16/12/10

H απόλυτη αδυναμία της ΒΙΑΣ, το σκοτάδι, το φως, το ψέμα, η αλήθεια, το μίσος, η αγάπη...

του Σταύρου Καλεντερίδη
H απόλυτη αδυναμία της ΒΙΑΣ είναι ότι αποτελεί έναν κατηφορικό δρόμο, ο οποίος γεννά ακριβώς αυτό που θέλει να καταστρέψει. Αντί για να μικρύνει το Κακο, το πολλαπλασιάζει. Μέσω της ΒΙΑΣ μπορείς να δολοφονήσεις τον ψεύτη, αλλά δεν μπορείς να δολοφονήσεις το ψέμα, ούτε
να εγκαθιδρύσεις την άλήθεια.
Η ΒΙΑ οδηγεί σε νέο κύκλο ΒΙΑΣ προσθέτοντας ακόμα πιο βαθύ σκοτάδι σε μία νύχτα που είναι ήδη κενή από αστέρια...
Το σκοτάδι δεν μπορεί να διώξει το σκοτάδι. Μόνο το φως μπορεί να τα κάταφέρει..
Η ΒΙΑ δεν μπορεί να σταματήσει την ΒΙΑ. Μόνο η αγάπη μπορεί να τα κάταφέρει..
-- Dr. Martin Luther King Jr.

34 σχόλια:

 1. Ο άνθρωπος έχει πολλά εκφραστικά μέσα. Έχει τις χειρονομίες έχει τους ήχους έχει τις εκφράσεις του προσώπου του. Αλλά αυτό που μένει τελικά είναι ο λόγος. Ο λόγος σαν διαμορφωμένη πρόταση. Η κραυγή είναι βία και εκφράζει συναίσθημα ακούγεται για μια στιγμή κατά κανόνα δυνατότερα αλλά ο επίμονος λόγος είναι που αλλάζει τελικά τα πράγματα. Όχι στη βία της κραυγής, αλλά ναι στο λόγο της αλλαγής.-

  Ελευθέριος Β.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΤΟΤΕ ΣΦΑΞΕ ΜΑ ΑΓΑ ΜΟΥ ΝΑ ΑΓΙΑΣΩ.....

  ΣΤΑΥΡΟΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η κακία είναι Βλακεία !
  Ο βλάκας εξ ορισμού,θά οδηγηθεί στήν κακία...
  Είχε δίκιο λοιπόν ο Πλάτων πού έλεγε,ότι δεν πρέπει να μας κυβερνούν άνθρωποι κατώτεροι τών περιστάσεων,ανίκανοι,άχρηστοι...
  Είναι βέβαιο ότι οι βλάκες,οδηγούμενοι από την κακία-βλακία,θά σπρώξουν τούς συμπολίτες τους,πρός τήν καταστροφή !
  Άλλοι έβλεπαν τάχα φώτα στην άκρη τής σήραγγας...,άλλοι έλεγαν ότι στην κορυφή,θα δουμε το φώς !,
  καί άλλοι ότι πρέπει να μάθουμε καλό κολύμπι....
  Καί μερικοί ,ότι τάχα γιά όλα φταίνε οι δυσμοιροι Έλληνες Πολίτες!
  Ποιοί τά έλεγαν-λένε αυτά ;
  Οι Πάνυ Βλάκες !
  Οι κακοί ΗΓΕΤΕΣ ΜΑΣ δυστυχώς,διαχρονικά...και μάς οδήγησαν στον πάτο του βαρελιού !
  Στήν Α Π Α Ξ Ι Ω Σ Η !
  Συνέλληνες φοβούνται τούς ενωμένους εμάς Ελληνες,γιαυτό μας μισούν και μας πολεμάνε συνεχώς.
  Ομως η κακία σκοτώνει,όπως το Μπουμεραγκ !
  Τό γνωρίζουν άπαντες εντός και εκτός της Ελλάδας ,ότι τους πήραμε είδηση(πού φέρονται με φασιστικό-ρατσιστικό τρόπο στούς ΄Ελληνες),γιαυτό τρέμουν,φοβούνται από την δικαιολογημένη ΟΡΓΗ τών Ελλήνων Πολιτών ,
  ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ :τά σπίτια μας,τήν οικογένειά μας,τά μνημεία τών προγόνων,την γλώσσα μας,τά τραγούδια μας,τά πανηγύρια μας,τίς 'ξωκκλησιές μας,τούς ποιητές μας,τούς ήρωές μας,τήν προιστορία μας,την ιστορία μας,τούς σοφούς μας,τά βουνά,τήν θάλασσά μας,το Πάτερ ημών !,Τό γαλανό ουρανό,τόν ΄Ηλιο ! Τόν ΔΙΓΕΝΗ,τίς λάμψεις του αιθέρα,τά πάτρια χώματα,ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΜΑΣ,
  Ω !ΝΟΕ ! ΝΟΥ !
  ΤΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΝ,ΣΥΜΠΑΝ !
  Γιατί έτσι μάς αρέσει !
  "Γιά έβγα ΄Ηλιε ,γιά θά βγώ
  γία έβγα,γιά θά λάμψω.
  Εβγα ΄Ηλιε μου !
  Εβγα λιγουλάκι...
  ν'άβγει η αγάπη μου στό παραθυράκι.."
  Η ΚΑΛΩΣΥΝΗ ΥΠΕΡΙΣΧΥΕΙ ΤΗΣ ΒΛΑΚΙΑΣ !
  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
  ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΗ Η ΙΣΧΥΣ!
  Ο ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΑΡΚΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Με εκφράζει απόλυτα το άρθρο . Το μόνο που θα καταφέρουμε καταλύοντας την έννομη τάξη χρησημοποιόντας βία είναι να βάλουμε το κεφάλι μας ακόμα πιό βαθιά στο λάκκο.
  Οι εκατοντάδες χιλιάδες πειναλέοι και εξαθλιωμένοι αφροασιατες που έχουν μαζευτεί τις τελευταίες τρείς δεκαετίες στο Κέντρο τέτοιες καταστάσεις περιμένουν για να ληστεύσουν βιάσουν , λεηλατίσουν και να κανουν πλίατσικο....Όσους για τους πολιτικούς που μας κυβερνάνε --αυτοί είναι που μας αξίζουν αφού μόλις πριν μερικούς μήνες πήγαμε και τους ξαναψηφίσαμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΠΑΤΗΡ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΟΣ.

  ΑΣΚΟΥΝ ΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΕΝΝΗΤΟΥΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ??

  ΑΖ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Dr. Martin Luther King Jr.: "Η ΒΙΑ δεν μπορεί να σταματήσει την ΒΙΑ. Μόνο η αγάπη μπορεί να τα κάταφέρει.."

  Ελευθέριος Β: "Αλλά αυτό που μένει τελικά είναι ο λόγος."

  _________


  Καλά όλα αυτά, αλλά και "όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος".

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. θα συμφωνήσω σε όλα όσα αναφέρονται κατά της βίας και στα επακόλουθα τα οποία έχει.
  Αν όμως θυμάμαι καλά οι άνθρωποι καλώς ή κακώς σε δικτατορικά καθεστώτα αντιδρούσαν με επαναστάσεις .
  Δεν συμφωνώ με το ξύλο που έφαγε ο Χατζηδάκης μεν αλλά όταν σπέρνεις βία , βία θα εισπράξεις.
  Όταν καίς όνειρα καμένη γη θα πάρεις .
  Όταν διαλύεις οικογένειες που είναι η βάση του κοινωνικού ιστού, διαλυμένο κράτος θα πάρεις .
  Δεν μπορείς να περιμένεις ο κόσμος μόνιμα να είναι στο επίπεδο του διαλόγου και της κατανόησης όταν εσύ του επιβάλεις δικτατορικά τα πάντα, χωρίς να τα επιβάλεις στους όμοιούς σου.
  Προσωπικά δεν πιστεύω στην συλλογική ευθύνη.
  Πιστεύω στον επιμερισμό της ευθύνης αναλόγως τον καθηκόντων .
  Δεν φταίμε όλοι το ίδιο αλλά όλοι πρέπει να βοηθήσουμε.
  Κατ αυτή τη λογική λοιπόν εφόσον ο λαός βλέπει ότι πληρώνει την μερίδα του λέοντος σε ένα δράμα στο οποίο είχε το ρόλο του κομπάρσου , αυτό είναι η αρχή.
  Είτε μας αρέσει, είτε όχι.
  Είτε το επικροτούμαι είτε όχι.

  Λυπάμαι αλλά ο κος Χατζηδάκης όταν ξυλοκοπήθηκε δεν ξυλοκοπήθηκε με βάση το όνομα του , έτσι θέλω να πιστεύω, αλλά με βάση την θέση του και την ιδιότητά του.

  Κάποτε ο ΓΑΠ είχε πει θα μας πάρουν με τις πέτρες.
  Δεν ξέρω αν το ανέφερε απλά για να το αναφέρει, αλλά θα πραγματοποιηθεί.
  Αν δεν μπει κάποιος στην φυλακή, αν δεν αφαιρεθούν περιουσίες, αν δεν αφαιρεθούν άδειες εξασκήσεως επαγγέλματος, τότε η αίσθησή μου, λέει ότι τα χειρότερα έπονται και μάλιστα γρήγορα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. ΑΖ
  Το άρθρο μου το έστειλε ο γιος μου και το ανήρτησα.
  Όσον αφορά τις δικές μου απόψεις, ναι, η οργή είναι δικαιολογημένη, γιατί στην περίπτωση της Ελλάδας, ισχύει η συλλογική ευθύνη των πολιτικών, που οδήγησαν στη χρεοκοπία και τον εξευτελισμό την πιο πλούσια χώρα του κόσμου.
  Παρόλα αυτά, δεν είναι δικαιολογημένη η βία.
  Η βία δείχνει έλλειψη πρότασης και γεννά βία, υποβάθμιση, σκοτάδι.
  Και αυτά πρέπει να αποφύγουμε, για να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά η χώρα.
  Οι πολιτικοί πρέπει να τιμωρηθούν.
  Να τιμωρηθούν όμως με την ψήφο μας.
  Να πάνε στα σπίτια τους και να δημιουργηθούν νέες πολιτικές συλλογικότητες, χωρίς να πέσουμε ξανά σε λαϊκιστικές παγίδες-απάτες τύπου ΠΑΣΟΚ.
  Τα ωραία λόγια δεν αρκούν για να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα.
  Χρειάζονται θυσίες, κόπος και έργα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Συγνώμη κύριοι οπαδοί του λογου και της ειρηνικού ερχομού της Αλλαγής αλλά θυμήστε μου ιστορικά υπήρχε κάποια ανατροπή που να μην περιελάμβανε βία; Μιλάμε για πραγαμτική αλλαγή όχι για αλλαγή του τύπου του Κωστάκη όταν το 2004 έφερε τον αέρα της αλλαγής και επανίδρυσε το κράτος(τρομάρα του).
  Αλλαγή έφερε ο Παπαδόπουλος το '67 με τα άρματα, οι ταραχές στο Πολυτεχνείο το '73 και τόσα άλλα στρατιωτικά κινήματα που μέσα από τη βία πέτυχαν να αλλάξουν το πολιτικό σκηνικό προς το καλύτερο ή χειρότερο.
  Με τον σταυρό στο χέρι δεν πάς πουθενά και πραγαμτική αλλαγή δεν βλέπεις. Φυσικά τα κόμματα το ξέρουν αυτό , ξέρουν ότι δεν μπροούν με πολιτικά μέσα να φέρουν αλλάγη και γι'αυτό μαζικά αποδοκιμάζουν το στιλιάρι που έφαγε ο βαρονος της διαπλοκής Χατζηδάκης φοβούμε και το τι μέλλει να πάθουν και τα υπόλοιπα μέλη των κομμάτων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Δεν μπορώ να το τεκμηριώσω, γιατί δεν το ξέρω καλά το θέμα, αλλά σύμφωνα με όσα μου είπε ο γιος μου, στις ΗΠΑ υπήρχε τυφλή βία των μαύρων (Malcolm X), που ξεπεράστηκε με τους ειρηνικούς αγώνες του Μάρτιν Λούθερ Κινγ και του Ρόμπερτ Κένεντι, ο οποίος πλήρωσε με τη ζωή του.
  Όμως, το πρόβλημα που είχε η αμερικανική κοινωνία, το πρόβλημα ρατσισμού και εσωτερικής βίας, λύθηκε πολιτικά και δημιουργήθηκε το 'αμερικανικό θαύμα', στην εσωτερική του διάσταση.
  Δεν είμαι πρόχειρος να φέρω άλλα παραδείγματα, όμως, από ένστικτο υποστηρίζω ότι η βία θα καταστρέψει ολοκληρωτικά τη χώρα.
  Στο σημαντικότατο έργο 'Ο Λαζάραγας", του Γιώργου Φωτιάδη, που γράφτηκε στα ποντιακά, το 1905, όταν οι χωρικοί, που πήραν την εξουσία, ήθελαν να κρεμάσουν τον Λαζάραγα, έναν δυνάστη, που εκμεταλλευόταν και καταπίεζε τον λαό, ο δημογέροντας του χωριού, που είχε υποφέρει πολλά από τον Λαζάραγα, είπε στους εξαγριωμένους χωρικούς:
  "Σκοτώνετε τον άρρωστον, όμως η αρρώστια απομεν'"!
  Και το έργο έκλεινε με τα εξής λόγια:
  "Σκοτάδια στα μυαλά της κυβέρνησης, σκοτάδια στα μυαλά των χωρικών, σκοτάδια παντού".
  Να φέρουμε το φως αδέλφια στη χώρα μας, να πούμε όχι στη βία, όχι στο σκοτάδι και να φέρουμε το φως!
  Και τω φως βρίσκεται στις παραδοσιακές αξίες του Ελληνισμού και όχι στις ξενόφερτες ιδεολογίες που μας οδήγησαν στην καταστροφή.
  Να απεμπλακούμε από την αριστερά και τη δεξιά και να επανακαθορίσουμε τις αρχές λειτουργίας της κοινωνίας και της δημοκρατίας μας.
  Να επαναδομήσουμε σε Ελλάδα και εωτερικό των Ελλήνων τις κοινότητες και να φέρουμε τον πολίτη στο προσκήνιο.
  Να στείλουμε εκεί που τους αξίζει τους Παπανδρέου, Μητσοτάκη και λοιπούς χρυσοκάνθαρους αλήτες της πολιτικής, να αφήσουμε τα ιδρύματά τους χωρίς κρατική χρηματοδότηση να σκουριάσουν, γιατί είναι ήδη σάπια και σκουριασμένα και να δημιουργήσουμε την Νέα Ελλάδα.
  Όχι ξανά τα ίδια λάθη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Νομίζω πως ο μόνος τρόπος για να εκφραστεί πολιτισμένα το λαικό αίσθημα είναι ένα Δημοήφισμα για μια σειρά κρίσιμων θεμάτων.

  Σε διαφορετική περίπτωση είμαι βέβαιος ότι η περίπτωση Χατζηδάκη θα μοιάζει με απλή αψιμαχία σε λίγο καιρό,και προσωπικά διαφωνώ με τη βία και το λιντσάρισμα,αλλά ακόμη περισότερο με τις συνέπειες που θα έχουν για τη χώρα μας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. @@@@Συγνώμη κύριοι οπαδοί του λογου και της ειρηνικού ερχομού της Αλλαγής αλλά θυμήστε μου ιστορικά υπήρχε κάποια ανατροπή που να μην περιελάμβανε βία;@@@@@.....
  Πές μας φίλε τί Αλλαγή περιμένεις να γίνει? Πές ότι καίμε το κοινοβούλιο, κρεμάμε ανάποδα όλους αυτούς που έμεις εκλεξαμε και ξαναεκλέξαμε για τρείς δεκαετίες και ρημάζουμε όλοι ο ένας τον άλλο στο ξύλο !! Θα αλλάξει τίποτα ? Θα μας λυπηθούν οι ΔΝΤ και θα μας χαρίσουν το χρέος ? Θα πάψουμε να οδεύουμε πρός χρεοκοπία?...Θα έρθουν οι Γερμανοί και οι Γάλλοι και θα μας πούν σας χαρίζουμε το χρέος σας, χαλάλι είστε γενέος και ηρωϊκός λαός? Όχι...! απλώς μια τρύπα στο κενό θα κάνουμε ίσα ίσα που όλοι οι τοκογλύφοι στους οποίους χρωστάμε θα χαίρονται και από πάνω που υπάρχει αναταραχή στην Ελλάδα που εμείς οι ίδιοι σαν λαός αυτοκαταστρεφόμαστε και βουλίαζουμε και πιάνουμε όλο και πιό πολύ πάτο, δίοτι ο τζόγος και τα δισεκατομύρρια που τζογάραν στην χρεοκοπία μας θα υπερδιπλασιασουν τα κέρδη τους.Αυτοί ακριβώς αυτό θέλουν να μας δούν μιά χώρα χωρίς κυβέρνηση , χωρίς κράτος όπου επικρατεί το χάος και η βία για να μας οδηγήσουν στην πλήρη εξαθλίωση να εξαγοράσουν όλους τους πλουτοπαραγωγικούς μας πόρους και να μας κάνουν σκλάβους.Μιά λύση ήταν να είχαμε μαυρίσει αυτούς που μας κυβερνάνε και μας οδήγησαν στα αδιέξοδα !ε και μείς δεν το κάναμε! Πήγαμε και τους ξαναψηφίσαμε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Όσο δεν αλλάζει η φύση του ανθρώπου, η βία είναι απαραίτητη (αναγκαίο κακό) για την εξέλιξη των κοινωνιών. Η βία ήταν βασικό συστατικό της Επανάστασης του 1821, της εξέγερσης της πρωτομαγιάς για το 8ωρο το 1886 στο Σικάγο, του Αλβανικού έπους του 1940, της Εθνικής αντίστασης στην κατοχή κτλ. Το θέμα είναι η χρήση της βίας να είναι στοχευμένη και οργανωμένη, ώστε να αποφεύγεται η κάθε είδους προβοκάτσια.

  Την επόμενη φορά, που θα καταδικάσετε γενικόλογα "κάθε μορφή βίας", στεφτείτε, λοιπόν, ότι στη βία οφείλετε την ελευθερία σας (1821,1940-1944) και όλες τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις σας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 14. @@@@@@@@@Συγνώμη κύριοι οπαδοί του λογου και της ειρηνικού ερχομού της Αλλαγής αλλά θυμήστε μου ιστορικά υπήρχε κάποια ανατροπή που να μην περιελάμβανε βία;@@@@@.....
  Πές μας φίλε τί Αλλαγή περιμένεις να γίνει?@@@@@@@

  Ρε φίλε μου καταρχήν με την βία τη φωτία και το αίμα θα ξεπλυθεί η βρώμα που έχει καθιζήσει στα στασίδια του Κοινοβουλίου. Το που χρωστάμε και πόσα είναι ένα καθαρά θέμα χαρτούρας χωρίς ουσιαστική φυσική υπόσταση. Σε ένα βράδυ μηδενίζεται το χρέος, φυσικά από την επόμενη κανείς δεν μας δανείζει και περικόπτονται οι μισθοί και συντάξεις. Περικόπτονται πολύ αλλά για έλλειμα 10% ας πούμε που έχουμε η περικοπή θα είναι μεγάλη αλλά όχι δυσβάσταχτη από το λαό. Θα "περάσουμε" ας πούμε, και φυσικά αν τα πάρουν πχ τα 24 δις που τα χάρησαν θα την περάσουμε κάπως καλύτερα. Αυτοί που δεν θα την περάσουν θα είναι οι πολιτικοί διότι θα ομολογήσουν την αποτυχία τους, και ο κόσμος δεν θα τους πάρει μόνο με πέτρες. Γι'αυτό δεν κηρυσουν πτώχευση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. @@@@Την επόμενη φορά, που θα καταδικάσετε γενικόλογα "κάθε μορφή βίας", στεφτείτε, λοιπόν, ότι στη βία οφείλετε την ελευθερία σας (1821,1940-1944) και όλες τις κοινωνικές και πολιτικές κατακτήσεις σας...@@@@@
  Κι αν επαναστατίσουμε και διώξουμε με την βία αυτή την κυβέρνηση και έρθουν άλλοι καινούγιοι να κυβερνήσουν , θα πάψει το χρέος μας τρέχει με αστρονομική ταχύτητα όπως δείχνει ο μετρητής που έχουν βάλει σε κάποιο οικονομικό ιστολόγιο?Θα αλλάξουν στάση οι διεθνείς χρηματαγορές που μας φορτώνουν όλο περισσότερους τόκους και επιτόκια? Όχι διοτι όλοι αυτοί έχουν τα γραφεία τους στην Νέα Υόρκη και δεν τους καίγεται καρφί αν αύριο εξαφανιστούμε και ως έθνος από το χάρτη.

  Τότε εκείνες τις εποχές ο δυνάστης ήταν κάποιος ξένος, ο Γερμανός ή ο Τούρκος κατακτητής.Σήμερα δεν μας κυβερνά ενας ξένος, ένας δικτατορας ή μιά χούντα, μας κυβερνάει κάποιος ή κάποια κυβέρνηση που εμείς οι ίδιοι εκλέξαμε, που εμείς τους βάλλαμε στην θέση που μας κυβερνούν. Εναντίων ποιού επομένος να επαναστατίσουμε?Εμείς εκθρέψαμε τόσα χρόνια το παρασιτικό κομματικό κράτος ,ένα σημαντικό μέρος αυτού του λαού συμμετείχε στις διαδικασίες, στο πλιατσικο και στο σύστημα της κομματοκρατίας, οι πολιτικοί , οι συνδικαλιστές και οι εργολάβοι κρατικοδίαιτιοι επιχειρηματίες τρώγαν το βόδι και στον λαό πετούσαν το κόκκαλο όταν περίσσευε και ήταν όλοι ευτηχισμένοι.
  Εμείς το ανεκτίκαμε τόσα χρόνια αυτό το σύστημα, ξέραμε τι συμβαίνει 30 χρόνια σε αυτή την χώρα, τόσα πακέτα Ντελόρ και χρήματα της ΕΕ στις τσέπες ποιανόν πήγαν?Τώρα που σταμάτισαν να μας πετούν το κόκκαλο δεν είναι υποκριτικό να το παίζουμε επαναστάτες και να συγκρίνουμε τον εαυτό μας με τους επαναστάτες του 21 και την αντίσταση του 40?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 16. Skal κανεις μεγαλο λαθος με το παραδειγμα σου των "ειρηνοποιων" της Αμερικης.
  Ακριβως το "κινημα των πολιτικων δικαιωματων" (civil rights movement) του 68 (και πιο πριν)εφερε την Αμερικη (αλλα και τον υπολοιπο κοσμο) στο χαλι που βρισκεται σημερα και στα χερια αυτων που ωθουσαν τον Κιγκ τοτε και που οι ιδιοι τον εφαγαν να κολασουν αλλους.
  Ειναι μεγαλη αυτη η ιστορια και πολλοι κρυβονται πισω απ αυτην την υποθεση ως σημερα. Ειναι οι ιδιοι Σταλινιστες και Τροκιστες που που σημερα εχουν μετατραπει στους χειροτερους ναζιστες κι απο τους ναζι της Γερμανιας και κυβερνουν την Αμερικη με αποκλειστικο οφελος το τομαρι τους και το Ισραηλ.
  Αυτοι φαγανε και τους δυο Κενεντυ.
  Αυτοι υπογειως υπεκινησαν τους μαυρους της Αμερικης για ισοτητα και δικαιωματα και τωρα τους εχουν πεταξει στην ακρη του δρομου.
  Και οχι μονο αυτους αλλα και του λευκους, και εχουν μεινει οι μοναδικοι "Βασιλιαδες του Κοσμου".


  Amerikanos

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 17. Στα πασιφιστικά φληναφήματα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, οι δικοί του οι Μαύροι Πάνθηρες (αφροαμερικανοί κι αυτοί) απάντησαν με τη γνωστή ρήση του Φρειδερίκου Ένγκελς: η βία είναι η μαμή της Ιστορίας.

  Στη βία του καταπιεστή (γιατί βία είναι και η ανεργία, η ακρίβεια, η ισοπέδωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, η επικυριαρχία του ΔΝΤ και των τραπεζών, η περιστολή της εθνικής κυριαρχίας, η αντικατάσταση του κοινοβουλίου από διατάγματα του εντολοδόχου του ΔΝΤ Παπακωνσταντίνου κτλ.) ο καταπιεσμένος λαός ΟΦΕΙΛΕΙ να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο.

  Ο πασιφισμός για τον καταπιεστή είναι μέσο αποπροσανατολισμού και ενοχοποίησης του καταπιεσμένου ενώ για τον καταπιεσμένο είναι ομολογία ήττας πριν καν πολεμήσει.

  Αυτοί λοιπόν που βύθισαν την κοινωνία, την Πατρίδα, το Λαό μας στην (έμμεση και "νόμιμη") βία που περιέγραψα, δεν αξίζει παρά να λάβουν ως απάντηση τη λαική αντι-βία.

  Όλα τα άλλα περί μη βίας σε ένα Λαό σε βάρος του οποίου διαπράττεται καθημερινά ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ με οικονομικά μέσα είναι εκ του πονηρού, είτε προέρχεται από "αριστερά", είτε προέρχεται από "δεξιά" στόματα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 18. Επίσης προς όλους που κινδυνολογούν για ταχρήματ ακαι χρέη, έχω να πώ ότι δεν μετράς τα πάντα με το χρήμα και την ύλη. Η ιστορία των Ελλήνων αυτό δείχνει.
  Μία κυβέρνηση που θα έκοβε μισθούς από τους έχοντες και θα εισέπρατε τους φόρους για τα λεφτά που χρωστάμε δεν θα με πείραζε και θα με έβρισκε συμπαραστάτη, αρκεί να μην ξεπουλούσε παιδεία εθνική κυριαρχία και τα λοιπά.
  Λυπάμε ειλικρινά και σιχαίνομαι που η μόνη αφορμή για πορείες είναι οικονομικά μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση και δεν βλέπω καμία πορεία για το ξεπούλημα στην Τουρκία, πορεία για το Κυπριακό για τον Ηλιακή για το λαθρομεταναστευτικό. Αυτό δείχνει ότι οι έλληνες ακόμα την τσέπη μας σκεφτόμαστε. Ακόμα και αυτές οι πορείες δεν έχουν την αναμενόμενη λαϊκή απήχηση γιατί και αποχαυνομένοι είμαστε αλλά και βαθειά μέσα μας ξέρουμε ότι πολλοί από εμάς φάγαμε. Είμασταν μέσα στο μέλι της ΕΕ και τρώγαμε αντί να επενδύουμε και τώρα την πατήσαμε.
  Φυσικά συλλογική ευθύνη δεν θα αναζητηθεί γιατί συγκεκριμένα πρόσωπα ήταν αυτά που άφησαν την κατάσταση να διολισθήσει επί 35 χρόνια.
  Αυτά τα πρόσωπα ελπίζω όταν η κατάσταση γίνει εντελώς εμπόλεμη να πέσουν στα χέρια του λαού και να γίνουν παράδειγμα για τους επόμενους που θα διεκδικήσουν τον ρόλο του πολιτικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 19. Η ΒΙΑ είναι σαν το φάρμακο, έχει και παρενέγειες, αλλά θα θεραπεύσει νομίζω αποτελεσματικότερα την ασθένεια, από την οποία έχουμε προσβληθεί στην παρούσα ιστορική περίοδο και η οποία ασθένεια δεν είναι άλλη από την τυρανία με δημοκρατικό μανδύα.
  Οι ευχές και οι συλογική προσπάθεια τούτη την ώρα είναι ουτοπία όταν η κοινωνία μας είναι βέβαιομένα ΄΄κλινικά νεκρή'', εκτός και αν αυτό το αμφισβητείται.
  Το πολιτικό σύστημα χρεοκοπημένο,
  Οι θεσμοί επίσης, η παιδεία ανύπαρκτη, η κουλτούρα μας στα τάρταρα, ο πνευματικός κόσμος στα καταφύγια, η θρησκεία στον ύπνο της, η ενημέρωση στα χέρια των διεφθαρμένων.
  Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν ο ΛΑΟΣ έγινε, χωρίς να το καταλάβει ή επιδιώκει, άγριο θηρίο κυριολεκτικά και ως τέτοιο θα εκφραστεί απ΄δώ και πέρα μέχρι να συμβούν δύο πράγματα, πρώτον να ικανοποιήσει την πείνα και την οργή του και δεύτερον να βρεθεί ο πραγματικός ΗΓΕΤΗΣ που θα τον οδηγήσει ξανά στο δρόμο της κοινής λογικής, κοινή λογική που χάθηκε στα χρόνια της μεταπολίτευσης που τα χαραμίσαμε, κοιτώντας πίσω και όχι μπροστά και τα παιδιά μας κατάματα.
  Για την ώρα λοιπόν θα παρακολουθήσουμε τον χορό των βρυκολάκων μας αρέσει δεν μας αρέσει και όποιος αντέξει.

  Μαθητής Λυκείου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 20. @@@@ Το που χρωστάμε και πόσα είναι ένα καθαρά θέμα χαρτούρας χωρίς ουσιαστική φυσική υπόσταση. Σε ένα βράδυ μηδενίζεται το χρέος, φυσικά από την επόμενη κανείς δεν μας δανείζει και περικόπτονται οι μισθοί και συντάξεις.@@@@@

  100 φορές να κάψουμε την Αθήνα και την χώρα ολοκληρη το χρέος όχι μόνο δεν μηδενίζεται αλλά θα μας φορτώνουν ακόμα μεγαλύτερους τόκους και επιτόκια. Πρέπει να το καταλάβουμε ότι για τους δανειστές μας είμαστε ένα παιχνίδι στο οποίο τζογάρουν για να οικονομίσουν ακόμα περισσότερα. Θέλουν να μας δούν να καταρρέουμε και να χρεοκοπούμε και να υπάρχει μόνιμη αναταραχή στην χώρα για να βγάλουν ακόμα περισσότερα...Αυτό που λές εσύ ότι θα την βγάλουμε καθαρή χωρίς να μας δανείζουν με μικρές περικοπές σε συντάξεις δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Αν σταματίσουν να μας δανείζουν θα καταρρεύσουμε ολοκληρωτικά και ως κράτος και ως κοινωνία.Όχι μονο δεν θα πληρωθουν συνταξεις και μισθοί αλλά δεν θα εισάγουμε τίποτα και θα έχουμε πολύ λίγα τρόφιμα για να καταναλώσουμε, βενζίνη θα πουλίεται στην μαύρη αγορά και δεν θα χουμε τίποτα να φάμε, θα φτάσουμε στα όρια της απόλυτης εξαθλίωσης.
  Η βία και η αναρχία που εσύ οραματίζεσαι τίποτα από όλα αυτά δεν πρόκειται να θεραπεύσει, πρώτα από ολα θα έχει ως θύματα και θα την πληρώσουμε εμείς οι απλοί πωλήτες.Όλοι αυτοι οι λαθρομετανάστες που έχουμε μαζεύψει στις μεγάλες πόλεις μας έμας τους απλούς πολίτες αυτής της χώρας έχουν ώς στόχο, εμάς θα βιαζουν, θα κλέβουν και θα δολοφονούν και μιά τέτοια ευκαιρία περιμένουν για να μας πιούν το αίμα.Περιμένουν να καταληθεί το κράτος μας η δημοκρατία ή η αστυνομία μας για να μας επιβάλουν τον δικό τους νόμο της ζούγκλας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 21. Α
  Αυτά τα λόγια είναι βάλσαμο στην ψυχή μας. Καλούμαστε να συνειδητοποιήσουμε έννοιες διαχρονικές αλλά αμφιλεγόμενες για να βάλουμε μια τάξη στις σκέψεις, στην συμπεριφορά και στην ζωή μας.

  Ακόμα και η έννοια της αγάπης, παρεξηγημένη είναι, αυτή η υποκουλτούρα που έχει επιβληθεί προσπάθησε να μας πείσει ότι η αγάπη είναι μελό θυματοποίηση, είναι ανάγκη και εξάρτηση, χωρίς όρια, χωρίς αξιοπρέπεια και αυτοσεβασμό.

  Η έννοια του κακού, πάλι, αποτελεί μια από τις πλέον αμφιλεγόμενες : Ως «μη ον» περιγράφει το κακό ο Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης, ο Σωκράτης πάλι μας είπε «ουδείς εκών κακός». Είναι η άγνοια μας, η προβολή της δικής μας σκιάς στο πρόσωπο των άλλων και η δαιμονοποίησή τους και το αντίθετο ; Το σίγουρο είναι ότι ο φόβος και ο θυμός είναι του κακού το λίπασμα, όπου αναλαμβάνει το θυμικό και σωπαίνει η λογική, πολλά «κακά» μπορούν να συμβούν.

  Η πραγματικότητα, πέρα από φιλοσοφικές αναζητήσεις, από την άλλη, είναι πολύ σκληρή. Βία δεν είναι μόνο η επίθεση στον Χατζηδάκη, είναι πλέον το κύριο χαρακτηριστικό της καθημερινότητάς μας. Η νοητική τρομοκρατία που βιώνουμε καθημερινά δεν είναι βία ; Η παρουσία ξένων πληθυσμών στην χώρα μας και οι συμπεριφορές τους δεν είναι βία ; Οι επαγγελματικές - οικονομικές μεταβολές και οι επιπτώσεις τους που ψηφίστηκαν με τόση αναλγησία δεν είναι βία ; Η βία γεννά βία, όλων των ειδών και των μορφών, και η αλήθεια είναι ότι ο πλέον πράος, πολιτισμένος, ψύχραιμος και λογικός άνθρωπος, όταν βρεθεί μέσα σε ένα πλήθος ανθρώπων γεμάτων οργή, γίνεται θηρίο. Ο ένας λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής θυμού του άλλου, και σιγά-σιγά μετατρεπόμαστε σε ηφαίστεια.

  Φοβάμαι ότι το σύστημα σαν σύνολο δεν φοβάται ιδιαίτερα αυτές τις αντιδράσεις, η πραγματική απειλή ενός συστήματος σάπιου και διεφθαρμένου είναι η αφύπνιση των πολιτών και όχι τα ξεσπάσματά τους, αυτά ίσως λειτουργούν και σαν μέσο εκτόνωσης και αναβολής της τιμωρίας των ενόχων, αν και είναι ακριβώς η απουσία των μέσων και των τρόπων της τιμωρίας αυτής που θρέφει την βία, και φοβάμαι ότι είμαστε μόνο στην αρχή.

  Ναι, για την κατάντια αυτή φταίμε κι εμείς, για αυτά που πράξαμε, που ανεχτήκαμε, για τις πράξεις και τις παραλείψεις μας, για την ανοχή μας στην παρανομία σαν πολίτες, ΟΜΩΣ είχαμε και έχουμε απέναντί μας ένα παγκόσμιο - με τους εγχώριους υπάκουους εκτελεστές - σύστημα χειραγώγησης, προπαγάνδας και ψεύδους. Ένα σύστημα που κατάλαβε την αξία και την "αξία" μας πριν από εμάς αντί για εμάς, και γι' αυτό μας παγίδευσε.

  Συνεχίζω ...... ΡΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 22. Β
  Κατά την διάρκεια της καταραμένης μεταπολίτευσης, είδαμε μόνο το τυρί, όχι την φάκα, είχε τόσο πολύ -δανεικό, το ξέρουμε τώρα- τυρί η φάκα που δεν φαινόταν, κι ακόμα κι όταν άρχισε να φαίνεται, "είχαμε" τόσα να μας αποσπούν την προσοχή, μέχρι που φτάσαμε στο σημείο μηδέν. Χωρίς ουσιαστική παιδεία, άρα και αντιστάσεις, αν και σαν Έθνος δεν έχουμε άλλοθι για αυτήν την απουσία, ήταν και είναι εύκολο να μας πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες, και ακόμα χειρότερα, να μας πείσουν ότι μας κάνουν και χάρη !

  Ας μην υποτιμούμε άλλο την δύναμη της ψυχολογικής χειραγώγησης, τις τεχνικές του ψυχολογικού πολέμου και αποπροσανατολισμού, σε συλλογικό αλλά και προσωπικό επίπεδο. Η επιστήμη της Ψυχολογίας δεν έχει παράξει μόνο 400 διαφορετικές μορφές ψυχοθεραπείας, αλλά και αναρίθμητες τεχνικές χειραγώγησης, υποβολής, προπαγάνδας, αποπροσανατολισμού, στην υπηρεσία της "ψυχοκαταστροφής".

  Η παγκόσμια ιδεολογία της κερδοσκοπίας και του ψεύδους έχει βρει πολλούς "άξιους" εκτελεστές των σχεδίων της, προβλέπω ότι μια μέρα, όταν η ανθρωπότητα "θυμηθεί", ξεπεράσει το στάδιο της λήθης και βρει την α-λήθεια της, πολλοί από αυτούς που σήμερα παριστάνουν τους σωτήρες θα τιμωρηθούν σκληρά, ελπίζω με νόμιμα μέσα και διαδικασίες, αν και δεν είμαι πλέον τόσο σίγουρη γι' αυτό.

  Επιπλέον πιστεύω ότι χωρίς αυτούς τους εκτελεστές, είτε είναι σιωνιστές, Illuminati, μέλη περίεργων αιρέσεων, είτε "απλοί" τοκογλύφοι και μιζαδόροι, είτε οτιδήποτε άλλο, η ιδεολογία αυτή δεν θα είχε βρει έκφραση, γι' αυτό πιστεύω ότι πρέπει να προσωποποιήσουμε τις ευθύνες, και η τιμωρία των υπευθύνων, σε όποιο στάδιο ευθύνης και να βρίσκονται, να είναι αμείλικτη.

  Η βία τελικά δεν είναι αντίδραση, είναι εκτόνωση, και ευνοεί το σύστημα, πλέον όμως ίσως να είναι αναπόφευκτη, εδώ που φτάσαμε.

  Εύχομαι σε όλους Ηρεμία και Καθαρή Σκέψη.
  ΡΚ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 23. Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση εκλέχθηκε απο το Λαό δεν στέκει πλέον,μέσα σε αυτό το μικρό διάστημα εχουν πάρει μέρος καταιγιστικές εξελίξεις,δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση να παίρνει τέτοιες αποφάσεις.

  Η μόνη περίπτωση για να αποφύγουμε τη λαική εξέγερση για μια σειρά απο εξαιρετικά σημαντικές αποφάσεις είναι το Δημοψήφισμα,και όσοι πιστεύτε πως είναι απίθανο να είστε σίγουροι πως ο πολιτικός κόσμος αλλά και η ίδια η κυβέρνηση δεν έχουν τη δυνατότητα να το αρνηθούν αν απαιτηθεί,για πολούς πολιτικούς μάλιστα κάτι τέτοιο πιστεύω πως θα λειτουργήσει λυτροτικά.

  Οι μόνοι που θα εναντιωθούν σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι αυτοί που έχουν προσωπικά βρώμικα σχέδια.

  Σε άλλη περίπτωση δεν βλέπω να υπάρχει ελπίδα να αποφύγουμε το απόλυτο χάος.

  Όσοι επικροτείτε τη βία καλό θα ήταν να σκεφτείτε πολύ σοβαρά ότι στην περίπτωση που η λαική οργή ξεσπάσει ουδείς είναι σε θέση να προβλέψει τη διάρκεια,την ένταση και την έκταση,τη στιγμή που οι εχθροί της χώρας μας θα το έβλεπαν ως μια μοναδική και ιδανική ευκαιρεία να υλοποιήσουν τα επεκτατικά τους σχέδια που τόσα χρόνια υπηρετούν,επιδιώκουν και προωθούν,και να είστε σίγουροι ότι καμία χώρα δεν θα ρισκάρει οτιδήποτε για να βοηθήσει μια Ελλάδα που έχει βυθιστεί στο χάος.

  Ζούμε ιστορικές στιγμές και ανάλογα πρέπει να συμπεριφερθούμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 24. Η βία είναι κακός σύμβουλος. Η σταθερότητα είναι βασική προϋπόθεση για μια χώρα. Όμως, πλέον πιστεύω ότι είναι αργά. Τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους όποιος κι αν είναι αυτός.
  Όσο θα γίνονται πιο σκληρά τα μέτρα και ο κόσμος θα ζορίζεται όλο και πιο πολύ, τόσο ο συνταξιούχος, ο μεσήλικας εργαζόμενος, ο φοιτητής..όλη η κοινωνία γενικά θα υποφέρει και θα έχουμε βίαια επεισόδια.
  Εδώ δεν είναι οι λευκοί εναντίον των μαύρων.Δεν είναι φυλετικός ρατσισμός και δεύτερον η Αμερικανική κοινωνία διαφέρει από την Ελληνική. Επιπλέον είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν θύματα όπως σε κάθε αναταραχή. Μιλάω για αίμα. Δεν το επικροτώ φυσικά. Είμαι κάθετα αντίθετος αλλά δεν βλέπω τρόπο φρεναρίσματος της λαϊκής αγανάκτησης. Ο όχλος είναι οδοστρωτήρας.
  Εδώ είναι η αγανάκτηση από όλο τον λαό προς κάθε πολιτικό πρόσωπο. Διαφέρει σε πολλά σημεία από το θέμα μαύρων με λευκούς.
  Το έτος που μας έρχεται θα γεμάτο γεγονότα και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τα φρενάρει πλέον. Αξίζει όμως να προσπαθήσουμε( ο καθένας από το πόστο του) και η λογική να επικρατήσει.
  Η Ελλάδα θα περάσει ξανά ιστορικές στιγμές. Η ζωή της Ελλάδας τελικά είναι το καλύτερο σήριαλ. Έχει απ'όλα. Όσο και αν ακουστεί τρελό πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος.
  Μακάρι φίλε Σταύρο Καλεντερίδη, να μπορούσε να επέλθει αλλαγή με νόμιμα και ειρηνικά μέσα και να τους στέλναμε όλους αυτούς τους ψεύτες και αλήτες(σαπρόφυτα τους αποκαλώ εγώ με μια λέξη σχεδόν από την αρχή που άρχισα να γράφω εδώ μέσα) στα σπίτια τους όπως είπε και ο πατέρας σου.
  Το θέμα είναι ότι προσωπικά δεν βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο παρόλο που είναι και δικιά μου ευχή η νομιμότητα και οι δημοκρατικές διαδικασίες(όπως ορίζονται απο το σύνταγμα μας) να επικρατήσουν.
  Ο Έλληνας όμως θα αντιδράσει(ήδη το κάνει) απότομα γιατί πάντα αργεί να ξυπνήσει και όταν ξυπνάει αντιδρά απότομα.
  Θα είναι όπως στον Τιτανικό την ταινία(στη φάση που είμαστε έχουμε πέσει στο παγόβουνο και μας λένε ότι ήταν απλό τράνταγμα στις προπέλες..το νερό ανεβαίνει μέχρι να το αντιληφθούν πλήρως οι επιβάτες-κάποιοι το έχουν αντιληφθεί εδώ και καιρό- και να γίνει ο χαμός)..που μπαίνει εκείνη η μουσική(όταν αρχίζει και ανεβαίνει στα πάνω καταστρώματα το νερό), τρέχουν όλοι για σωσίβια και λέμβους και πέφτουν μπουνίδια με το κιλό. Πανικός και όποιος μιλούσε για ψυχραιμία είτε τα έλεγε μόνος του την ώρα που το πλοίο βυθίζονταν είτε του δίναν και καμιά μπουνιά για να μην μιλάει και από πάνω. Αυτό το μπλογκ το παρομοιάζω με την ορχήστρα του Τιτανικού που έπαιζε αγχολυτική μουσική ως το τέλος και φώναζε για ψυχραιμία για να αντιμετωπιστεί καλύτερα η κατάσταση.
  Αν και έτσι, αξίζει φίλε Σταύρο "να παίξουμε αγχολυτική μουσική" μπας και τα καταφέρουμε να επικρατήσει η ψυχραιμία και οι δημοκρατικοί θεσμοί. Αξίζει...για την Ελλάδα!!!

  Φιλικά σε όλους

  Γιώργος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 25. Σάββα, να τον χαίρεσαι !!!
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 26. Μερικοί σταματήστε την κινδυνολογία !!!
  Ότι δηλαδή για να διώξουμε το παληό/σάπιο και να φέρουμε το νέο/υγιές, θα χυθεί αίμα.

  Ολόκληρα πολιτικά/οικονομικά καθεστώτα άλλαξαν στην Ευρώπη πρόσφατα και σχεδόν δεν άνοιξε μύτη.

  Εμείς πάμε για πιό απλά πράγματα: Να το γυρίσουμε από το ανθελληνικό και ζημιογόνο που έχουμε, στο πατριωτικό και (άρα) επωφελές για την Ελλάδα και τους Έλληνες !!!

  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 27. Ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ απλά υποστήριζε την πολιτική του της μη-βίας, που ήταν η ενδεδειγμένη ΤΑΚΤΙΚΗ με τα τότε δεδομένα.

  Αναφέρονταν σε συγκεκριμένα θέματα, και κυρίως στη βία των “Black Panthers” που του δημιουργούσε πρόβλημα, και λειτουργούσε προβοκατόρικα για την υπόθεση των δικαιωμάτων των μαύρων.

  Έτσι, μπορεί κανείς να βρει αναλογία στη οργανωμένη βία των ψευτοαντιεξουσιαστών προβοκατόρων του Συστήματος.

  Αλλά οι αναλογίες με την σημερινή Ελληνική πραγματικότητα σταματάνε εκεί.

  Η βία είναι η έσχατη λύση, αλλά είναι απόλυτα θεμιτή όταν δεν έχει απομείνει άλλος τρόπος αγώνα για την υπεράσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων.

  Και με τα σημερινά δεδομένα, όπου οι εξουσιαστές μας έχουν δεμένους χειροπόδαρα, πραγματικά δεν έχει απομείνει άλλος τρόπος.

  Απλά να αποφύγουμε την παραπλάνηση: Ο εχθρός δεν είναι ουτε το ΔΝΤ ούτε η Τρόικα. Ο εχθρός είναι τα ντόπια λαμόγια που κινούν τα νήματα πίσω από τους πολιτικούς-υπαλλήλους τους, και έχουν καταλύσει κάθε πραγματική ελευθερία και κάθε δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 28. Συγνώμη,ξέχασα νά "υπογράψω" το προηγούμενο,

  Πυροβολητής

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 29. ΤΖΙΜΗ 3:25,

  ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΟΠΤΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΔΙΑΘΛΑΣΗ.

  ΚΕΤΕΡΕΥΣΕ ΕΝΑ ΠΕΙΡΑΜΑ 60+ ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ.
  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΞΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ, ΚΑΛΩΣ ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ. ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

  ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΝΟΗΘΟΥΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΗΣ.

  ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 30. 1) "Μερικοί σταματήστε την κινδυνολογία !!!
  Ότι δηλαδή για να διώξουμε το παληό/σάπιο και να φέρουμε το νέο/υγιές, θα χυθεί αίμα".

  Έλα ρε Τζίμη πες το.."Γιώργο Γεωπόνε σταμάτα την κινδυνολογία!!!"
  Δεν είναι κινδυνολογία. Αν έβλεπες όσα προηγήθηκαν και αν άκουγες τον λαό στις καθημερινές του συζητήσεις(εγώ εργάζομαι σε κεντρικό μαγαζί(της οικογένειας μου) της Θεσσαλονίκης και βλέπω κάθε μέρα κάθε καρυδιάς καρύδι πλην του ότι ακούω και τους συνομιλήκους μου στη σχολή) θα συμφωνούσες "Τζίμη".
  Έγινε η Marfin, έγινε τότε με τον Κακλαμάνη που τον προστάτευε η διμοιρία των ΜΑΤ, έγινε αυτό χθες με τον άλλον. Δεν βλέπεις δηλ το αίμα? Τι χύθηκε? Γάλα? Αίμα χύθηκε μέχρι τώρα. Τρεις νεκροί και δυο ελαφρά τραυματίες βουλευτές(ο ένας εχθές τις έφαγε αρκετά γερά απ' ότι είδα στις φωτογραφίες και τα βίνετο). Δεν το επικροτώ ούτε είπα ότι έτσι πρέπει να γίνει η αλλαγή. Αλλά τι να κάνουμε πλέον είναι αργά..το νερό κοχλάζει και θα χυθεί κι άλλο αίμα. Είναι αργά και δεν είναι κινδυνολογία. Όπου πήγε ΔΝΤ έγινε της τρελλής. Αν στην οικονομική μας χρεωκοπία βάλουμε και την ηθική χρεωκοπία κτλ..το μίγμα είναι άκρως εκρηκτικό. Θα το δουν όσοι με αμφισβητούν και λένε από μέσα τους "τι λέει ο μικρός τώρα, παιδί είναι ντάξει".
  Κάποτε αρχές δεκαετίας 80 η μητέρα μου είχε γράψει σε θέμα "Μπορεί να υπάρξει ειρήνη στο κόσμο?". Ήταν η μόνη που είπε όχι και μάλιστα έγραψε ότι θα "πέσει" σε 15 χρόνια πάνω κάτω η τότε Ε.Σ.Σ.Δ. Οι συμμαθήτριες της γέλασαν κάποιες αλλά η καθηγήτρια της παρόλο που διαφωνούσε η ίδια με την πτώση της ΕΣΣΔ κράτησε την έκθεση επειδή της άρεσε το τρόπος που έγραφε η μητέρα μου. Πολύ θα θελα να βλεπα τις φάτσες των συμμαθητριών της όταν έπεσε το καθεστώς και η μάνα μου επαληθεύτηκε λέξη προς λέξη. Εδώ είμαστε "Τζίμη". Θα δεις τις εξελίξεις. Το θέμα είναι να επικρατήσει η λογική και να χυθεί ελάχιστο αίμα. Για να τους στείλουν σπίτια τους με δημοκρατικές διαδικασίες το κόβω χλωμό αν και υποστηρίζω τα λόγια του skal λέξη προς λέξη...να πάνε σπίτια οι ψεύτες και οι αλήτες με δημοκρατικές διαδιακασίες!

  2) "Ολόκληρα πολιτικά/οικονομικά καθεστώτα άλλαξαν στην Ευρώπη πρόσφατα και σχεδόν δεν άνοιξε μύτη."

  Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή. Φέρε παράδειγμα να το συγκρίνουμε με την δικιά μας κατάσταση.


  3) "Εμείς πάμε για πιό απλά πράγματα: Να το γυρίσουμε από το ανθελληνικό και ζημιογόνο που έχουμε, στο πατριωτικό και (άρα) επωφελές για την Ελλάδα και τους Έλληνες !!!"

  Πας κι εσύ?(Όχι για να μην δουλευόμαστε τώρα...το ξευτυλίζεις δηλ)

  "Tzimis", Senin ismin ne? Nerelisiniz? Hoşçakal

  ΥΓ:
  Στο λέω και εδώ:
  Ειδικά στον Βούλγαρη και την Ελίνα μην τους ξαναχωθείς γιατί δαγκώνω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 31. Πού είδες να την χώνομαι στην Ελίνα;
  Απλά, παρασυρμένος περισσότερο από το ορμητικό και λιγότερο από το ώριμο της γράψιμο, την είχα για κάποια φοιτήτρια.
  Μέχρι που ανακάλυψα ότι είναι μια πολυγραφότατη δημοσιογράφος και λογοτέχνης.
  Την συμπαθώ πολύ-πολύ και πάντα διαβάζω με προσοχή τα κείμενά της που δείχνουν και την ευρυμάθειά της.
  Θα την προτείνω για Γερουσιαστή όταν αλλάξουμε το πολιτικό μας σύστημα.
  Και όταν έλθω Αθήνα, θα προμηθευτώ όλα της τα βιβλία.

  Για τον Γιώργο Βούλγαρη υπάρχει πολύς ακόμα δρόμος για να μπορέσει να μας δείξει κάτι και εύχομαι ο Θεός να βάλει το χέρι του...

  Εσύ να προσέχεις τα χιόνια στη Θεσσαλονίκη και τις τρύπες που υπάρχουν από τα κλεμένα καπάκια των πεζοδρομίων.

  Με το βίντεο τι γίνεται; Κόκκαλα έχει;;;
  τζιμης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 32. Άσε τα καπάκια ήσυχα και αν έρθεις Θεσσαλονίκη έλα να στα δείξω όσα είδες στο βίντεο από κοντά. Θα σου κοπεί το γελάκι εκεί όταν δεις τα πεντάλφα και άλλα "αθώα" σύμβολα. Ξέρεις ο observer άθελα του με έκανε να παρατηρώ πιο πολύ τα καπάκια και τι γράφουν πάνω κτλ. Δεν είναι σε όλη τη πόλη. Είναι σε ορισμένες περιοχές.

  Τέλος όσον αφορά τη φράση σου:
  "Με το βίντεο τι γίνεται; Κόκκαλα έχει;;;"
  Θα σου απαντήσω ότι πρώτον δεν είναι ΤΟ βίντεο αλλά ΤΑ βίντεο. Δεύτερον δεν μπορώ να ασχολούμαι όλη την ώρα με αυτά και με σένα(έχω και σοβαρά πράγματα να ασχοληθώ). Τρίτον δεν έχουν κόκκαλα αλλά κόκκαλα θα τσακίσουν όπως η γλώσσα. Αυτά.
  Τέλος, επαναλαμβάνω ότι σου είπα για Βούλγαρη και Ελίνα.
  Εξηγήθηκα για να μην λες μετά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 33. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΗ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΟΥΜΕ;ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ;ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΦΕΡΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΣΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ;ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΕΙΑ ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΙΣΟΒΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ ΒΕΒΑΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.