29/12/10

Φ. Κρανιδιώτης: Τέλος η εποχή της άνευρης επικοινωνίας

Διευκρινίσεις περί των χαρακτηρισμών του για «ντιντήδες» ενόψει των αλλαγών που ετοιμάζει ο Αν. Σαμαράς στη ΝΔ έδωσε μέσω του realfm 97.8 ο Φ. Κρανιδιώτης. Αναταράξεις εντός και εκτός Ρηγίλλης προκάλεσε η τελευταία αρθρογραφία του Φ. Κρανιδιώτη (Ο λεπρός κι ο κρετίνος) ενόψει των αλλαγών που θα ανακοινώσει ο Αντώνης Σαμαράς καθώς ο επικεφαλής του «Δικτύου 21» μέσω της ιστοσελίδας www.antinews.gr έδωσε την κατεύθυνση στην οποία, όπως εκτιμά, θα πρέπει να κινηθεί ο Πρόεδρος της ΝΔ.
Ο κ. Κρανιδιώτης, στενός πολιτικός φίλος και άτυπος σύμβουλος του Αν. Σαμαρά έκανε λόγο για «ντιντήδες» και «αδερφίστικα κόλπα με τα οποία δεν γίνεται πολιτική».

Μιλώντας στον realfm 97.8 ο κ. Κρανιδιώτης υποστήριξε πως η αρθρογραφία του δεν αφορά στη ΝΔ, πως μιλά για πολιτικές συμπεριφορές χωρίς αναφέρεται συγκεκριμένα σε κάποια πρόσωπα ενώ επέμεινε πως πιστεύει στις πράξεις και στις ιδέες της πολιτικής και όχι της «συσκευασίας, του μάρκετινγκ και της πολιτικής επικοινωνίας».

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση του Αντώνη Σαμαρά» είπε ο κ. Κρανιδιώτης ο οποίος χαρακτήρισε «φίλο και συναγωνιστή» τον Πάνο Παναγιωτόπουλο.

Έπλεξε το εγκώμιο του μετριοπαθούς Κ. Χατζηδάκη ενώ ερωτηθείς για το θέμα της συναίνεσης και τις θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει ο Δ. Αβραμόπουλος εκτίμησε ότι δεν διαφέρουν οι απόψεις τους, παρά μόνο το ύφος με το οποίο τις διατυπώνουν.

«Έχω σκληρές απόψεις γιατί οι καιροί το απαιτούν» σημείωσε παίρνοντας για μία ακόμη φορά αποστάσεις από τον «μεσαίο χώρο» και τον Α. Σπηλιωτόπουλο που διεκδικεί την πατρότητα της στρατηγικής του Κ. Καραμανλή.

«Η ΝΔ υπό τον Σαμαρά δεν πρόκειται να επιστρέψει στην άνευρη επικοινωνία. Μεσαίος χώρος δεν υπάρχει. Υπάρχει το πολιτικό κέντρο και η πατριωτική του προσφορά» είπε ενώ για τον επικοινωνιολόγο Γ. Λούλη τόνισε χαρακτηριστικά: «Το μόνο που μας ενώνει είναι ότι ανήκουμε και οι δυο στο ανθρώπινο είδος...».http://www.real.gr/

18 σχόλια:

  1. "Oσο πιο ψηλά ανεβαίνει η μαιμού τόσο πιο πολύ φαίνεται ο κώλος της"

    ..Έπλεξε το εγκώμιο του μετριοπαθούς Κ. Χατζηδάκη...

    Ξεχνά οτι πρόκειται για το στέλεχος που ως Υπουργός Ανάπτυξης (πολιτικός βραχίονας της Κας Μπακογιάννη) ήταν αυτός που επωμίστηκε το βάρος της προσπάθειας ανατροπής της πολιτικής επιλογής του Κου Καραμανλή σχετικά με τον αγωγό (South Stream);

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Όπως ξερουμε σε όλα τ κόμματα υπαρχουν χοντρικά δυο κύριες τάσεις, η νεοφιλελευθερη και η αντί νεοφιλελευθερη η οποια διακλαδώνεται (και διασκορπ'ίζεται)σε μια ποικιλία απόψεων ανάλογα με το κόμμα, το στέλεχος κλπ.
    Στο ΠΑΣΟΚ από την εποχή Σημίτη η νεοφιλελευθερη απόψη είναι η κυριαρχη είτε με τη μορφή της γερμανικής προστασίας (Σημίτης)είτε της αμερικανικης (Παπανδρέου). Παντως υππαρχει κυριαρχη απόψη. Το "παλιό","πατριωτικό" λεγομενο ΠΑΣΟΚ έχει διαλυθεί ως ρεύμα σκε΄ψης.
    Ετσι οι διαμάχες στο ΠΑΣΟΚ δεν έχουν κανένα ιδεολογικό χαρακτήρα αλλά μονο προσωπικό, συντεχνιακό, υπερπασπισης συμφερόντων.Και γι αυτο εκτονώνονται με αμοιβαίους συμβιβασμούς,ωςτώρα.
    Αντίθετα στη ΝΔ αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κυριαρχη άποψη. Η ήττα της κ.Μπακογιάννη και η αποχώρησή της δεν οδήγησε στην αποχώρηση και των στελεχων που συμμερίζονται τις (νεοφιλελευθερες, φιλοαμερικανικές)απόψεις της. Ο Σαμαρας ισορροπέι αλλά, ως συνέπεια, αδυνατεί να χαράξει σαφή πολιτική(να ληφθει υπ όψη βεβαιως ότι πέραν της ιδεολογίας υπαρχουν και άλλες επιρροές, εξωτερικές, αλλά και κοινωνικές, η ΝΔ είναι όχι το δεξιό (αυτός ο τιτλος ανήκει πλέον στο ΠΑΣΟΚ)αλλά το παραδοσιακό αστικό κόμμα. Συνεχίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Η ΝΔ πχ αδυνατεί να πάρει σαφή θέση στο θέμα της απελευθέρωσης των επαγγελμα΄των αν και (η απελευθερωση) θίγει τον πυρήνα όχι μόνο των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ αλλλά (και) τον δικό της πυρήνα. Θίγει τα στρώματα που συγκροτούν τη μεσαία αστική τάξη, την παραδοσιακή-δικηγ'οροι,μηχανικοί κλπ Γι αυτό δεν μπορεί να πάρει τα πάνω της. Ο Κρανιδιώτης χτυπαει πρόσωπα νομιζοντας ότι έτσι θα αλλάξει πολιτικές,ενώ το πρόβλημα είναι βαθύτερο. Και δεν μπορεί να είναι αποτελεσματικος διότι (δημοσίως τουλάχιστον)αδυνατέι να είναι σαφης επειδή υππαρχει η πολιτική των ισορροπιών. Με δυο λόγια όσο η ΝΔ αδυνατέι να ηγηθεί της τάξης της θα μένει καθηλωμένη. Όσο ο Σαμαρρας αδυνατέι να επιβάλλει μια γραμμή στο κόμμα η θεση του θα είναι επισφαλής και η ΝΔ θα μένεικαθηλωμένη. Άλλο η ισορροπία προσώπων και άλλο η υπαρξη κυρίαρχης άποψης. Ο Σημίτης (να το αναγνωρίσουμε)επεβαλλε άποψη παρά το ότι είχε τότε ισχυρό το παλιο ΠΑΣΟΚ. Ο Σαμαρας δεν τα καταφέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ όταν λέει:"επέμεινε πως πιστεύει στις πράξεις και στις ιδέες της πολιτικής και όχι της «συσκευασίας, του μάρκετινγκ και της πολιτικής επικοινωνίας»" να ξέρει τι σημαίνει.

    Το παράδειγμα του Κου Χατζηδάκη δεν το έφερα τυχαία, ίσως ο Κος Φαήλος να μην το γνωρίζει, ίσως στα πλαίσια νέων κομματικών ισορροπιών να μην θέλει να το θυμάται.

    ..Ο Πατριωτισμός, η κοινή λογική, η προσωπική ακεραιότητα, το συντροφικό πνεύμα και το διοικείν δια του παραδείγματος είναι οι αρετές που απαιτούν οι καιροί κι ο Λαός....

    Αν με βάση την παραπάνω σκέψη του ο Κος Χατζηδάκης κρίνεται ως πατριώτης, έχων την κοινή λογική, συντροφικό πνεύμα και αποτελεί παράδειγμα προς υιοθέτηση τότε με βάση την επαγωγική μέθοδο ο Κος Καραμανλής με την επιλογή του περί των αγωγών δεν ήταν Πατριώτης.Τόσο απλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δυσκολεύομαι πολύ, πάρα πολύ να καταλάβω κάτι : αν δεν είμαι ντιντής, ξέρω ότι δεν είμαι ντιντής, με απόλυτη βεβαιότητα αποκλείω το να είμαι ντιντής, τότε γιατί να παρεξηγηθώ αν κάποιος υπονοήσει ότι έστω ανήκω σε μια ομάδα που συμπεριλαμβάνει ντιντήδες ; Εννοώ : όποιος έχει την μύγα, να την αφήσει κάτω ! (βέβαια αναρωτιέμαι ποιος είναι ο ορισμός του απόλυτου ντιντή ..).

    Περαιτέρω, δεδομένου ότι είμαι απόλυτα δύσπιστη με τους πολιτικούς, μέχρι στιγμής δεν έχω βάλει και τον Αντώνη Σαμαρά στην μαύρη λίστα, γιατί, μεταξύ άλλων : α) μου αρέσει ο λόγος του, όχι μόνο αντέχω αλλά και απολαμβάνω να τον ακούω, β) αρνούμαι να απορρίψω έναν άνθρωπο που είχε την έγκριση και την στήριξη του μεγάλου Οδυσσέα Ελύτη, στο έργο και στον λόγο του οποίου έχω μεγάλη αδυναμία και αγάπη, γ) αποντοροποίησε τη Ν.Δ. με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

    Βέβαια αυτοί οι λόγοι δεν επαρκούν, οι επιλογές του στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν ήταν ότι καλύτερο, οι αντιδράσεις του είναι πιστεύω άνευρες σε πολλά σημεία, και πρέπει άμεσα να πάρει την μυγοσκοτώστρα, και να απαλλάξει το κόμμα του από τους ντιντήδες, που, από τις αντιδράσεις τους, φαίνεται ότι έχει αρκετούς. Που να βρουν χρόνο και μυαλό οι άνθρωποι να ασχοληθούν με την πολιτική, θέλει χρόνο και βαθιά σκέψη, προβληματισμό και κόπο η επιλογή της σωστής μάσκαρας, δεν είναι απλά πράγματα αυτά.

    Καλημέρα σε όλους,
    ΡΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για τους "ντιντήδες" θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Κρανιδιώτη. Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται και γυναίκες (αλήθεια, ποιό είναι το θηλυκό του ντιντής;). Όπως μού χτυπάει εμένα αυτή η λέξη, προφανώς έχει να κάνει με αυτούς που εκφέρουν ξύλινο τυποποιημένο λόγο, είναι απαραίτητα "πολιτικώς ορθοί", σαφώς δημοσιοσχεσίτες και "κοσμοπολίτες" (αυτονόητα υπέρ της παγκοσμιοποίησης), οπαδοί του lifestyle, και επιζητούν την επιδοκιμασία (αν όχι και τη θωπεία) των εκάστοτε ισχυρών (έως και ανθυπο-ισχυρών), εσωτερικών και εξωτερικών.

    Για παράδειγμα, στον επαγγελματικό κλάδο της πορνείας, οι "ισχυροί" αποκαλούνται λαϊκά νταβατζήδες και προφανώς οι επιζητούντες την προστασία τους θα πρέπει να έχουν δώσει προκαταβολικά κάποια "εχέγγυα". Στον επαγγελματικό κλάδο της πολιτικής (και όχι μόνο) μία πολύ καλή περιγραφή του "ντιντή" έχουν δώσει οι Supertramp:
    "...won't you signup your name
    teach you how to be acceptable
    presentable
    a vegetable..."

    Από τέτοιους ντιντήδες λοιπόν έχουμε πήξει τα τελευταία χρόνια. Την ανάδειξή τους έτσι κι αλλοιώς (σε όλο σχεδόν το πολιτικό φάσμα) πριμοδοτεί με κάθε τρόπο και το σύστημα για προφανείς λόγους. Αυτό βέβαια που υποψιάζομαι (άσχετα αν προσπάθησε κάπως να το μαζέψει μετά στο realfm) είναι ότι ο Κρανιδιώτης βασικά αναφέρεται στο κόμμα του, εν όψει των διοικητικών αλλαγών που δρομολογούνται. Το θέμα είναι αν προσπαθεί κατά κάποιο τρόπο να προκαταλάβει την κατεύθυνση των αλλαγών (και είναι κίνηση από κάτω προς τα πάνω) ή απλά προϊδεάζει γι αυτές (και άρα είναι κίνηση από πάνω προς τα κάτω). Τι από τα δύο ισχύει θα φανεί σύντομα, αλλά κρίνοντας από τις ασύμμετρες αντιδράσεις στα ΜΜΕ (τύπος, ραδιόφωνα, μπλογκς), πολλοί "ενδιαφερόμενοι" φαίνεται ότι υποψιάζονται το δεύτερο.

    Υ.Γ. Εξαίρετη και η περιγραφή που έδωσε με την τελευταία της πρόταση η ΡΚ (10:21πμ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν γνωριζω την λεξη "ντιντης" αλλα αν ειναι αυτη που υποπτευομαι τοτε πολυ καλα την ειπε ο κ.Κρανιδιωτης.Ο ανθρωπος φαινεται οτι γνωριζει πολυ παρασκηνιο και οι
    προτασεις του για τη ΝΔ για προσωπα ,που εμφανιστηκαν σαν δικες του προτασεις, ειναι αξιολογες.Παρ ολα αυτα εχω την αισθηση οτι πρεπει ο κ.Κρανιδιωτης να βελτιωσει λιγο το προφιλ του για να μη θυμιζει αυτους
    που κατηγορει στο θεμα "μπαλκονατος" γιατι αυτοπροβαλλεται συνεχεια και καποια στιγμη θα υποστει κατα μετωπο επιθεση απο ολη την παλαια φρουρα της ΝΔ.Ας φυλακτει λιγο απο αυτους χαμηλωνοντας καπως τους τονους του ετσι για δικη του προφυλαξη.Ηδη αρχισαν οι επιθεσεις απο βουλευτες της ΝΔ εναντιον του.
    Πρεπει να μαθει και την τεχνη του εφικτου και οχι μονο το ουζι ανα χειρας.Αυτη ειναι η αισθηση μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιος είναι αυτός ο δήθεν πατριώτης ;Οι πολίτες δεν ενδιαδέρονται για τις απόψεις-κραυγές του κάθε κομματόσκυλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στην εποχη μου ο ντιντης δεν ηταν απαραιτητα και φουστης,ηταν ο εκλεπτισμενος πλουσιος που ειχε μαθει απεξω και ανακατωτα τους κανονες καλης συμπεριφορας της μανταμ Ντε Μποβουαρ,μελος της λεγομενης καλης κοινωνιας με δεξιωσεις στο παλατι,καφε στου Ζοναρς,τσαι στην Μ.Βρεττανια [το ξενοδοχειο],καλοκαιρι στα Καμενα Βουρλα,το Λουτρακι η την Αιδηψο,οπωσδηποτε Χριστουγεννα στην Βιενη κλπ.Ο χαρακτηρισμος αυτος περιειχε και την εννοια της απαξιωσης και της κοροιδιας αφου στα λαικα στρωματα που υπερτερουσαν,αυτος ο κοσμος ηταν τοσο απομακρος αλλα και αξιολυπητος.Οσες φορες δε κατεβαιναν στις λαικες συνοικιες Αθηνας η Πειραια,ιδιως Πειραια,για να επισκευτουν ταβερνακια η 'στεκια',αντιμετωπιζονταν μονον με ειρωνικα βλεμματα χωρις προκλησεις.Στις μερες μας,οπως πολυ ευστοχα τους χαρακτηρισε ο Κρανιδιωτης,ειναι οι γνωστοι εστετ μαιντανοι ιδιως πολιτικοι και οι πασης φυσεως 'επωνυμοι',που απο δεξιωση σε Μεγαρο,απο πρεμιερα σε γκαλα,απο 'φιλανθρωπικες' συγκεντρωσεις σε εκθεσεις και γενικα σε καθε μερος που θα τους δειξει η τηλεοραση και θα τους γραψουν τα κουτσομπολιστικα περιοδικα.Βεβαια στις μερες μας ο διαχωρισμος εχει 'θολωσει' πολυ και οι ντιντηδες και οι φουσταρες,εχουν γινει αχταρμας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο κ.Φαήλος Κρανιδιώτης,ως κομμάντο και αλεξιπτωτιστής,μιλάει ντόμπρα(=καλά) και μπεσαλίδικα(μπέσα=εμπιστοσύνη) και τα λέει και πολύ ωραία.Τωρα το ότι συντάσσεται με τον εκ Καλαματας εγγονό της Π.Δέλτα που εμπλέκεται στην προδοσία της παράταξης(Ασπρονήσι κττ) με χαλνάει αλλά το "κομμάντο" μια ζωή "κομμάντο" θα είναι.Και ναι, οι"ντιντίδες" ή αλλέως φούστηδες,προχωράνε καλα και ο θεός να βάλει το χέρι του.Καλή Χρονιά ,και μη χειρότερα να ευχόμαστε,αλλά κομμάντος και αλεξιπτωτιστές θα χρειαστούμε σύντομα.Νομίζω.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην λίστα μου για μια Γερουσία που θα συνέβαλε ώστε να βγεί η Πατρίδα από την δίνη, έχω συμπεριλάβει και τον Φαήλο.
    Ο οποίος την κατάλληλη στιγμή θα βρεθεί στην κατάλληλη θέση.
    Κι ας είναι τώρα όπου νάναι !!!
    τζιμης
    ----------------
    -Βαρώτσος
    -Βερνίκος
    -Γαβράς
    -Γιαλλουρίδης
    -Γιανναράς
    -Γρίβας
    -Εμφιετζόγλου
    -Εφραίμογλου
    -Ζουράρις
    -Ήφαιστος
    -Καλεντερίδης
    -Καραμπελιάς
    -Καργάκος
    -Κρανιδιώτης
    -Λυγερός
    -Λυμπέρης
    -Μαζαράκης
    -Μάργαρης
    -Μαρκεζίνης
    -π. Μεταλλινός
    -Μπαμπινιώτης
    -Νανόπουλος
    -Ράφτης
    -Σαββίδης
    -Σαρρής
    -Σιμόπουλος
    -Σπύρου
    -Φίλιας
    -Χατζάρας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΧΑΤΖΑΡΑΣ;

    ΚΟΒΕΤΑΙ !



    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γιώργη, πρόκειται για τον Χρήστο Χατζάρα, δημοσιογράφο/εκδότη ειδικών περιοδικών (ΜΟΤΟ, DRIVE κλπ). Κοφτερό μυαλό (όνομα και πράμα)!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γρίβας;;;; ποός Γρίβας;;;; Σαρής;;;ο καθηγητής;;; ας μας πεί πρώτα τι νομίζει για την Μακεδονία;;αν είναι αυτός;;Φίλιας;;; Εντάξει η διακομματική διαστρωμάτωση ,καλή είναι,αλλά οχι ακριβώς έτσι. Θεωρώ,ότι τα εθνικά θέματα,δλδ η ακεραιότητα της Πατρίδος μας πρωτεύει.Καλή Χρονιά.Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλε μου, δεν είναι απαραίτητο να συμφωνούμε όλοι/με όλους/σε όλα...
    Το βασικό για μένα είναι ο πατριωτισμός, συνδιασμένος με την γνώση !!!
    Εσύ, έχεις να προτείνεις κάποιον;
    --------------

    - Κλεάνθης Γρίβας, ψυχίατρος, ο -κατά την γνήμη μου- Νο.1 στο ζήτημα των ναρκωτικών !!!

    Υπάρχουν και άλλοι δύο συνεπώνυμοί του, πολύ σημαντικοί και αυτοί.
    - Ο Κώστας Γρίβας, ειδικός σε θέματα γεωπολιτικής ανάλυσης και πολεμικής τεχνολογίας και
    - Ο Θάνος Γρίβας, χειριστής του Μιράζ 2000 που κατέρριψε τούρκικο F-16..."κατά λάθος" !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Οχι,δεν έχω.Ομως μήπως γνωρίζεις που έχει το γραφείο του ο .υ.ιατρος; Πόσο χρεώνει την βίζιτα και τι γράφει στις συνταγές των 500+ ευρώ η μία;;; Και λέω ναι,στον Θάνο.Να τον φυλάει η Παναγία,Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. //Οχι,δεν έχω.//
    -------------------
    Και γιατί να έχεις;
    Αφού ο μοναδικός πατριώτης στην Ελλάδα είσαι εσύ...
    Και δεν υπάρχει άλλος...

    τζιμης

    (...μήπως μπερδεύεις τον Γρίβα με τον Μυλωνάκη; Διότι από φτωχαδάκια δεν έχει πάρει φράγκο και δεν είναι υπέρ της φαρμακευτικής αντιμετώπισης γενικά. Εάν έχει "σκίσει" κάποιους έχοντες και κατέχοντες, καλά έκανε. Αυτό όμως δεν το ξέρω.)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.