30/12/10

Όταν σκάβεις το λάκο του άλλου ή όταν πριονίζεις το (ήδη σάπιο) κλαδί που κάθεσαι...

Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε βγει στα κάγκελα για την υπόθεση Κούνεβα;

Share

Ανασφάλιστος εργαζόμενος καθάριζε τζάμια στο υπουργείο Εργασίας, τον θεματοφύλακα των εργασιακών δικαιωμάτων, έπεσε και σκοτώθηκε και ξαφνικά όλοι έμειναν έκπληκτοι. Το υπουργείο ξαφνιάστηκε που την καθαριότητα είχε αναλάβει ένα συνεργείο και μια εταιρεία η οποία είχε τους εργαζόμενους -σκλάβους χωρίς ασφάλιση και χωρίς στοιχειώδη μέτρα προστασίας.
Ο άτυχος εργάτης από την Αίγυπτο κλήθηκε παράνομα την Κυριακή να καθαρίσει χωρίς να τηρούνται τα στοιχειώδη, έπεσε από τον τρίτο όροφο και σκοτώθηκε στο…βωμό της διαφάνειας που επαγγέλλεται η κυβέρνηση.
Εμειναν όλοι έκπληκτοι για το πώς έγινε κάτι τέτοιο, πώς καθάριζε ο εργάτης χωρίς ασφάλιση. Μα η γενική Γραμματεία δεν είχε υπογράψει τη σύμβαση με την εταιρεία καθαρισμού; Τώρα αντιλήφθηκαν ότι τους έχει ανασφάλιστους μέσα στο ίδιο το υπουργείο Εργασίας;
Από την άλλη, το γεγονός έγινε την Κυριακή και μόλις σήμερα βγήκε στη δημοσιότητα. Γιατί τόση καθυστέρηση;Επίσης, ποιοι προσπάθησαν να εμφανίσουν τον Αιγύπτιο ότι είχε απλά μια προφορική συμφωνία εργασίας με την εταιρεία; Αναπάντητα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσουν στο υπουργείο κι όχι να κάνουν την πάπια και κατόπιν εορτής να ανακοινώσεουν κυρώσεις στην εταιρεία.
Αλλά να μην κάνουν και τους έκπληκτους για το καθεστώς που επικρατεί με τις εταιρείες καθαρισμού. Μήπως ξέχασαν την υπόθεση Κούνεβα; Ως αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ δεν είχε βγει στα χαρακώματα και κατηγορούμε τη ΝΔ ότι επιτρέπει τέτοιες συνθήκες εργασίας; Γιατί δεν έκανε απολύτως τίποτε να καθαρίσει τη βρομιά και τη μαφία που επικρατεί με κυκλώματα να εκμεταλλεύονται κακόμοιρους μετανάστες;
Δεν πήγαν καμιά βόλτα σε εταιρείες να δουν πώς δουλεύουν όλοι στον καθαρισμό;
Ας αφήσουν λοιπόν τα κροκοδείλια δάκρυα κι ας κοιτάξουν να κάνουν παρεμβάσεις σε ένα θέμα που ντροπιάζει τη χώρα.
Δείτε κι αυτό: Συνέβη στο Εργασίας
Πηγή: www.antinews.gr

12 σχόλια:

  1. Είπαμε για τους άλλους, όχι για μας....Πόσο δίκιο έχεις Β.Λεβέντη :καρκίνος να πέσει στο μητσοτακεϊκο,στο καραμανλίδικο και το παπαντρέϊκο ....Βοδια Ε! Βόδια...Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν εχεις ακουσει πως το υπουργειο εργασιας φιλοδοξει να μας μετατρεψει ολους σε ανασφαλιστους; Ασε που δε θα πληρωσουν ουτε αποζημιωση και ενδεχεται να μηνυσουν φαρισαικα την εταιρια για να εισπραξουν κανενα ψιλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι το μόνο εύκολο να συγκροτηθεί μητρώο εργοδοτικής συμπεριφοράς τόσο για πρόσωπα όσο και για εταιρείες όπου θα καταγράφονται τυχών παραπτώματα της εργατικής νομοθεσίας. Αλλά το ΠΑΣΟΚ που μόνο κατ’ όνομα είναι σοσιαλιστικό εδώ και τριάντα χρόνια έχει ουσιαστικά καταργήσει τους ελέγχους τόσο για την ασφαλιστική τακτοποίηση όσο και για τις συνθήκες εργασίας και συνθήκες μισθοδοσίας στον ιδιωτικό τομέα. Απλά οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται. Πρέπει να υπάρξει μητρώο προσβάσημο απ’ όλους ώστε να ενημερώνονται σε τι εργοδότη πρόκειται να εργαστούν αλλά και οι δημόσιοι παράγοντες που κάνουν τις αναθέσεις έργων θα πρέπει να είναι ενήμεροι για τους εργολάβους που προσλαμβάνουν. Όποιοι δεν είναι τακτοποιημένοι σε θέματα εργατικών παροχών θα πρέπει αυτόματα να χάνουν κάθε δικαίωμα κατάθεσης προσφορών. Τέρμα στην λαμογιά. Αυτή είναι η πραγματική επανάσταση που πρέπει να γίνει.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γι'αυτό λέμε ότι η αντιπολίτευση των Σαμμαρά,Kαρατζαφέρη , Ντόρας είναι ανεπαρκής .

    Υπάρχει αντιπολίτευση ;

    Ούτε για αστείο ...

    Γι'αυτό και ο κόσμος δεν τους παίρνει στα σοβαρά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. το πασοκ ειναι εδω παλι κοντρα στο λαο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @30 Δεκεμβρίου 2010 1:27 μ.μ

    Υπάρχει αντιπολίτευση. Μόνο η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη αντιστέκεται. Αν αναρωτηθείς ότι ούτε ο Καλεντεριδης έχει βγάλει έστω και μια ανακοίνωση της ένωσης κεντρώων, τότε αντιλαμβάνεσαι ποιος ανήκει στο σύστημα και με ποιους έχουμε να κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Με το μνημονιο το ελλειμμα θα μειωθει αλλα το χρεος θα αυξηθει.

    Χωρις το μνημονιο, το ελλειμμα θα αυξανοταν και θα αυξανοταν και το χρεος, αλλα τουλαχιστον θα το κρυβαμε οπως καναμε τοσα χρονια!

    Αρα να τα πει αλλου αυτα ο φιλομνημονιακος κ. Ανδριανοπουλος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @30 Δεκεμβρίου 2010 2:02 μ.μ.

    Βγάζει ανακοινώσεις της Δημοκρατία των Ιδεών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μην μπερδευετε τα πραγματα. Τοτε ειχαμε ανασφαλιστο απο το επαρατο καθεστώς της συντηρητικιας δεξιας. Τώρα έχουμε πάλι ανασφαλιστο, αλλά είναι όμως απο το προοδευτικο, δημοκρατικο, σοσιαλιστικό, λαικό κίνημα του ΠΑΣΟΚ. Αλλο το ενα, άλλο το άλλο. Μην τα ισοπεδόνουμε ολα! Εκτος αν ειστε προβοκατορες και θελετε να κτυπήσετε πισόπλατα τις προδευτικές, δημοκρατικές δυνάμεις του τοπου που παλεύουν μαζικά, ενωτικά, αγωνιστικά για το βάθεμα και το πλάτεμα της τσέπης τους, sorry της δημοκρατίας ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί δεν το βλέπουμε και αυτό συνωμοσιολογικά;
    Ο Αιγύπτιος ήταν πράκτορας σκοτεινών δυνάμεων που επιβουλεύονται την κυβέρνησή μας και το υπουργείο μας, επειδή είμαστε οι καλύτεροι και οι εξυπνότεροι.
    Εισχώρησε στο καλό μας υπουργείο κυριακάτικα και αυτοκτόνησε για να αμαυρώσει την τέλεια εικόνα του θαυμαστού ελληνικού κράτους.
    Γιατί δε δημοσίευσαν το όνομά του;
    Μήπως ο Αιγύπτιος δεν ήταν και τόσο αιγυπτιακής καταγωγής;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αραγε πόσοι απο εσας που διαμαρτυρεστε (για την εγκληματική μεν, κερδοφορα δε, πολιτικη της εταιριας να εχει τους εργατες να δουλευουν ανασφαλιστοι και χωρις μετρα ασφαλειας) χρησιμοποιειτε οικιακες βοηθους στα σπιτια σας ή καθαριστριες στις πολυκατοικιες που μενετε χωρις ασφαλιση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αυτή η κ. Υπουργός, σύζυγος του τέως Τσάρου της οικονομίας, που τα είχε βάλει τόσο “χοντρά” με το Μνημόνιο και μας έσωσε “από τα χειρότερα”, δεν έχει παραιτηθεί ακόμα; μήπως την αποτρέπουν οι πολλοί ψηφοφόροι της η της το απαγορεύει η δεοντολογία του πανεπιστημίου Χάρβαρντ (η Κολούμπια) οπού ήταν καθηγήτρια; έτσι διδακτέε τους φοιτητές της παγκοσμιοποιημένης ελίτ;
    @ 7:19 μ.μ
    Ναι, μπορεί, αλλά το σπίτι μας δεν είναι το υπουργείο εργασίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.