31/12/10

«Είμαι πιο Έλληνας και από τους Έλληνες» δηλώνει ο Τομ Χανκς

Μιλά για τη συνεργασία του με τη Βάρνταλος

Ο Τομ Χανκς
Ο Τομ Χανκς   (Φωτογραφία:  Associated Press)
Λος Αντζελες
Ενθουσιασμένος με την Ελλάδα είναι ο διάσημος ηθοποιός Τομ Χανκς, ο οποίος δηλώνει «110% Έλληνας». «Είμαι πιο Έλληνας και από τους Έλληνες» λέει.
Ο Τομ Χανκς που είναι παντρεμένος με την ελληνικής καταγωγής ηθοποιό Ρίτα Γουίλσον επισκέπτεται συχνά τη χώρα μας και έχει συνεργαστεί ως παραγωγός πολλές φορές με τη Νία Βάρνταλος.
Με αφορμή τη νέα τους συνεργασία στην ταινία Larry Crown, όπου ο Τομ Χανκς σκηνοθετεί σενάριο του ίδιου και της Βάρνταλος, ενώ πρωταγωνιστεί κιόλας, έκανε αναφορά στη σχέση του με την Ελλάδα.
«Είμαι πιο Έλληνας και από τους Έλληνες, γιατί είχα την εξυπνάδα να παντρευτώ Ελληνίδα. Μερικοί Έλληνες δεν παντρεύονται Ελληνίδες, το πιστεύετε;» είπε στο Greekreporter, αστειευόμενος για τον γάμο του με τη Ρίτα Γουίλσον.
Σε ερώτηση αν είναι δύσκολο να είναι κάποιος παντρεμένος με Ελληνίδα, ο Τομ Χανκς λέει: «Ελάτε τώρα! Είναι πολύ διασκεδαστικό να είσαι παντρεμένος με Ελληνίδα».
Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν τον έχει προσεγγίσει το υπουργείο Τουρισμού, για μια καμπάνια για την Ελλάδα, όπως είχε ακουστεί πριν από μερικούς μήνες.
Στο Larry Crown ο Τομ Χανκς πρωταγωνιστεί με την Τζούλια Ρόμπερτς στον ρόλο ενός ανθρώπου που όταν χάνει τη δουλειά του θα αναγκαστεί να επανεφεύρει τον εαυτό του.
Newsroom ΔΟΛ

39 σχόλια:

  1. Αν εξαιρέσουμε το "Μερικοί Έλληνες δεν παντρεύονται Ελληνίδες, το πιστεύετε;", προφανώς γιατί ο πεθερός του δεν είναι προβλεπόμενος και δεν του έχει κάνει τη ζωή του χάλια μαύρα, άρα γιαυτό έχει αυτή τη γνώμη, για τα υπόλοιπα από τη μία είναι να χαίρεται κανείς με αυτή τη δήλωση γιατί ισχύει (πολλοί μη Ελληνικής καταγωγής είναι όντως πιο Έλληνες από τους πολλούς ελληνόμορφους που κατοικούν εδώ) από την άλλη όμως δεν γίνεται να μη στεναχωρηθείς με αυτό που λέει για το Υπ. Τουρισμού: σιγά μην κάτσει κανείς να ασχοληθεί με σοβαρή στρατηγική, με ουσιαστικές δημόσιες σχέσεις και προβολή του πλούτου της χώρας...

    Ας ελπίσουμε ότι η νέα χρονιά θα μας κάνει να σκεφτούμε, τον καθένα χωριστά, αν αξίζουμε να λεγόμαστε όντως Έλληνες...

    Καλή χρονιά σε όσους μάχονται για την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή μιλάει ελληνικά; Καταλαβαίνει τα λειτουργικά μας κείμενα; Τους αρχαίους σοφούς, από το πρωτότυπο;

    Είμαστε σοβαροί, Σάββα, χρονιάρες μέρες, και δημοσιεύουμε το τί λέει ο κάθε καραγκιόζης;

    Αν είναι Έλληνας, ποιά είναι η χειροπιαστή υποστήριξή του στην χώρα μας; Ποιά η γνώση του για τα γεωπολιτικά και τα τεκτενόμενα στην περιοχή;

    Χάνουμε την σοβαρότητά μας μου φαίνεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή μιλάει ελληνικά; Καταλαβαίνει τα λειτουργικά μας κείμενα; Τους αρχαίους σοφούς, από το πρωτότυπο;

    Ο Τσοχατζόπουλος και ο κάθε Τσοχατζόπουλος ναι! Αυτός όχι, αλλά προτιμώ αυτόν Έλληνα παρά τον κάθε Τσοχατζόπουλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανωνυμε 6.27.Σοβαρα μιλας;.Αυτο σε χαλασε για εναν ανθρωπο που δειχνει συμπαθεια για την χωρα μας;Μηπως ξερεις πολλους Ελληνες που καταλαβαινουν τα λειτουργικα μας κειμενα και τους αρχαιους σοφους απο το προτωτυπο;Εδω οι δασκαλοι δεν μιλουν Ελληνικα και ας διδασκουν τα παιδια μας.Εδω δεν μιλαει καλα τα Ελληνικα ο Πρωθυπουργος μας και οι αρμοδιοι υπουργοι αφηνουν τους τουρκους να αλωνιζουν και εσυ θελεις ο Χανκς να γνωριζει για τα γεωπολιτικα μας;.Αλλωστε εσυ ο ιδιος τον επιβεβαιωσες οτι ειναι Ελληνας 110% αποκαλωντας τον καραγκιοζη,φαντασου να μας ειχε αποκαλεσει αυτος καραγκιοζηδες.Καλη Χρονια με υγεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καμμια επενδυση θα κανει στην Ελλαδα,και ο Αντονυ Κουην δηλωνε Ελληνας μεχρι που βγηκε στην δημοσιοτητα οτι ειχε καταπατησει Ελληνικη γη.Ας μη ειμαστε τοσο συναισθηματικοι και η παγερη μοναξια μας στην φαση αυτη ας μη μας οδηγει σε συναισθηματισμους.Καλα ακουγονται ολα αλλα ολοι αυτοι καπου αποβλεπουν.μακαρι να ητανε διαφορετικα και να τους σφιξουμε στην αγκαλια μας αλλα φυσαμε πλεον και το γιαουρτι γιατι το στομα μας ειναι γεματο φουσκαλες απο το καυτο ροφημα που μας προσφεραν ολοι
    τα τελευταια ιδιως χρονια.Καλη Χρονια!...Ελπιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. O tom xanks mas exei kanei Perifanous oxi san kati aristeristes skinothetes pou kathe stigmi epitithonte sto kratos kai tin Elliniki Istoria. Episis Ellinas den simenei Aima all Oikomenikotita. Re megale edo exoume prothypourgo pou i mana tou einai Iaxovas mas douleveis kai esy me tin akra Ellinikotita sou. Bravo Savva pou vazeis arthra gia Filellines. euge synexise. Kai gia osous amfibaloune ton Tom Xanks Perastika tous, kaliteros einai apo tous Ellines Tsiprades kai Pame ktlpa pou ekfrazoune sapies ideologies kai taloipa. Kali Xronia. Kai opos lene kai ta afentika mou Tsislamako me mia diaforetiki paralagi omos kai tou "Xronou stin Polin."

    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. O Antony queen katigorithike gia Arxaiokapilia stin Rodo (kai ftina tin Gleitose) syntrofe tis plakas. O tom Hanks giati ton katigoras gia Ellinofilia.
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεν βλέπω να λέει πουθενά ότι έχει ασπασθεί την Ορθοδοξία. Το λέω, διότι είναι ορθόδοξος και εκκλησιάζεται στην αγγλόφωνη εκκλησία.

    Ελληνικά δεν μιλά -ίσως λίγα- αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να είναι φιλέλληνας. Δεν καταλαβαίνω την πρεμούρα κάποιων να τον αποπάρουν, λες και τους σκότωσε την μάνα.

    Από κει μπορεί να δει κανείς την στενομυαλιά που μας δέρνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 6:27 τι πίνεις και δεν μας δίνεις να κάνουμε κι εμείς πρωτοχρονιά; Έλεος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 6:27 τι πίνεις και δεν μας δίνεις να κάνουμε κι εμείς πρωτοχρονιά; Έλεος...

    Mallon prepei na pinei Tsislamakiko Krasi allios pos den eksigite to doulema?
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 8:54 (συνέχεια του 8:47), έλα να σε κεράσω......

    Ήμουνα ξεκάθαρος: ο Σάββας άρχισε να χάνει τον έλεγχο του blog, και δημοσιεύει οτιδήποτε έχει μέσα το πρόθεμα Ελ.

    Εδώ καιγόμαστε, και αυτή χτενίζεται, σαν να λέμε (προς θεού, δεν το λέω για σένα Σάββα, αλλά για την ΚΩΛΟ-κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε).

    Δε πα να λύσουμε τα εσωτερικά μας αυτή την στιγμή, και ν' αφήσουμε τους ουρανοκατέβατους "σωτήρες"; Η εικόνα της Ελλάδας είναι ΣΚΑΤΑ στον δυτικό κόσμο, κι εσείς περηφανεύεστε που ένα βουτυρόπαιδο του χολυγουντ το παίζει ΕΛΛΗΝΑΣ.

    Έχει άραγε συναίσθηση τί θα πει Έλληνας, ότι θα πει Αλβανικό μέτωπο, και κρυοπαγήματα, και ξυλιασμένα χέρια...Έλληνες ήτανε οι παπούδες μας. Αυτός Έλληνα εννοεί τον Ζορμπα the Greek, τις δανδελένιες ακρογιαλιές, τον πιτογυρο, τον mousaka και δεν ξέρω και γω τί άλλο...

    Έκανα μια ερώτηση και ΔΕΝ μου απάντησε κανείς: ΠΩΣ βοηθάει την Ελλάδα; Διότι για ο Γιωργάκης ισχυρίζεται στα λόγια ότι την βοηθάει...

    Σάββα, μάλλον πρέπει να σοβαρευτούμε......

    Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσύ 6:27 μ.μ.
    μιλάς ελληνικά; Καταλαβαίνεις τα λειτουργικά μας κείμενα; Τους αρχαίους σοφούς, από το πρωτότυπο;

    Είμαστε σοβαροί, Σάββα, χρονιάρες μέρες, και δημοσιεύουμε το τί γράφει εδώ ΑΝΩΝΥΜΑ ο κάθε καραγκιόζης;

    Αν είναι Έλληνας ο 6:27 μ.μ.
    ποιά είναι η χειροπιαστή υποστήριξή του στην χώρα μας;
    Ποιά η γνώση του για τα γεωπολιτικά και τα τεκτενόμενα στην περιοχή;

    Χάνουμε την σοβαρότητά μας μου φαίνεται...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. //...ο Αντονυ Κουην δηλωνε Ελληνας μεχρι που βγηκε στην δημοσιοτητα οτι ειχε καταπατησει Ελληνικη γη...// 7:26 μ.μ.
    ---------------------
    Είσαι μέγας ψεύτης!!!
    Ουδέποτε συνέβη αυτό, όσο στοίχημα γουστάρεις...
    Κάποιος υπουργός κάποτε του είχε υποσχεθεί να του δώσει ένα οικόπεδο στη Ρόδο το οποίο ουδέποτε πήρε...
    Και το έλεγε για να κάνει πλάκα με τις υποσχέσεις των Ελλήνων πολιτικών...
    Εάν ήθελε να έχει γη στη Ρόδο, την είχε όποτε γούσταρε !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εάν η Ελλάδα αξιοποιούσε τα ...κονέ της στο εξωτερικό, δεν θα χρειαζόταν ο ΕΟΤ να χαλάσει ούτε ένα ευρώ από τα δεκάδες εκατομμύρια που πετάει για διαφήμιση.

    Το πρόβλημα όμως είναι οι κομπλεξικοί, που το παίζουν πολιτικοί ηγέτες στην χώρα μας.

    Διότι εάν άφηναν όλους αυτούς να δουλέψουν υπέρ της Ελλάδας, θα φαινόταν από το αποτέλεσμα ότι οι "ξένοι" είναι πιό Έλληνες από δαύτους !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τζίμη φιλαράκι μου καλό, βρες μια κοπέλα να εκτονωθείς λίγο, γιατί δεν σε βλέπω καλά...

    Απορώ πώς ο κος Καλεντερίδης σε ανέχεται καθημερινά, με τους λιβέλους που εκτοξεύεις και...όποιον πάρει ο χάρος!

    Όλοι έχουμε δικαίωμα στην διαφωνία, αλλά μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούνε οι admins αν πρέπει να δημοσιεύονται επιθετικά μηνύματα.

    Ευτυχισμένος ο καινούργιος Πόνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
    Επειδή κάτι διάβασα πιο πάνω για την θρησκευτική πίστι του συμπαθούς ηθοποιού:

    Δυστυχώς για κάποιους ούτε Αγνωστικιστής δηλώνει, ούτε Εβραίος, ούτε 12θεϊστής.
    Μέχρι τώρα τουλάχιστον, θεωρείται χριστιανός και μάλιστα περισσότερο Ελληνορθόδοξος, παρά καθολικός.
    Βλ. π.χ .:
    The Religious Affiliation of Actor
    Tom Hanks
    Catholic, Latter-day Saint, Nazarine, Fundamentalist, Greek Orthodox
    "Tom Hanks was an adherent of a number of different Christian denominations while growing up (including Catholic, the Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, Nazarene, and a Fundamentalist Christian group. Hanks joined the Greek Orthodox Church when he married his wife, Rita Wilson. The webpage below is not a comprehensive spiritual biography of Tom Hanks, but focuses primarily on the time he spent as a Latter-day Saint..."
    Source: David Gardner. Tom Hanks: The Unauthorized Biography. London, UK: Blake Publishing Ltd. (1999).
    http://webcache.googleusercontent.com/
    κλπ

    >>>>>>>>>>>>>>

    Όσο για το Ελλαδικό ¨Κράτος", είναι
    α.Ελληνικό;
    β.Χριστιανορθόδοξο;
    Κι αν ναί, απο πότε;
    (: Όχι μέχρι πότε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 10:30 Ολα αυτά τα έχεις κάνει εσύ;;; Μπράβο σου !Βέβαια δεν θα ζητήσω πιστοποιητικο Τύπου Α, αλλά γιατί σε πείραξε ο συγκεκριμένος ηθοποιοός;;;; Στο κάτω -κάτω εδω υπάρχουν μερικά εκατομμύρια που μιλά ελληνικά,αλλά συντομα θα μας πυροβολούν από τις ταράτσες. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Mprabo Tzimi simera sou vgazo to kapelo kai na skefteis oti oi perisoteroi Ksenoi tsimako to kanoune kathe mera AFILOKERDOS se antithesi gia osous doulevoune gia ta memmetia,
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΒΡΗΚΑΤΕ ΑΦΟΡΜΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΝΑ ΅ΧΤΥΠΗΘΕΙΤΕ΅ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ. ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ.

    ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΥΣ ΣΧΟΛΙΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝΑ

    Αργικέραυνος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τζιμη
    χαθηκαν τα μεγαλα ονοματα και εμφανιστηκαν οι εναπομειναντες φελοι στον χωρο εδω του Καληντεριδη
    οπως η αφεντια σου Τζιμη.Χθες λιγα
    λεπτα πριν το νεο χρονο εγκατασταθηκες στο κομπιουτερ σου
    και το ερηξες στο τσαμικο.Καλα ρε
    ....φιλαρα καταλαβαινεις τι γραφεις
    η η μοναξια σου σε εχει αποτρελανει
    Καλη Χρονια σε ολους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Kali Xronia se olous tous Ellines kai olous tous Fillellines, kaitoi orismenoi sxoliastes tha feroun isos antirriseis..

    Einai na ntrepetai kaneis diabazontas orismena sxolia kata filellinon, zitontas me epixeirimata tis dekaras, na tous afairethei to dikaioma na theloun na einai filellines.

    Kai touto se mia epoxi pou xreiazomaste kathe filiki foni symparastasis, esto kai an afti den synodevetai panta apo kapoio yliko "boithima", pou mas metaballei syxna se koinous zitianous.

    Gia orismenous dystyxos mono afto fainetai metraei (ti tha fame) kai oxi i ithiki symparastasi, pou aftin xreiazomaste tora perissotero apo otidipote allo.

    Dystyxos orismenoi den mporoun na ektimisoun ti ofeli mporei na exei gia tin xora mas i sympatheia enos ithopoiou tis diametrou Hanks i Antony Queen.

    Afto deixnei oti den eimaste ikanoi oute filous na exoume, ean den mas taizoun kai exoume mathei na brizoume efkola tous pantes, san na ftaine aftoi kai oxi emeis gia oti ginetai simera stin xora mas.

    Kai akouson, akouson: akomi kai o Sabbas prepei na "ftaiei", giati anartise tin eidisi gia ton Hanks.. Fainetai oti xasame pleon kathe ixnos sobarotitos.

    Para tafta KALI XRONIA se olous kai prota apo ola stin ELLADA mas.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. κοιταξτε ολοι τον εαυτο σας και πειτε μου,εμεις ποσο Ελληνες ειμαστε?τι κανουμε για την Ελλαδα μας?

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. @ 10:15 π.μ.
    Ευχαριστώ για το ...ενδιαφέρον ρε φιλαράκι...
    Ξέρε όμως ότι ο νέος χρόνος δεν έρχεται την ίδια ώρα πάνω στη Γη.
    Το έχω φροντίσει αυτό που λες για τα καλά και μην ανησυχείς...
    Θα σου εξηγήσω άλλη φορά γιατί δεν έχω ανοίξει το μάτι ακόμα πρωινιάτικα μετά από ένα καταπληκτικό πρωτοχρονιάτικο γλέντι με πολλούς Έλληνες και ξένους που αγαπούν την Ελλάδα μας.

    Ελληνικές συνταγές, κρητική, μακεδονική, ποντιακή κουζίνα και κρασί, τσίπουρο, ουζάκι κλπ, όλα(80%) από Ελλάδα.
    Μέχρι και σαμπάνια ...ελληνική υπήρχε: Αφρώδης Ζίτσας Ιωαννίνων!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ 1 Ιανουαρίου 2011 5:18 π.μ.

    Το περασμένο Πάσχα τον έδειξε η τηλεόραση στην περιφορά του Επιταφίου στις ΗΠΑ (δεν θυμάμαι πόλη) και ήταν ο ένας από τους 4 που τον κρατούσαν.

    Όσο για την ερώτησή σου για το ελλαδικό κράτος (τα επίθετα δεν χρειάζονται κεφαλαία), αν κατάλαβα το νόημα, είναι (ακόμη) ελληνικό και έχει ως επικρατούσα θρησκεία την της του Χριστού Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας. Τι θέλεις ακριβώς να πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αληθεια εναι οτι πολλοι ελληνες ειδικα στην ελληνικη επαρχια δεν παντρευονται ελληνιδες αλλα βουλγαρες ρωσιδες μολδαβες και ουκρανεζες. Τωρα σχετικα με την"καθαροτητα" της ρατσας των νεοελληνων εχω να πω τα εξης καποιοι ελληνες του εξωτερικου πχ της κατω ιταλιας ειναι πιο ελληνες απο τους ελληνες της ελλαδας οι οποιοι κατα το 25% ειναι βλαχοι, 25% αρβανιτες και 25% τουρκοσποροι και σλαβοσποροι.Τελικα τι ειναι να εισαι ελλην? Ο εχων ελληνικη παιδια και μορφωση....
    Παντως στην τουρκια υπαρχει αλλη μια ελλαδα η οποια εχει τα γονιδια του ελληνα αλλα δεν εχει συνειδηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Καλά, είναι δυνατόν να δηλώνει κάποιος ότι αισθάνεται Έλληνας και να του ορμάνε κάποιοι;

    Δεν έχει καμία υποχρέωση να βοηθήσει, ας είναι ότι θρησκεία θέλει, και ας μιλάει ότι γλώσσα θέλει. Οι διάφοροι ελληναράδες εδώ πως βοηθάνε δηλαδή; Με την ρεμούλα και την φοροδιαφυγή που ακολουθεί ως τρόπο ζωής η απελπιστική πλειοψηφία του λαού;

    Άρα όποιος έχει χρήματα και δηλώνει (φιλ)έλληνας μας χρωστάει κίολας - για να μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε με δανεικά, να βάζουμε τα παιδιά μας στο δημόσιο για να τα ξύνουν ενώ θα πέρνουν παχυλούς μισθούς;

    Κοιτάξτε μην φύγει και το μόνο υγιές κομμάτι της κοινωνίας που μετά βίας κρατιέται, και τότε θα δούμε ποιός είναι Έλληνας και ποιός όχι. Μαυροκορδάτοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Νρέπομαι που διαβάζω ορισμένα σχόλια.
    Με τέτοια ισοπέδωση θα χάσουμε και τους τελευταίους Δυτικούς φιλέλληνες που αγαπούν την Ελλάδα και που είναι στις χώρες τους οι καλύτεροι πρεσβευτές μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. @ 1 Ιανουαρίου 2011 8:24 μ.μ.

    Τα αρνητικά σχόλια προέρχονται από μικρόψυχα συμπλεγματικά ανθρωπάκια, τα οποία ούτε πρόσφεραν, ούτε θα προσφέρουν ποτέ τίποτε στην πατρίδα μας. Αντιθέτως, ζημιά της κάνουν μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Συγνωμμη αλλα αν καποιος εχει υιοθετησει ως δικες του τις πολιτισμικες αξιες του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και εχει αποδειξει οτι αγαπα αυτην την χωρα ποιος και γιατι μπορει να του αρνηθει το δικαιωμα να θεωρει τον ευατο του ΕΛΛΗΝΑ; και λιγη σοβαροτητα δεν κανει ποτε κακο!
    @Μεαγαλυτερη δυσφημηση για εναν μεγαλο ηθοποιο απο το να τον υπερασπιζει ο "εξυπνακιας", αυτος ντε με την "σπανια ναυτκη ειδικοτητα" δεν μπορω να φανταστω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Αν είχατε ακόμα κάποιες αμφιβολίες ότι μόνοι μας βγάζουμε τα μάτια μας, μετά από τις αηδίες που διαβάσατε εδώ από δραπέτες του ψυχιατρείου, πιστεύω να σας έφυγαν κι αυτές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Αδυνατώ να καταλάβω το πώς κάποιος θεωρεί τον εαυτό του ως Έλληνα και δεν προσπαθεί να γράψει στα ελληνικά...Η μοναδική απόδειξη για τις επόμενες γεννεές είναι ο γραπτός λόγος...
    Όλα τα άλλα είναι απλώς οδοντόκρεμες...Με τα λόγια χτίζω ανώγεια και...κατώγεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Επίσης φίλε μου,
    εάν θεωρείσαι Ελληνας, θα έπρεπε καλά να γνωρίζεις ότι η ιουδαιοχριστιανική θρησκεία, θεωρεί ως μεγαλύτερό της εχθρό τον ελληνισμό. Γι΄αυτο μην πετάς κουραφέξαλα περί ορθοδοξίας=ελληνισμός...γιατί πλανάσαι μακράν και το κακό είναι ότι παίρνεις κι άλλους στο διάβα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. //...οι ελληνες της ελλαδας οι οποιοι κατα το 25% ειναι βλαχοι, 25% αρβανιτες και 25% τουρκοσποροι και σλαβοσποροι.//7:56 μ.μ.
    ------------------
    Φίλε, αυτό δεν ισχύει...
    Εξηγείται μαθηματικά ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. http://www.youtube.com/watch?v=2rgSH0h45Eo&feature=related

    Εγώ ξέρετε πού κολλάω ακριβώς; Και αναφέρομαι στο παραπάνω βίντεο....κολλάω στο ότι σε αυτό το blog είπαμε να βρούμε πατριώτες, δουλευταράδες και λογικούς ανθρώπους, και βλέπουμε το παράλογο της ελλαδίτικης πραγματικότητας στο απόγειό του!

    Από την μια γίνεται εδώ μέσα προπαγάνδα φιλοκουρδική, ενώ βλέπετε παραπάνω τί βάρβαροι είναι οι Κούρδοι. Και όλα αυτά, για να τους "χρησιμοποιήσουμε" (πώς είπατε;! χαχσχαχαχ) ενάντια στους (επίσης βαρβάρους) Τούρκους.

    Μιλάμε για βρώμικα πράγματα...

    ....και τώρα, ενώ καιγόμαστε, περιμένουμε πάλι την βοήθεια απ' έξω, από εθνοσωτήρες. Άλλωτε θα 'ναι Ρώσοι, άλλοτε αμερικανάκια...

    ....κι εγώ δηλώνω Μεγαλέξανδρος! Με πιστεύετε; Αν σας αποκαλύψω ότι είμαι κανένας μεγάλος ηθοποιός, θα δημοσιεύσετε ότι είμαι "πιο Μεγαλέξανδρος απ' τους Μεγαλεξάνδρους"...

    ...ό,τι να 'ναι εδώ μέσα...

    Αλλά προσοχή αδέλφια, εσείς που σας έχει μείνει νιονιο, και δεν σας το 'χουν κάψει ακόμα....μόνοι μας θα σωθούμε, εντελώς μόνοι μας, και τ' άλλα είναι αποπροσανατολιστικά και ΥΠΟΠΤΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. @ 2 Ιανουαρίου 2011 5:34 π.μ.

    Προφανώς και θα σωθούμε μόνοι μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να κάνουμε το δρόμο μας πιο βιώσιμο, αξιοποιώντας όποιον αλλοδαπό αγαπάει την Ελλάδα γιατί νοιώθει Έλληνας - πόσο μάλλον όταν στην Ελλάδα είναι πάρα πολλοί αυτοί που λέγονται Έλληνες αλλά συμπεριφέρονται ως αλλοδαποί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. @ ανώνυμο
    1 Ιανουαρίου 2011 6:52 μ.μ.

    Να εξηγηθώ:
    1. Ο σημερινός κοινωνικοπολιτικός οργανισμός στα άγια χώματα των προγόνων μου (πελασγών, αρχαίων, Βυζαντινών, τουρκοκρατούμενων Ελλήνων κλπ) μπορεί να είναι προτεκτοράτο ή έστω κρατίδιο, αλλά δεν είναι κράτος. Το λέει και το τραγούδι : «Κράτος… πεσμένων κώλων»!
    Θυμίζω (αφήνοντας έξω από την συζήτησι το σημαντικότατο χαρακτηριστικό γνώρισμα της «ενότητας», που με την έννοια της άμεσης επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών, τους κοινούς στόχους, τα κοινά ήθη και τους κοινούς θεσμούς, είναι κοντά σ΄αυτό που λέμε –και που το παρατηρούμε να διαλύεται- σήμερα, κοινωνική συνοχή και αποτελεί ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΙ για την ύπαρξι όχι μόνο κράτους, αλλά κάθε οργανωμένης συλλογικής προσπάθειας) τις θεμελιώδεις αρχές των αρχαίων πόλεων-κρατών:
    Α΄ Αυτάρκεια,
    Β΄ Αυτονομία,
    Γ΄ Ανεξαρτησία.
    Το Ελλάδα (το Ελλαδίτικο –όπως το λέει και ο Νιόνιος- κομμάτι του Ελληνισμού) κατάφερε να μην διαθέτει ΚΑΜΜΙΑ!
    2.Γιατί ως συνειδητοποιημένος Έλλην και Χριστιανός (της «Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας» - κι εδώ τα επίθετα με κεφαλαία) νιώθω από τα νιάτα μου ακόμα να με αντιμετωπίζει αυτό το κράτος εχθρικά; Ή αυτό δεν είναι «δικό» μου ή εγώ δεν είμαι δικός του. (Στην περίπτωσι ενός αλλοτριωμένου εθνικά κρατικού μορφώματος ισχύουν και τα δύο).
    Σήμερα ήδη δεν αισθάνομαι καλά που υποχρεούμαι να μοιράζομαι την ιθαγένεια όχι μόνο με αφελληνισμένους πολιτικούς νάνους, αλλά και με αλλοδαπούς και αλλόθρησκους μετοίκους -- αν όχι δουλοκτητικού τύπου νομάδες.
    3. Αυτά τα ξύλινα περι «επικρατούσας θρησκείας» και άλλα ωραία περι Δημοκρατίας κλπ, είναι κατάλληλα για το σχολικό μάθημα της Αγωγής. Για κάποια μεγαλύτερα παιδιά (πχ σαν κι εμένα) είναι μεθερμηνευόμενα ψιλώ ονόματι. Κι όπως είπε κι ένα άλλο μεγάλο παιδί: «Η χάρτα αυτού του κράτους κρύβει απάτη»...
    4. Και τελευταίο. Για κάποιον που καταγόμενος από τις αλησμόνητες πατρίδες της Ιωνίας, νοεί (και επιθυμεί να βιώνει) τον Ελληνισμό στην διαχρονική και οικουμενική του διάστασι, το εδώ «κράτος» (στις μέρες μας-και πιθανόν από την στιγμή της δολοφονίας του Καποδίστρια), δεν είναι «ουσία» ελληνικό. Είναι τύποις. Στην πραγματικότητα είναι κάτι που οικειοποιείται –πιθανώς ύπουλα- κάτι που δεν του ανήκει. Είναι απλώς Ελλαδικό (και κακώς το έγραψα αυτό το επίθετο πάλι με κεφαλαίο –θέλοντας να κρατήσω ίσες αποστάσεις από το Ελληνικό, που είναι ένα επίθετο που –όταν δεν είναι κάλπικος παράς- ξεχειλίζει από μεγαλείο Ιστορίας και Πολιτισμού).
    Περιφρονώ –αν όχι λοιδορώ-- την νοοτροπία του αλλοτριωμένου Νεοέλληνα που είναι φευγάτος « απ` ό,τι Ελληνικό». Θεωρώντας τον ως την χειρότερη έκδοσι του είδους, μαζί με τον εμπνευσμένο Διονύση τραγουδώ το «Κωλοέλληνες» και δηλώνω με παρρησία, όπως και ο φαναριώτικης καταγωγής Αλεξανδρινός, πως δεν είμαι (τοιούτος) Έλληνας. «Είμαι κι εγώ Ελληνικός». Προσοχή: Ελληνικός με κεφαλαίο «Ε».
    Εσύ, και όποιος άλλος θέλει, να πάει να διορθώση τον Καβάφη (και τον Σαββόπουλο).
    Εγώ σε τέτοιους Έλληνες (Τραντέλλενους και Πανέλληνες) δίνω αναφορά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Σήμερα, Έλληνας άδικα λέγετε όποιος απλά μιλάει Ελληνικά ή έχει Ελληνική σαρκική καταγωγή. Η λέξη Έλληνας θα έπρεπε να είναι τίτλος τιμής για όποιον πιστεύει γενικά στον πολιτισμό, τις επιστήμες και την μητέρα τους λογική, ανεξάρτητα από ποιά γλώσσα κάποιος μιλάει και ανεξάρτητα από την εθνική του καταγωγή. Ελληνικότερος είναι κάποιος μη ελληνόφωνας Εσκιμώος ο οποίος είναι πολιτισμένος, παρά κάποιος ελληνόφωνας Ελλαδίτης σκυλάς που έχει στηρίξει το πρασινομπλέ σύστημα της διαφθοράς το οποίο κατέστρεψε την Ελλάδα, την ιστορική γενέτειρα του πολιτισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Αυτός που δεν του αρκεί ο Ελληνισμός σαν ολοκληρωμένη ιδέα/φιλοσοφία και ψάχνει το συμπλήρωμα στον σιωνισμό, είναι Έλληνας ή απλά ελληνόφωνος;
    Σιωνισμός/φασισμός και Ελληνισμός, συμβιβάζονται;;;
    Ναζισμός και Ελληνισμός, συμβιβάζονται;

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Πόσο κακό κάνει ο "θρησκευτικός"φανατισμός!
    Γιά νά πείς είμαι Ελληνας,πρέπει να΄τό νοιώθεις!
    Όταν δηλώσεις άς πούμε:
    α.Χριστιανός,είσαι καί Έλληνας;
    Χριστιανοί είναι καί οι Σέρβοι,Βούλγααροι,Ρώσοι,Αμερικάνοι....Άραβες κ.λπ.
    Β.Εάν δηλώσεις Καθολικός Χριστιανός,πάει νά πεί είσαι Έλληνας;
    Καθολικός είναι καί ο Ιταλός καί ο Γάλλος.....
    γ.Άμα πείς είμαι Μουσουλμάνος,πάει νά πει είσαι Έλληνας;.............

    Εάν θέλεις νά λέγεσαι Έλληνας,πρέπει νά τό νοιώθεις,νά πιστεύεις στίς μεγάλες Αρετές τών Ελλήνων,καί στόν μεγάλο τους Πολιτισμό!
    Αυτό εάν τό γνωρίζεις,δέν νά αναιρεί τίς προσωπικές δικές σου επιλογές!
    Όταν όμως είσαι στό "μαντρί"δέν είσαι Ελεύθερος Έλληνας Πολίτης!
    Δέν είσαι γνήσιος Υψιπετής Ελληνας!

    ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΨΥΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.