30/1/11

Έφαγε... πόρτα ο Νταβούτογλου από τον Βόσνιο προεδρεύοντα

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβουτόγλου, στην Μπάνια Λούκα, όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ στη Σερβία.
Ο προεδρεύων του συλλογικού προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Νεμπόισα Ραντμάνοβιτς (εκπροσωπεί τη σερβική εθνότητα) αρνήθηκε να συναντηθεί με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, διότι η τουρκική αντιπροσωπεία ζήτησε να μην υπάρχει, στο χώρο όπου έπρεπε να πραγματοποιηθεί η συνάντηση, σημαία της Σερβικής Δημοκρατίας (Republika Srpska).
Στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το γραφείο του Ραντμάνοβιτς χαρακτηρίζεται "ανεπίτρεπτη" η συμπεριφορά της τουρκικής αντιπροσωπείας και αναφέρεται ότι "επιπρόσθετος λόγος για να μην γίνει δεκτός, από τον πρόεδρο της Βοσνίας, ο κ. Νταβούτογλου, ήταν και το γεγονός ότι έφτασε στο προγραμματισμένο ραντεβού με καθυστέρηση 75 λεπτών".

Ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας επισκέπτεται τη Βοσνία για να προωθήσει το διάλογο μεταξύ των τριών εθνοτήτων, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή λειτουργία του κράτους.

Στην Μπάνια Λούκα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι η Άγκυρα, με την πρωτοβουλία για διάλογο, δεν προσπαθεί να ευνοήσει οποιοδήποτε από τα τρία μέρη.

Μετά τη συνάντηση με τον κ. Ντόντικ, ο Αχμέτ Νταβουτόγλου δήλωσε ότι "η κατάσταση στη Βοσνία αποτελεί πρόκληση για όλους όσους ζουν στην περιοχή, διότι η χώρα αυτή αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της σταθερότητας στα Βαλκάνια".

Προσέθεσε δε, ότι η Τουρκία υποστηρίζει τη συνοχή, την ευημερία και την οικονομική ανάπτυξη της Βοσνίας και επισήμανε ότι υπάρχει έντονο τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις.
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

4 σχόλια:

  1. Αν οι μουσουλμάνοι στην Θράκη είναι Τούρκοι και όχι Έλληνες, τότε και οι μουσουλμάνοι στην Βοσνία είναι Τούρκοι.

    Άρα Τούρκος είναι αυτός που είναι μουσουλμάνος, με μητρική γλώσσα τα τούρκικα.

    Δεν υπάρχει τουρκικό έθνος. Υπάρχει τουρκικό "nation" όπως το αμερικάνικο "nation". Μήπως και τον ΟΗΕ να το λέμε ΟΗΚ: Οργανισμός Ηνωμένων Κρατών;
    Ούτως ή άλλως δεν αντιπροσωπεύονται όλα τα έθνη, αλλά όλα τα κράτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απο τους Σεβροβονσιους εφαγε πορτα ο πολυς Νταβουτογολου οι οποιοι του θυμισαν ετσι οτι δεν ειναι βιλαετι τηε οθωμανικης αυτοκρατοριας για να τους συμπεριφερται οπως του καπνισει.
    Να δουμε εμεις ποτε θα βρουμε το θαρεος `να του δειξουμε την πορτα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι Βόσνιοι δεν μιλάνε τουρκικά, αλλά σλαβικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμ του χρειαζότανε. Δεν είναι όλος ο κόσμος δικός του. Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.