28/11/10

Mε τον τίτλο «Τhe Embassy Files», το WikiLeaks, έχει ήδη προαναγγείλει, τη δημοσίευση, περισσότερων από 251.287...

Ελλάδα: Η επιχείρηση, δημοσιοποίησης εγγράφων του State Department, με τίτλο "Τhe Embassy Files", δεν έχει αρχίσει ακόμη - Η διαρροή προς το WikiLeaks ίσως έγινε, από το απόρρητο πρωτόκολο SIPRNET

Mε τον τίτλο «Τhe Embassy Files», το WikiLeaks, έχει ήδη προαναγγείλει, τη δημοσίευση, περισσότερων από 251.287 διπλωματικών φακέλλων (που περιλαμβάνουν ο καθένας εκατοντάδες χιλιάδες έγγραφα) καθώς και 8.000 διπλωματικών «οδηγιών», του State Department για διάφορες  χώρες του κόσμου.

Το αμερικανικό υπουργείο των Εξωτερικών, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγα 24άωρα, ένα αγώνα δρόμου, προκειμένου να μειώσει τις συνέπειες  των διαρροών, καθώς είναι βέβαιο, ότι θα αποκαλυφθούν πράγματα, για συμμαχικές χώρες, τα οποία οι αμερικανοί δεν θα θα ήθελαν να γνωρίζει κανείς.
Ήδη, η Χίλαρι Κλίντον, επικοινώνησε, με τον κινέζο ομόλογό της, προετοιμάζοντας το έδαφος για όσα γίνουν γνωστά, ενώ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, έχουν γίνει επαφές, με τη Βρετανία, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γαλλία, τη Δανία, τη Νορβηγία, το Ισραήλ, τη Ρωσία, την Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Φιλανδία, το Αφγανιστάν, την Πολωνία κ.α΄.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, η διαρροή των χιλιάδων εγγράφων, φαίνεται να έγινε μέσα από το SIPRNET (Secret Internet Protocol Router Network), ένα διαβαθμισμένο διαδικτυακό πρωτόκολλο, με το οποίο από τα μέσα της δεκαετίας του 90, γίνονται όλες οι επικοινωνίες του State Department με τις υπηρεσίες του σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερο από 2.5 εκατομμύρια υπάλληλοι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, έχουν πρόσβαση στο SIPRNET, πράγμα που αυτομάτως το καθιστά και διαβλητό.

Ωστόσο, από τον τεράστιο αριθμό των εγγράφων που διαρρέουν, τα οποία είναι διαβαθμισμένα ως «εμπιστευτικά», το 40.5% ως «Secret», αλλά δεν υπάρχουν έγγραφα, χαρακτηρισμένα ως «Τop Secret».

Ο ιστότοπος, WikiLeaks καθώς και το mirror site του, προς το παρόν παραμένουν ανενεργά, αλλά αυτό δεν σημαίνει πρακτικά τίποτε, καθώς έχει ήδη ανακοινωθεί, ότι τα έγγραφα, δόθηκαν σε μεγάλα διθενή Μέσα Ενημέρωσης, όπως είναι η εφημερίδα New Yor Time, η εφημερίδα The Guarrdian, η εφημερίδα El Pais, η εφημερίδα Le Monde καθώς και το περιοδικό Der Spiegel
. http://www.e-typos.com/content.aspx?cid=15608&catid=6

5 σχόλια:

  1. Ψιλοπροπαγανδα το αρθρακι... Τι μας λεει δηλαδη?? ΕΙΚΑΖΕΙ οτι δεν θα δουμε και τιποτα σημαντικο διοτι δεν περιεχει "Top Secret" εγγραφα και ουτως η αλλως σε αυτα τα εγγραφα ειχαν προσβαση 2500000 ανθρωποι οποτε ανθρακες ο θυσαυρος....
    Αυτοαναιρει και τον εαυτο του ο συγγραφεας λεγοντας πως η Χιλαρι τρεχει και δεν προλαβαινει...

    Πισω ομως εχει η αχλαδα την ουρα κυραΧιλαρι κατσε να βγουνε με το καλο και ο Σπυρος Λουης θα φανταζει αργοκινητο καραβι.....

    Man

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνίσταται εξαιρετική ΠΡΟΣΟΧΗ με το όλο θέμα.

    Μερικά από τα έγγραφα αυτά θα αφορούν στο Κυπριακό, το ΝΑΤΟ, το θέμα με τα Σκόπια και τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ήδη έχει ειδοποιηθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και οι κυβερνήσεις ξένων χωρών, όπως αυτές της Βρετανίας, του Καναδά, της Αυστραλίας και του Ισραήλ. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα τα έγγραφα θα είναι επτά φορές περισσότερα από εκείνα που είχαν “διαρρεύσει” τον Οκτώμβριο σχετικά με τον πόλεμο στο Ιρακ. Δηλαδή αναμένονται γύρω στις 280.000 έγγραφα. Φυσικά κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι τέτοιου είδους διαρροές μπορούν να συμβαίνουν χωρίς την συγκατάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, αφού άμα δεν υπήρχε αυτή ήδη οι μυστικές υπηρεσίες θα είχαν "κανονίσει άλλως" το ζήτημα. Πρόκειται δηλαδή για ανεπίσημη πράξη εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ και μένει να δούμε προς ποιά κατεύθυνση κινείται αυτή η κίνηση.
    Οι αντιδράσεις από ξένες εφημερίδες σχετικά με την είδηση αυτή δίνουν ίσως ένα στίγμα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει.
    Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz π.χ. γράφει ότι δώθηκε προειδοποίηση από τους Αμερικάνους για το ότι τα επερχόμενα τηλεγραφήματα θα προκαλέσουν ανησυχία στις αμερικανοϊσραηλινές σχέσεις. Μία καθημερινή εφημερίδα του Λονδίνου με το "αγγλικότατο" όνομα al-Hayat αναφέρει ότι αυτά τα έγγραφα θα αποκαλύψουν ότι οι Τούρκοι βοηθούσαν την Αλ-Κάιντα στο Ιράκ και ότι οι Αμερικανοί είχαν βοηθήσει τους Κούρδους του PKK το 1984. Οι εφημερίδες λοιπόν ήδη έχουν αρχίσει να φτιάχνουν κλίμα, και το μόνο που απομένει είναι να δούμε τι κλίμα θέλει να δώσει η ίδια η Αμερική στις επερχόμενες αλλαγές στην εξωτερική πολιτική.


    Πελοπίδας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 251 487 χιλιάδες έγγραφα !!! κάποιος είναι μέσα,εντελώς στον πυρήνα. Αντέ καλή ευκολία !Για να τον ανακαλύψουν,βέβαια.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τον εντόπισαν τον ένοχο.Ενας φαντάρος είναι .....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.