12/1/11

Πότε παραιτείται ένας πολιτικός και πότε οδηγείται στον εισαγγελέα ένας ανώτατος υπηρεσιακός παράγοντας;

του Σάββα Καλεντερίδη
Οι αποκαλύψεις του WikiLeaks που αφορούν στα όσα συμπεριέλαβαν στην αναφορά που έδωσαν στον πρέσβη των ΗΠΑ ο κος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ στρατηγός Οικονόμου, απλά είναι η κορυφή του παγόβουνου.

Ένα κράτος που σέβεται τον εαυτό του, πρώτα και πάνω απ' όλα διασφαλίζει ΘΕΣΜΙΚΑ και οριοθετεί τις σχέσεις των πολιτικών και όλων ανεξαιρέτως των υπηρεσιακών παραγόντων με τις ξένες χώρες, όποιες κιαν είναι αυτές, όσο μεγάλες ή μικρές κιαν είναι.
Χρόνια τώρα που διαρκεί η καλοσχεδιασμένη επιχείρηση διάλυσης του ελληνικού κράτους και της ίδιας της Ελλάδος από τα κάθε είδους κομματόσκυλα, πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες διαγκωνίζονται, για παράδειγμα, για μια έστω και απλή θέση στον κατάλογο των προσκεκλημένων στις δεξιώσεις της πρεσβείας των ΗΠΑ, ενώ ποιος ξέρει σε τί άλλου είδους κινήσεις προβαίνουν, για να λάβουν τον τίτλο του επίτιμου συνομιλητή των παραγόντων της πρεσβείας, όπως οι δυο προαναφερθέντες.
Υπάρχει θέμα, εθνικό και μάλιστα πολύ σοβαρό, με τις σχέσεις ορισμένων πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων με ξένες πρεσβείες και υπηρεσίες, οι οποίες έφθασαν σε σημείο να 'διορίζουν' υπηρεσιακούς  παράγοντες στα ανώτατα κλιμάκια ευαίσθητων υπηρεσιών της χώρας, έστω και αν αυτές θεωρούνται από τον αρμόδιο πολιτικό προϊστάμενο 'άχρηστες' και 'εθνικά επικίνδυνες'.
Αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας, με τις συνομιλίες Χρυσοχοΐδη και Οικονόμου με τον πρέσβη των ΗΠΑ, όπως είπαμε παραπάνω, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Και γεγονός είναι οτι οι προαναφερθέντες επέδειξαν αυτή τη συμπεριφορά. η οποία κρίνεται από την κοινή γνώμη και από τους αρμόδιους δικαστικούς παράγοντες, επειδή το πολιτικό σύστημα και οι υπηρεσίες του κράτους είναι θεσμικά απροστάτευτες και κυριολεκτικά διάτρητες και στο έλεος του κάθε πρέσβη και του κάθε σταθμάρχη.
Είπαμε όμως, της οικονομικής, προηγήθηκε η ηθική και η πολιτική χρεωκοπία.
Γι' αυτό, τα κόμματα, οι πολιτικοί και οι υπηρεσιακοί παράγοντες, καλόν είναι να φροντίσουν ΘΕΣΜΙΚΑ για την πολιτική, υπηρεσιακή και ηθική θωράκιση του πολιτικού συστήματος και του κράτους, γιατί οι προσβολές του τύπου "EYP is nothing." It does not serve its mission of protecting Greece and in fact is dangerous to national security because of its many shortcomings", κατατάσσουν την Ελλάδα, τη χώρα που δίδαξε τον πολιτικό πολιτισμό στην ανθρωπότητα, στην πλέον υπανάπτυκτη και πλέον αυτοεξευτελιζόμενη χώρα του κόσμου.
Όσο για τους δυο κυρίους που εξευτέλισαν τη χώρα και τους θεσμούς της Ελληνικής Δημοκρατίας, και τους άλλους, που υπηρετούν σε ευαίσθητες υπηρεσίες και 'πατούν σε δυο βάρκες', ας ρίξουν μια ματιά στον τίτλο της ανάρτησης και ας πράξουν ό,τι τους πει η συνείδησή τους, που αυτή ελπίζουμε είναι κάτι περισσότερο από την ΕΥΠ, που είναι ένα τίποτα.
Αιδώς είναι η μόνη λέξη που μπορεί να πει ο απλός Έλληνας γι' αυτόν τον εξευτελισμό της Ελλάδος.
Αιδώς!

19 σχόλια:

  1. Οταν ομολογώ ότι ηγούμαι μιας ομάδας ηλιθίων, αυτό τι με κάνει;

    Ο ηγέτης έχει ευθύνη! Αν δεν μπορεί να κάνει κάτι παραιτείται!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εδώ και πολύ καιρό αναφέρω ένα πολύ συγκεκριμένο παράδειγμα συμπεριφοράς του εν λόγω πολιτικού προϊστάμενου της ΕΥΠ για καίριο ζήτημα που το έθαψε για να την απαξιώσει

    τώρα, μετά από αυτή τη δημοσιοποίηση του wikileaks, θέλω να πιστεύω ότι οι φύλακες απέκτησαν όντως ΓΝΩΣΗ και όχι απλά πληροφόρηση που την χρησιμοποιούσε ο οποιοσδήποτε κατά το δοκούν

    αυτοί που όντως ενδιαφέρονται για την πατρίδα, το δείχνουν με πράξεις

    για τους υψηλόβαθμους κ.κ. της ΕΥΠ, το μόνο που απομένει είναι το "παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρά τα όσα κατά καιρούς διόλου κολακευτικά έχουν ακουστεί για την ΕΥΠ και αυτό εξαιτίας της στάσης κάποιων υπερφίαλων στελεχών της και της εμπλοκής τους σε "σκοτεινές υποθέσεις", αυτό που έχω να καταθέσω απο την μικρή μου εμπειρία είναι οτι σε επίπεδο συλλογής, καταγραφής και επεξεργασίας πληροφοριών είναι απο τις πλέον καλύτερες υπηρεσίες.

    Το πως αξιολογούνται απο κέντρα αποφάσεων οι πληροφορίες αυτές είναι άλλου παππά ευαγγέλιο.

    Τέλος κάποτε πρέπει να μάθουν πολλοί οτι το ανήκομεν εις την Δύση δεν σημαίνει υποτέλεια και υποταγή, μπορεί και να σημαίνει και σχέση με όρους ισοτιμίας και αλληλοσεβασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καραρχήν η ΕΥΠ σε σχέση με τη τουρκική ΜΙΤ έχει το 1/400 της χρηματοδότησης.
    Επίσης ο εξοπλισμός της ΕΥΠ χρησιμοποιείται για να διακοσμεί του διαδρόμους της αντίστοιχης Υπηρεσίας Πληροφοριών της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και πάλι όμως η ΕΥΠ καταφέρνει και έχει επιτυχίες που δεν ακούγονται στον Εβρο(ναρκωντικά, λαθραίοι), στο Αιγαίο(πλήρης εικόνα εχθρού την περίοδο της κρίσης των Ιμίων, γνώση κινήσεων και προθέσεων τουρκικών πλοίων και "κρουαζιέρων").

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. μήπως περισσότερο σας ενόχλησε η επίσημη αναφορά σε Μέση Ανατολή και Ιράν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το τί μας ενόχλησε φαίνεται καθαρά στο ενυπόγραφο άρθρο.
    όσο για τη Μέση Ανατολή και το Ιράν, πρώτη προτεραιότητα είναι η χώρα μας και μετά ιεραρχούνται όλες οι άλλες, ανάλογα με τα συμφέροντα της πατρίδος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την χώρα μας βλάπτουν όλες οι άλλες ΑΝ εκπαιδεύουν έλληνες τρομοκράτες,με στόχο την εσωτερική μας ειρήνη αλλα και την οικονομική δραστηριότητα και ανάπτυξη που χρειάζεται ένα ασφαλές κοινωνικό περιβάλλον για να εκδηλωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "...Ο Εμπεδοκλής εκάθισε στήν πέτρα,έγειρε στήν αγκαλιά τής αλισφακιάς καί τής ρίγανης,καί τραγούδησε τό αρχαίο τραγούδι:

    Μία φορά είν'η λεβεντιά καί δυό φορές τά νιάτα.
    Μία φορά περπατησα καί 'γώ με δυό κορίτσια.
    Κι ήταν αγγελικός μπαξές κι ολάσπρο περιβόλι.
    Και τότες εδάκρυσε γιά ώρα πολλή.
    ...
    Τίς ζητωκραυγές τών στρατιωτών γιά τόν αρχηγό.Τόν αχαμνό γίγαντα,τόν Καραισκάκη τους.
    -Ο άντρακλας,ο πελαγίσιος ο αρχιδαράς!.....
    ΄Ετσι παίρνοντας(ο Εμπεδοκλής)ν'ανεβαίνει τήν αντικρινή ροβόλα έφτασε σέ θέση λεγόμενη Ο Αντράχειλος.Η σπηλιά μέ τό μεγάλο άνοιγμα.Εκεί πού εκλείστηκε κυνηγημένος νά γλυτώσει ο Κωσταντής Κολοκοτρώνης.*Τόν καιρό τού μεγάλου κλεισμού,όντας ο καπετάν Πασάς εκάπνισε σάν τό μελίσσι,στόν πύργο του τό φοβερό Παναγιώταρο.Τόν εχάλασαν σάν το θεριό στήν τρούπα.Μετά από μήνους οι έλληνες εγνώρισαν τό σώμα του από τή σπαθιά που τού'χε σημαδεμένο τό μεγάλο δάκτυλο τού χεριού.Κι από τό μαύρι νύχι του,μισό π ή χ υ μάκρος.Ω σ ά ν τό φτερό του γ ε ρ α κ ι ο ύ.Άφηνε στήν ορφάνια τήν
    α π ρ ο σ κ ύ ν η τ η Μάνη,καί τό γιό του Θοδωράκη,δέκα χρονώ παιδί.Πού έμελλε μιά μέρα νά σκιάξει τήν τ ο υ ρ κ ι ά,τό δεσπότη τής ΄Αρτας,καί όλους τούς
    μ ο υ ρ α χ α σ ή δ ε ς...."
    Από τό βιβλίο "Γκέμα"κεφ.Εδώ Μεσολόγγι"τού αειμνήστου καθηγητή Πανεπιστημίου Δ.ΛΙΑΝΤΙΝΗ.
    *Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ,ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ" ΓΕΡΟΥ "
    Χαίρε!
    "Ταύγετον εραννόν εκλιπώα"
    Αριστοφάνης.
    ΑΡΚΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Όποια χώρα εκπαιδεύει Έλληνες τρομοκράτες, υπάρχει τρόπος να εντοπιστεί και να ζητήσει η Ελλάδα τη λήψη κατάλληλων μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου.
    Η Ελλάδα, όπως πρέπει να κάνουν τα κράτη που σέβονται τον εαυτό τους, μπορεί να πατάξει την τρομοκρατία, όπως μπορεί να 'βάλει στη θέση τους' εκείνες τις χώρες που εμπλέκονται σ' αυτήν.
    Όσον αφορά τη βοήθει απου πρέπει να λαμβάνουμε από φιλικές χώρες, που πιθανόν έχουν χρήσιμες πληροφορίες, αυτό ορίζεται σαφώς με διακρατικές συμφωνίες.
    Τα σούξου-μούξου με τους Αμερικανούς, χωρίς πρωτόκολλα, χωρίς επίσημες καταγραφές, είναι στην ουσία παράνομα.
    Γιαυτό μιλώ για εισαγγελέα.
    Για παράδειγμα, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ είχε έγγραφη άδεια για τις συνοιμιλίες;
    Μετά τη συνάντηση συνέταξε υπηρεσιακό έγγραφο για το τί συζητήθηκε, όπως έκανε ο αμερικανός πρέσβης;
    Άστα φίλε, μην απορποσανατολίζεις την υπόθεση.
    Όποιος συναντάται με ξένους, πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοτνας, πρέπει να το κάνει με βάση το νόμιμο και προβλεπόμενο τρόπο.
    ΄Δεν είναι η Ελλάδα καφενείο, όπως θέλουν να την καταντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Μαζί τα φάγαμε" και "είναι κοπρίτες" και τώρα "η ΕΥΠ είναι τίποτα" : ότι σπείρατε θερίζετε μάγκες, από τήν όυρά βρωμάει το ψάρι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Στην Ελλαδα, ΠΟΤΕ!!!!
    Αφου κανεις δεν τιμωρειται και συνεχιζουν να τους ψηφιζουν οι χαχολοι καλα κανουν........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μας έθιξε την ΕΥΠ.Ξεχνάμε μήπως τους εισαγγελείς για τις παράνομες "δραστηριότητες" κάποιων υψηλόβαθμων μάλιστα στελεχών της;
    Ή μήπως ξεχνάμε τις φωτογραφίες στις εφημερίδες από τους χορούς και τα τραπέζια του συλλόγου των υπαλλήλων της "μυστικής" μας υπηρεσίας;Εξαιρετική μυστικότητα...
    Είμαστε σοβαροί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο σεβασμός ενός κράτους για τον εαυτό του, είναι θέμα που διαχειρίζονται οι αρχές του. Οταν οι αρχές του συμπεριφέρονται με ανευθυνότητα σε τόσο σοβαρά θέματα, δεν σέβονται ούτε το κράτος που υπηρετούν, ούτε τον λαό που εκπροσωπούν.
    Ο Σάββας λέει "Αιδώς", αλλά η αιδώς προυποθέτει αυτοσεβασμό. Ας πούμε καλύτερα "Αίσχος" που θα το καταλάβουν όλοι. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΣΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΑΣ http://isxys.blogspot.com/2010/11/wikileaks_29.html
    ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΓΛΑΦΥΡΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ "ΔΙΑΡΡΟΕΣ" ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΛΗΘΟΦΑΝΕΙΑΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΟΜΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

    ΑΠΟ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ "ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΝΤΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Υ.Π. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΑΘΑΜΕ. ΟΤΙ Η ΕΥΠ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΑΜΕ; ΟΛΟΙ; (ΚΥΒΕΡΝΗΤΕΣ, ΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ, ΠΟΛΙΤΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, ΕΙΔΙΚΟΙ;) ΣΕ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ Η "ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Σάββα δυστυχώς την κατάντησαν όχι καφενείο, αλλά μπουρδέλο «μεσοπολέμου».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. @ 12 Ιανουαρίου 2011 5:11 μ.μ.

    Είσαι προφανώς ο ίδιος, που προσπάθησε και σε άλλη ανάρτηση να υποβαθμίσει το θέμα. Φοβούμαι ότι έχεις κίνητρο γι αυτό και ότι το κίνητρό σου δεν είναι καθόλου καλοπροαίρετο. Ψηφοφόρος του Χρυσοχοΐδη είσαι; Μάλλον αυτό φανερώνει και η ιταμότητα του ύφους σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όποιος έχει διαβάσει το βιβλίο "Η Ώρα της Αλήθειας" του Συνταγματάρχη ε.α. κ.Σ. Καλεντερίδη, έχει μάθει πως υπάρχει κλαδική ΠΑΣΟΚ στην Ε.Υ.Π. Επίσης θα έχει πληροφορηθεί από τα ΜΜΕ ότι γίνονται .... χοροεσπερίδες της Ε.Υ.Π. στις οποίες συμμετέχουν τα Μέλη της Ε.Υ.Π. (μυστικοί πράκτορες ....;;;).

    Είναι φυσικό λοιπόν να έχει υποστεί σοβαρό ψυχολογικό κλονισμό ως προς την δράση της ως άνω νευραλγικότατης υπηρεσίας!

    Όντως, οι συναντήσεις με Αμερικανούς, χωρίς πρωτόκολλα και χωρίς επίσημες καταγραφές, είναι οπωσδήποτε παράνομες.

    Μετά τη συνάντηση έπρεπε να συνταχθή υπηρεσιακό έγγραφο για το τί συζητήθηκε, όπως πολύ ορθά έκανε ο αμερικανός πρέσβης;

    Όχι μόνο ο αρχηγός της ΕΛΑΣ όφειλε να έχει επίσημη έγγραφη άδεια για τις συνομιλίες, αλλά και ο υπουργός "προστασίας" του πολίτη όφειλε να ακολουθήση την υπηρεσιακή διαδικασία και φυσικά ότι ορίζει το πρωτόκολλο ;

    Είναι ντροπή να μαθαίνουμε από το Wiki Leaks, τις πράξεις και τις ενέργειες των "αστεριών του πολιτικού στερεώματος ΜΑΣ"!

    Όποιος συναντάται με ξένους, πολιτικός ή υπηρεσιακός παράγοντας ή δημόσιος υπάλληλος, πρέπει να το κάνει με βάση το νόμιμο και προβλεπόμενο τρόπο.

    Στο κάτω κάτω της γραφής, ο οποιοσδήποτε αξιωματούχος της κυβέρνησης ή του δημοσίου οφείλει να ενεργεί νόμιμα!

    Ευμένης ο Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Μα εδώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας με το κυβερνητικό jet αλώνιζε την υφήλιο και κατηγορούσε και κατασυκοφαντούσε την Ελλάδα ως την πλεον διεφθαρμένη και άχρηστη χώρα, και σας πείραξε ο Χρυσοχοϊδης? Εκανε ότι και ο προϊστάμενός του. Το κακό είναι οτι τα τσουτσέκια αυτά θεωρούνται από το 40% του πληθυσμού αξια και ικανά να κυβερνήσουν τον τοπο, μονο και μονο γιατί εχουν δηλώσει σοσιαΛΗΣΤΕΣ και ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμε 12 Ιανουαρίου 2011 7:32 μ.μ.
    δεν είμαι ο ίδιος με αυτόν που αναφέρεις.Δεν ξανααναρτήθηκε σχόλιό μου για το συγκεκριμένο θέμα.Πιστεύω ότι τα κίνητρά μου είναι πολύ πιο αγνά από τα δικά σου.ΘΕΛΩ μια ΕΥΠ ικανή να προστατέψει την Ελλάδα αλλά και τη σοβαρότητά της ως μυστική υπηρεσία.Ο Χρυσοχοϊδης σίγουρα δεν είπε κάτι που δεν υποπτεύονταν(με σοβαρές ενδείξεις) οι πάντες και σίγουρα γνώριζαν οι Αμερικανοί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.