9/1/11

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ-Η καλή θέληση δεν βοήθησε

Του Μιχάλη Ιγνατίου
Οτρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζει ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι προβληματικός. Ουδείς θα τον κατηγορήσει βέβαια επειδή επιδιώκει τη βελτίωση των σχέσεων και αν είναι δυνατόν το μηδενισμό των προβλημάτων που δημιουργεί η Αγκυρα. Ομως, ο καθένας δικαιούται να τον κρίνει για το γεγονός ότι παρουσιάζει μία ρόδινη κατάσταση η οποία στην πραγματικότητα είναι ακριβώς αντίθετη από αυτήν που προσπαθεί να δείξει. Ειδικά:
— Η Τουρκία δεν σταμάτησε ποτέ να προκαλεί στο Αιγαίο και να απαιτεί το μοίρασμά του, ενώ διατηρεί σε ισχύ την απειλή πολέμου εναντίον της χώρας μας.

— Στη Θράκη βρίσκεται στο στάδιο της υλοποίησης το σχέδιο για ένα “κράτος εν κράτει”. Με την πάροδο του χρόνου η Αγκυρα θα ισχυρίζεται στους διεθνείς οργανισμούς ότι ο “τουρκικός” πληθυσμός υπερτερεί του ελληνικού, άρα δικαιούται αυτονομία που η ίδια αρνείται στους Κούρδους, οι οποίοι αποτελούν το 22% του πληθυσμού της Τουρκίας.

— Στην Κύπρο συνεχίζεται η κατοχή, ως αποτέλεσμα της εισβολής του 1974. Η Τουρκία προκαλεί καθημερινά στον κατεχόμενο βορρά όπου έχει καταλύσει κάθε ανθρώπινο δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένης και της ελευθερίας άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των Ελληνοκυπρίων. Την ημέρα των Χριστουγέννων απαγόρευσε την τέλεση λειτουργίας. Εάν το είχαν πράξει οι Ελληνοκύπριοι θα τους είχε καταδικάσει το σύμπαν!

Παντού η Τουρκία μάχεται την Ελλάδα και την Κύπρο και γεγονός είναι ότι η καλή θέληση του Ελληνα πρωθυπουργού δεν βοήθησε στην αλλαγή της τουρκικής στάσης. Ο φανατικός και επικίνδυνος ισλαμιστής πρωθυπουργός της Τουρκίας δεν έκανε καν τη χάρη στον κ. Παπανδρέου για να σταματήσουν -για οικονομικούς και μόνο λόγους- οι προκλήσεις στο Αιγαίο που κοστίζουν εκατομμύρια ευρώ στις δύο χώρες. Πριν από μερικές μέρες παραβίασαν τον ελληνικό εναέριο χώρο πάνω από έξι ελληνικά νησιά, τα οποία σχεδιάζουν να “γκριζοποιήσουν” όπως έπραξαν με επιτυχία στα Ιμια.

Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο Ελληνας πρωθυπουργός καθώς κυριαρχείται από εμμονές και από το δέος απέναντι στην Τουρκία, είναι ότι η πολιτική της “απόλυτης ειρήνης” με τη γειτονική χώρα δεν έχει αλλάξει κανένα δεδομένο, όπως δεν είχε αλλάξει τίποτα η “πολιτική της προσέγγισης” που σχεδίασε ως υπουργός Εξωτερικών με τον φίλο του μακαρίτη Ισμαΐλ Τζεμ. Εκείνη η πολιτική οδήγησε στο αντιδημοκρατικό σχέδιο Ανάν, το οποίο κακώς υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου διότι γνώριζε πως πρόσφερε τον απόλυτο έλεγχο της Κύπρου στην Τουρκία.

Από τη σημερινή πολιτική της “απόλυτης ειρήνης” όπως περιγράφεται σε έγγραφα ξένων κυβερνήσεων δεν θα έχει κέρδη η Ελλάδα. Το λιγότερο που αποδέχεται η Τουρκία είναι η συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και αυτή η λύση είναι κακή για την Ελλάδα. Θα τοποθετήσει στο τουρκικό καλάθι το μισό πέλαγος. Διέπραξε τραγικό λάθος με την υποστήριξη του φιλοτουρκικού κειμένου του Κόφι Ανάν. Το επαναλαμβάνει τώρα στο Αιγαίο. Είναι μία επικίνδυνη εμμονή που αξίζει ανάλυσης από τους ειδικούς.

Ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε ξανά προχθές την Τουρκία και απευθύνθηκε στους “Ταλιμπάν” του Αχμέτ Νταβούτογλου. Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας αντιμετωπίστηκε με τη γνωστή τουρκική υπεροψία αλλά και τη δημόσια “έκφραση θλίψης και οίκτου” για τα οικονομικά προβλήματά της. Ομως πίσω από την πλάτη του σίγουρα θα τον χλεύαζαν για το κατάντημα της χώρας που κυβερνά, η οποία εν μέσω της κρίσης αδυνατεί να υπερασπιστεί τα εθνικά της δίκαια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:
Τι να εννοούσε άραγε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατία με τη φράση του για τους “ωραίους Ελληνες”. Μελέτησα τη δήλωσή του αλλά δεν μπόρεσα να τον ...πιάσω. “Αυτοί που δεν θέλουν την ομοσπονδία”, είπε, “να σηκωθούν ως ωραίοι Έλληνες και να το πουν: Δεν θέλουμε την ομοσπονδία. Και να δούμε ποιος θα κερδίσει στο τέλος της ημέρας. Θα κερδίσουμε τη διχοτόμηση, θα χάσουμε τη μισή μας πατρίδα”. Μόνο ο ίδιος γνωρίζει τι εννοούσε, αν και αρκετοί υποστηρίζουν πως χρησιμοποίησε τις λέξεις για να ειρωνευθεί και να απαξιώσει αυτούς που αρνούνται να υποστηρίξουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία η οποία παραπέμπει σε διχοτόμηση. Λένε επίσης ότι ο κ. Χριστόφιας έχει προκαλέσει το τελευταίο διάστημα με δηλώσεις, οι οποίες υπό άλλες συνθήκες θα λέγαμε πως υποκρύπτουν έναν “αρρωστημένο ανθελληνισμό”. Το μοναδικό στήριγμα της Κύπρου είναι οι απανταχού ωραίοι Ελληνες. Τελεία και παύλα.

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Στην Κύπρο θα βρεθεί το διήμερο 11-13 Ιανουαρίου ο άνθρωπος που “γέννησε” την ιδέα της ΑΟΖκαι την οποία υλοποίησαν ο πρώην και ο νυν Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Θα ήταν καλά νομίζω να αφιέρωνε λίγο από τον πολύτιμο χρόνο του ο κ. Χριστόφιας και να ακούσει τον καθηγητή Θεόδωρο Καρυώτη..
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
.

9 σχόλια:

  1. Ειναι αποριας αξιον πως οι μικροι ηγετες μπορουν να επιφερουν τοση μεγαλη δυστυχια στη χωρα τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν και δεν ενθουσιάζομαι με τον Παπανδρέου ούτε του έχω εμπιστοσύνη από τις κινήσεις του όμως υποψιάζομαι και ευελπιστώ ότι παίζει ακριβός το ίδιο παιχνίδι με τον Ερτοσκατάν μεγάλα λόγια και εντυπώσεις. Δεν είδα καμιά απολύτως αλλαγή της Τουρκιάς απέναντι στην Ελλάδα πράγμα που σημαίνει ότι αυτά που απαιτούν δεν έχουν δοθεί στα μογγόλια πιστεύω ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και να ολοκληρωθεί η νέα γεωπολιτική κατάσταση στην μεσόγειο με Ισραήλ, Κύπρο και Αίγυπτο και Τουρκία – Ιράν και να στρώσουν τα πράγματα στην χωρά μας όσο αυτά μπορούν να στρώσουν.

    Δεν είμαστε μόνοι σε αυτήν την δύσκολη περίοδο εφόσον υπάρχουν όντως μεγάλα κοιτάσματα υδατανθράκων στην περιοχή μας οι ευρωπαίοι και αμερικανοί τα έχουν ήδη καπαρώσει με το ΔΝΤ και δεν πιστεύω ότι είναι διατιθέμενοι να δώσουν ένα μεγάλο κομμάτι από την πίτα τους στα μογγόλια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλύτερα να κρατάμε μικρό καλάθι. Οι πάγιες επιδιώξεις τής Τουρκίας είναι γνωστές. Σίγουρα οι δηλώσεις του ΓΑΠ στο Ερζερούμ ήταν σε θετικό πνεύμα, παρά τις όποιες εποικοδομητικές ασάφειες. Σημαντικότερα ήταν αυτά που ειπώθηκαν στο τετ α τετ με τον Ερντογάν και για τα οποία δεν είδαμε κάποιο κοινό ανακοινωθέν.

    Είμαι περίεργος να δω τι θα συζητήσουν σε λίγες μέρες στη βουλή, που θα έχει συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως για τα εθνικά θέματα. Να δούμε από εκεί μπας και αλιεύσουμε τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θέλω κι εγώ ένα γαλάζιο κασκόλ. Γιωργάκη, πώς κονομάμε κανένα; Με κανα στρεμματάκι το παίρνουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ακόμη ελπίζεις Πιγκουίνε;
    Μαύρο σκοτάδι, δυστυχώς...!
    ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!
    γιώργος καλαμαράς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνδυασμός Γιωργάκη - Χριστόφια. Άστο, πάει ο νόμος των πιθανοτήτων. Πάει και η Ελλάδα.
    Πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν. Το ΑΚΕΛ πάσχει από σταλινική ατροφία εγκεφάλου το ΠΑΣΟΚ πάσχει από πολλή τροφοδοσία στίς τσέπες. Τρις δεκαετίες είναι αυτές πολλοί οι βολεμένοι του φαυλοκρατικού κρατιδίου.
    Πρέπει να βρεθεί τρόπος να φύγουν. Χωρίς αιματοχυσίες
    Λαπαθιώτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. theo

    Θα συμφωνήσω ότι προσπαθεί να κερδίσει χρόνο,η χρεοκοπία έρχεται και όποιος μπορεί να διανοηθεί έστω τις επιπτώσεις σε όλα τα επίπεδα που επηρεάζουν τα Ελληνοτουρκικά μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο για επερχόμενη μεγάλη καταστροφή,και για άλλη μια φορά δεν θα μας βοηθήσει κανείς,δυστυχώς οι παράμετροι που θα επηρεάσουν το κοντινό μέλον είναι όλοι αρνητικοί για τη χώρα μας,εσωτερική αστάθεια(πολιτικά-οικονομικά κλπ).

    Δυστυχώς τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και το χειρότερο είναι ότι αυτή την τόσο κρίσιμη για τη χώρα μας στιγμή δεν διαθέτουμε έναν Ηγέτη ανάλογου αναστήματος.

    Καλό είναι ο καθένας μας να προετοιμαστεί για τα χειρότερα,πλέον μόνο ο Θεός μπορεί να μας βοηθήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. THEO Ο 8ΕΟΣ ΣΟΥ ΣΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΣΟΥΝ ΣΕ ΓΑΜΙΣΕ,ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΧ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΒΟΣΚΟΣ 8Α ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΤΟΥς ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕς ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 8Α ΤΟΥΣ ΚΑΨΕΙ.
    ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΥΜΩΡΙΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ...
    ΕΑΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΚΑΠΙΟΙ ΠΟΥ 8Α ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΙΝΗΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΙΑΣΥΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΙΜΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΙΛΗΘΙΟΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΠΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΛΑΚΑ ΤΟΝ ΜΟΥΑΜΕΘ,ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΨΙΛΟΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΦΤΗΝΟΙ ΤΙΜΠΑΝΙΣΤΙΡΙΝΖΙΔΕΣ.ΕΣΑΣ ΣΑΣ ΔΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΣΤΙΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
    ΟΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΤΕ ΟΧΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΣ ΣΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ ΣΤΡΑΤΟΠΑΙΔΑ...
    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΤΑΤΟΥΡΚ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΙΤΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΗΤΑΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΦΥΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΣΕ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ,ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΕΠΟΦΑΙΛΗΘΗΤΕ.
    ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΕΒΡΑΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ειμαστε ακομα Ελληνες,δεν σας φοβωμαστε,οσο και να κρυβεστε,σας
    εντοπιζουμε και την καταλληλη στιγμη,θα σας σβησουμε!

    "Φιλικα Ελληνοεβραικα "

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.