29/12/10

ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

Εφ. Γκιουντέμ 24-12-2010

Αστρονομική ποινή αποζημίωσης στον μειονοτικό τύπο !
Βγήκε η απόφαση της αγωγής που είχε υποβάλλει στην Γκιουντέμ η δασκάλα Χαρά Νικοπούλου που υπηρετούσε στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου περιοχής Έβρου. Το δικαστήριο επιβάλλει ποινή αποζημίωσης 90.000 ευρώ.
Η Νικοπούλου ισχυριζόμενη πως η είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό τύπο πως ζήτησε από τους μαθητές της πρώτης τάξης του δημοτικού  ¨να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ¨, είναι αβάσιμη, υπέβαλλε αγωγή ζητώντας 1 εκ ευρώ από κάθε μία από τις εφημερίδες Γκιουντέμ, Μιλλέτ και Μπιρλίκ. Η δίκη της Μιλλέτ εκδικάστηκε στην Ξάνθη και της Γκιουντέμ στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής. Ο Ιλχάν Ταχσίν, ιδιοκτήτης της εφημερίδας στην οποία επίσης είχε υποβληθεί μήνυση, δημοσίευσε διάψευση και αργότερα ζήτησε συγγνώμη από την Χαρά Νικοπούλου.

 90 χιλιάδες ευρώ αποζημίωση
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Κομοτηνής ανακοίνωσε την σχετική με την εφημερίδα Γκιουντέμ απόφαση του στις 20 Δεκεμβρίου. Η απόφαση την επόμενη μέρα κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας. Το δικαστήριο, παρά το ότι η Γκιουντέμ είναι μια τοπική και εβδομαδιαία εφημερίδα, επέβαλλε την μεγάλη ποινή των 90 χιλιάδων ευρώ αποζημίωσης. Φάνηκε ότι στην απόφαση του δικαστηρίου δεν συνυπολογίστηκε η οικονομική κατάσταση της εφημερίδας και τα περιορισμένα έσοδα της.
Το δικαστήριο αποφάσισε τα 20 χιλιάδες ευρώ από την αποζημίωση να πληρωθούνε αμέσως. Ακόμα και αν η εφημερίδα εφεσιβάλλει την απόφαση τα 20 χιλιάρικα πρέπει να πληρωθούνε στην Νικοπούλου. Σε περίπτωση που δεν πληρωθεί η αποζημίωση προβλέπεται ποινή φυλάκισης 10 μηνών για τον Τζεμίλ Καμπζά. Στην απόφαση αναφέρεται πως και τα 5.400 ευρώ δικαστικά έξοδα καταδικάζεται να τα πληρώσει πάλι η εφημερίδα Γκιουντέμ.http://tourkikanea.wordpress.com

33 σχόλια:

  1. Να, ένα καλό νέο!!!

    "που υπηρετούσε στο τουρκικό δημοτικό του Μεγάλου Δερείου περιοχής Έβρου"

    Δεν υπάρχει "τουρκικό" σχολείο στην Θράκη ρε Τζεμίλ Καμπζά!!!Ούστ βρωμόσκυλο!!!!

    "Το δικαστήριο, παρά το ότι η Γκιουντέμ είναι μια τοπική και εβδομαδιαία εφημερίδα, επέβαλλε την μεγάλη ποινή των 90 χιλιάδων ευρώ αποζημίωσης. Φάνηκε ότι στην απόφαση του δικαστηρίου δεν συνυπολογίστηκε η οικονομική κατάσταση της εφημερίδας και τα περιορισμένα έσοδα της."


    Ας πρόσεχες, όταν δημοσίευες τις ψευτιές σου! Τώρα σε πονάνε τα 90.000! Θα στα δώσει το Προξενείο, ρε τσίπη, πως κάνεις έτσι, εσύ θα τα πληρώσεις;
    Είχες πίσω σου ολόκληρη Τουρκική Κυβέρνηση, ενώ η Χαρά ΜΟΝΟ τους Έλληνες δικαστές που τιμούν την θεά Δίκη και τον λαό.
    Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ανάξια κάθε σχολιασμού, ούτε καν να υβριστεί της αξίζει για τη στάση της απέναντι στην Νικοπούλου δια της υπανθρώπου Δραγώνα!
    Δεν έχετε καταλάβει τι σημαίνει ξεσήκωμα λαού! Ρωτήστε τον Χατζηδάκη που είναι έμπειρος!!

    ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙΡΟΣ!!!
    ΦΥΓΕΤΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ ΣΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ομως να δειτε πως η εφημεριδα, θα τα βρει τα χρηματα του προστιμου και μαλιστα ευκολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Tα προστιμα απο μονα τους δεν ειναι αρκετα,καθως το τουρκοπροξενειο θα ''βοηθησει''τους πρακτορες του.Θα πρεπει να ακολουθηθει ατεγκτη γραμμη ΚΑΙ σε πολιτικο επιπεδο,με εφαρμογη σε πρωτη φαση κλοιου στις δραστηριοτητες του προξενειου,και με την καταλληλη αφορμη-θα μας την δωσουν αργα η γρηγορα-ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ του.Αν παρατηρησατε,η γκιουντεμ αποκαλει το δημοτικο Μ.Δερειου,τουρκικο.Αυτο δυστυχως ειναι το αποστημα που θα χρειαστει λεπτη εγχειριση,καθως επι μισον αιωνα,οι δικες μας παλινωδιες επετρεψαν την ντε φακτο καθιερωση τετοιων χαρακτηρισμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δλδ να τους λυπηθούμε επειδή δεν έχουνε κέρδη ;;;Αφού θα τα πληρώσει το προξενείο τους.Μας δουλεύουν και από πάνω;;;; Και είναι η ελαχίστη δικαίωση για την Χαρά Νικόπούλου,που έφυγε ζωντανή από εκεί.Νάχαμε ακόμη μερικές Χαρές ....Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ,ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΕ ΧΛΩΡΟ ΚΛΑΡΙ!!!
    ΕΙΝΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΞΟΥΘΕΝΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ
    ΒΟΥΡ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΚΑΘ' ΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΑΣΧΟΝΤΑΣ".
    {Ισοκράτους Πανηγυρικός Γ.50}

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε όχι και αστρονομικό ποσό οι 90000 όταν ο προϋπολογισμός του προξενείου ειναι 20 εκτατομμύρια ετησίως.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Χαρά γερά
    πάρ' τους τα λεφτά
    (και δώς τα για να τυπωθεί
    και κανά βιβλίο στα πομακικά)

    Αυτή θα είναι η χειρότερη τιμωρία. Να τυπωθεί με αυτά τα χρήματα ένα βιβλίο στα πομακικά και στη λεζάντα να γράφει: "Με την ευγενή χορηγεία του τουρκικού προξενείου"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πώς και η μία εφημερίδα ζήτησε συγνώμη ενώ η άλλη κάθησε να φάει το πρόστιμο;
    Το ποσό πάντως είναι αστείο και μπορεί να το πληρώσει ο πρόξενος αμέσως, για να μπορεί να ξαναβρίσει...

    Ενώ κανονικά έπρεπε να της επιβληθεί σε πρώτη φάση κλείσιμο για ένα τρίμηνο και σε υποτροπή, οριστικό.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάλι καλά που δεν τιμώρησαν την κ Νικοπούλου!!! ΕΞΩ ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ, ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "ΤΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΝΟΜΑ ΠΕΠΟΙΗΚΕ ΜΗΚΕΤΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΙΑΣ ΔΟΚΕΙΝ ΤΕΚΜΗΡΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΛΕΙΣΘΑΙ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ Ή ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΦΥΣΕΩΣ ΜΕΤΑΣΧΟΝΤΑΣ".
    {Ισοκράτους Πανηγυρικός Γ.50}
    29 Δεκεμβρίου 2010 4:12 μ.μ.

    ------------------------

    Τι εστί;
    Και που κολλά;
    Τον Πανηγυρικό του Ισοκράτη τον ξέρω καλά και μάλλον το αντίθετο λέει από αυτό που υπονοείς! Όταν θέλεις να τον χρησιμοποιείς ανώνυμε, να βάζεις όλη την φράση και όχι τη μισή όπως έκανες τώρα και να αφήνεις να διακρίνεται το διαζευκτικό "ή" που αλλάζει όλο το νόημα!
    Που είδες εσύ Ελληνική Παιδεία στην Θράκη, όταν τα σχολεία αποκαλούνται "Τουρκικά"; Και που είδες τους μετέχοντες στην κοινή μας φύση; Μήπως εννοείς αυτούς που έσπασαν το χέρι της Χαράς Νικοπούλου;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ πάντως θα κάνω μια μαντεψιά.
    Η δασκάλα κ. Νικοπούλου θα γίνει Υπουργός Παιδείας και Θρησκεύματος σε όποια επόμενη φιλελληνική κυβέρνηση.
    Να μου το θυμηθείτε.
    Θυμηθείτε και ποιός σας το λέει.


    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @Ο εξ απο δώ: Ναι αυτό το λες εδώ και καιρό και έχεις δίκιο.Μόνον μια Χαρά θα διορθώσει,οτι μπορεί να διορθωθεί από αυτά που κατέστρεψαν οι παρούσες "κυρίες". Να την φυλάει η Παναγία μας.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Προς κ. Ανώνυμο 29 Δεκ 4:12

    Ρωτήστε αυτόν που σας βοήθησε να βρείτε το απόσπασμα απο τον Πανηγυρικό του Ισοκράτους, να σας εξηγήσει και τι σημαίνει. (Και μάλιστα συμμετοχή όχι σε μια ''ελληνική παιδεία'' γενικώς, αλλά στην Αττική παιδεία. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε την διαφορά)

    Δυστυχώς Ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΜΕΤΑΦΡΑΣΘΕΙ,ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΕΧΕΙ (ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ ,ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ)ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ΠΑΡΑ....
    ΓΕΡΟΣ
    ΦΥΣΙΣ=ΥΠΟΣΤΑΣΙΣ ΌΝΤΟΣ ΤΙΝΟΣ,ΜΟΡΦΗ,ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ,ΝΟΜΟΙ,Η ΟΥΣΙΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΟΣ ΟΜΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ.Η ΑΓΝΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΜΑΡΤΗΜΑ,ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ!
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ...ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΙΣ,ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ Ε Υ Θ Υ Ν Η Σ,ΕΙΤΕ ΑΚΟΥΣΙΑ ΕΙΤΕ ΕΚΟΥΣΙΑ...
    ΜΑ ΤΗΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΠΟΥ ή ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ή ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.
    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:
    ΠΩΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ
    ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΩΣ ΑΛΛΑΞΕ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΝΟΗΜΑ.
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΕΝ ΔΙΔΑΧΤΗΚΑΝ:
    "ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ"ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟ "ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ".
    ΙΣΩΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ,Η ΣΚΕΨΗ,ΠΩΣ ΑΝ ΜΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ "ΕΡΓΟ"ΓΙΑ Π Α Ν Τ Α.
    ΤΟΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΩΝ,
    1.ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ
    2.ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ
    3.ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΉΣ
    ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ.
    ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ. ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ,ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΥΕΙ!!!ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΛΙΣΤΕΣ ΚΤΛ..
    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΟΡΙΖΕΙ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ....
    ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΜΟΝΟ ΠΩΣ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ.
    {ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ "Κ Λ Η Ρ Ο"ΚΑΙ Η ΘΗΤΕΙΑ ΤΩΝ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΤΟΣ ΜΟΝΟ.ΚΛΗΡΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΑΡΘΙΘΜΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΩΝ.ΠΡΙΝ ΟΡΚΙΣΘΟΥΝ,ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΑΓΑΝ ΑΠΟ "ΕΛΕΓΧΟ"ΔΗΛΑΔΗ "ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΥΣ ΒΙΟΥ.Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΒΟΥΛΗ ΠΟΥ ΑΠΕΡΧΟΤΑΝ...}
    ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ
    ΓΝΩΣΙΣ!ΚΑΙ ΕΝΩΣΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!
    ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ-ΠΑΙΔΕΙΑΣ-ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΙ ...
    "ΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ"
    Πολύβιος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Προσωπικα θα προτιμουσα ενα βαρυτεερο προστιμο και γιατι οχι και ΟΡΙΣΤΙΚΗ ανακληση αδειας για την "εφημεριδα" αλλα ως "προειδοποιητικη βολη" η αποφαση του δικαστηριου δεν ειναι ασχημη!Αρκετα εχουν "παιξει" οι Τουρκοι με εμας στην Θρακη! "nemo nos ipmune lacessit"(κανεις δεν μας αγγιζει ατιμωρητα) απο εδω και στο εξης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Θά αφιερώσω στην ηρωική Χαρά,στροφές απο τήν ΠΕΜΠΤΗ ΩΔΗ,"ΕΙΣ ΜΟΥΣΑΣ",ΤΟΥ ποιητή
    ΑΝΔΡΕΑ ΚΑΛΒΟΥ.
    ιγ
    "Τώρα ,ναί τώρα αστράψατε,
    ώ Μούσαι,τώρα αρπάξατε
    τήν πτερωτήν βροντήν,
    κατά σκοπόν βαρέσατε
    μ'εύστοχον χείρα.

    κστ'
    Ρέει καθαρόν τό αργύριον
    τής Ιπποκρήνης.Κράζει,
    όχι τάς ξένας,κράζει
    σήμερον η Ελλάς
    τάς θυγατέρας.
    κζ'
    ΄Ηλθετε,ώ Μούσαι,ακούω,
    καί χαίρουσα πετάει,
    πετά η ψ υ χ ή μου,ακούω
    τών λ υ ρ ώ ν τά προοίμια,
    ακούω τούς ύ μ ν ο υ ς."
    τιμής ένεκεν!
    Νικηταράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εδώ πληρώνονται τά εγκλήματα των δεξιών κυβερνήσεων (γέρου Καραμανλή) ο οποίος μπορούσε αλλά δέν ήθελε σέ τρείς ευκαιρίες νά πετάξει τούς βρωμότουρκους από τήν δυτική Θράκη.

    Τό 1955, τήν επόμενη νύχτα των Σεπτεμβριανών θά έπρεπε νά έχει φορτώσει σέ 500 λεωφορεία τούς τουρκόφρωνες μουσουλμάνους καί νά τούς αδειάσει στήν Τουρκία. Τό ίδιο θά μπορούσε νά κάνει τό 1964, έτος πού η Τουρκία απέλασε 50.000 Κωνσταντινοπολίτες ή τό 1974, αφού δέν ήθελε νά κάνει πόλεμο, θά μπορούσε νά μας απαλλάξει από αυτό τό καρκίνωμα.

    Οι πολιτικοί όμως έχουν τήν ιδιότητα ανεξαρτήτως πολιτικής ιδεολογίας νά παραμένουν προδότες.

    Η Θράκη είναι τελειωμένη υπόθεση. Θά γίνει ότι έγινε στό Κόσσοβο, θά τήν χάσουμε αμαχητί καί θά βγαίνουν καί κάτι τύποι σάν τόν Μπουτάρη καί τόν Καφετζόπουλο νά βρίζουν όσους υποστηρίζουν ότι η Θράκη είναι ελληνική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. @ 10:12 π.μ.

    "τοσοῦτον δ' ἀπολέλοιπεν ἡ πόλις ἡμῶν περὶ τὸ φρονεῖν καὶ λέγειν τοὺς ἄλλους ἀνθρώπους, ὥσθ' οἱ ταύτης μαθηταὶ τῶν ἄλλων διδάσκαλοι γεγόνασι, καὶ τὸ τῶν Ἑλλήνων ὄνομα πεποίηκε μηκέτι τοῦ γένους ἀλλὰ τῆς διανοίας δοκεῖν εἶναι, καὶ μᾶλλον Ἕλληνας καλεῖσθαι τοὺς τῆς παιδεύσεως τῆς ἡμετέρας ἢ τοὺς τῆς κοινῆς φύσεως μετέχοντας."

    ______________________________________

    «Τόσο πολύ ξεπέρασε η πόλη μας όλους τους άλλους στην πνευματική ανάπτυξη και στην τέχνη του λόγου, ώστε οι δικοί της μαθητές έγιναν δάσκαλοι στους άλλους·
    το όνομα πάλι Έλληνες κατόρθωσε να μην συμβολίζει πια την καταγωγή, αλλά την καλλιέργεια του πνεύματος, και
    Έλληνες να ονομάζονται πιο πολύ όσοι δέχθηκαν τον τρόπο της δικιάς μας αγωγής και μόρφωσης παρά αυτοί που έχουν την ίδια με μας καταγωγή».

    ================================

    Αν κανείς έχει κάποια καλύτερη μετάφραση, ας την φέρει. Θυμάμαι το 2000, που το παραπάνω κείμενο είχε ακουσυτεί παραποιημένο από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο, εξ αιτίας του αλλοδαπού σημαιοφόρου. Ο Στεφανόπουλος έλεγε ότι "Έλληνες είναι οι της ημετέρας παιδείας μετέχοντες" ή κάπως έτσι, πράγμα που είναι εντελώς λάθος. Ο Ισοκράτης δεν είπε κάτι τέτοιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Κι εδώ υπάρχει σχετική αναφορά του Στέλιου Παπαθεμελή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. H μακαριως μεχρι προτινος καθευδουσα Ακαδημια Αθηνων απονεμει αργυρο μεταλλιο ανδρειας στην Χαρα Νικοπουλου;Αυτο παιδες δεν ειναι απλως ειδηση,ειναι (Χ)αρας ευαγγελιον.Κριμα που δεν ημουν εκει να δω την μουρη του Ραγκουση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. http://video.google.com/videoplay?docid=3633560001732526481#

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΥΓΕ ΣΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΠΟΥ ΔΩΣΑΤΕ!
    Η ΓΝΩΣΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΙΣ!


    Κάποιος Υπεύθυνος πρέπει να απαντήσει γιατί δεν γίνεται εκπαίδευση σε όλα τά σχολεία στην Ελλαδα (τής ημετέρας;)
    Ακόμη καί στην Αμερική αυτό γίνεται.
    Δηλαδή διδάσκονται όλοι τά "αμερικάνικα".΄Οποια δε κοινότητα πχ η ελληνική θέλει να μιλάει τα "ελληνικά",αυτό γίνεται με δικά της έξοδα ή της εκκλησιάς,εκτός του εκπαιδευτικού ωραρίου!
    Μέ αυτόν τόν τρόπο ΄Ελληνες τρίτης και γενιάς δεν γνωρίζουν πλέον την ελληνική γλώσσα.!!!(είδες οι φιλοι Αμερικάνοι;)
    Οι πολιτικοί της Ελλάδας τί κάνουν;
    Διδάσκουν τούς Ελληνες της ελληνικής Θράκης "τούρκικα;"
    "Θού Κύριε,φυλακήν τώ στοματί μου!"

    Εδώ χρειάζεται μιά αφιέρωση,μέρες πούναι,να αφιερώσω ένα απόσπασμα ,απο το ποίημα τού Γ.ΣΟΥΡΗ "Ο ΦΑΣΟΥΛΗΣ Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ",
    στούς ΄Ελληνες Υπευθύνους!

    "Βλέπεις αυτόν τόν μπούρμπουλα,τόν αφανή στο χώμα,
    πού μέ τά πόδια του κυλά τήν μιά καί άλλη βρώμα;
    Μ ε γ ά λ η ς έτυχε ποτέ στήν Αίγυπτον λατρείας
    ως τού Ηλίου σύμβολον,δυνάμεως κι ανδρείας.
    Καί ύστερα κορδώνεσαι καί θεωρείς ως δώρον
    καί τό μυαλό της κεφαλής καί τό μυαλό τής ράχης,
    σύ,του Δαρβίνου η μαιμού,σύ,δίπουν μαστοφόρον,
    σύ,άνθρωπε θαυμάσιε,που κακό
    ψόφο νάχεις."


    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

    ΣΑΡΚΑΣΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Απών και από αυτή την ανάρτηση ο εκ Κερκύρας Τζουμπές...
    Βλέπετε η Χαρά Νικοπούλου ασχολήθηκε με τους Πομάκους που είναι μουσουλμάνοι, άρα δεν άξιζε τον κόπο...
    Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι του (φιλο)σιωνιστικού κλαμπ κάτι βρήκαν να ψελλίσουν...

    Το ίδιο απών είναι και στα σχετικά με τους Κούρδους θέματα (κι αυτοί ...μουσουλμάνοι).

    Αλλά και για την Κύπρο, το μόνο που έχει βρει να γράψει είναι τα συγχαρητήρια του όταν υπέγραψε με το Ισραήλ τις ΑΟΖ και το ...πρωτότυπο "ζήτω η κύπρος" κι αυτό με μικρό κάπα αφού γι΄αυτόν είναι κάτι σαν το χωράφι του πατέρα του!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Πάλι κάποιοι φανατικοί βρήκαν σήμερα την ευκαιρία να ξεσπάσουν χωρίς λόγο στους Χριστιανούς του Ιράκ...
    Τα θύματα είναι πολλά ...
    Αυτό όμως που μου κάνει εντύπωση, είναι ότι ενώ σε Ιράν, Ιράκ και Αφγανιστάν υπάρχουν εβραϊκές συναγωγές, ουδέποτε αυτές έχουν δεχθεί φονική επίθεση...
    Περίεργα πράγματα συμβαίνουν !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΚΟΙΤΑΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ Χ Α Ρ Α Σ,ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΗΡΩΟΝ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ...ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ "ΑΓΝΩΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ",ΔΙΑΚΡΙΝΩ ΧΑΜΗΛΟΜΕΝΟ ΒΛΕΜΑ,ΠΡΟΣΩΠΟ ΜΕ ΑΔΡΑ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΚΛΗΡΑ,ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ ΜΕΓΑΛΗ!ΚΑΘΑΡΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ,ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΔΑ!
    ΣΕ ΓΕΜΙΖΕΙ ΜΕ ΘΑΡΡΟΣ!
    ΙΔΙΑ Η ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ!{ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ!)

    ΤΙ ΝΑ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΑΡΑΓΕ;

    Φαντάζεται ίσως, ό τι καί ο μεγάλος ποιητής μας Δ.ΣΟΛΩΜΟΣ,ότι εις τήν μοναξιά θ'ακούσει τη φωνή τού Ομήρου(Οδυσσέα),ο οποίος μέ τήν παρουσία του διά μιάς εμψυχώνει την αναίσθητη φύσι;
    "Κάθε ρείθρο ερωτευμένο
    κάθε αύρα καθαρή,
    καθε δέντρο εμψυχωμένο,
    μέ τό φλίφλισμα ομιλεί.
    Κι όπου πλέον μοναχιασμένοι
    είναι οι βράχοι σιγαλοί,
    μήνιν άειδε θέ ν'ακούσης
    νά σού ψάλλη μιά φωνή...."
    ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΣΙΣ!
    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΙΣ!
    Πιστεύω ότι οι ψυχές τών αθανάτων ΗΡΩΩΝ,τήν αισθάνονται κοντά τους,καί αγαλιάζουν!
    Ακούω τον ήχον τού ταμπορά..
    νά ο χορός του Νικηταρά!....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Στό πρόσωπο της Χαράς Νικοπούλου, ξεσκεπάζεται καί ο βόθρος των συνδικάτων. Οταν είναι γιά κανά ξένο (τύπο Κούνεβα ή δέν ξέρω και γώ τί) τρέχουν καί γαυγίζουν γιά τά δικαιώματα καί τόν ρατσισμό. Τήν δασκάλα πού έκανε απλώς τήν δουλειά της καί απέβαλε από τό ξύλο των τούρκων πρακτόρων ουδέποτε τήν στήριξαν.

    Χαμένοι καί τεμπέληδες συνδικαλιστές. Κατακλέψανε τόν δημόσιο τομέα καί είναι πρωταθλητές στήν υποκρισία καί στήν αλλαζονεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συμφωνώ μέ το σχόλιο για τούς Συνδικαλιστές.
    Είναι οι ίδιοι διαχρονικά ωρισμένοι από τούς κομματικούς μηχανισμούς.[Οι περισσότεροι έγιναν καί Βουλευτές}!!!
    Μιά λαική παροιμία λέει:
    "Γιάννης κερνάει καί Γιάννης πίνει!"
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΡΩΤΗ!
    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΡΧΗΓΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ{ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΙ ΘΕΛΕΙ},ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ "ΚΑΠΕΛΛΩΝΟΥΝ"ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ,ΔΙΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΜΕ "ΕΝΤΕΧΝΕΣ"ΔΙΑΡΟΕΣ ,ΟΤΙ ΤΑΧΑ ...ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ!!!
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΤΟ "ΔΗΜΟΣΙΟ"ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ Δ Η Μ Ο Σ Ι Α ....
    ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ...ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ...
    Ρ Η Μ Α Ξ Ε Ι ;!"τόν ΟΤΕ τόν πούλησαν στούς Γερμανούς,τώρα πετσοκόβουν τούς μισθούς!!!υπεράνω όλων Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ,λέει ο Εθνικός της ΄Υμνος!!!"
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΟΒΕΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΠΑΙΔΩΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
    Ο Ι Κ Ο Γ Ε Ν Ε Ι Α Σ!
    ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕ 500-700 ΕΥΡΩ;
    ΤΟΣΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΜΙΣΘΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ....
    ΒΡΗΚΑΝ ΤΑΧΑ ΤΟΥΣ.."ΑΠΟΔΙΟΠΟΜΠΑΙΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΣ",ΟΤΙ ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ{ΠΟΥ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ...}!!!
    ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ.
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΔΡΕΣ ΑΝΥΠΑΝΤΡΟΙ....
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΩΡΓΙΑ;Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ;
    Η ΑΛΙΕΙΑ;Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΗ!
    ΓΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. @ ΑΠΕΛΛΗ 29 Δεκεμβρίου 2010 3:14 μ.μ.
    Από μιά και μόνη φράση σου συμπεραίνω ότι βρίσκεσαι πλησίον.


    EST 11:04πμ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    Λόνι Σερφατή
    Washington DC

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Σήμερα περί ώραν 1720 ,άνοιξα την τηλεόραση ΝΕΤ,είχε ένα Γαλλικό;έργο επιστημονικής φαντασίας,γιά τήν εξέλιξη τάχα τού ανθρωπίνου είδους!(κινούμενα σχέδια)
    Από τις άγριες σπηλιές...στούς γάμους...εεεε δεν θά έλεγαν καί τους προγόνους μας ...ότι τάχα οι γυναίκες ήταν δούλες(καί δεν εβγαιναν από το σπίτι),καί τις παρουσιάσεις τις σεξουαλικές ενος Αριστοφανικού αγγείου,ζωγραφιές δηλαδή,είπαν ότι οι αρχαίοι ΄Ελληνες ...ειχαν ροπή προς τήν ομοφιλοφιλία!!!(ότι δέν έβγαιναν απο το σπίτι...)Καί οι Ποιήτριες,Ιέρειες,Ηρωίδες,Ιατροί,φιλόσοφοι....Μαθηματικοί...
    Καί πως γενήκαμε εμεις ρέ...
    Εδω απαντάει ο καθηγητής ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ καί δικηγόρος ΠΑΝΑΓ ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ στο ωραίο βιβλίο του "Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ".
    "..Κι όμως!,μακάρι νά είχαν καί οι γυναίκες τής εποχής μας-τουλάχιστον στίς περισσότερες χώρες τού κόσμου-τά δικαιώματα{αστικά,κοινωνικά,θρησκευτικά,οικογενειακά},πού είχαν οι Αθηναίες γυναίκες της κλασσικής εποχής.΄Η τουλάχιστον ν'απέλαυον τόν σεβασμό καί τις τιμές πού τούς αποδίδονταν τότε.
    "΄Ιτε παίδες Ελλήνων
    ελευθερούτε πατρίδα,
    παίδας,γυναίκας
    θεών τε πατρώων έδη,
    θήκας τε προγόνων".Πέρσες Αισχύλου.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Απών και από αυτή την ανάρτηση ο εκ Κερκύρας Τζουμπές...
    Βλέπετε η Χαρά Νικοπούλου ασχολήθηκε με τους Πομάκους που είναι μουσουλμάνοι, άρα δεν άξιζε τον κόπο...
    Τουλάχιστον κάποιοι άλλοι του (φιλο)σιωνιστικού κλαμπ κάτι βρήκαν να ψελλίσουν...

    Το ίδιο απών είναι και στα σχετικά με τους Κούρδους θέματα (κι αυτοί ...μουσουλμάνοι).

    Αλλά και για την Κύπρο, το μόνο που έχει βρει να γράψει είναι τα συγχαρητήρια του όταν υπέγραψε με το Ισραήλ τις ΑΟΖ και το ...πρωτότυπο "ζήτω η κύπρος" κι αυτό με μικρό κάπα αφού γι΄αυτόν είναι κάτι σαν το χωράφι του πατέρα του!!!
    τζιμης
    To πολυ Ισλαμ μαλλον εχει στραβωσει τον τζαμαλ καθως το σχολιο μου της 30 Δεκ. 5.35 μαλλον δεν το βλεπει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.