28/12/10

Έσπασε ένα ταμπού. Η Αίγυπτος είναι η πρώτη αραβική χώρα που άνοιξε προξενείο στο Κουρδιστάν

Το κτίριο του προξενείου της Αιγύπτου στην πρωτεύουσα του Κουρδιστάν, Αρμπίλ
Η Αίγυπτος έσπασε ένα ταμπού, ανοίγοντας το πρώτο προξενείο αραβικής χώρας στο ιρακινό Κουρδιστάν και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα του αυτόνομου κουρδικού κράτους, Αρμπίλ.
Στα εγκαίνια του προξενείου, που ιδρύθηκε με σκοπό να επισημοποιήσει και να διευρύνει τις πολιτικές και διπλωματικές σχέσεις μεταξύ της Αιγύπου και του Κουρδιστάν, παρευρέθησαν ο υουργός εξωτερικών της Αιγύπτου, Ahmed Ebul Geyt, ο υπουργός εξωτερικών του Ιράκ και
εκ των βασικών συνεργατών του Μπαρζανί, Hoşyar Zebari, αξιωματούχοι του κουρδικού κράτους και της κυβέρνησης του Κουρδιστάν και ο ... Γενικός Πρόξενος της Τουρκίας στην Ερμπίλ, Aydın Selcen.
Ο υπουργός εξωτερικών της Αιγύποτυ, κατά την ομιλία του είπε τα εξής: "Επιτέλους, από τούδε και στο εξής οι επιχειρηματίες μας θα μπορύν να έρχονται άνετα και να δραστηριοποιούνται στην περιοχή, κθαώς επίσης και οι δικοί σας επιχειρηματίες θα μπορύν να έρχονται στην Αίγυπτο. Οι διμερείς σχέσεις με την περιοχή, οι σχέσει φιλιάς και συναδέλφωσης, θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της περιοχής και της χώρας.
Να σημειωθεί με το προξενείο της Αιγύπτου, ο αριθμός των ξένων χωρών που άχουν ανοίξει προξενεία στο Κουρδιστάν ανέρχεται στις δεκαοκτώ. Φυσικά, η Ελλάδα είναι απούσα, υπό τον φόβον των ...Τουρκοβαρβάρων.
Ας ελπίσουμε ότι και στο ζήτημα αυτό, όπως και στην ΑΟΖ, η Κύπρος να μας δείξει το δρόμο!

6 σχόλια:

  1. Σάββα θα διαφωνήσω μαζί σου δεν είναι ο φόβος των Τουρκοβαρβάρων, είναι η τυφλή υποταγή και υποτέλεια σε όσα πρεσβεύουν οι ΗΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μάλλον είναι και το δυο, το θανατηφόρο μείγμα που λέμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπάρχει εκπροσώπηση, έστω και υποβαθμισμένη (αν κρίνω από προσωπική εμπειρία), ήδη από το 2009 μέσω του ΟΕΥ (Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων?) Ερμπίλ


    ΓΡ. ΟΕΥ ΕΡΜΠΙΛ
    ∆ιεύθυνση: Naz City, Bldg. I, 10th floor.apt#43
    Τηλ.: (00964) 7706408848, 7507674422
    E-mail: greekcomsec[at]live.com
    Επικεφαλής: ΔΟΥΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΡ. ΟΕΥ Β'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λίγη υπομονή και σε λίγους μήνες μάλλον θα υπάρχουν καλά νέα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΝ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΤΟΥ ΓΑΠ ΠΟΥΝΕ ΑΝΟΙΞΕ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΣΤΟ ΑΡΜΠΙΛ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Ο ΓΑΠ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΟΥΝ ΚΑΚΟ ΠΑΙΔΙ!!!.ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΡΕΥΣΤΑ ΚΑΙ Η ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΡΑΓΔΕΕΣ.ΑΠΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τουλαχιστον η κυπρος (αν οχι η Ελλαδα) θα μπορουσε η πρωτη Ευρωπαικη χωρα που θα αναγνωρισει το Κουρδισταν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.