30/12/10

Αντιδρούν τα Σκόπια για την καταχώρηση στη “μαύρη λίστα”

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι χαρακτήρισε ως «κακή» και με «πολιτική σκοπιμότητα» την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών της Ελλάδας να μην αναγνωρίζει τις δαπάνες για συναλλαγές με φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή οντότητα, εγκατεστημένη σε χώρα μη συνεργάσιμου κράτους.
Ο κ. Στάβρεσκι σημείωσε ότι αφενός πρόκειται για «πολιτική απόφαση», επειδή η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει ένα τέτοιο μέτρο προς καμία άλλη γειτονική της χώρα και αφετέρου, πρόκειται για «κακή» απόφαση επειδή αυτό το μέτρο θα βλάψει τους Έλληνες επιχειρηματίες στην ΠΓΔΜ, καθώς και εταιρίες από την ΠΓΔΜ.
«Πρόκειται για άσχημο και ατυχώς επιλεγμένο πολιτικό μέτρο. Αντ’ αυτού, συμβουλεύω τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών να υπογράψει τη συμφωνία αποφυγής διπλής φορολόγησης που του κατέθεσα τον Φεβρουάριο, καθώς αυτή θα ενισχύσει την οικονομική συνεργασία και θα απλοποιήσει το έργο των επιχειρηματιών στις δύο χώρες», ανέφερε ακόμη ο κ. Στάβρεσκι.
Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες θα συνεχίσουν να επενδύουν στην ΠΓΔΜ λόγω της χαμηλής φορολογίας, ειδικά μετά την αύξηση του ΦΠΑ και των φόρων στην Ελλάδα.
Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ), έχει αναφέρει ότι η καταχώρηση της ΠΓΔΜ στη λίστα «μη συνεργάσιμων χωρών» του ελληνικού υπουργείου Οικονομικών θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στις ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, στις συναλλαγές τους με τα Σκόπια.
Ο ΣΕΠΕΕ υποστήριξε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης, που έχουν μεταφέρει μέρος ή το σύνολο των παραγωγικών δραστηριοτήτων τους στην ΠΓΔΜ, από το νέο έτος δε θα μπορούν πλέον να δικαιολογούν τις δαπάνες τους για την παραγωγή προϊόντων εκεί και ζήτησε από το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας να δοθεί άμεση λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα, προτείνοντας οι συναλλαγές με την ΠΓΔΜ να αντιμετωπίζονται όπως αυτές των χωρών με προνομιακό φορολογικό καθεστώς.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

5 σχόλια:

  1. Ξέρανε πολύ καλά σε τι κράτος κάνανε τις επενδύσεις τους και πια ρίσκα παίρνανε, τώρα ζητάνε να προσαρμόζεται η εξωτερική πολιτική της Ελλάδας σύμφωνα με τα οικονομικά συμφέροντα μιας επιχειρηματικής ομάδας;
    Καλά δεν ντρέπονται καθόλου να ζητάνε τέτοια πράγματα, πού είναι ο κόσμος να τους πάρει με της λεμονόκουπες, αντί να επιβραβεύσουμε που υπάρχει έστω κάποιο σημάδι αντίδρασης στα όσα γίνονται με τα Σκόπια;
    Που είναι η δημοσιογράφοι να τους στήσουν στο τοίχο της ξεφτύλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Dipel
    Σε βρισκω πολυ σωστο φιλε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και πολύ καλή απόφαση πήρανε. Ελπίζω να την τηρήσουν και όχι να κάνουν καμιά κωλοτούμπα. Θέλουν να βελτιώσουν και την οικονομική μας συνεργασία τα λιγούρια. Όσο για τους έλληνες που δραστηριοποιούνται εκεί, τι να πω....από τη μια τους καταλαβαίνω γιατί όλοι κάπως πρέπει να ζήσουμε αλλά από την άλλη έχει κι άλλες χώρες στη γειτονιά. Δεν χρειάζεται να πας στα Σκόπια σώνει και καλά.
    Στη συνέχεια η κυβέρνηση καλά θα κάνει να κάνει όλη την Β. Ελλάδα που μαστίζεταοι από την ανεργία ζώνη χαμηλής φορολόγησης και να δώσει κίνητρα για νέες επενδύσεις μπας και μαζευτεί λίγι η κατάσταση γιατί θα φύγουν όλοι στη Βουλγαρία, την Αλβανία κλπ Α, και αν όντως δημιιουργηθούν θέσεις εργασίας να απαιτείται επαρκής γνώση ελληνικών όχι να έχουμε
    "τουρκόφωνους" να ζητάνε δουλειά χωρίς καν να μιλάνε την γλώσσα της χώρας στην οποία ζούνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγνωμη για το ακομψο της εκφρασεως μου , ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΜΑΣ αν χασουν οι ξεφτυλισμενοι ελληνες τα λεφτα που επενδυσανε σε αυτο το μπασταρδο και εχθρικο ανθυποκρατιδιο.. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΝ !

    Οσο για τον γυφτοσκοπιανο ψευτο-υπουργο και την εκκληση του για αποφυγη ταυτοχρονης φορολογιας που δηθεν θα διευκολυνει τους 'επιχειρηματιες μας' ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ και να παει ΝΑ ΠΝΙΓΕΙ , ακου σκοπιανοι επιχειρηματιες !!!! ΡΕ ΘΑ ΤΡΕΛΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΙΑ ? με αυτα τα νουμερα εχουμε διαλογο για τΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ??

    ΒΡΕ ΟΥΣΤ !

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΩΡΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλεπουμε και την πολυ "ευγενικη" συμπεριφορα των Σκοπιων

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.