30/11/10

O Χαμενεΐ έχει καρκίνο σύμφωνα με τις διαρροές του Wikileaks

Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν

Στα αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον ιστότοπο Wikileaks περιλαμβάνονται επισημάνσεις από μια ιρανική πηγή που ανέφερε το 2009 ότι ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας "Λε Μοντ".

Η πηγή, ένας μη Ιρανός επιχειρηματίας που έχει τη βάση του στην κεντρική Ασία και ταξιδεύει συχνά στην Τεχεράνη, "πληροφορήθηκε από μία από τις επαφές του ότι ο (πρώην πρόεδρος Αλί Ακμπάρ) Ραφσαντζανί του είπε πως ο Ανώτατος Ηγέτης Αλί Χαμενεΐ πάσχει από λευχαιμία στο τελικό στάδιο και μπορεί να πεθάνει μέσα σε λίγους μήνες", σύμφωνα με τηλεγράφημα που εστάλη τον Αύγουστο του 2009.

Στο τηλεγράφημα, το οποίο είναι γραμμένο από αμερικανό διπλωμάτη, αναφέρεται πως ο Ραφσαντζανί, ο οποίος κρατάει κριτική στάση έναντι του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ και έχει εκφράσει τη συμπάθειά του προς το μεταρρυθμιστικό κίνημα, αποφάσισε μαθαίνοντας για την ασθένεια του Χαμενεΐ να αρχίσει να προετοιμάζεται για να τον διαδεχθεί ο ίδιος.

Η "Λε Μοντ", μία από τις λίγες εφημερίδες σ' όλον τον κόσμο που είχαν πρόσβαση στα διπλωματικά τηλεγραφήματα, αναφέρει ότι τα ντοκουμέντα για το Ιράν δείχνουν πως η Ουάσινγκτον βασιζόταν σ' ένα δίκτυο παρατηρητών στη Μέση Ανατολή για να ρίχνουν φως σε μια χώρα την οποία θεωρεί αινιγματική.http://www.ikypros.com

4 σχόλια:

  1. Όπως και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Τυχαίο; Δε νομίζω.

    Θυμάμαι την στιγμή που είπε ο Χριστόδουλος στον Κλίντον ότι δεν μπορούσε να του δώσει το χέρι του γιατι τα χέρια του Κλίντον ήταν βαμμένα με αίμα! Έχουν την τεχνολογία οι Αμερικάνοι να αρρωσταίνουν κάποιον με καρκίνο. Με ακτίνες;Δεν ξέρω , πάντως μπορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συμπλήρωση για το παραπάνω σχόλιο μου: όχι οτι συγκρίνω την πνευματική εμβέλεια του μακαριότατου Χριστοδούλου με τον Χαμενεϊ. Απλώς την ομοιότητα των περιπτώσεων , θρησκευτικός ηγέτης που ενοχλει τις ΗΠΑ καταλήγει να πεθαίνει απο καρκίνο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΡΒΕΛΙΑ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑΝΚΗΔΕΣ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΙΛ ΧΑΜΕΝΕΙ ΟΛΗ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΥΧΑΙΟ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΡUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @ 1:20 μ.μ.

    >Θυμάμαι την στιγμή που είπε ο Χριστόδουλος στον Κλίντον ότι δεν μπορούσε να του δώσει το χέρι του γιατι τα χέρια του Κλίντον ήταν βαμμένα με αίμα!<

    Πότε έγινε αυτό; Υπάρχει κάποια αναφορά; Πρώτη φορά τ' ακούω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.