28/1/11

Το χρονικό της κολοκυθιάς

Η υπόθεση των 250 μεταναστών από την Κρήτη έφερε και πάλι στο προσκήνιο ένα δομικό πρόβλημα των ελληνικών αρχών, κυβέρνησης, κομμάτων, υπουργείων κ.λπ.: δεν μπορούν να προβλέψουν μια κρίση και, κυρίως, όταν αυτή εκδηλωθεί, δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν.
Ο κοινός παρονομαστής στην αντιμετώπισή της είναι η μετάθεση των ευθυνών από τον έναν στον άλλον, σαν το παιχνίδι της κολοκυθιάς σε ατέρμονη πορεία
ΟΙ 250 μετανάστες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της «Ε», έχουν χτυπηθεί πολλαπλώς από την παρούσα οικονομική κρίση: και όσοι από αυτούς με πολύχρονο κόπο και ατελείωτη μαύρη εργασία είχαν αποκτήσει βάσει του νόμου μια κάρτα εργασίας ή παραμονής, τα τελευταία δύο χρόνια δεν μπορούν να μαζέψουν τα πολύτιμα 200 ετήσια ένσημα για να παραμείνουν στη χώρα. Επομένως, αρκετοί από αυτούς θα θεωρηθούν (ή είναι) εκ νέου παράνομοι και κινδυνεύουν με απέλαση.
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΗ, λοιπόν, η προσπάθεια οργάνωσης και αντίδρασής τους. Φυσικά χρειάστηκαν και βρήκαν αλληλέγγυους και υποστηρικτές στην προσπάθειά τους. Από εδώ και πέρα όμως στράβωσε το πράγμα. Η Επιτροπή Αλληλεγγύης αποφασίζει να «κλιμακώσει τον αγώνα» για λογαριασμό των μεταναστών. Τους φέρνει στην Αθήνα και τους κλείνει στη Νομική - χώρο πανεπιστημιακού ασύλου. Ειδοποιείται εγκαίρως η κοσμητεία, που αρχικώς απαντά αρνητικά. Η πρυτανεία όμως και αρχικώς φοιτητικές παρατάξεις απαντούν θετικά και αμέσως μετά τα μαζεύουν.
ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΙ υπουργοί ποιούν την νήσσαν κατ' αρχήν - δεν θέλουν να ξέρουν τίποτα.
ΣΤΗ συνέχεια ο ρους των πραγμάτων ξεπερνά τους 250 και το άμεσο πρόβλημά τους και αναφύονται δραματικά και πάλι στο προσκήνιο το πολύπαθο πανεπιστημιακό άσυλο, τα όριά του και ο οφειλόμενος σεβασμός προς αυτό.
ΠΡΥΤΑΝΗΣ, υπουργοί, εισαγγελείς, αστυνομικές αρχές, κόμματα, νεολαίες και «υπερασπιστές» των μεταναστών μπλέκονται μεταξύ τους στο ποιος, πότε, όταν, αν και γιατί δεν φέρει την ευθύνη για τη λύση του προβλήματος.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαμηνύει στον πρύτανη «να κόψει τον λαιμό του» να λύσει το πρόβλημά «του». Η αξιωματική αντιπολίτευση θυμάται την κατάργηση του ασύλου. Τα κόμματα της Αριστεράς μαλώνουν για τους χειρισμούς. Οι «Αλληλέγγυοι» προβάλλονται οι ίδιοι για λογαριασμό των «προστατευομένων» τους, καθώς χάνουν την πλατιά υποστήριξη της κοινής γνώμης με την κατάχρηση του πανεπιστημιακού ασύλου.
ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ μένουν κατ' ουσίαν μόνοι στη γωνιά τους, με το άμεσο πρόβλημά τους μεγεθυσμένο και παραμορφωμένο από τους χειρισμούς «των άλλων»...
ΜΕΣΑ σε μια ελληνική κοινωνία, που είναι και αυτή μπερδεμένη και μοναχική, «μετανάστις» και αυτή στον τόπο της...

11 σχόλια:

  1. Η ανοησία δεν έχει όρια. Αντί να τους συλλάβουν και να τους απελάσουν, τους φιλοξένησαν. Όχι σε κανένα στρατόπεδο, αλλά εδώ!!!

    Έχει χαθεί το μέτρο απ' αυτή την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απλα απαραδεκτη κατασταση!Εχει τελικα κανεις ευθηνη για οτιδηποτε σ' αυτην την χωρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λοιπόν αυτό το κράτος που το λέμε Ελλάδα δεν μπορεί να δει πέρα από την "μύτη" του. Παρά την προσπάθεια του Παπανδρέου να μας πείσει για το ευρύ "μυαλό" του στην πράξη το σύνολο του κράτους στροθοκαμηλίζει ανερυθρίαστα!
    Σήμερα πανυγηρίζουν όλοι γιατί φύγανε οι λαθρομετανάστες από την Νομική! Καλά δεν κατάλαβα το πρόβλημα ήταν η Νομική , το άσυλο ή το πρόβλημα της έλλειψης μεταναστευτικής πολιτικής που παράγει συγκεκριμένες συνέπειες , μία των οποίων είναι η περίπτωση της κατάληψης της Νιμικής?
    Άς είναι! Λύθηκε το πρόβλημα του Ασύλου ! Οι απεργοί - λαθρομετανάστες κάθε ένας που θα λυποθυμάει από την απεργία πείνας δεν θα φεύγει απότην Νομική αλλά από το Διατηρητέο ! Αυτό δεν θα παράγει καμιά συνέπεια για την εικόνα της χώρας? Το κράτος θα αδιαφορεί αφού οι απεργοί δεν βρίσκονται σε δημόσιο χώρο?
    Φοβάμαι πως από αυριο μεθαύριο μια νέα πίεση θα ασκείται στην κοινωνία μας ως συνέπεια του κράτους να διαμορφώσει σοβαρές πολιτικές και να εφαρμόσει τους νόμους που τις στηρίζουν !
    Δυστυχώς τους μόνους νόμους που εφαρμόζει αποτελεσματικά το κράτος είναι όσοι επιβάλονται άνωθεν από την ΤΡΟΪΚΑ !Αυτοί όμως έχουν ως αντκείμενό τους τους Έλληνες και όχι τους μετανάστες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποσα πληρωσαμε για το επεισοδιο τελικα ;;;;και ποσα θα πληρωσουμε μεχρι το τελος ;;;;;;,και τι θα κανουμε αν ομαδες 100 η 200 ατομων λαθραιοι αρχιζουν να καταλαμβανουν δημοσια κτιρια και απαιτουν ξαπλα και μασα τσαμπα .Για ολο το κολπο δεν θα παει κανεις φυλακη ;;;;;;1-ΜΚΟ 2-ΤΣΙΡΙΖΑ 3-ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ 4-ΠΡΥΤΑΝΗΣ 5-ΑΣΤΥΝΝΟΜΙΑ ;;;;;;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρίν, περίπου, δύο χιλιάδες χρόνια στην Πνύκα ο Σαούλ έγινε δεκτός για μιά "διάλεξη" προς τους Αθηναίους! Οι περιελθόντες σε πνευματική χαλαρότητα Αθηναίοι δεν έδωσαν και μεγάλη σημασία στις συνέπειες εκείνης της "διάλεξης".
    Ο Ελληνισμός,βοηθούντων και των Ρωμαίων, σαρώθηκε και πλείστα όσα δεινά ακολούθησαν.Ο χριστιανισμός ενίκησε κατάκράτος τον Ελληνισμό και νάμαστε σήμερα μπροστά στο φαινόμενο μια άλλη κοσμοθεωρία να χτυπάει την πόρτα του λαού που κατοικεί στην Αθήνα και κατά συντριπτική πλειψηφία είναι χριστιανοί!
    Όταν,μετάπολά πράγματιχρόνια, η Αθήνα θα είναι κατά πλειοψηφία Ισλαμική, αυτή η πλειοψηφία, που θα αναζητήσει τα σύμβολα της ενότητάς της, παρά σε ιστορικές στιγμές της πορείας της όπως η μεγάλη προσευχή στα προπύλαια, η μεγάλη κατάληψη της Νομικής , οι ήρωες άγιοι απεργοί πείνας !!
    Λοιπόν τι λέτε ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μέσα στην Νοική που καλύπτεται από το Άσυλο ζήσαμε όλοι την προσπάθεια των λαθρομεταναστών να τους δοθεί πολιτικό Άσυλο!
    Μας διέφυγε μια σημαντική λεπτομέρεια. Τις μέρες που κορυφόνονται οι αγώνες των Αιγυπτίων , Μαροκινών και Τυνησίων για να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο στις χώρες τους οι λαοί τους βρίσκονται στους δρόμους για Δημοκρατία , ε άλλειψη της οποίας είναι ο μαναδικός λόγος που δικαιολογεί την χορήγηση ασύλου σε κάποιον!
    Θεωρητικά όλοι όσοι σήμερα αιτούνται πολιτικό άσυλο,απεργοί ή μη έπρεπε να αιτούνται άμεση μεταφοράστις χώρες τους προκειμένου να συμετάσχουν στους αγώνες των λαών τους για Δημοκρατία.
    Συνεπιβάτες σαυτά τα μέσα μεταφοράς τους προς τις αγωνιζόμενες πατρίδες τους θα έπρεπε να είναι και όσοι εκ των Συνασπιστών , δικτυομένων κ.λ.π ενδιαφερομένων κινήσεων της χώρας μας θέλουν να εκφράσουν την διεθνιστική και αγωνιστική τους έξαρση!
    Άμεσα ο κ.Παπαουτσής να ναυλώσει Αεροπλάνα για την μεταφορά όσων θέλουν να αγωνιστούν για την Δημοκρατία στην χώρα τους. Τώρα που το καζάνι βράζει όχι όταν κάποιοι άλλοι βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά!!Για να δούμε πόσοι θα προσέλθουν εθελοντικά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 28 Ιανουαρίου 2011 2:34 μ.μ.

    Παύλος όχι Σαούλ. Και οι Αθηναίοι και οι Έλληνες αγκάλιασαν τον Χριστιανισμό λογώ ακριβω΄ς της ανωτερότητάς τους και του οξυ΄τατου πνεύματός τους που αναγνώρισε το νόημα της νέας πίστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η απόλυτη ανεπάρκεια δεν είναι μόνο της ηγεσίας αλλά και ολόκληρου του κρατικού μηχανισμού που δεν θα επέτρεπε σε καμία ηγεσία να έχει πληροφόρηση, θέση και άποψη αλλά και να παίρνει αποφάσεις αφού στηρίζεται και στηρίζει αποκλειστικά την παραοικονομία και κατά συνέπεια και το όποιο παρακράτος.

    Εν τω μεταξύ ο εχθρός είναι ένας πολύπλοκος μηχανισμός που περιλαμβάνει από ισλαμιστικές οργανώσεις μέχρι αριστεριστές, αναρχικούς, οικολόγους και τρομοκράτες.

    Στην Αμερική το λαϊκό κίνημα (για να μιλήσουμε με αριστερούς όρους) ελέγχθηκε με τη βοήθεια των συνδικάτων και της μαφίας, δηλαδή της εγκληματικότητας.

    Στην Ευρώπη αυτό δεν ήταν αρκετό γι' αυτό προστέθηκε η περιθωριοποίηση.

    Στην Ελλάδα ούτε αυτό ήταν αρκετό γι' αυτό προστέθηκε το "δεξιό" παρακράτος, το οποίο κλονιζόμενο μετά τη μεταπολίτευση εξελίχθηκε στους "πρασινοφρουρούς" και τους "σταλινιστές" και αργότερα σε όλους αυτούς τους "αριστερίστικους" μηχανισμούς που βλέπουμε σήμερα (οι τραμπούκοι, τα πρεζόνια και οι χούλιγκανς δεν έχουν ιδεολογία, θεό, πατρίδα και πλέον ούτε καν ποδοσφαιρική ομάδα).

    Χαρακτηρστικό του πόσο ελεγχόμενοι είναι όλοι αυτοί οι μηχανισμοί είναι ότι στις διαπραγματεύσεις της Νομικής πρωτοστάτησαν οι "Γιατροί του κόσμου". Θυμάμαι ότι κυρίαρχη ανθρωπιστική οργάνωση στην Ελλάδα ήταν οι "Γιατροί χωρίς σύνορα". Αλλά μετά τη βοήθεια που τόλμησαν να προσφέρουν στο σερβικό λαό διαγράφτηκαν από τον ΟΗΕ ως ανθρωπιστική οργάνωση και έκτοτε παραγκωνίστηκαν και εδώ.

    Οι "Γιατροί του κόσμου" όμως που βοηθούσαν τότε μόνο αλβανούς είναι "καλά παιδιά" κι έτσι πρωτοστατούν και στους "αγώνες" όλων αυτών των κρατικοδίαιτων ή απλά "εισοδηματιών" (αφού κανείς δεν εργάζεται πουθενά) "επαναστατών".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο θλιβερος συριζακιας με τα γυαλια,εναν απο τους ορους που εθεσε ηταν να ενεργησει η Ελληνικη κυβερνηση στις χωρες που εχουν εμφυλιους η βρισκονται σε πολεμο,ωστε να αποκατασταθει η δημοκρατια και να γυρισουν οι λαθραιοι ασφαλεις στις πατριδες τους.Ουτε ο Δελαπατριδης δεν ειχε τετοια φαντασια και θρασσος.Μαλιστα καποιος τον ερωτησε τι πρεπει να κανει η Ελληνικη κυβερνηση για τις χωρες που εχουν ανομβρια,τσουναμια,πλημυρες,πυρκαιες.Ρε κρεμαλα που χρειαζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φανταστείτε δηλαδή να έχουμε νέα Ίμια. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι δεν θα επαναληφθούν τα ίδια τραγελαφικά τύπου Χονδρού Λιγνού όπως και τότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΙΠΟΥΚΕΙΤΟΣ
    Ποιος τους οργανωσε στην Κρητη ωστε να κανουν την ενεργεια τους; Ποιος ακριβως τους εφερε από την Κρητη; Ποιος συγκεκριμενα πληρωσε τα εξοδα μεταφορας και συντηρησης τους; Ποιος -ενω δεν ειχαν χαρτια-τουςαφησε να επιβιβαστουν, ποιος διεταξε την αστυνομια να αδρανησει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.