25/1/11

Αμπντουλάχ Γκιούλ: "Δεν διαπράξαμε γενοκτονία κατά των Αρμενίων"

Με κατηγορηματικό τρόπο, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ, υποστήριξε, ενώπιον της Ολομέλειας της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ότι η Τουρκία δεν δέχεται ότι διέπραξε γενοκτονία κατά των Αρμενίων στην διάρκεια του πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Ερωτώμενος από Αρμένιο βουλευτή, για το αν θα πρέπει, επιτέλους, η Τουρκία, να αναγνωρίσει την γενοκτονία των Αρμενίων, προκειμένου να λάβει τη θέση της μεταξύ των πολιτισμένων χωρών, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην Τουρκία προκλήθηκαν, από τις μαζικές μετακινήσεις και την συμπεριφορά των ίδιων των λαών που ζούσαν στο τουρκικό έδαφος.

Για να χαρακτηρισθεί γενοκτονία, η συμπεριφορά μας έναντι των Αρμενίων, εκείνη την εποχή, τόνισε, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι υπήρχε, από την πλευρά της Τουρκίας, πρόθεση σφαγής. Έχουμε προτείνει, κατέληξε, να δημιουργηθεί μία διεθνής επιτροπή, η οποία θα διερευνήσει όλα τα αρχεία και τα στοιχεία της εποχής εκείνης, προκειμένου να αποδειχθεί ότι πράγματι διεπράχθη γενοκτονία.

Εμείς θα ανοίξουμε όλα τα αρχεία μας, θα τα παραδώσουμε σ΄ αυτήν την Επιτροπή και θα αποδεχθούμε το όποιο πόρισμα βγάλει, διαβεβαίωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή: www.athina984.gr
Πηγή:www.capital.gr

4 σχόλια:

  1. "ο Τούρκος Πρόεδρος υποστήριξε ότι τα γεγονότα που συνέβησαν εκείνη την εποχή στην Τουρκία προκλήθηκαν, από τις μαζικές μετακινήσεις και την συμπεριφορά των ίδιων των λαών που ζούσαν στο τουρκικό έδαφος."

    Ναι, είναι κάτι σαν εκείνο το φουκαρά στο έργο που αυτοκτόνησε πέφτοντας 17 φορές πάνω σε ένα μαχαίρι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα οταν δραγωνορεπουσηδες θελανε να γραφτουν στα βιβλια της ιστοριας μας,οτι η σφαγη στην Σμυρνη ηταν αποτελεσμα συνωστισμου,παλι καλα που ο μογγολος δεν μας πηγε στα δικαστηρια για να ζητησει αποζημιωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν λοιπον οι Τοθρκοι "δεν" σκοτωσαν τους Αρμενιους μηπως θα μπορουσαν να μας πουν που πηγαν οι Αρμενιοι;Α και οτανη βρουν την απαντηση θα μπορουσαν αν μας ποθν τι ακριβως εγινε και σε αλλουε τοσους δικους στην Μ. Ασια και στον Ποντο την ιδια περιοδο;Για να μην μιλησουμε και για κατι αγγνουμενους της Κυπρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Τουρκια σπαταλουσε τεραστια ποσα ως μεσο αποκρυψης μεσω των κυβερνησεων της Αμερικης, αυτα τωρα τελειωσανε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.