29/12/10

Συνελήφθη στέλεχος του κουρδικού DTP

Στα χέρια των ελληνικών αστυνομικών αρχών βρίσκεται ο 46χρονος Μουσταφά Σαρικάγια, ο οποίος διετέλεσε αντιπρόεδρος του κουρδικού Κόμματος Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTP). To ηγετικό στέλεχος του κουρδικού κόμματος συνελήφθη, όταν εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» να ταξιδεύει με πλαστό διαβατήριο.


Οπως έγινε γνωστό, ο 46χρονος έφτασε στη Θεσσαλονίκη με πτήση από την Κύπρο και είχε τελικό προορισμό τη Βουλγαρία. Οταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον ελέγξουν, παραδέχτηκε ότι έχει στην κατοχή του πλαστό διαβατήριο και δήλωσε αμέσως τα πραγματικά του στοιχεία. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή της κράτησής του ο 46χρονος ζήτησε να κινηθεί η νόμιμη διαδικασία για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

Πλαστά έγγραφα

Ο Κούρδος παραμονές Χριστουγέννων οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για παράνομη είσοδο στη χώρα, καθώς και κατοχή και χρήση πλαστών εγγράφων. Ωστόσο, στο δικαστήριο απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε, καθώς κρίθηκε ότι βρίσκεται σε κατάσταση ανάγκης που αποκλείει το άδικο των πράξεών του.

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει φυλακιστεί στην Τουρκία για 20 χρόνια, εξαιτίας της πολιτικής δραστηριότητάς του και εξήγησε ότι, «αν επιστρέψει στη γειτονική χώρα, θα τεθεί σε κίνδυνο η ζωή του». Από την πλευρά τους, οι αστυνομικές αρχές έχουν διατάξει τη διοικητική του απέλαση, η οποία όμως αναστέλλεται μέχρι να αποφανθούν οι ελληνικές αρχές ως προς την αίτηση για τη χορήγηση πολιτικού ασύλου που έχει υποβάλει ο 46χρονος Κούρδος.

Το κουρδικό Κόμμα για μια Δημοκρατική Κοινωνία (DTP) το Δεκέμβριο του 2009 τέθηκε εκτός νόμου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας, καθώς κρίθηκε ότι διατηρεί διασυνδέσεις με μέλη του αυτονομιστικού κινήματος του ΡΚΚ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τον περασμένο Ιούνιο ο εισαγγελέας Αγκυρας ξεκίνησε ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου του DTP, Αχμέτ Τουρκ, με την κατηγορία ότι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Κοινοβούλιο ξεκίνησε το λόγο του στα τουρκικά και μετά συνέχισε στην κουρδική γλώσσα. Στελέχη του DTP έχουν αντιμετωπίσει δεκάδες διώξεις, κυρίως για στήριξη του αυτονομιστικού κινήματος του PKK και του φυλακισμένου ηγέτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ- ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

4 σχόλια:

  1. Ιδού λοιπόν ΓΑΠ και Πάγκαλε πεδιο δόξης λαμπρόν! Παραδώστε τον και αυτόν, χωρις Κένυες και πρασινα άλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το ήθελαν πολύ αλλά η Ιστορία δεν επαναλαμβάνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΣ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕΙ ΩΣ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ Γ...ΜΑΤΕΣ,ΣΟΥΠΕΡ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν μπορει να "δραπετευσει"; ξερετε, "ολως τυχαιως" καποιος αφησε την πορτα του κελιου ανοιχτη κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.