27/12/10

ΔΕΠΑ: Δεν υπάρχουν οφειλές στην Τουρκία για συναλλαγές φυσικού αερίου

«Δεν υπάρχουν οφειλές της Ελλάδος στην Τουρκία από εμπορικές συναλλαγές φυσικού αερίου» ξεκαθαρίζει η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου ΔΕΠΑ σχετικά με πληροφορίες που αποδίδονται στον Τούρκο υπουργό Ενέργειας κ. Τανέρ Γιλντίζ και τον φέρουν να κάνει λόγο για χρέος 190 εκατομμυρίων δολαρίων της Ελλάδας προς τη γειτονική χώρα.

Η ΔΕΠΑ διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει οποιαδήποτε κοινά αποδεκτή οφειλή της επιχείρησης από συναλλαγές φυσικού αερίου προς την τουρκική εταιρεία φυσικού αερίου BOTAS. Όπως αναφέρεται εξάλλου σε σχετική ανακοίνωση, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εμπορική διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο εταιρειών, για την τιμή του αερίου που προέρχεται από το κοίτασμα φυσικού αερίου Sach Deniz I, στο Αζερμπαϊτζάν. Οι δύο πλευρές δεν έχουν έλθει σε τελική συμφωνία, συνεπώς δεν υπάρχει κοινά αποδεκτή οφειλή ώστε να καταστεί απαιτητή από οποιονδήποτε και να τακτοποιηθεί.

Μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, δηλαδή πριν από περίπου δύο μήνες, η BOTAS γνωστοποίησε στην ΔΕΠΑ την τιμή προμήθειας του φυσικού αερίου στην οποία είχε καταλήξει με την κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Sach Deniz I. Σε αντίστοιχες περιπτώσεις διεθνώς, οι διαπραγματεύσεις διαρκούν πολλούς μήνες, ακόμη και χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι διαπραγματεύσεις Τούρκων - Αζέρων για τη νέα τιμή διήρκεσαν 3 χρόνια (2008 - 2010). Η τουρκική πλευρά ζήτησε να έχει η νέα τιμή αναδρομική ισχύ από το 2008.

Η ΔΕΠΑ εξετάζει το αίτημα της τουρκικής εταιρείας για αναδρομική αναπροσαρμογή τις τιμής, χωρίς πάντως να έχει ζητήσει οποιαδήποτε «οικονομική διευκόλυνση», όπως λανθασμένα αναφέρεται. Για το λόγο αυτό άλλωστε έχουν ήδη λάβει χώρα συζητήσεις και συναντήσεις υπηρεσιακών παραγόντων των δύο πλευρών ενώ επίκειται το επόμενο χρονικό διάστημα περαιτέρω διαπραγμάτευση σε επίπεδο διοικήσεων των δύο εταιρειών.

Οποιαδήποτε αναφορά σε συνολική οφειλή της ΔΕΠΑ προς την BOTAS μέχρι να καταλήξουν οριστικά οι διαπραγματεύσεις, σημειώνει η ανακοίνωση, συνιστά μονομερή υπολογισμό που δεν έχει γίνει αποδεκτός από την επιχείρηση.

Καταλήγοντας, η ΔΕΠΑ τονίζει ότι διαχειρίζεται το θέμα της διαπραγμάτευσης χωρίς να έχει ζητήσει οποιαδήποτε «ελαστικότητα» από κανέναν και με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της χώρας μας, των πελατών της και του καταναλωτή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

3 σχόλια:

  1. Ωραία κάρτα έβγαλε η Αννούλα... τηρεί το ISO της Bilderberg
    Twitter submit button
    19Share

    Ευχές για τα Χριστούγεννα απέστειλε η υπουργός παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου χρησιμοποιώντας μια πολύ όμορφη κάρτα... βγαλμένη από τα πρότυπα της λέσχης Bilderberg... Κάποιος υποψιασμένος εύκολα παρατηρεί πως σε αυτήν την ευχετήρια κάρτα δεν υπάρχει κανένα χριστιανικό σύμβολο που να θυμίζει την γιορτή των Χριστουγέννων. Ούτε σταυρός, ούτε φάτνη, ούτε μάγοι ή κάτι άλλο που να παραπέμπει στις γιορτές, παρά πινακίδες κυκλοφορίας, χιονονιφάδες και πολύχρωμες μπάλες ενώ ακόμα και από τις ευχές απουσιάζει η λέξη Χριστούγεννα παντελώς, μόνο ευτυχισμένο το 2011 μας εύχεται η υπουργός λες και γιορτάζουμε δε γιορτάζουμε τη γέννηση του Χριστού. Κατά τα άλλα θέλουν να μας πείσουν πως η Ρεπούση και η Δραγώνα μετέφεραν απλώς δικιές τους απόψεις. Αχ βρε Ελλάδα πως σε καταντήσανε έτσι ….


    Το ειδα στο: http://peripatris.blogspot.com/2010/12/iso-bilderberg.html#ixzz19LF8utUG

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα ησύχασα... Μπορεί το Ελληνικό κράτος να μη πληρώσει τους προμηθευτές του, τις επιστροφές ΦΠΑ, να κόψει μισθούς, επιδόματα, συντάξεις, άλλα όχι τον Σουλτάνο μας.

    @ 9:22
    Δεν κατάλαβες, αυτή πιστεύει ακόμα στον Άγιο Βασίλη αλλά δρέπεται να το φανερώσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΗ.

    Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    "ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ", ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ.

    ΜΟΝΟ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΤΑΕΙ ΣΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΒΑΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.
    ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Ε.
    ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ Κ.Κ.Π.

    ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΛΓΙΟΥ.

    ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΟΝΟ.
    ΤΥΦΛΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΧΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΜΩΣ.
    ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΔΥΝΕΨΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ.

    ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΤΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΡΕΦΟΡΜΙΣΤΙΚΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ.

    Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΞΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΩΡΙΜΑΖΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΟΣΟ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ.
    ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΘΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΣΥΝΟΡΑ ΚΡΑΤΩΝ, ΘΑ ΑΠΟΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΣΤΗ ΠΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΣΤΗΣΕ.
    ΘΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟ.
    ΘΑ ΣΚΛΗΡΗΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΑΡΧΙΚΟ.
    Ο ΑΡΠΑΧΤΙΚΟΣ ΚΑΝΙΒΑΛΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ. ΜΟΝΟ ΚΕΡΔΟΣ. ΙΣΩΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ.
    ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΕΞΕΛΙΣΕΤΑΙ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.