10/12/10

ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Γεώργιος Ε. Δουδούμης
Οικονομολόγος – Συγγραφέας
gdoudoumis@yahoo.com


Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 27 Νοεμβρίου 2010
Είμαστε στην κόψη του ξυραφιού. Εκτός από την ίδια την οικονομική κατάσταση που απειλεί να μας συντρίψει με το βάρος των προβλημάτων, το άγχος και την κατάθλιψη που κερδίζει καθημερινά έδαφος σαν σκουλήκι που εισχωρεί σε μολυσμένη περιοχή, ορθώθηκε ξαφνικά ένας άλλος «εχθρός», ο οποίος δεν συγχωρεί και δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Είναι ο χρόνος. Τα χρονικά
περιθώρια έχουν στενέψει δραματικά και αν και αυτή τη φορά η κυβέρνηση δεν αποδειχθεί επαρκής, η Ελλάς θα έχει πάλι να επιλέξει μεταξύ αναγκαστικών κακών, πιθανότατα όμως εξαιρετικά τραγικών για το μέλλον της.
Ένα χρόνο πριν ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου δεν είχε συνειδητοποιήσει τί περίμενε τη χώρα, όπως δεν συνειδητοποίησαν αργότερα οι ομόλογοί του της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας τις αντίστοιχες τραγικές εξελίξεις που επρόκειτο να αντιμετωπίσουν οι χώρες τους (για να μείνουμε μόνο εκεί και να μην αναφέρουμε «προχωρημένες» προβλέψεις). Ο Γ. Παπανδρέου είχε ακουστεί τότε να λέει ότι «έχουμε επιλογές». Απεδείχθη ότι αυτό που επελέγη δεν ήταν δική μας επιλογή.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, μετά τα τόσα πήγαινε-έλα δεξιά και αριστερά, παρά το γεγονός ότι μπορούσε πλέον να δει (βοηθούμενος και από τα «φώτα» της τρόικας) την αναγκαστική πορεία που είχαμε μπροστά μας και παρά τις απανωτές διαβεβαιώσεις από τον ίδιο περί μη υπολογισμού του πολιτικού κόστους, δεν απεδείχθη ικανός να τολμήσει το σωστό για το κράτος και δυσάρεστο για το κόμμα και προχώρησε στην αποκαλούμενη «οριζόντια» λύση περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις μη προνομιούχων στο Δημόσιο αφήνοντας όμως ανέγγιχτο το πλέον αρρωστημένο τμήμα του Δημοσίου, αυτό του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που μαστίζεται από τη ληστρική συμπεριφορά κυρίως των πράσινων προνομιούχων, που αποκαλούνται «κομματικός πυρήνας» του ΠΑΣΟΚ. Αυτή την τεραστίων διαστάσεων σαπίλα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου αποκάλεσε «τα σπλάχνα μας» (του ΠΑΣΟΚ) μη δυνάμενος και αυτός να ιεραρχήσει σωστά το κρατικό και το κομματικό συμφέρον. Αντί να κόψουν το χαλασμένο μέρος της πίττας μείωσαν πρώτα το καλό της μέρος παρουσιάζοντας μετά προς την τρόικα μειωμένες τις δαπάνες του δημόσιου τομέα σύμφωνα με την αναληφθείσα υποχρέωση στο μνημόνιο για μείωσή του.
Μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έδειξε ότι μπήκε στον πειρασμό να ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του και να προχωρήσει σε εκλογές έχοντας αφήσει τα κομματικά του σπλάχνα άθικτα (ως εκλογικά αποθέματα) και έχοντας υποβάλλει τους μη προνομιούχους του Δημοσίου σε άδικες θυσίες. Ο πρωθυπουργός της χώρας εξυπηρέτησε συνειδητά το κομματικό του συμφέρον σε βάρος του κρατικού συμφέροντος. Αδίκησε και έβλαψε ένα ευρύ και ανυπεράσπιστο, εκτός κομματικής προστασίας, τμήμα της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να αποφύγει τις αρνητικές κομματικές συνέπειες που θα είχε αν είχε τολμήσει να συμπεριφερθεί ως πρωθυπουργός και όχι ως κομματάρχης. Η εξίσωση δεν του βγήκε και εκλογές δεν έγιναν. Τώρα που οι δαπάνες του δημοσίου πρέπει να μειωθούν εκ νέου καλείται να πάρει νέες αποφάσεις. Το καλό μέρος της πίττας είναι πλέον δυσανάλογα μικρό σε σχέση με το πρασινισμένο σάπιο.
Είναι πιθανόν η τελευταία ευκαιρία για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου και αποτελεί χρέος του να απαιτήσει ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ από τους υπουργούς του να πάψουν να στέκονται προσοχή στους πράσινους συνδικαλι(η)στές και να βάλουν το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο, ώστε να πάψει η Ελλάς να παράγει ελλείμματα που την οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια και σε επίσημη οικονομική πτώχευση. Έχουμε πτωχεύσει ήδη όσον αφορά αρχές και αξίες. Έχει πτωχεύσει ήδη και το πολιτικό μας σύστημα. Επί τη ευκαιρία, πότε επί τέλους θα μειωθεί ο αριθμός των βουλευτών; Είναι ύστατη ώρα για να αποτραπεί η επίσημη οικονομική μας πτώχευση.
Είναι χρέος του σημερινού πρωθυπουργού να ολοκληρωθούν τάχιστα οι νομοθετικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα ανοίξουν το δρόμο για μια υγιή διακυβέρνηση της χώρας απαλλαγμένη από τα κομματικά βαρίδια, που καταληστεύουν τον εθνικό πλούτο και συντηρούν οικονομικές και κοινωνικές ανισότητες ικανές να οδηγήσουν σε αιματηρές εξελίξεις ακόμη και στο προσεχές μέλλον αν δεν ληφθούν ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ αποτελεσματικά μέτρα καταπολέμησης του συνδικαλιστικού παρακράτους, που παράγει οικονομικά ελλείμματα και πλεονάσματα σαπίλας.
Ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει πει πολλές φορές ότι «δεν περισσεύει κανένας», συνεχίζει όμως να αγνοεί ευρείας αποδοχής τεχνοκράτες που μπορούν να σταθούν διεθνώς και προτιμά κυβερνητικά στελέχη, τα οποία δικαίως θεωρούνται ανεπαρκή και ακατάλληλα για τις παρούσες περιστάσεις. Έχει χρέος ο Γ. Παπανδρέου να χρησιμοποιήσει άξιους και όχι κολλητούς και κόλακες. Όπως είπε και ο Αντισθένης «οι πόλεις (κράτη) καταστρέφονται όταν δεν μπορούν να ξεχωρίσουν τους τιποτένιους από τους σπουδαίους». Η αποχή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές έδωσε βασικά αυτό το μήνυμα, ότι οι πολίτες θέλουν να κυβερνώνται από σπουδαίους και όχι από τιποτένιους.

9 σχόλια:

  1. Η αποχή στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές έδωσε βασικά αυτό το μήνυμα, ότι οι πολίτες θέλουν να κυβερνώνται από σπουδαίους και όχι από τιποτένιους.
    ΑΥΤΗ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΠΙΛΟΓΟ =ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΑΠΟ ΟΛΑ -ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΜΙΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΙΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΑΡΝΟΥΝΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΤΥΧΑΝ ΕΤΣΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΘΕΡΙΖΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΒΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΙ ΑΝΑΞΙΟΣ ΣΑΝ ΗΓΕΤΗΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ -ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ==ΚΑΠΟΤΕ ΟΛΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΓΑΠ εξετέλεσε το χρέος του, ΟΧΙ προς τον Ελληνικό λαό βέβαια, αλλά προς τα αφεντικά του της Μπιλντερμπεργκ και τους Αμερικανομασώνους, όντας Εβραϊκής καταγωγής ο ίδιος.
    Μην σβήνετε τα σχόλια που μιλούν για την Εβραϊκή καταγωγή του ΓΑΠ.Είναι αλήθεια μιας και με τους κανόνες των Ιουδαίων είναι είς εξ αυτών, επειδή και η μάνα και η γιαγιά του είναι Εβραίες.Και πριν απ'αυτόν ο Σημητης, Έβερτ και και και....
    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΗΝΕΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. - Σήμερα -φαίνεται- είναι η ’μέρα των αντιρρήσεών μου.
    Αγαπητέ μου, θυμήσου αυτό που λέει πως, «δεν έχει τόσο σημασία τί θα ’πείς, απ’ όσο ο τρόπος που θα το ’πείς». Δε’ θά ’λεγα πως υπάρχει σαπίλα στη λεγόμενη «μάζα». Απλά, μπορεί ν’ αποκατασταθεί μια τάξη, που δεν θέλει τους συνδικαλιστές πουλημένους κηφήνες, μα εργαζόμενους σαν τους άλλους, που έχουν το ερασιτεχνικό όραμα, να προσφέρουν στα κοινά του κλάδου τους. Δε’ νοείται συνδικαλισμός ως επάγγελμα, για τους λειτουργούς του. Είναι ασυμβίβαστο. Η συνταγματική κατοχύρωση, είναι για το κοινό όφελος… κι’ όχι για το ξεπούλημά του έναντι του βολέματος εκείνων που ευαγγελίζονται ψευδώς, εκείνο που δεν κάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΘΕΩΡΗΤΗΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ, ΛΕΝΙΝ,ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΛΕΙΠΤΩΣ:

    ΤΑ ΑΠΟΡΘΗΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.
    ΜΙΛΑΓΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΩΜΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΠΑΣΧΙΖΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΑΚΑΡΠΕΣ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ.
    ΜΙΛΟΥΣΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΩΝ.
    ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΜΙΑ ΕΝΟΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΗ, ΑΥΤΗ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ".ΑΟΡΙΣΤΗ ΕΝΟΙΑ ΔΙΟΤΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΟΙΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΧΩΡΑ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΜΠΑΝΑΝΟΦΛΟΥΔΑ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΠΩΣ ΔΙΑΤΕΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ: ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΕΣ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ(ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ) ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.
    ΛΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΛΕΓΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΒΛ. ΣΗΜΕΡΑ Γ.Σ.Ε.Ε Α.Δ.Ε.Δ.Υ ΚΛΠ ) ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΑΡΞ: " Ο ΑΣΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ (ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ - ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ Ε;) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ.

    ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ. Η ΑΝΑΤΑΡΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ.
    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ, ΚΑΙ, ΜΕΤΑ, ΤΑΞΙΚΗ ΕΓΕΡΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΑΡΜΑΤΟΣ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να σεβεσαι το δικαιο ,να κυριαρχης τον εαυτον σου ,να αγαπας τους φιλους,να αναζητας την σοφια ,να επαινης το καλο,να πρατης δικαια ,να μην υπερβαλλεις ,να γινεις φιλοσοφος ,να μην φθονεις κανενα,να μισεις την εριδα ,να κρινεις δικαια ,να κυριαρχεις τη γλωσσα σου,να επιδιωκεις την ομονοια ,να διαλυης την εχθρες,να αποδεχεσαι το γηρας ,να μην κουραζεσαι να μαθαινης ,να σεβεσαι τον ευτον σου ,να στεφανωνεις τους προγονους σου ,να πεθαινεις χωρις λυπη ,εν αρχη ητο ο λογος και ο λογος ητο μετα του θεου ο λογος του θεου η πνοη ,ανα πνοη ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H λύση ειναι η ανατροπη του
    ΠΑΣΟΚ και των προσκυνητων του μνημονιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ 8:55 μ.μ.

    Για να τους κάνουμε με τα ...τουτουμάκια, πρέπει να αναδείξουμε άλλες ηγεσίες...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. //ΤΑ ΑΠΟΡΘΗΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΜΕΣΑ.
    Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ.//
    Συγνώμη αλλα τα σοβιετικά καθεστώτα δεν ήταν αυτά που σάπισαν και έπεσαν από μέσα και οι ίδιοι οι λαοί της ανατολικής Ευρώπης ξεσηκώθικαν για να τα ανατρέψουν και να τα διώξουν μιά και καλή απο την ζωή τους?

    συνεχίζουν μερικοί αμετανόητοι ακόμα και σήμερα να οραματίζονται την επαναφορά του προλεταριατου?
    Μήπως αυτή η αντίληψη του σοβιετικού τύπου οικονομίας δεν μας οδήγησε στην σημερινή κατάντια?
    Σοβιετική οικονομία δεν έχουμε 3 δεκαετίες τώρα? Μόνο οι ουρές λείπουν αλλά ήδη τα σισίτια στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να γίνονται δημοφηλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΓΕΡΑΣΙΜΕ, ΣΤΕΙΛΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΟΥΛΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
    ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ, ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟ.

    ΑΛΛΟ Η ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗ ΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟ Η ΕΣΣΔ.
    ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Η ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΥΣΩΡΕΥΤΕΙ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΙ ΟΠΙΣΘΟΔΡΟΜΗΣΕΙΣ.

    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΓΧΕΕΙΣ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΣΣΔ;

    ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕ ΛΙΓΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ.

    ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΑΛΛΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ, ΤΑΞΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.