποιος ειχε πει..

    Λαθος, υπαρχετε για να επηρεαζετε και το χειροτερο ειναι, μονο Αρνητηκα...

    Εμπρος Ελληνες, με τρελα θα τους παρουμε φαλαγγι.. Μια ζωη ο Ελληνας με τρελα λειτουργουσε οταν ολλοι σταματουσαν.

    Εμπρος λοιπον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 29 Νοεμβρίου 2010 4:35 μ.μ.

    Για τις καταγγελίες έχεις κάτι να πεις; Αν ο Έντελμαν είναι Εβραίος ή Κινέζος, μου είναι αδιάφορο. Αυτό είναι το θέμα μας εδώ, ή σου θίξανε το αφεντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Σάββα,

    Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιστεύω ότι οι δικοί μας δημοσιογράφοι δεν έχουν στοιχεία, τα οποία χρησιμοποιούν όταν θέλουν να πιέσουν.

    Από την άλλη, φοβούμαι ότι οι πολιτικοί μας δεν φοβούνται τίποτε πια. Έχουν τελείως αποθρασυνθεί με την ατιμωρισία και το κουκούλωμα. Τι να φοβηθούν, δηλαδή; Όσο για το να ντραπούν, αυτό ακούγεται ανέκδοτο.

    Όσο για τον Έρντογαν, ξέρω ότι ήταν φτωχός (ο ίδιος τα έλεγε την πρώτη φορά που ήλθε στην Ελλάδα), ότι δούλευε σαν μαθητής σε έναν Ρωμηό της Πόλης που έφτιαχνε χαλβά και ο οποίος τον είχε σαν τον γιο του. Πώς του αναταπέδωσε την ευγνωμοσύνη του όταν έγινε αργότερα δήμαρχος Κ/λεως κι αυτό το ξέρουμε.

    Σήμερα είναι ένας πολύ πλούσιος άνθρωπος. Πώς;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ 29 Νοεμβρίου 2010 7:43 μ.μ.
    Κοπελια!!!!!
    Ασε να αποκαλυπτουν αλλοι τον ποικιλωνυμο ρολο που παιζεις εδω μεσα. Εστω και ανωνυμα.
    Τωρα αν αποκαλυπτεσαι και μονη σου δεν εχει γουστο να κανουμε διαλογο μαζι σου.
    Στο λινκ που σου παρεθεσε ο κ. Στεργος δεν πηγες καθολου να δεις τι γραφει αλλα και ποσοι αλλοι .... Κινεζοι προδοτες καθε ανθρωπινης εννοιας και αξιας ειναι μαζωμενοι. (Δεν πηγες γιατι μαλλον τα ξερεις αυτα)
    ....Κινεζοι προδοτες που εχουν βλαψει επανειλλημενως οχι μονο τα Ελληνικα συμφεροντα αλλα και ολοκληρη την ανθρωπωτητα με τις παγκοσμιες αιματοχυσιες που σχεδιαζουν και βαζουν αλλους να τις εκτελουν απο το 1900 και ενθεν,
    καλη ωρα οπως στην Μεση Ανατολη σημερα.


    .................

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.