10/12/10

Συνεκμετάλλευση;

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Με την παρέμβασή του στη Βουλή, ο Πρωθυπουργός διέψευσε ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία για την συνεκμετάλλευση κοιτασμάτων υδρογονανθράκων με την Τουρκία. Το τελευταίο διάστημα, συγκλίνουσες πληροφορίες για μια τέτοια συμφωνία έρχονται από πολλές και
διαφορετικές πηγές, ελληνικούς πολιτικούς και επιχειρηματικούς κύκλους, πηγές στη Ουάσιγκτον, αλλά και δημόσιες δηλώσεις Αμερικανών και Τούρκων ιθυνόντων.
Η διάψευση του κ. Παπανδρέου έβαλε πάγο στις σχετικές φημολογίες, με το ρεκόρ όμως που έχει ο ‘Ελληνας Πρωθυπουργός τον τελευταίο χρόνο σε δηλώσεις που διαψεύδονται προτού αλέκτωρ λαλήσαι τρις, οι περισσότεροι παρατηρητές διατήρησαν τις επιφυλάξεις τους. Ο ίδιος άλλωστε, εξηγώντας γιατί είναι αντίθετος τώρα με τη συνεκμετάλλευση, αναφέρθηκε στην παραμονή του casus belli εν ισχύ και στη μη επίτευξη συμφωνίας για την υφαλοκρηπίδα. Υπό το φως αυτών των διευκρινίσεων, οι δηλώσεις του μπορούν να θεωρηθούν αντίδραση στον τουρκικό μαξιμαλισμό και απαίτηση να υποχωρήσει τουλάχιστον η ‘Αγκυρα σε ορισμένες όρους, που θα κάνουν τη σχετική συμφωνία ευπαρουσίαστη στον ελληνικό λαό και δεν θα θέσουν σε κίνδυνο μια κυβέρνηση που, ήδη, παίζει με τη φωτιά στα μέτωπα της κοινωνίας και της οικονομίας. Παρά τη διαπιστωμένη πειθαρχία τους, άλλωστε, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ηλίθιοι, γνωρίζουν ότι διακινδυνεύουν την ύπαρξη της κυβέρνησης, αν όχι και του κόμματός τους, ανοίγοντας στην παρούσα κατάσταση και εθνικά θέματα.
Δεν υπάρχει σοβαρή αμφιβολία ότι ο κ. Παπανδρέου εξακολουθεί να πιστεύει ειλικρινά ότι τα θέματα κυριαρχίας είναι δευτερεύουσας σημασίας εν σχέσει με το όφελος από την επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών. ‘Εχει αποδείξει επανειλημμένως και έμπρακτα την άποψή του αυτή στο παρελθόν ως Υπουργός Εξωτερικών, με κορυφαία στιγμή την φανατική υπεράσπιση του σχεδίου Ανάν, σχεδίου που “έλυνε” το κυπριακό καταλύοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, παρόλο που μια σειρά διακεκριμένων συνταγματολόγων και διεθνολόγων είχε χαρακτηρίσει το σχέδιο αυτό τέρας, κρινόμενο από πλευράς διεθνούς, ευρωπαϊκού και συνταγματικού δικαίου. Παπανδρέου, Σημίτης, Μητσοτάκης, Μπακογιάννη, Κύρκος πιστεύουν, από κοινού με την Ουάσιγκτον και την Αγκυρα, ότι ο ελληνικός «εθνικισμός» είναι η αιτία του κακού και θεωρούν ότι πρέπει επιτέλους να γυρίσουμε σελίδα στα ελληνοτουρκικά, καθιστάμενοι, έστω και με έναν όχι πολύ αξιοπρεπή τρόπο, «αξιοπρεπές» μέλος της διεθνούς (δυτικής) κοινότητας. Μόνο που η σελίδα που θέλουν να γυρίσουν, περιέχει και κάμποσα μείζονα κυριαρχικά δικαιώματα του ελληνικού λαού.
Η παρουσία εξάλλου δύο πολιτικών “τύπου Γκορμπατσώφ” στην εξουσία, σε Αθήνα και Λευκωσία, δύο πολιτικών δηλ. που αναμένουν αναγνώριση περισσότερο από το διεθνή παράγοντα και λιγότερο από τον ελληνικό λαό και είναι ικανοί να καταλύσουν αυτοκαταστροφικές διαδικασίες στις δομές των οποίων ηγούνται και που βρίσκονται υπό την προφανή και άμεση επιρροή μιας “Διεθνούς των Συμβούλων” (Rondos, Axelrod, Stauss-Cahn,Chioppa και άλλοι, ων ουκ έστι αριθμός), εκτιμάται από τον «διεθνή», δηλαδή αμερικανικό, αγγλικό και ισραηλινό παράγοντα, ως μοναδική, ιστορική ευκαιρία που δύσκολα θα ξαναπαρουσιασθεί.
Οι δυνάμεις αυτές είναι οι ίδιες που, σε συμμαχία με τη Γερμανία, έχουν βάλει στο στόχαστρο το ελληνικό κράτος στην εσωτερική του λειτουργία, δυστυχώς με τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης, καταφέρνοντας μάλιστα να αφαιρέσουν από τον ελληνικό λαό σημαντικό τμήμα της εσωτερικής του κυριαρχίας, μέσω του Μνημονίου. Αυτές θέλουν διακαώς να αφαιρέσουν από τα δύο κράτη του ελληνικού λαού στην Ανατολική Μεσόγειο και την «εξωτερική» κυριαρχία τους. Τον έλεγχο δηλαδή που δικαιούνται, βάσει του διεθνούς δικαίου, στο στρατηγικό και οικονομικό “φιλέτο” της Ανατολικής Μεσογείου, που εκτείνεται από τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη, μέχρι την Πάφο και το Ριζοκάρπασο.
Προτιμούν μάλιστα να κάνει τις παραχωρήσεις το, έστω και εκφυλισμένο σήμερα, κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το σύνθημα «Η Ελλάδα στους ‘Ελληνες», γιατί έτσι θα καταστήσουν πολύ δυσκολότερη και στο μέλλον την αναγέννηση του ελληνικού λαού. Δεν επιθυμούν να θέσουν σε κίνδυνο την μακροημέρευση της κυβέρνησης Παπανδρέου, από την άλλη όμως γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή θα εξαντλήσει αργά ή γρήγορα τα αποθέματά της και η όποια καθυστέρηση μπορεί να αποβεί μοιραία για τις επιδιώξεις τους.
Το δίλημμα όμως εντείνεται γιατί η ‘Αγκυρα, για ακόμα μια φορά, δεν επιθυμεί να κάνει την παραμικρή υποχώρηση, αλλά και προσθέτει διαρκώς νέους όρους. ‘Όπως προκύπτει, εμμέσως πλην σαφώς, από έγγραφο της Δ1 Διεύθυνσης του Υπουργείου Εξωτερικών, που δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο στον “Κόσμο του Επενδυτή”, η Τουρκία αμφισβητεί τώρα όχι μόνο το δικαίωμα των νησιών σε υφαλοκρηπίδα, αλλά και το δικαίωμα σε χωρικά ύδατα, με το επιχείρημα ότι επικάθηνται σε τουρκική υφαλοκρηπίδα. Θέλει επίσης να ξεχωρίσει το Καστελόριζο από το Αιγαίο, ώστε να εισπράξει με πολιτικό τρόπο τις ελληνικές παραχωρήσεις στο Αιγαίο, όπου η ελληνική θέση είναι νομικά πανίσχυρη, και μετά να διαπραγματευθεί το θέμα του Καστελόριζου όπου μπορεί ενδεχομένως να βρει και ορισμένα νομικά επιχειρήματα. Το αποτέλεσμα είναι οι Τούρκοι διπλωμάτες να προκαλούν απελπισία ακόμα και σε ανθρώπους όπως οι υπηρεσιακοί παράγοντες, στους οποίους έχει ανατεθεί το ξεμπέρδεμα του ελληνοτουρκικού καβαριού και που μόνο για υπερβολική μαχητικότητα έναντι της Τουρκίας δεν μπορούν να κατηγορηθούν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τουρκικές αυτές απαιτήσεις, που συνοδεύονται πάντα από μόνιμες και έμπρακτες αμφισβητήσεις, με υπερπτήσεις και εικονικούς βομβαρδισμούς, κυριαρχίας ελληνικών νησιών όπως το Αγαθονήσι εγείρονται ενώ ήδη η Αθήνα φέρεται ήδη να έχει απεμπολήσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης σημαντικό μέρος των δικαιωμάτων της στο Αιγαίο. Αν πιστέψουμε τις επιλεκτικές διαρροές σε εφημερίδες, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, από κυβερνητικές πηγές η Ελλάδα μοιάζει να συμφωνεί με την μη επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια, όπως έχει δικαίωμα, αλλά σε ένα σύστημα διαφορικών χωρικών υδάτων που ξεκινά από τα 12 στο Ιόνιο και φτάνει τα 6 στο Αν. Αιγαίο.
Φυσικά, μια τέτοια παραχώρηση, αν τελικά πραγματοποιηθεί, θα παρουσιασθεί στην κοινή γνώμη ως εθνική επιτυχία επέκτασης των χωρικών υδάτων ανά περιοχή από τα έξη που είναι σήμερα, όχι ως απεμπόληση του νομικά ισχυρότατου δικαιώματος στα 12. ‘Όπως και η συνεκμετάλλευση υδρογονανθράκων, που βρίσκονται επί ελληνικής υφαλοκρηπίδας, ως νέα εποχή φιλίας και ευημερίας – μήπως άλλωστε το Μνημόνιο δεν είναι “η σωτηρία της πατρίδας” και «ευτυχία»; Η ικανότητα της παρούσης κυβέρνησης να βαφτίζει το κρέας ψάρι δεν έχει ιστορικό προηγούμενο στη νεώτερη ελληνική πολιτική ιστορία…
Στην πραγματικότητα, αν αυτές οι ιδέες υλοποιηθούν, θα οδηγήσουν σε μια γιγαντιαία ‘Ιμια στο Αιγαίο, ανατολικώς του 25ου Μεσημβρινού και στη Θάλασσα της Λυκίας, που συνδέει Ελλάδα και Κύπρο. Στη ζώνη αυτή η κυριαρχία θα μοιράζεται μεταξύ Ελλάδας, Τουρκίας και αμερικανικών εταιρειών και οι στρατιωτικές δραστηριότητες θα αποφασίζονται από το ΝΑΤΟ. Μια γκρίζα, πολυεθνική κυριαρχία, που ίσως θα ανοίξει σταδιακά το δρόμο και σε μια πιο πολυεθνική σύσταση του πληθυσμού…
Μήπως όμως είναι δεν είναι σκόπιμο να γίνουν κάποιες παραχωρήσεις στο Αιγαίο και την Αν. Μεσόγειο, προκειμένου να σταματήσει ο ανταγωνισμός των δύο κρατών και να μπορέσουν να εκμεταλλευθούν τα πετρέλαια; Θα μπορούσε να διερωτηθεί ένας καλόπιστος αναγνώστης. Παραχωρήσεις όμως, και μάλιστα τέτοιας κλίμακας χωρίς αντάλλαγμα δεν οδηγούν σε παύση του ανταγωνισμού, αλλά δημιουργούν προϋποθέσεις για συνέχισή του. Η Τουρκία θα εμπεδώσει ακόμα μια φορά το συμπέρασμα που βγάζει συνεχώς από το 1922 και μετά: ότι με τους ‘Ελληνες περνάει ο «τσαμπουκάς». Θα εμφανισθεί πάλι με ανανεωμένες διεκδικήσεις, είτε στο ίδιο το Αιγαίο, είτε στη Θράκη και την Κύπρο.
Δεύτερον, είναι αμφίβολο ότι οποιαδήποτε εκμετάλλευση πετρελαίων υπό παρόμοιους όρους θα γίνει με όρους επωφελείς για τον ελληνικό λαό. ‘Ένα παρόμοιο σχήμα θα εντείνει τις ήδη ισχυρές τάσεις καθολικής προτεκτοροποίησης της Ελλάδας, θα μειώσει, δηλαδή, δεν θα αυξήσει τη δυνατότητα του ελληνικού λαού να κάνει κουμάντο στη χώρα του και στους φυσικούς της πόρους.
Τρίτο, η ασάφεια των εισαγόμενων ρυθμίσεων, όπως έχει αποδειχθεί κατά κόρον στο παρελθόν, είναι ο κατ’ εξοχήν μηχανισμός που χρησιμοποιούν τρίτες δυνάμεις για να κυριαρχήσουν στην όλη περιοχή και το κατ’ εξοχήν πεδίο επανέναρξης του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού.
Όπως όμως καταδεικνύει ο τορπιλισμός της ελληνορωσικής προσέγγισης, η παρά φύσιν συμμαχία με τον Νετανιάχου, η αποξένωση από τη μητροπολιτική Ευρώπη, η παρούσα κυβέρνηση διακρίνεται για μια πολύ ιδιόρρυθμη αντίληψη και της εθνικής κυριαρχίας και του εθνικού συμφέροντος. Ας ελπίσουμε ότι ο Θεός θα βάλει το χέρι του. ‘Η ο συνδυασμός τουρκικής αδιαλλαξίας, ΠΑΣΟΚικού ενστίκτου αυτοσυντήρησης και πολιτικού ενστίκτου του ελληνικού λαού θα προφυλάξει την Ελλάδα από μια πολύ επικίνδυνη περιπέτεια.
Επίκαιρα, 2.12.2010
konstantakopoulos.blogspot.com

13 σχόλια:

  1. Δεν θα προλάβουν,είμαι σίγουρος,η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει σε κάτι τέτοιο,είμαι πεπισμένος ότι θέλουν αλλά δεν νομίζω ότι μπορούν.

    Το θέμα για μένα είναι πως θα αντιδράσουν οι Τούρκοι,στην περίπτωση που η κυβέρνηση ΓΑΠ δεν μπορέσει να πραγματοποιήσει τη συμφωνία τότε η Τουρκία θα εκνευριστεί πολύ και είμαι σίγουρος ότι θα αντιδράσει βίαια.

    Λίγη σκέψη θέλει να αντιληφθούμε πως ο διεθνής παράγοντας και οι ''σύμαχοι'' ειδικότερα θα μας αφήσουν για άλλη μια φορά μόνους μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. //Λίγη σκέψη θέλει να αντιληφθούμε πως ο διεθνής παράγοντας και οι ''σύμαχοι'' ειδικότερα θα μας αφήσουν για άλλη μια φορά μόνους μας.
    10 Δεκεμβρίου 2010 3:18 μ.μ.//
    ---------------
    ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θέλουμε!!!
    Να μας αφήσουν μόνους μας να τους πάμε γ@μ@@@ντας.
    Ή νομίζεις κι εσύ ότι δεν μπορούμε;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τζιμη

    Το αν μπορούμε ή όχι δεν νομίζω ότι μπορεί να το πεί κανείς με σιγουριά,αν προκληθούμε τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να κάνουμε ακόμη και πόλεμο.

    Πολές φορές στην ιστορία μας έχει αποδειχτεί ότι οι πόλεμοι που συμετάσχουν Έλληνες δεν είναι ποτέ σίγουροι,και εκτός απο τις επιτυχίες ενοώ και τις αποτυχίες.

    Το τελευταίο που σχολίασες δεν το έγραψα για να φοβηθούμε,απλά να μην έχουμε ψευδαισθήσεις,αλλά προσωπικά δεν πιστεύω πως θα πάει η Ελλάδα σε πόλεμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν πρέπει να ξεχνούν ορισμένοι-νες που ασκούν εξουσία ότι η οργή ενός πολύ μεγάλου μέρους του λαού,έχει ωριμάσει και στην επόμενη υποχώρηση(τύπου σχ.΄΄ΑΝΑΝ΄΄,ΙΜΙΑ,ΟΤΣΑΛΑΝ κλπ) θα εκραγεί και τότε θα έρθει η κάθαρση, που το ΄΄ΓΟΥΔΙ΄΄ θα φαίνεται μικρό ατύχημα.
    Επίσης γνωρίζουμε πολύ καλά τα κάστρα πέφτουν μόνο απο μέσα, με εφιάλτες, κερκόπορτες και Γούσηδες.
    Προδότες είναι επίσης και αυτοί που δεν εξοπλίζουν συνειδητά το λαό, ώστε να είναι δυνατός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. - Αγαπητέ συντάκτη, καλά κάνεις και τα επισημαίνεις, έστω στη σφαίρα της «φαντασίας» , για την αφύπνιση κοιμωμένων και την επαγρύπνηση χαλαρών. Όμως η «μάσκα» κάνει για τις απόκριες… και όποιος τη’ φορά όλο το’ χρόνο, κινδυνεύει να τον πάρουν με τις πέτρες. Δέχομαι -καλόπιστα- … ό,τι λέγεται επισήμως και στην Βουλή, αντίθετα με τα προεκλογικά, που τά ’χω «γραμμένα» από πριν τ’ ακούσω. Εδώ, πρόκειται περί κυβερνητικών παραγόντων, που υπόκεινται στον κίνδυνο δίκης, για εθνική μειοδοσία και/ή προδοσία. Χωρίς δημοψήφισμα, δεν νομιμοποιείται καμία κυβέρνηση, για εθνική παραχώρηση, όπως κι’ αν επιχειρήσει να την βαφτίσει. Φοβούμαι ότι, με προσεγγίσεις αυτού του είδους, μόνο κακές υπηρεσίες προσφέρονται. Σ’ άλλη περίπτωση, να περιμένει ο κόσμος «κίνηση», που όμοιά της δεν θά ’χει ξαναγνωρίσει ούτε η Ευρώπη ούτε η υφήλιος ολόκληρη. Μη ν αμφιβάλεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.youtube.com/watch?v=1WZYZ5CqT1Q&feature=player_embedded#! http://www.youtube.com/watch?v=ZSgpkG416oE&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΝΤΟΥΜΠΑΙ!

    Πού είναι η Ελλάδα, το κράτος εννοώ; Υπάρχει έστω και υποτυπωδώς ακόμη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ενώ τα πράγματα αλλάζουν ραγδαία, κανένας ακόμα δεν μπορεί να προβλέψει με ορίζοντα πέραν των 5 ετών. Μόνο οι υπεραισιόδοξοι/υπεραπαισιόδοξοι λένε τα δικά τους και οι τζογαδόροι που ποντάρουν στην μία ή στην άλλη ή στην παραάλλη περίπτωση...
    Αυτό που δεν φαίνεται να παίξει (έχει συμφωνηθεί στην Γιάλτα και ισχύει ακόμα) είναι πόλεμος μεταξύ ΗΠΑ - Ρωσίας.

    ΗΠΑ και ΕΣΣΔ έπαιξαν μεγάλο θέατρο πάνω στις πλάτες των λαών του κόσμου και εμείς το είδαμε καλά το "έργο" με τον εμφύλιο.
    Τα άλλα κράτη και κρατίδια μπορούμε...ελεύθερα να βγάλουμε ο ένας το μάτι του άλλου !!!

    Οι εκτιμήσεις -βασισμένες επιστημονικά- για το ποιός μπορεί να νικήσει σε πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας, είναι υπέρ μας.
    Είναι θέμα πολλαπλασιαστών ισχύος.
    Έχουμε όλα τα τεχνικά μέσα και το προσωπικό να το πετύχουμε.
    Υστερούμε σε ηγεσία να το αποφασίσει, κάτι που όμως είναι σχετικό αφού αυτό μπορεί να αλλάξει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.

    Εάν το ισοζύγιο ήταν υπέρ της Τουρκίας, αυτή τον πόλεμο θα το είχε κάνει...
    Οι ηγεσίες της μπορεί να θέλουν, αλλά ως γνώστες των δυνατοτήτων τους, δεν το αποφασίζουν αφού ο κίνδυνος να χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια είναι συντριπτικά εις βάρος τους.

    Και ενώ μπορούμε με ένα άλλο αμυντικό (δηλαδή επιθετικό) δόγμα να τους κάνουμε να κάτσουν κότες, οι δικές μας κότες που το παίζουν Πορδηπουργοί και υπουργοί, δεν το αποφασίζουν.

    Διαβάστε Κονδύλη και Ήφαιστο και θα δείτε τι εννοώ !!!

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τζιμη

    Δεν γνωρίζω κάτι απο αυτά που γράφεις,δυστυχώς δεν έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου και δεν έχω καταφέρει ακόμη να διαβάσω Κονδύλη και Ήφαιστο,κάποια στιγμή όμως θα το κάνω.

    Το μόνο που θεωρώ πως βλέπεις λάθος είναι το εξής:Απο τα λίγα που γνωρίζω για τη διεξαγωγή ενός πολέμου ένας πολύ καθοριστικός παράγοντας είναι πόσο μπορεί ένα κράτος να αντέξει οικονομικά αλλά και γενικά πόσο αντέχει να τροφοδοτεί το στράτευμα,τόσο απο όπλα όσο και απο τροφή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γραφει ο τζιμης 10 Δεκεμβρίου 2010 6:58 μ.μ.:

    >>Οι εκτιμήσεις -βασισμένες επιστημονικά- για το ποιός μπορεί να νικήσει σε πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας, είναι υπέρ μας.<<

    Μπορεις να φωτισεις και εμας που τις βρηκες και ποιες ειναι αυτες οι "επιστημονικα βασισμενες εκτιμησεις";

    >>Είναι θέμα πολλαπλασιαστών ισχύος.
    Έχουμε όλα τα τεχνικά μέσα και το προσωπικό να το πετύχουμε.
    Υστερούμε σε ηγεσία να το αποφασίσει, κάτι που όμως είναι σχετικό αφού αυτό μπορεί να αλλάξει υπό συγκεκριμένες συνθήκες.<<

    Το θεμα ειναι, εχουμε η δεν εχουμε τελικα "πολλαπλασιαστων ισχυος";

    >>Εάν το ισοζύγιο ήταν υπέρ της Τουρκίας, αυτή τον πόλεμο θα το είχε κάνει...
    Οι ηγεσίες της μπορεί να θέλουν, αλλά ως γνώστες των δυνατοτήτων τους, δεν το αποφασίζουν αφού ο κίνδυνος να χάσουν τα αβγά και τα πασχάλια είναι συντριπτικά εις βάρος τους.<<

    Σοβαρα; Αυτα λενε οι "επιστημονικα βασισμενες εκτιμησεις", οι καποιοι φαντασμενοι παραμυθαδες;

    Δεν θα ξεχασεις να αναφερεις και τις πηγες σου, ετσι δεν ειναι;

    >>Και ενώ μπορούμε με ένα άλλο αμυντικό (δηλαδή επιθετικό) δόγμα να τους κάνουμε να κάτσουν κότες, οι δικές μας κότες που το παίζουν Πορδηπουργοί και υπουργοί, δεν το αποφασίζουν.<<

    Ειχαμε, εχουμε, η θα θελαμε να εχουμε την δυνατοτητα του Συντριπτικου Πρωτου Πληγματος / First strike, αυτο που εννοεις μαλλον με το "αμυντικό (δηλαδή επιθετικό) δόγμα";

    >>Διαβάστε Κονδύλη και Ήφαιστο και θα δείτε τι εννοώ !!!<<

    Για κανε μας την χαρη και πες μας πιο συγκεκριμενα που να διαβασουμε τα λεγομενα του Π. Ηφαιστου και Π. Κονδυλη, ειδεμη θα αρλουμπολογουμε ως συνηθως αοριστα.

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tin Synekmetalefsi me Tourkous tha prepei na tin apofygoume pasei thisia, giati tha einai apo stratigikis plebras kardinalio lathos.

    Dld tha eksartithoume dipla (monopoliaka) monon apo tous Tourkous (me Nabucco kai me ta "dika mas", an yparxoun) kai ean den ta pame kala mazi tous, pou afto einai sxedon sigouro, meiname teleios ksekremastoi stin aneleiti dikaiodosia tous.

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. //Για κανε μας την χαρη και πες μας πιο συγκεκριμενα που να διαβασουμε τα λεγομενα του Π. Ηφαιστου και Π. Κονδυλη,//
    -----------------
    Δεξιά στην σελίδα του Ινφογνώμονα υπάρχει "Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ" και αμέσως μετά στο "ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ" κλικ στο "Παναγιώτης Ήφαιστος".
    Όρεξη νάχεις να διαβάζεις πράμα !!!

    Στους "πολλαπλασιαστές" δεν περιλαμβάνονται οι πολιτικοί διότι το ζήτημα είναι τεχνικό.
    Όταν κάποιοι μπορούν να ανεφοδιάζουν και να θέτουν σε ετοιμότητα ένα F-16 εντός 10 λεπτών και οι αντίπαλοι κάνουν την ίδια δουλειά σε 2 ώρες, οι τεχνικοί είναι οι πολλαπλασιαστές ισχύος.

    Εάν μάλιστα τα F-16 σου είναι προηγμένου τύπου ώστε να φέρουν μεγαλύτερα φορτία, να πετούν πιο πολύ χρόνο (σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου), με καλύτερης ποιότητας χειριστές κ.ο.κ., οι άλλοι ας έχουν διπλάσια αεροπλάνα, η δύναμή τους είναι υποπολλαπλάσια αφού είναι παλαιότερου τύπου κλπ...

    Αλλά είπαμε: Τόσα λεφτά που χαλάνε οι Τούρκοι για δημόσιες σχέσεις τους, έτσι που να εμφανίζουν τους εαυτούς τους ότι είναι οι γ@μ@ω σε σχέση με τους Έλληνες, δεν πάνε στον βρόντο.
    Οι δε (φιλο)σιωνιστές, λέτε αυτά περί τουρκικής ανωτερότητας για να πιάσει πιο εύκολα η προπαγάνδα σας ότι έχουμε ανάγκη να συμμαχήσουμε στρατιωτικά με το Ισραήλ.

    Να διαβάσεις τα δεκάδες άρθρα που χρόνια τώρα έχουν δημοσιευθεί στα σοβαρά αμυντικά περιοδικά και όχι αυτά που γράφουν τύποι σαν τον Θ. Δρούγο.
    Να μας πεις εσύ τις πηγές σου που μιλούν περί του αντιθέτου.

    Εγώ σχόλια κάνω και δεν γράφω κανά βιβλίο ώστε να είμαι υποχρεωμένος να έχω συνεχώς τις πηγές, ούτε εάν δεν τις έχω θα μου ζητήσει κάποια ...πρεσβεία λογαριασμό προκειμένου να με πληρώσει.
    Ούτε έχω μαζί μου την βιβλιοθήκη μου, ούτε και μου τα στέλνουν έτοιμα από ξένο ΥΠΕΞ ή μυστική υπηρεσία.
    Ξεχάσαμε όταν ως "Περιούσια" μας είχες φλομώσει με κατεβατά από τα ιστολόγια του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, του Υπουργείου σας Άμυνας, της Μοσάντ κλπ.
    Μέχρι που την κράξαμε και το έκοψε για να το γυρίσει στο τσάμικο με τον εισαγγελέα (και την ...Τζένη την ωραία).

    "Ειχαμε, εχουμε, η θα θελαμε να εχουμε την δυνατοτητα του Συντριπτικου Πρωτου Πληγματος;"

    Ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε θέλουν οι κυβερνήτες μας να έχουμε.
    Ο Π. Ήφαιστος έχει εκθέσει τις απόψεις του σε πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς άμυνας (το είχε γράψει ο ίδιος στο ιστολόγιό του) και απ΄ό,τι φαίνεται, ουδείς ενδιαφέρθηκε, διότι είναι όλοι τους κότες.

    Εγώ, για ό,τι προτείνω να γίνουν, πάντα βάζω σαν προϋπόθεση την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας με άλλη πατριωτικού προσανατολισμού.
    Αυτοί οι τωρινοί, αλλά και όσοι προαλείφονται να κυβερνήσουν είναι τόσο ψοφίμια που η μυρωδιά τους πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Γραφεις τζιμη, 11 Δεκεμβρίου 2010 3:29 μ.μ.:

    >>Στους "πολλαπλασιαστές" δεν περιλαμβάνονται οι πολιτικοί διότι το ζήτημα είναι τεχνικό.
    Όταν κάποιοι μπορούν να ανεφοδιάζουν και να θέτουν σε ετοιμότητα ένα F-16 εντός 10 λεπτών και οι αντίπαλοι κάνουν την ίδια δουλειά σε 2 ώρες, οι τεχνικοί είναι οι πολλαπλασιαστές ισχύος.
    Εάν μάλιστα τα F-16 σου είναι προηγμένου τύπου ώστε να φέρουν μεγαλύτερα φορτία, να πετούν πιο πολύ χρόνο (σύμμορφες δεξαμενές καυσίμου), με καλύτερης ποιότητας χειριστές κ.ο.κ., οι άλλοι ας έχουν διπλάσια αεροπλάνα, η δύναμή τους είναι υποπολλαπλάσια αφού είναι παλαιότερου τύπου κλπ...<<

    Σωστα.

    >>Αλλά είπαμε: Τόσα λεφτά που χαλάνε οι Τούρκοι για δημόσιες σχέσεις τους, έτσι που να εμφανίζουν τους εαυτούς τους ότι είναι οι γ@μ@ω σε σχέση με τους Έλληνες, δεν πάνε στον βρόντο.
    Οι δε (φιλο)σιωνιστές, λέτε αυτά περί τουρκικής ανωτερότητας για να πιάσει πιο εύκολα η προπαγάνδα σας ότι έχουμε ανάγκη να συμμαχήσουμε στρατιωτικά με το Ισραήλ.<<

    Αρλουμπες!
    Ας κοιταξουμε καλυτερα να διορθωσουμε τα χαλια μας, αντι να μας πιανει κοροιδο ο οποιοσδηποτε - προπαντος οι ελεεινοι δημαγωγοι και παραμυθαδες μας.

    >>Να διαβάσεις τα δεκάδες άρθρα που χρόνια τώρα έχουν δημοσιευθεί στα σοβαρά αμυντικά περιοδικά και όχι αυτά που γράφουν τύποι σαν τον Θ. Δρούγο.<<

    Και ποιος παρακαλω ειναι ο κυριος;

    >>Να μας πεις εσύ τις πηγές σου που μιλούν περί του αντιθέτου.<<

    Περι ποιου "αντιθετου" μιλας;

    >>Εγώ σχόλια κάνω και δεν γράφω κανά βιβλίο ώστε να είμαι υποχρεωμένος να έχω συνεχώς τις πηγές, ούτε εάν δεν τις έχω θα μου ζητήσει κάποια ...πρεσβεία λογαριασμό προκειμένου να με πληρώσει.
    Ούτε έχω μαζί μου την βιβλιοθήκη μου, ούτε και μου τα στέλνουν έτοιμα από ξένο ΥΠΕΞ ή μυστική υπηρεσία.
    Ξεχάσαμε όταν ως "Περιούσια" μας είχες φλομώσει με κατεβατά από τα ιστολόγια του Ισραηλινού ΥΠΕΞ, του Υπουργείου σας Άμυνας, της Μοσάντ κλπ.
    Μέχρι που την κράξαμε και το έκοψε για να το γυρίσει στο τσάμικο με τον εισαγγελέα (και την ...Τζένη την ωραία).<<

    Εδω τα εχεις χασει, τζιμη - σοβαρα !

    >>"Ειχαμε, εχουμε, η θα θελαμε να εχουμε την δυνατοτητα του Συντριπτικου Πρωτου Πληγματος;"
    Ούτε είχαμε, ούτε έχουμε, ούτε θέλουν οι κυβερνήτες μας να έχουμε.<<

    Αρα δεν ισχυει και η προταση περι:
    "Οι εκτιμήσεις -βασισμένες επιστημονικά- για το ποιός μπορεί να νικήσει σε πόλεμο Ελλάδας-Τουρκίας, είναι υπέρ μας." (τζιμης, 6:58μ.μ.)

    Το αντιθετο, υστερουμε, και μαλιστα καταστροφικα σε συγκριση "με δεδομενη την τουρκικη υπεροπλια και τη γενικοτερη τουρκικη γεωπολιτικη υπεροχη" (Π. Κονδυλης, Γεωπολιτικές και στρατηγικές παράμετροι ενός ελληνοτουρκικού πολέμου, Περίληψη, Δ4., http://kondylis.wordpress.com/2008/11/24/geopolitikes/).

    >>Ο Π. Ήφαιστος έχει εκθέσει τις απόψεις του σε πολιτικούς αρχηγούς και υπουργούς άμυνας (το είχε γράψει ο ίδιος στο ιστολόγιό του) και απ΄ό,τι φαίνεται, ουδείς ενδιαφέρθηκε, διότι είναι όλοι τους κότες.<<

    Σωστα, μπορει καποιοι να μην ενδιαφερθηκαν.

    >>Εγώ, για ό,τι προτείνω να γίνουν, πάντα βάζω σαν προϋπόθεση την αλλαγή πολιτικής ηγεσίας με άλλη πατριωτικού προσανατολισμού.
    Αυτοί οι τωρινοί, αλλά και όσοι προαλείφονται να κυβερνήσουν είναι τόσο ψοφίμια που η μυρωδιά τους πλέον έχει φτάσει στο απροχώρητο.<<

    Μπορει να εχεις και δικαιο.

    Σιγουρο ειναι παντως, πως οσο θα υποστηριζουμε και θα επιτρεπουμε να πασχουμε απο αυτοκαταστροφικες αξιες, νοοτροπιες και αμορφωσια, μονο κερδισμενοι δεν θα βγουμε!

    Δημοκριτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.