28/12/10

Ιράν: Εκτέλεση για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ. Στην Τουρκία οι επαφές με τη Μοσάντ!

Εκτελέστηκε σήμερα το πρωΐ στη φυλακή Εβίν της Τεχεράνης, δι' απαγχονισμού, ο Ιρανός Αλί Ακμπάρ Σιαντάτ, ο οποίος είχε κριθεί ένοχος για κατασκοπεία υπέρ των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών (Μοσάντ), όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο Irna, επικαλούμενο τη γενική εισαγγελεία της πόλης.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, ο Σιαντάτ διατηρούσε επαφές με τις ισραηλινές υπηρεσίες επί έξι χρόνια. Συνελήφθη το 2008 ενώ επιχειρούσε να διαφύγει από τη χώρα, μαζί με τη σύζυγό του.
Σύμφωνα πάντα με τις εισαγγελικές αρχές, ο Σιαντάτ "ομολόγησε ότι έδωσε πληροφορίες για τις στρατιωτικές βάσεις της χώρας στον εχθρό" και έλαβε ως ανταμοιβή 60.000 δολάρια. Το 2007 μάλιστα "παρέλαβε εξοπλισμό και έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή" για να συνεχίσει τη δραστηριότητά του ως κατάσκοπος. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης παραδέχτηκε ότι συγκέντρωσε πληροφορίες, τις οποίες παρέδωσε σε έναν αξιωματικό του σιωνιστικού καθεστώτος, σχετικά με στρατιωτικές ασκήσεις, στρατιωτικές βάσεις, μαχητικά αεροσκάφη, τον αριθμό των εκπαιδευτικών πτήσεων σε κάθε βάση, τα αεροπορικά δυστυχήματα, τα αεροπορικά συστήματα και τους πυραύλους των Φρουρών της Επανάστασης", πρόσθεσε η εισαγγελία, διευκρινίζοντας ότι οι επαφές του με τους Ισραηλινούς έγιναν "στην Τουρκία, την Ταϊλάνδη και την Ολλανδία, συνήθως σε ξενοδοχεία". Οταν συνελήφθη είχε επάνω του "29 σελίδες απόρρητων εγγράφων".
Την Κυριακή ο γενικός εισαγγελέας της Τεχεράνης ανακοίνωσε ότι άλλος ένας κατάσκοπος του "σιωνιστικού καθεστώτος" καταδικάστηκε σε θάνατο ενώ υποστήριξε ότι εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις κατασκοπείας υπέρ του Ισράηλ.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Ναυτεμπορική

45 σχόλια:

  1. H θανατική ποινή και η εκτέλεσή της είναι πράξη ΒΑΡΒΑΡΗ για όποιο λόγο και αν γίνεται...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαρα εσυ σκαλ ουτε να την κρυψεις την χαρα σου δεν κατορθωσες.Ολο καμαρι εκανες αυτη την αναρτηση
    Μπραβο στον Τζιμη για την ανθρωπιστικη του θεση στον σχολιασμο αυτης της αναρτησης του σκαλ.Ολα πρεπει να λεγονται και τα καλα και τα κακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οχι όταν πρόκειται για εσχάτη προδοσία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρχέλαε
    το άρθρο αναφέρεται σε ένα θέμα που μας αφορά. Οι επαφές του Ιρανού με τη Μοσάντ γινόταν στην Τουρκία.
    Αυτό κάτι λέει, για όσους ξέρουν και θέλουν να ακούσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζίμη
    διαφωνώ με την θέση σου στο θέμα 1000%.
    Βλέπεις η θανατική ποινή δεν αποβλέπει μόνο στην τιμωρία του προδότη αλλά μεγαλύτερο σκοπό έχει να συνετίσει τυχόν άλλους πιθανούς προδότες.
    Αν αυτές οι πληροφορίες που παρέδωσε ο Ιρανός; προδότης στους εβραίους αποφέρουν αύριο ένα βομβαρδισμό απ τους ισραηλινούς η τα παρακλάδια τους με αποτέλεσμα να δολοφονηθούν 200-300 αθώα γυναικόπαιδα σ' ένα-δυό Ιρανικά χωριά; Μην ξεχνάς εξ άλλου ότι το (μετά φιλοεβραίο/χασάπη) Σάχη, Ιράν, βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης με τους εβραίους του Ισραήλ και της Αμερικής. Άσχετο αν μας το κρύβουν οι εβραιοφυλλάδες της Δύσης.
    Η θανατική ποινή ΠΡΕΠΕΙ να επαναφερθεί σ' όλα τα κράτη που σέβονται την ύπαρξη τους και να απονέμεται με μεγάλη αυστηρότητα και δικαιοσύνη.
    Στην Ελλαδίτσα μας έχουμε κάθε λογής προδότες σ' όλα τα στρωματά της κοινωνίας με μπροστάρηδες την κυβερνούσα ελίτ γι αυτό βρισκόμαστε και σ' αυτό το χάλι.
    Μην ξεχνάς ότι και στο ιστολόγιο έχουμε μερικούς ελληνόφωνους που είναι διαθέσιμοι ανά πάσα στιγμή να προδώσουν το Έθνος που τους φιλοξενεί στην "πατρίδα τους" και στους εξ Ανατολάς εχθρούς μας.
    (Θεματα Κύπρου, Αιγαίου, Θρακη, γυφτοσκοπιανους, Β. Ηπειρος κλπ)
    Για να είχανε πέσει οι πρώτες αγχόνες στο Σύνταγμα; Να δεις μετά πως σφίγγουν οι πρωκτοί των υπόλοιπων Βαλλιανατων της εξουσιας; Οι δε ελληνοφωνοι αρουραίοι θα πηδούσαν απ το "καράβι" για να επιβιβαστούν σε ισραηλινά υποβρύχια που θα τους περιμένανε νύχτα στα βράχια του Σουνίου, σε μηδέν χρόνο.

    Πάντως με την αντί-θανατική σου τοποθέτηση πήρες κι ένα μπράβο απ τον ....Γεράσιμο.



    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αφηστε να μιλησει και ο Τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι εκτελέσεις που κάνει η Ιρανική Δικτατορία είναι η απόδειξη για το πόσο μισητή είναι στον λαό.
    Νομίζω ότι μόνο στο 2010 έχουν επίσημα καταγραφεί περίπου 150 απαγχονισμοί για εγκλήματα "κατά του Αλλάχ"
    Χωρίς να υπολογίζει κανείς τους λιθοβολισμούς γυναικών και τους "αιφνίδιους" θανάτους από "παθολογικά αίτια" που έπονται μετά από τα βασανιστήρια στα ιρανικά μπουντρούμια.

    Επίσης, σήμερα στην ίδια φυλακή απαγχονίστηκε και άλλος καταδικασμένος "για έγκλημα κατά του Αλλάχ" και "συμμετοχή σε αντικαθεστωτική δράση" επειδή ανήκε στην θρησκευτική αριστερή ομάδα
    Mojaehdin-e Khalq Organization
    (People's Mujahedin of Iran
    http://en.wikipedia.org/wiki/People's_Mujahedin_of_Iran)
    Γιατί δεν γράψατε για αυτόν;

    http://www.rohama.org/en/pages/?cid=3700

    Και επειδή skal,
    είπε η χούντα του Ιράν ότι στην Τουρκία γινόντουσαν οι ανταλλαγές πληροφοριών-μετρητών,
    σημαίνει ότι είναι αλήθεια;
    Μήπως δημοσιοποιήθηκαν αποδείξεις;
    Μήπως καν ανακοινώθηκε που εργαζόταν ο δολοφονημένος δήθεν "πράκτορας";
    Το μόνο που είπαν ότι συνελήφθη όταν ΜΑΖΙ με την οικογένειά του "προσπαθούσε να διαφύγει" από το αεροδρόμιο!!!
    Νομίζω ότι "όσοι θέλουν να ακούσουν" όπως λες και εσύ, καταλαβαίνουν πολύ καλά πόσο "πράκτορας"
    ήταν...

    Όσο για τον εξαποδώ,
    προφανώς μπέρδεψε τα ισραηλινά υποβρύχια με τα πατριωτάκια του που με κορβέτες, με φρεγάτες διέρχονται ("αβλαβής διέλευση") από το Σούνιο για να τον χαιρετήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξαποδέ μου, είμαι κατά της θανατικής ποινής όχι από πασιφιστική θέση (πιστεύω στην αυτοάμυνα), αλλά επειδή δεν έχω καθόλου εμπιστοσύνη στο εάν μπορεί να αποδώσει ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ η σημερινή Δικαιοσύνη έτσι όπως την ξέρουμε. Δηλαδή για καθαρά ...τεχνικούς λόγους !!!
    Η οποία επαρκεί μόνο στο να δικάζει τα μικρά και ασήμαντα, απουσιάζοντας από τα μεγάλα και σημαντικά.
    Πώς να της έχω εμπιστοσύνη ότι θα δικάσει αντικειμενικά έναν άνθρωπο και μάλιστα ότι μπορεί και να τον καταδικάσει σε θάνατο, όταν αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι που την αποτελούν, στο 99% τους είναι υποκειμενικά αδύναμοι/πρόθυμοι σε άνωθεν πολιτικές ή άλλες εντολές;
    Οι δικαστές που δεν έχουν τα @ρχίδι@ ή την γνώση να κάνουν άνω κάτω γη και ουρανό, όταν οι πολιτικοί τους απαγορεύουν να δώσουν εντολή να συλληφθεί ο κλέφτης υπουργός ώστε να τον δικάσουν και καταδικάσουν σε φυλάκιση, δηλαδή να κάνουν κάτι που είναι εύκολο, ΠΩΣ αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι θα είναι δίκαιοι και ανεπηρέαστοι ώστε να δικάσουν και καταδικάσουν έναν άλλον άνθρωπο σε θάνατο, κάτι που δεν μπορεί και να διορθωθεί εάν προχωρήσουν στην εκτέλεσή του;
    Σε διαβεβαιώνω ότι ο οποιοσδήποτε άνθρωπος μπορεί να ομολογήσει το οτιδήποτε θέλουν κάποιοι να ομολογήσει και ας μη το έχει κάνει...
    Τα παραδείγματα είναι πολλά και στην σύγχρονη εποχή.
    Αναφέρω δύο από τις χιλιάδες (μόνο;) των περιπτώσεων όπου άνθρωποι καταδικάστηκαν σε θάνατο.
    Στην Αμερική, καταδικάστηκε κάποιος σε θάνατο για ληστεία μετά φόνου και μάλιστα μετά από ομολογία του. Είχε περιγράψει ακριβώς και πώς έγινε η πράξη.
    Λίγους μήνες πριν εκτελεστεί, μια ομάδα από φοιτητές δημοσιογραφίας που έκανε σχετική -με τις λάθος καταδίκες εις θάνατο- έρευνα, εντόπισε τον πραγματικό δολοφόνο που μάλιστα ομολόγησε και άλλο φόνο που είχε διαπράξει.
    Στην κατοχή του είχε ακόμα τα κλεμμένα από τα θύματά του αντικείμενα που ήσαν τα πραγματικά και όχι αυτά που οι συγγενείς των θυμάτων είχαν "αναγνωρίσει" στην αστυνομία, τα οποία είχαν βρεθεί στην κατοχή του λάθος καταδικασμένου.
    Είχαν φορτώσει σε λάθος άνθρωπο τον φόνο. Απαλλάχτηκε και με την αποζημίωση που πήρε (17 χρόνια θανατοποινίτης) πήγε στην Χαβάη και ασχολείται με επιχείρηση ενοικίασης ΑΤΜ...
    (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ...Στην Κίνα, κάποιος είχε απειλήσει πάνω σε καυγά ότι θα σκοτώσει την γυναίκα του.
    Μετά από μία εβδομάδα αυτή εξαφανίστηκε.
    Μερικές μέρες μετά βρήκαν το πτώμα της με δεμένα χέρια και πόδια σε ένα αρδευτικό κανάλι και οι συγγενείς της την αναγνώρισαν στο νεκροτομείο.
    Ο άνδρας κατέληξε στην φυλακή με τις μαρτυρίες των γειτόνων και ενός άλλου μάρτυρα που τον είχε αναγνωρίσει ότι τον είδε να μεταφέρει την γυναίκα στο σημείο που βρέθηκε πνιγμένη.
    Καταδικάστηκε σε θάνατο, αφού μάλιστα ...ομολόγησε την πράξη του.
    Μέχρι να γίνει το εφετείο, η γυναίκα του εμφανίστηκε στο σπίτι για να πάρει τα πράγματά της να γυρίσει στον άλλο άντρα που είχε στο μεταξύ βρει και συζούσε.

    Δυο παραδείγματα που δεν είναι τα μοναδικά αφού από παντού όπου ισχύει η θανατική ποινή (ΗΠΑ, Ιαπωνία, Σιγκαπούρη, Πακιστάν, Ινδονησία κλπ) έρχονται οι πληροφορίες για λάθος εκτελέσεις.

    Αυτό που λες ότι πρέπει να γίνονται για παραδειγματισμό, με κάνει ακόμα πιο δύσπιστο.
    Αφού, οι Ιρανοί που έχουν πρόβλημα διαρροής πληροφοριών, εάν δεν μπορούν να πιάσουν τον πραγματικό υπαίτιο, μπορεί και να μην κάτσουν να το πολυβασανίσουν με κάποιον άλλο εάν είναι ή δεν είναι κατάσκοπος τέτοιας κλίμακας που να του αξίζει η θανατική ποινή.
    Ο "παραδειγματισμός" είναι καθαρή σκοπιμότητα και πίσω ή πάνω από τις ζωές ανθρώπων δεν πρέπει να υπάρχουν σκοπιμότητες.
    Τα στοιχεία που λένε ότι βρήκαν στην κατοχή του ανθρώπου που εκτελέστηκε, είναι εύκολο να του τα έχουν "φορτώσει".
    (συνέχεια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ...Την ομολογία του μπορεί να πήραν αφού π.χ. τον έβαλαν σε ένα ελικόπτερο και του είπαν ότι εάν δεν ομολογήσει θα τον πετάξουν από την ανοιχτή πόρτα.
    Έχουν γίνει πολλά τέτοια.
    Στα πολύ βαριά εγκλήματα (ποινικά ή πολιτικά, προδοσίες κλπ) το ...καλυτερότερο είναι τα ισόβια ή τα 25 χρόνια.
    MONO ΕΤΣΙ μπορεί να διορθωθεί ένα λάθος ανθρώπινο (αφού δικάζουν άνθρωποι)...
    Εάν η θανατική ποινή ήταν αποτελεσματικός τρόπος για να σταματήσουν π.χ. οι φόνοι, τότε γιατί στο χρόνο που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο εκτελέσεις θανατοποινιτών στο Τέξας (που έχει τα πρωτεία), γίνονται άλλοι 200 φόνοι, το 1/6 των οποίων οδηγεί σε θανατικές καταδίκες;
    Ή πιστεύεις ότι στο εξής δεν θα υπάρξει άλλος κατάσκοπος του Ισραήλ στο Ιράν;
    Ή μήπως στην Ελλάδα που δεν υπάρχει θανατική ποινή, οι κατάσκοποι υπέρ του Ισραήλ είναι σε αναλογία περισσότεροι απ΄ό,τι στο Ιράν;
    Για να μη σου πω ότι δεν υπάρχει και κανένας, αφού για ό,τι θέλουν να μάθουν οι σιωνιστές, παίρνουν τηλέφωνο και τους τα λένε οι ...υπουργοί !!!
    Με άλλα λόγια, ας βρούμε ΠΡΩΤΑ τον τρόπο να φτιάξουμε ένα κράτος που οι θεσμοί του θα λειτουργούν ΣΩΣΤΑ, και ΜΕΤΑ βλέπουμε εάν θα πρέπει να στήσουμε και τις ...κρεμάλες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το θεοκρατικο Ιραν και η ολυμπιακη Κινα φαινεται οτι διεκδικουν τον απεχθη τιτλο του πρωταθλητη των εκτελεσεων.Στην Ευρωπη η θανατικη ποινη εχει καταργηθει de facto(πρωτοκολλο 13 της Συμβασης Ανθρωπινων Δικαιωματων).
    Πρωτος ο Ιταλος Διαφωτιστης Τζεσαρε
    Μπεκαρια επιρεασμενος απο το "Κοινωνικο Συμβολαιο" του Ρουσο το 1764 απεκτησε φημη αθανατου με το βιβλιο του "περι εγκληματων και ποινων".Τοτε ο Βολταιρος του εγραψε για την εκδοση αυτου του μικρου βιβλιου αλλα τεραστιου μεγεθους στην εξελειξη του πολιτισμου "Σας ευχαριστω εκ βαθους καρδιας.Το ιδιο συναισθημα οφειλει να νιωθει ολοκληρη η Ευρωπη.Το βιβλιο σας ωφελησε και θα ωφελησει.Εργαστηκατε υπερ του ορθου λογου και υπερ της ανθρωπιας,που επι τοσο μακρο διαστημα καταπατηθηκαν".
    "Κανενας ανθρωπος δεν εχει το δικαιωμα ουτε να αφαιρεσει την δικη του ζωη ουτε να μεταβιβασει αυτο το δικαιωμα στην κοινωνια" [Τομας Χομπς "Λεβιαθαν"]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @ ανώνυμο φίλο 28 Δεκεμβρίου 2010 4:15 μ.μ
    "Βάλε ένα ονοματάκι τέλος πάντων να ξέρουμε με ΠΟΙΟΝ μιλάμε", σε ορμήνεψε ο Τζίμης πριν κάνα δυο μέρες αλλά εσύ τίποτα.
    Όχι τίποτα άλλο αλλά να μην σε μπερδέψουμε με το Στεργεράσιμο.
    +++++++++++++
    Σχολίασα λοιπόν με αποδέκτη του σχολίου μου
    τον Τζίμη στην ανάρτηση της ιστοσελίδας με τίτλο,
    "Πανηγυρική υποδοχή στην Τουρκία του πλοίου που δέχθηκε ισραηλινή επίθεση τον Μάιο"

    Σου αντιγράφω περικοπές.

    ""Τζίμη νομίζω ότι ξεχνάς εύκολα.
    Για να σου υπενθιμίσω διάβασε.
    (με υποσημειώσεις του μεταφραστού)
    Ο Λίμπερμαν ζητεί από τις πρεσβείες του Ισραήλ στην Ευρώπη να χρησιμοποιήσουν «βοηθούς-εθελοντές» στην καινούργια προσπάθεια εξυγίανσης της εικόνας του Ισραήλ Διεθνώς""

    Και παρακάτω...

    Σε κάθε πρεσβευτή ανατέθηκε να καταρτίσει, μέχρι τις 16 Ιανουαρίου, μια λίστα με τουλάχιστον 1.000 «βοηθούς-εθελοντές» οι οποίοι θα ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ ΑΠ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ Ισραήλ στις δημόσιες σχέσεις.
    (απορία μ. o/η Galia θα ενημερώνεται;)
    ++++++++
    Και πριν στεγνώσει το ηλεκτρονικό μελάνη του σχολίου μου ο αρουραίος ξετρύπωσε απ τα βραχάκια πουταν κρυμμένος με βιτριόλι παραμάσχαλα να επιτεθεί που; Στον ΑΝΘΡΩΠΟ. Μα βρε αρουραίε εγώ είμαι δυό μέτρα ΑΝΘΡΩΠΟΣ δεν βλέπεις ότι ΔΕΝ φτάνεις να ρίξεις βιτριόλι ούτε στα πόδια μου; Δεν χαμπαριάζεις ότι σε βλέπει όλος ο κόσμος που "δουλεύεις μέρα-νύχτα να σαπίσεις τα θεμέλια του Έθνους που σε φιλοξενεί";
    Πότε θα το πάρεις χαμπάρι αυτό κοσερικέ στόκε;

    Όλο το σχόλιο μου στην προαναφερόμενη ανάρτηση.

    Ο έξ από δώ

    ΥΓ.
    Αλήθεια "ανώνυμε" φίλε και ένας από τους χίλιους "βοηθούς-εθελοντές" ΠΟΣΑ παίρνεις στην τεράστια προσπάθεια σου (24ωρες το 24ωρο-7μερες την βδομάδα) για να μπορούν οι Τουρκαλάδες να κόβουν βόλτες στο Αιγαίο να διχοτομούν την Κύπρο και να υπονομεύουν όλα τα άλλα συμφέροντα του Ελληνισμού, και πιθανόν αύριο για τους κόπους σου να γίνεις υπερ-υπουργός της Παγκόσμιας Κυβέρνησης της Χαβούζας με έδρα την Ιερουσαλήμ;
    Πες μας Πόσα; Εμείς σου υποσχόμαστε δεν θα πούμε κουβέντα στην εφορία μιάς και είσαι ΝΠΔΔ.

    Και συ Σάββα Καλεντερίδη γιατί χαίρεσε και χαμογελάς όπως εύστοχα σε κατσαδιάζει ο Αρχ...λαος και ακόμα πιο εύστοχα σε ξανα-κατσαδιάζει ο περί ου λόγου "Βοηθός-Εθελοντής" που τον έβγαλες σώνει και καλά "πράκτορα" την στιγμή που δεν έχει επιβεβαιωθεί απο τα Κεντρικά Γραφεία Αναμεταδόσεως της ΑΛΗΘΕΙΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Για την Ιστορία να αναφέρω ότι δεν είναι μόνο το ισλαμικό Ιράν ή η Σαουδική Αραβία ή το Πακιστάν, Ινδονησία κλπ τα μοναδικά κράτη που έχουν την θανατική ποινή και εκτελούν κόσμο.
    Το ίδιο κάνουν στις ...πολιτισμένες ΗΠΑ, με δεκάδες εκτελέσεις το χρόνο, αλλά και στην Ιαπωνία όπου έχουν γίνει την τελευταία 20ετία πάνω από 120 εκτελέσεις, όλες δι' απαγχονισμού ...

    Υπήρξαν όμως και πολλές απαλλαγές θανατοποινιτών σε αυτές τις δύο χώρες, οι περισσότερες εξ αιτίας των αντίθετων αποτελεσμάτων που δίνουν οι νέες/εξελιγμένες μέθοδοι εξέτασης DNA από γενετικό υλικό κλπ.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Στην Ελλάδα άραγε υπάρχουν κατάσκοποι; Ξέρετε ρωτώ γιατί με αυτούς που μας κυβερνούν ίσως δεν υπάρχει λόγος να κατασκοπεύουν οι ξένες χώρες, αφου ο ΓΑΠ κάνει τη δουλεία του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζίμη τα παραδείγματα σου σωστά, γνωστά και ουκ ολίγα.
    Πάντα μιλάω για Θανατική Ποινή με την προϋπόθεση ότι υπάρχει ΑΔΕΚΑΣΤΗ και ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΗ Δικαιοσύνη και σε περιπτώσεις εσχάτης προδοσίας. (Θα μου πείς τότε πιθανόν κανένας δεν θα διατίθετο να πουλήση την Πατρίδα του για 30ντα αργύρια).
    Και η διαδικασία για αδέκαστη δικαιοσύνη πρέπει κάποτε να ξεκινήσει ανάμεσα στα Έθνη αφού οι Λαοί ξεχωρίσουν την εμπλεκόμενη "ήρα" απ' το νομοταγές "σιτάρι".
    Θέλω να πιστεύω ότι η στιγμή του διαχωρισμού αυτού έρχεται γοργά σ' όλο τον κόσμο.


    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμε 28 Δεκεμβρίου 2010 6:04 μ.μ.
    Ούτε χαιρόμαστε ούτε λυπόμαστε.
    Στοιχεία και πληροφορίες παραθέτουμε και αξιολογούμε.
    Το ότι η Μοσάντ, με βάση το άρθρο, έχει την ευχέρεια να στρατολογεί και να χειρίζεται πηγές στην Κωνσταντινούπολη, σημαίνει πολλά.
    Το καταγράφουμε και το συν-αξιολογούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Στο Ισραήλ η θανατική ποινή είναι στην δικαιοδοσία του κάθε έποικου.

    Αμαλία-Ελένη Μόζερ
    Δασκάλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Η Κωνσταντινούπολη από πού προκύπτει;

    Και γιατί θεωρείται αξιόπιστη η ιρανική κυβέρνηση;

    Μήπως "επιβάλλεται" να ενισχύουμε την αντι-ισραηλινή θεματολογία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Σάββα χρονιάρες μέρες που είναι να γελάσει και λίγο το χειλάκι μας με τις μ....ς που γράφουν οι γραφικοί γραφιάδες. (Έχουμε χασει και τον υποψήφιο)
    Μην τα παίρνεις όλα τοις μετρητοίς.
    Για να σε κάνω να μειδιάσεις λίγο, ΝΑ τι γίνεται στο στράτευμα με τους χουβαρντάδες στους μπερέδες και στα μαχαίρια.


    "ΛΟΚατζής ο Πεταλωτής!!!!

    «Ένας πράσινος μπερές και το στιλέτο του καταδρομέα απονεμήθηκαν χθες στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Γ. Πεταλωτή, κατά την επίσκεψή του στο στρατόπεδο Αντιστρατήγου Κυρούδη Νικολάου στη Νέα Σάντα Ροδόπης…»" Εφημερίδα Έθνος

    Άντε τώρα να βάλουμε αυτόνανε και τον Βενιζέλο να πάρουν την Πόλη.
    Κι από πισω ο Πάγκαλος.

    Αέεεεεερα!!!!!!!!!!!

    Ο έξ από δώ

    ΥΓ
    Και έχω όνομα ε; Δεν είμαι ανώνυμος
    σαν κάτι άλλους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ...Η Κωνσταντινούπολη από πού προκύπτει;
    Και γιατί θεωρείται αξιόπιστη η ιρανική κυβέρνηση;
    Μήπως "επιβάλλεται" να ενισχύουμε την αντι-ισραηλινή θεματολογία;...



    Άντε να βγάλεις άκρη με δαύτονε.

    Ο έξ από δώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δεν είπα ότι είναι αξιόπιστη ούτε ότι είναι αναξιόπιστη.
    Απλά, αξιολογούμε δεδομένα.
    Όσο για την Κωνσταντινούπολη, χωρίς να θέλω να κάνω τον πολύξερο, απλά να θυμόμαστε ότι η Μοσάντ ιδρύθηκε εκεί, στην Κωνσταντινούπολη και μετά άρχισε να δρα στο Ισραήλ και ανά τον κόσμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Φιλε Αρχελαε,καλα τα εσουρες στον Skal,να τον εβλεπες με τι χαρα αναρτουσε το θεμα,μεχρι τα μουστακια του γελαγανε.Μαλιστα ειχε ανοιξει και μπουκαλι με ουισκυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Εξαποδε,Σκαλ και ολοι οι υπολοιποι.
    Ας αφησουμε τα λογια και ας περασουμε στις πραξεις.Στην παρακατω διευθυνση που θα γραψω μπορειτε να βοηθησετε εμπρακτα τους
    παλαιστινιους που ζητανε οικονομικη βοηθεια.προτεινω μαλιστα οποιος απο εμας στελνει ενα ποσο στην παλαιστινιακη διευθυνση να το αναρτα ο Σκαλ.
    Ο τιτλος της εκλησης για βοηθεια ειναι
    The Electronic Intifada Campaign: Help keep our reporting strong in 2011
    Appeal, The Electronic Intifada, 8 December 2010
    και η διευθυνση για αποστολη βοηθειας ειναι
    info@electronicIntifanta.net
    Αντε παιδια ας ξεκινησει μια εκστρατεια για να μη μενωμε μονο στα λογια.Δεν πιστευω να εχει καποιος αντιρρηση.Θελω και την θαρραλεα σταση και αποφαση του Σκαλ
    με δικο του σχολιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναιας
    Δεν "τα εσουρα"στον Σκαλ οπως γραφεις απλως ειπα την γνωμη μου.Οπως και η γνωμη μου ειναι οτι δεν εισαι ο "Ναιας".Μπαινοντας ομως
    τωρα διαβασα και μια αξιολογη προταση ανωνυμου για βοηθεια οικονομικη απο εμας για τους Παλαιστινιους και αναρτηση των δωρητων στο ιστοτοπο αυτον.Ελπιζω και εγω να μπει πρωτος ο κυριος Καληνταριδης στην δωρεα ανακοινωνοντας και το ποσο που εστειλε η θα στειλει για να παρακινησει και εμας απο τα λογια στην πραξη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Φιλε Ανωνυμε 8.10.Χωρις να εκπροσωπω τον Skal και τους συνεργατες του,σου λεω το εξης:Το ιστολογιο δεν ανηκει στον Skal αλλα σε ολους εμας που αραξαμε και δεσαμε εδω βρισκοντας αυτο που μας αντιπροσωπευει.Οπως καταλαβαινεις λοιπον δεν μπορει να γινει προπαγανδιστης οποιαςδηποτε ιδεας και κινησης γιατι τοτε θα παρει αλλη μορφη.Αναρτησε το αιτημα σου και οσοι συμφωνουν και μπορουν θα βοηθησουν.Αλλωστε δεν ειναι τοσο απλο καποιος να στελνει χρηματα ιδιως στις πονηρες ημερες που ζουμε,ποιος τα παιρνει,ποιος τα διαχειριζεται,που διοχετευονται.Παντως σε συγχαιρω για την προθεση σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. @ 28 Δεκεμβρίου 2010 8:10 μ.μ.

    Προτιμώ να βοηθώ συμπατριώτες μου, που δεν είναι λίγοι.

    Εκτός απ' αυτούς, έχουμε και τους Β/Ηπειρώτες, που διώχνει καθημερινά το καθεστώς Μπερίσα.

    Εσύ μπορείς να βοηθάς Παλαιστίνιους και όποιους άλλους θέλεις, πλην Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ανώνυμε 28 Δεκεμβρίου 2010 8:10 μ.μ.
    δεν εμπιστεύομαι κανέναν ξένο οργανισμό, που δεν γνωρίζω τη δράση του και τα στελέχη του.
    Να προτείνεις έναν ελληνικό οργανισμό ΜΚΥΟ, να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Skal
    θα μας τρελάνεις;

    Από τη μια πιστεύεις την προπαγάνδα του Ιράν
    και ως δικαιολογία φέρνεις την ακόμα χειρότερη προπαγάνδα του ισλαμικού κράτους της Τουρκίας;

    Είναι δυνατό να αναπαράγεις αυτό που έγραψαν το καλοκαίρι τα ΜΜΕ (Takvim αν θυμάμαι καλά) στη γείτονα ότι και καλά η Μοσάντ ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη...
    Στo Βeyoğlu;

    Aν δεν ήξερα ποιός είσαι, θα υπέθετα ότι είσαι ακραίος ισλαμιστής του άξονα Ιράν-Τουρκίας

    Και αφού μας αναμεταδίδεις ως ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ την ιρανική και την τουρκική προπαγάνδα, πετάς και το αμίμητο ότι δεν εμπιστεύεσαι κανέναν ξένο οργανισμό!!!

    Σου ζητώ συγγνώμη εάν κάνω λάθος περί αναπαραγωγής τουρκικής προπαγάνδας-καταλαβαίνω ότι είναι βαρύ,
    και πλέον ο μόνος τρόπος είναι να μας πεις ΠΟΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΗΓΗ υποστηρίζει ότι η Μοσάντ ιδρύθηκε στη λεωφόρο İstiklal
    διότι εγώ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ το έχω διαβάσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φιλε Αρχελαε,φαινεσαι πολυ φρεσκος στο ιστολογιο ωστε να καταλαβαινεις απο το υφος και την γραφη καθε φιλου σχολιαστη,αν ειναι ο ιδιος η αν οταν 'στριμωγνεται' υπογραφει σαν ανωνυμος.Μαθε λοιπον οτι ΠΟΤΕ δεν εγραψα εδω ως ανωνυμος,ακομα και οταν ειχα διαφωνιες με καποιον και μαλιστα πολυ παλαιοτερα,ακομα και για προσωπικα.Μην κρινεις εξ ιδιων τα αλλοτρια.Καλες Γιορτες με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. //...Θέλω να πιστεύω ότι η στιγμή του διαχωρισμού αυτού έρχεται γοργά σ' όλο τον κόσμο.
    Ο έξ από δώ
    28 Δεκεμβρίου 2010 6:40 μ.μ.//
    -----------------
    Από το πληκτρολόγιό σου και στου Θεού την οθόνη !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ...ρε ανώνυμε 8:10 μ.μ., δεν πιστεύω να είσαι λαμόγιο και να έχεις ανοίξει κανα λογαριασμό στο όνομα ...Ιντιφάντας και να μαζέψεις όλο το χρήμα που θα στείλουμε;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Οι προβοκατορες πανε να βαλουνε δολωμα στον Skal αλλα οι ηλιθιοι βαλανε την φακα πριν απο το τυρι.
    Bρε-βρε με τι Εξαρχιακους κοπριτες της αντι-ναζιστικης πρωτοβουλιας και του ΟΑΚΚΕ εχουμε μπλεξει.

    Ρε προβοκατορα (28 Δεκεμβρίου 2010 9:14 μ.μ.-28 Δεκεμβρίου 2010 8:10 μ.μ. και 28 Δεκεμβρίου 2010 8:30 μ.μ.)
    που σ' επιασε η εγνοια απο που σου ηρθε η Μοσσαντ. Εγω να δωρισω λεφτα στην Χαμας και στην Χεζμπολα μπας και σας "ξεκουμπισουν" απ την γη των πατεραδων τους καθαρματα, και βρει ο υπολοιπος κοσμος την ησυχια του.
    Απειλει το εμμισθο πρεζονι και λεει.
    "Aν δεν ήξερα ποιός είσαι, θα υπέθετα ότι είσαι ακραίος ισλαμιστής του άξονα Ιράν-Τουρκίας"
    Παιδια προσοχη: Πρεπει να γνωρισουμε ολοι τον ελληνογλωσσο εβραιο προβοκατορα για να μη μας υποθεσει σαν "ακραιους ισλαμιστες του αξονα Ιραν-Τουρκιας".
    Μας απειλει κι απο πανω δηλαδη ο προπαγανδιστης του αξονα Ισραηλ-ΑIPAC-ADL-AJC-EJC-ZOA-IMF-Ισραηλ.
    Γι αυτο λεω οτι τις ερχομενες Αποκριες πρεπει να παμε ολοι στο βιβλιοπωλειο μια μερα να γνωριστουμε μεταξυ μας και να γνωρισουμε την φιλοδοξη νεοταξιτισα.

    ΑΠΕΛΛΗ σου θυμιζει τιποτα; Περιμενει λεει να του πει ΝΑΙ ο Καλεντεριδης για να "φωναξει τον εισαγγελεα" ΠΑΛΙ οτι το Ινφογνωμων ειναι φωλια ισλαμοφασιστων.
    Ουστ αχρηστε.


    Δις ΕΠΑΛΞΗ
    (της ισραηλοελεεινης καψουρας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Aνώνυμε 28 Δεκεμβρίου 2010 9:14 μ.μ.
    για το θέμα ό,τι είπαμε είπαμε και όποιος κατάλαβε κατάλαβε.
    Τα κεφάλια μέσα τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Άλλη απάντηση περίμενα skal
    Αλλά θα συμφωνήσω μαζί σου,
    με τρεις μικρές διαφορές:

    1) Εγώ ΔΕΝ ΕΙΠΑ απολύτως τίποτα.
    Εσύ αυτοπροσδιορίστηκες από μόνος σου.
    Οπότε "για το θέμα" ό,τι ΕΙΠΕΣ, είπες
    και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

    2) Όσο και να ψάξει κανείς, η θεωρία περί "ίδρυσης" της Μοσάντ στην Κωνσταντινούπολη έχει γραφτεί δημόσια στην Τουρκία και από εκεί μας τη μετέφερες:

    http://www.takvim.com.tr/Guncel/2010/06/10/istiklalden_istikbale

    3) Επειδή προφανώς το αγνοείς,
    να σε πληροφορήσω ότι κανένας Έλληνας δε βάζει ποτέ το κεφάλι μέσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ Galia 9:14 μ.μ.,
    Θα σου ζητήσω τώρα μια χάρη και ας ξέρω ότι δεν πρόκειται να μου την κάνεις ΠΟΤΕ !!!

    Μπορείς να μας βάλεις εδώ να δούμε έστω και ένα σχόλιό σου, που έχεις στείλει σε αυτό ή σε οποιοδήποτε άλλο ιστολόγιο με το οποίο καταγγέλλεις την Τουρκία γιά όλα όσα έκανε εναντίον της Ελλάδας;
    Αυτά δηλαδή που λες και τώρα...
    Εννοείται με ημερομηνία πριν από εκείνη που ο Ερντογάν μπινελίκωσε τον Πέρες στο Νταβός.

    Ή όσο Τουρκία και Ισραήλ ήσαν σύμμαχοι, όλα όσα κάνανε τα τουρκάκια ήσαν καλώς γινομένα;;;

    Να ξέρεις ότι εγώ δεν δίνω βάση σε όσα αντικρουόμενα γράφονται στον τύπο ή στα μπλογκ για το εάν τα ξαναβρήκαν ή όχι Τούρκοι και Ισαηλινοί.
    Θα το καταλάβω ΑΜΕΣΩΣ όταν θα γράψεις το πρώτο σχόλιό σου που θα τους ξαναγλείφεις, είτε χρησιμοποιώντας το ένα ή το άλλο νικ ή χωρίς νικ, σε ατονικό, μονοτονικό, η σε τζιν με τόνικ.
    Το αισθητήριό μου δουλεύει καλά!!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. deixe me mas esi ena diko soy sxolio poy na leei kati kata tis tourkias, deixe mas mia kouvenda pou eipes gia boreio-ypeiro i skopiano . lefta exeis gia toys palaistinioys gia tous boreioipeirotes gia toys ellines poy peinane tipota.mia xara sas tin leei i Galia exei katalavei ti ypokrites kai psonia eiste oloi sas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. @Galia 6:38 π.μ.
    Αν σου δείξω τα δικά μου σχόλια -όπως ζητάς με το γραμμένο εις την φραγκολεβαντίνικη- που έχω κάνει πάνω στα ζητήματα που λες, θα διαβάζεις μέχρι την Πρωτοχρονιά (του 2015)!!!
    Είδες που ήξερα ότι δεν θα απαντήσεις ευθέως;;;
    Ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις...
    Artzi bourtzi ke loulas όπως κάνει και ο Τζουμπές εκ Κερκύρας...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Μην αποκλείετε να τον έδωσαν στεγνά οι Τούρκοι στο Ιράν πάντως. Για εμένα αυτό είναι το πιθανότερο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Eνας Κουρδος (οπως ο εκτελεσθεις) δεν μπορει να ειναι ποτε προδοτης...του Ιραν (η της Τουρκιας) δεδομενου οτι ο καθενας εχει δικαιωμα αν αντισταθει "παντι τροπω" εναντιον του καταπιεστη του και το Ιραν και η Τουρκια κατσπιεζουν τους Κουρδους. H οπως εργαψε και ο Βικτωρ Ουγκο σε ενα θεατρικο εργο του με τιτλο "Κρμομγουελ" :" Εμπρος σας δινω χαρη! Τυραννε με ποιο δικαωμα μας τη δινεις:"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Οι Κούρδοι και οι Παλαιστίνιοι δεν μπορούν να είναι ποτέ τρομοκράτες, δεδομένου ότι ο καθένας έχει δικαίωμα να αντισταθεί "παντί τρόπω" εναντίον των καταπιεστών/σφαγέων τους, Ισραήλ, Τουρκίας, Ιράν, Συρίας.
    Όπως έγραψε και ο Βίκτωρ Ουγκώ σε ένα θεατρικό του με τίτλο "Κρόμγουελ":
    "-Εμπρός, σας δίνω χάρη!".
    "-Τύραννε, με ποιό δικαίωμα μας την δίνεις;"
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. //...Μην αποκλείετε να τον έδωσαν στεγνά οι Τούρκοι στο Ιράν πάντως. Για εμένα αυτό είναι το πιθανότερο..
    29 Δεκεμβρίου 2010 10:39 π.μ.//
    ----------------
    Από τη Βικιπαίδεια
    "Στη δεκαετία του 1970 η Μοσάντ μαζί με την ΜΙΤ και την περιβόητη Σαβάκ της Περσίας, δημιούργησαν κοινή συνεργασία που είχε ονομασθεί "Τρίαινα" δια της οποίας μέλη της Μοσάντ εισχώρησαν επίσημα στις άλλες δύο χώρες για κοινή συνεργασία και πληρέστερη ανάπτυξη πληροφοριακών δικτύων.
    Στην Ελλάδα μέλη της Μοσάντ επανδρώνουν την ισραηλινή Πρεσβεία (Αθήνας) ενώ επίσημα κλιμάκιά της επισκέπτονται τακτικά την Αθήνα."

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Τζίμη
    τον κάνεις και θα δαγκώσει την γλώσσα του. Η τα δαχτυλά του που δακτυλογραφούν κουτσά-στραβά.


    Μιχάλης Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. "τον κάνεις και θα δαγκώσει τη γλώσσα του"

    Εσένα, να δούμε, ποιός θα σε κάνει να μάθεις ελληνικά;
    Καημένε, μαυρο-μιχαλάκη, την έχεις δει και αρεία φυλή/White Power,
    ενώ είσαι τόσο μαυριδερός που ούτε με χλωρίνη δεν ασπρίζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Γεια σου φίλε μου Χρηστάκη που πάντα μας διασκεδάζεις.
    Ο Γιαχβέ σου να σ' έχει καλά σαν τα ψηλά κλωνιά της φωτογραφίας σου.
    Εκείνα με τα χωρίς γυαλιά.


    Μιχάλης Μιγιωνής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. το "παρμενιδιο ον"29 Δεκεμβρίου 2010 3:08 μ.μ. δικαουται απο οτι βλεπω και ενα διδακτορικο στην αντιγραφη... Τωρα ο "μαυρο-μιχαλακης" οπως πολυ πετυχημενα τον χαρκτηρισε ο 30 Δεκεμβρίου 2010 12:50 μ.μ. μου θυμιζει ενα "πυροβολημενο" που ειχα δει τον δεκεμβριο του 2004 στο Ιστορκικο Αρχαιολογικο (μπορει να ειναι και το ιδιο προσωπο) που ενω θυμιζε κατι μεταξυ homo erectus και homo habilis (σε απλα ελληνικα πρωιμο πιθηκανθρωπο) μιλουσε με φαντισμο για "Αρειους", "Φυλετικη ανωτεροτητα" κτλ! Μαλλον θα προσευχεται στους Οντιν-Θωρ- Φρεγια κλπ (ειδικα στην Φρεγια μηπως και στραβωσει καμια ΕΛΛΗΝΙΔΑ και γυρισει και τον κοιταξει) για τον κανουν ανθρωπο!Ας γνωριζει λοιπον οτι η απεριγραπτη βλακεια του με διασκεδαζει αφανταστα και του αφιεφωρω παραφρασμενο ενα τραγουδακι που ελεγαν οι ομοιδεατες του στα SA στο Βερολινο το 1930 για τον "Δρ." Γκαιμπελς : "Kανε θεουλη μου φρικτα να τυφλωθω,τον "μιχαλακη" ανθρωπο για να δω!"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.