29/11/10

Νέα διαρροή «καίει» το Ισραήλ

Το Ισραήλ θα μπορούσε να κάνει μία στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν χωρίς τη συνδρομή των ΗΠΑ, αλλά χωρίς η επιτυχία ενός τέτοιου εγχειρήματος να είναι εγγυημένη, είχε τονίσει ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς στον Γάλλο ομόλογό του Ερβέ Μορέν, τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Wikileaks.

Ερωτηθείς από τον Μορέν για την ικανότητα του Ισραήλ να πλήξει το Ιράν χωρίς τη στρατιωτική αρωγή των Αμερικανών, ο Γκέιτς απάντησε «πως δεν γνωρίζει εάν αυτό θα πετύχαινε, όμως το Ισραήλ θα μπορούσε να φέρει εις πέρας μία τέτοια επιχείρηση», σύμφωνα με το έγγραφο των συμπερασμάτων από τη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών, που δημοσιεύει η Wikileaks.

Σύμφωνα με το έγγραφο αυτό, ο Γκέιτς προσπάθησε να υποβαθμίσει την εντύπωση μίας στρατιωτικής επίθεσης κατά του Ιράν.

ναφερόμενος στο Ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ο αμερικανός υπουργός τόνισε πως «πιστεύει πως ένα συμβατικό πλήγμα από μία οποιαδήποτε χώρα δεν θα κατόρθωνε τίποτε άλλο παρά να καθυστερήσει τα σχέδια του Ιράν για ένα έως τρία χρόνια, αλλά θα είχε σαν αποτέλεσμα να συσπειρώσει τον ιρανικό λαό κατά του επιτιθέμενου».

Ο Γκέιτς σε πολλές περιπτώσεις έχει υπογραμμίσει τους κινδύνους από μία στρατιωτική επίθεση κατά του Ιράν και έχει ταχθεί κατ’ επανάληψη υπέρ της λύσης των διπλωματικών και οικονομικών κυρώσεων εναντίον του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕhttp://www.real.gr

Wikileaks: έγγραφα για Ισραήλ και Αίγυπτο

Το Ισραήλ επεδίωξε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της Αιγύπτου και της Φάταχ του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην στρατιωτική της επιχείρηση κατά της Λωρίδας της Γάζας που τελεί υπό τον έλεγχο της Χαμάς, σύμφωνα με έγγραφα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Wikileaks και δημοσιεύονται σήμερα στον ισραηλινό Τύπο.

    Οι υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ ενημέρωσε αντιπροσωπεία του Κονγκρέσου το 2009 ότι το Ισραήλ βρισκόταν σε επαφή με την Αίγυπτο και την Παλαιστινιακή Αρχή πριν από την επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με διπλωματικό τηλεγράφημα της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το Wikileaks.

    "Ο Μπαράκ εξήγησε (στην αντιπροσωπεία) ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε διαβουλεύσεις με την Αίγυπτο και τη Φάταχ, ερωτώντας τους εάν είναι έτοιμοι να αναλάβουν τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας , μετά την ήττα της Χαμάς", αναφέρεται στο κείμενο του τηλεγραφήματος.

    "Ο Μπαράκ έλαβε αρνητική απάντηση, γεγονός που δεν προκαλεί έκπληξη", αναφέρεται στο κείμενο.

    Στο τηλεγράφημα αναφέρεται επίσης ότι κατά τη διάρκεια της ισραηλινής επιχείρησης συνεχίσθηκε ο διάλογος ανάμεσα στο Ισραήλ, από τη μία πλευρά, και την Αίγυπτο και τη Φάταχ από την άλλη.
  http://www.nooz.gr/

19 σχόλια:

  1. Καλημέρα σας. Οι διαρροές για την Τουρκία.

    http://rabble.ca/blogs/bloggers/amjohal/2010/11/wikileaks-reveals-us-thoughts-turkish-foreign-policy-rolls-royce-ambi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. >>>Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2010 Νέα διαρροή «καίει» το Ισραήλ<<<

    Θα πρεπει για να ειμαστε πιο σοβαροι & οταν αναρταται ενα θεμα να υπαρχει αντιστοιχεια των στοιχειων του με τον τιτλο της αναρτησης πραγμα που δεν συμβαινει παντοτε οπως στην παρουσα αναρτηση.
    Απο που συναγεται οτι "καιγεται" το
    Ισραηλ με την δημοσιευμενη αναρτηση
    εγω δεν καταλαβα.
    Περιμενετε και θα τριβετε τα ματια σας ποιοι θα καουνε συντομα.
    Η Τουρκια τροφοδοτουσε την Αλ Καιντα,οι ΗΠΑ το PKK πισω απο την πλατη της Τουρκιας,Απατεωνες φιλοι των ΗΠΑ σε Πακισταν και Αφγανισταν
    βγαζανε κλεμμενο χρημα στον Κολπο για να τα ξεπλυνουν κλπ κλπ.
    Το Ισραηλ τις προθεσεις του δεν τις κρατησε ποτε μυστικες,αρα τι νεο μπορουν οι εχθροι του να αναμενουν να ...βγει.Τιποτα,μονο τα παθη καποιων θα βγουνε στην δημοσια χλευη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε λιγα 24ωρα θα βγουν στο φως 1758 εγγραφα που αφορουν την Ελλαδα και την Κρητη* και 1253 εγγραφα για την Κυπρο.

    Οσον αφορα τις χωρες με τις οποιες συνορευει η Ελλαδα, υπαρχουν 783 για τα Σκοπια, 822 για την Αλβανια, 1067 για την Βουλγαρια και 11086 για την Τουρκια.

    *Η Wikileaks παρουσιαζει στον καταλογο με τις χωρες οπου αφορουν τα σημειωματα ξεχωριστα την Κρητη τα οποια ομως συμπιπτουν αριθμητικα με αυτα της Ελλαδας!

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Diplomatic Cables Reveal US Doubts about Turkey's Government
    The leaked diplomatic cables reveal that US diplomats are skeptical about Turkey's dependability as a partner. The leadership in Ankara is depicted as divided and permeated by Islamists.

    US diplomats have grave doubts about Turkey's dependability. Secret or confidential cables from the US Embassy in Ankara describe Islamist tendencies in the government of Prime Minister Recep Tayyip Erdogan.

    The US diplomats' verdict on the NATO partner with the second biggest army in the alliance is devastating. The Turkish leadership is depicted as divided, and Erdogan's advisers, as well as Foreign Minister Ahmet Davutoglu, are portrayed as having little understanding of politics beyond Ankara.

    The Americans are also worried about Davutoglu's alleged neo-Ottoman visions. US diplomats quote one high-ranking government adviser as saying that Davutoglu would use his Islamist influence on Erdogan, describing him as "exceptionally dangerous." According to the US document, another adviser to the ruling AKP party remarked, probably ironically, that Turkey wanted "to take back Andalusia and avenge the defeat at the siege of Vienna in 1683."

    The US diplomats write that many leading figures in the AKP were members of a Muslim fraternity and that Erdogan had appointed Islamist bankers to influential positions. He gets his information almost exclusively from newspapers with close links to Islamists, they reported. The prime minister, the cables continue, has surrounded himself with an "iron ring of sycophantic (but contemptuous) advisors" and presents himself as the "Tribune of Anatolia."

    Editor's note: DER SPIEGEL's full reporting on the WikiLeaks US diplomatic cables will be published first in the German-language edition of the magazine, which will be available on Monday to subscribers and at newsstands in Germany and Europe. SPIEGEL ONLINE International will publish extended excerpts of SPIEGEL's reporting in English in a series that will launch on Monday.



    URL:
    http://www.spiegel.de/international/world/0,1518,731590,00.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ τι είσαι;
    Εκπρόσωπος του Ισραήλ;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυθαίρετος και αναντίστοιχος ο τίτλος της ανάρτησης σε σχέση με το περιεχόμενο....

    Για να αποβάλομε σιγά-σιγά τα κόμπλεξ μας και ορισμένα κλισέ δεκαετιών.

    Οι εποχές αλλάζουν και χρειαζόμαστε επειγόντως αλλαγή νοοτροπίας σε όλα τα επίπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Published 13:05 29.11.10
    Latest update 13:05 29.11.10
    Netanyahu: WikiLeaks cables prove Israel is right on Iran
    Leaks show how the entire Middle East fears a nuclear Iran, prime minister says.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ένα ενδιαφέρον που προκύπτει από τα έγγραφα είναι ότι πολλοί ηγέτες του αραβικού κόσμου ανησυχούν για το ενδεχόμενο απόκτησης πυρηνικών από το Ιράν και πολλοί από αυτούς όχι μόνο εναντιωνονται αλλά και θα υποστίριζαν στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ιράν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. re pedia afto ine cryptografimeno ke den vrisko na to aposimpieso xerete ton tropo

    insurance.aes256

    ine ke kala to arhio pou katevazoume

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και βέβαια "καίει" το Ισραήλ η διαρροή, αφού καταρρίπτεται ο μύθος που έχει φτιάξει ξοδεύοντας εκατομμύρια δολλάρια, ότι είναι κράτος πανίσχυρο που μόνο του μπορεί να αποφασίσει και να φέρει εις πέρας οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση.
    Μ΄ άλλα λόγια, χωρίς την βοήθεια των ΗΠΑ, το Ισραήλ είναι ένα κοτέτσι και οι σιωνιστές, κότες λυράτες.

    Ποιά άλλη χειρότερη ξεφτίλα πρέπει να πάθουν;
    Και είμαστε ακόμα στην αρχή των αποκαλύψεων.
    Να δούμε και τι υπάρχει από την πλευρά ελλήνων λαμογιο/πολιτικών προς Ισραήλ μεριά.

    Εμένα κάτι μου κάνει κλικ ότι περισσότερο μπορεί να είναι μπλεγμένοι πολιτικοί της αντιπολίτευσης (Σαμαράς-Ντόρα), παρά πασόκοι που έχουν και την εβραϊκή καταγωγή τους.

    Κοντός ψαλμός ...αλιλούια !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αρχείο insurance.aes256 είναι όντως κρυπτογραφημένο και το ανέβασαν κάποιοι στο pirate bay (και αλλού), ως, όπως λέει και ο τίτλος του, ΕΓΓΥΗΣΗ (ΑΣΦΑΛΕΙΑ) για να υπάρχει σε πολλά χέρια ανά τον κόσμο. Σε κάποια στιγμή υποτίθεται ότι το κλειδί του αρχείου θα αναρτηθεί στο twitter.

    Έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται σχολιαστές στο pirate bay.
    Για περισσότερες πληροφορίες δείτε:

    https://thepiratebay.org/torrent/5723136/WikiLeaks_insurance

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. τζιμυ
    εισαι ο μονος που αντι σχολιων σταθερα απαξιωνεις αυθαιρετα οποιαδηποτε ειδηση απαντωντας μαλιστα κατα τροπο ανοητο.Δεν νομιζουμε οτι ετσι συμβαλλεις στον
    εnημερωτικο σκοπο του infognomon.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Russia considers Foreign Minister Avigdor Lieberman as "one of its own" – according to a document authored by the American embassy in Moscow following the minister's visit to the capital in June 2009.




    According to the report, Russian
    ................................
    officials understood from
    ................................
    Lieberman that Israel has no
    ................................
    intention of attacking Iran.
    ................................

    Αυτα τα πολυ σημαντικα που αλλοι εδω μεσα γνωριζαν και αλλοι δεν γνωριζαν και βωμολοχουσαν.Ας μαθει ο καθεις να μη βιαζεται να πει αηδιες και να μαθει να περιμενει για να ξεστραβωθει.Το να προτρεχεις και μαλιστα χωρις την παραμικρη γνωση ειναι ιδιον του βλακος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τελικά κάθε άλλο παρά καίγεται το Ισραήλ από όλες αυτές τις αποκαλύψεις. Στην ουσία βγαίνει παραέξω αυτό που υποπτευόμασταν δηλαδή ότι οι Άραβες και οι κυβερνήσεις τους πιέζουν με την ίδια ένταση για ανάληψη πολεμικής επιχείρησης κατά του Ιραν...Η Τουρκία φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την Δύση και το Ισραήλ θέλει να ανακινήσει θέμα μειονοτήτων μέσα στο Ιράν χρησημοποιόντας τις για να αποσταθεροποιήσει το Ιράν εκ των έσω...
    Βραχυπρόθεσμα μία επίθεση κατά του Ιράν ζημιώνει την Ελλάδα λόγω ανόδου τιμών πετρελαίου μακροπρόθεσμα όμως συμφέρει διότι ανοίγει την προοπτική ίδρυσης δεύτερου κουρδικού κράτους στο Ιράν και αποδυναμώνει την Τουρκία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ακουτε τον/την sterg.
    Αυτος/αυτη ξερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Γερασιμε εισαι μεσα οπως τα διατυπωνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Η διαφορά μας με το Ισραήλ δεν είναι για το τι κάνει αυτό με άλλες αραβικές χώρες αλλά το πώς συμπεριφέρεται στους Παλαιστίνιους.
    Καρφί δεν μας καίγεται εάν ζει ή πεθαίνει ο Σαούντ ή ο οποιοσδήποτε εμίρης.
    Μη στρέφετε αλλού την συζήτηση.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τζιμης

    30 Νοεμβρίου 2010 2:45 π.μ.

    Ασφαλως και καρφι δεν μας καιγεται για τον εμιρη και τον κακομοιρη.
    Ασφαλως και το καρφι μας καιγεται για οτι συμβαινουν στους Παλαιστινιους.Ασφαλως και ο αγωνας διδεται και για αυτα που δικαιουνται οι Παλαιστινιοι.Και εσυ ασφαλως θα πρεπει να εισαι πιο συνετος και να μαθεις πριν γραψεις κατι ανοητο να διαβαζεις καλα και σε βαθος αυτο που διαβαζεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κκ Διαχειριστες
    Προσοχή με την εκλογή των τίτλων στις αναρτήσεις σας.
    Γιατί μερικοί με τα "καψίματα" του "Ισραήλ" μπορεί και να το παρεξηγήσουν και να μας μιλάνε για βαγόνια και τσιμινιέρες πάλι.
    Κι άντε μετά να τους τα επεξηγείτε.



    Λίζα Ι. Χαλάουα
    Υποψήφια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.