28/12/10

Μετατάξεις υπαλλήλων «στα τυφλά»

Σε ανασχεδιασμό όλου του δημόσιου τομέα, με άκρως αμφίβολα όμως αποτελέσματα, προχωρεί το υπουργείο Εσωτερικών, με απογραφή του προσωπικού όλων των δημόσιων υπηρεσιών και μαζικές μετατάξεις. Ηδη, για τις προωθούμενες μετατάξεις διατυπώνονται σοβαρές ενστάσεις σε δύο επίπεδα.
Πρώτον, αυτές πραγματοποιούνται «στα τυφλά», καθώς δεν υπάρχουν σύγχρονα οργανογράμματα που να περιγράφουν θέσεις και αντικείμενο, ενώ τίθεται το ερώτημα ποιο το νόημα της πρόσφατης απογραφής των υπαλλήλων, αν δεν έχουν αντληθεί τα στοιχεία που εκ νέου ζητεί το υπουργείο.

Δεύτερον, δεν επιτυγχάνεται ο στόχος της μείωσης του «υπερτροφικού» δημόσιου τομέα. Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με χθεσινή εγκύκλιο του υπουργού Γιάννη Ραγκούση, όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου θα πρέπει να αποστείλουν μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου πλήρη στοιχεία για το προσωπικό που διαθέτουν, τις ειδικότητες των εργαζομένων που απασχολούν, τους κλάδους του προσωπικού, πόσοι είναι αποσπασμένοι ή σε μετάταξη, καθώς και το πλεονάζον προσωπικό ή τα κενά σε θέσεις και υπαλλήλους που υπάρχουν. Ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει στην εγκύκλιο ότι στις δημόσιες υπηρεσίες παρατηρείται, σε ευρεία έκταση, το φαινόμενο της μη ορθολογικής κατανομής του προσωπικού. Αφενός σε ορισμένες επιτελικές υπηρεσίες απασχολείται υπερβολικά μεγάλος αριθμός υπαλλήλων, χωρίς αυξημένα τυπικά προσόντα, αφετέρου σε μη επιτελικές υπηρεσίες παρατηρείται έλλειψη του προσωπικού που είναι αναγκαίο για την καθημερινή διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. Ρε παιδιά για να καθαρογραφεί μία απόφαση δικαστηρίου κάνει μέχρι και 8 μήνες ( αν δεν πληρώσεις γρηγορόσημο ) λόγω έλλειψης προσωπικού....

    Τόσες μετατάξεις, θα στείλουν προσωπικό να καθαρογράφει αποφάσεις; Κάτι τόσο απλό που θα επέσπευδε τη λειτουργία της δικαιοσύνης!!

    Με τρείς εβδομάδες εκπαίδευση ακόμη και ένα τούβλο μαθαίνει να γράφει σε υπολογιστή. Από εκεί και μετα η απόδοσή του είναι μετρήσιμη ( σελ/ημέρα) ..

    Πρέπει όλοι να μεταταγούν σε αργομισθίες; Τι οργανογράμματα και πράσινα άλογα. Αφού είναι κοινό μυστικό σε ποιούς τομέις πάσχει ο δημόσιος τομέας;

    Δικηγόρος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετσι βεβιασμένα, άνευ σχεδίου και προγράμματος, ήταν που ήταν στραβό το αμπέλι, το΄φαγε και ο γάιδαρος...Θα γίνει τέτοιο αλαλούμ μέσα στο δημόσιο, που Θεός ξέρει πώς θα λειτουργήσει και πώς θα εξυπηρετούνται οι πολίτες από δω και πέρα. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.