1/1/11

Χρ. Παπουτσής: «Θα περιφράξουμε τη χώρα»

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής παράνομων μεταναστών. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παράλληλα με τη δράση της Ελληνικής Ακτοφυλακής σχεδιάζει στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή της εισόδου παράνομων μεταναστών». Τη δήλωση αυτή έκανε προς το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής αναφερόμενος στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.


Στο ερώτημα του Πρακτορείου για τις διαστάσεις που έχει σήμερα το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και τον τρόπο αντιμετώπισής του από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εκτός από την εξαγγελία για τη δημιουργία φράχτη στα χερσαία σύνορα πρόσθεσε:

«Η ελληνική κοινωνία έχει ξεπεράσει τα όριά της όσον αφορά στη δυνατότητα υποδοχής παράνομων μεταναστών. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι. Παράλληλα, θα δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στα δίκτυα διακίνησης των μεταναστών που εμπορεύονται τους ανθρώπους και την ελπίδα τους για μια καλύτερη ζωή. Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση.

Έχουμε ένα συνολικό σχεδιασμό που υλοποιούμε αυτή την περίοδο. Όπως, η συνεργασία με τον ευρωπαϊκό οργανισμό Frontex για τη φύλαξη των συνόρων. Σχεδιάζουμε επίσης την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της Ελληνικής Ακτοφυλακής και στα χερσαία σύνορα τη δημιουργία ενός φράχτη για την αποτροπή των παράνομων μεταναστών».

Αναφερόμενος στις αιτιάσεις εναντίον της Ελλάδας για μη τήρηση υποχρεώσεων που απορρέουν από διεθνείς συνθήκες ο κ. Παπουτσής είπε: «Η Ελλάδα θα σεβαστεί πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Συνθήκη του Σέγκεν, απέναντι στους εταίρους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Κανείς δεν θα φεύγει από την Πάτρα, από την Ηγουμενίτσα και από τα άλλα λιμάνια της Ελλάδος και τα αεροδρόμιά μας, για την Ευρώπη.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι νομοθετικές μας πρωτοβουλίες για το νομικό πλαίσιο, που επιτρέπει τη δημιουργία μιας Υπηρεσίας Ασύλου, της υπηρεσίας για τα Κέντρα Πρώτης Υποδοχής και για τις διαδικασίες που αφορούν την απέλαση των μεταναστών, που δεν έχουν το δικαίωμα να παραμένουν στη χώρα».

Ο κ. Παπουτσής επεσήμανε τις διαστάσεις του προβλήματος στα αστικά κέντρα εξαιτίας της έλλειψης κέντρων υποδοχής μεταναστών και δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πως χωρίς κέντρα υποδοχής και χωρίς κέντρα παράνομων μεταναστών στη διαδικασία τους για απέλαση δεν πρόκειται να αμβλυνθούν τα οξυμμένα προβλήματα που υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή, επιμένουμε στην ανάγκη επίτευξης συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας έτσι ώστε η Τουρκία να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν αλλά και η Ε.Ε να συμβάλει στην υλοποίηση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής, η οποία ενεργοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στην Αθηνά. Το θέμα είναι μεγάλο και σύνθετο και χρειάζεται τη συνεργασία όλων μας στο εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και οπωσδήποτε χρειάζεται τη συνέχεια της Ευρωπαϊκής συνδρομής».

Η Ελλάδα αγωνίζεται σήμερα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πείσει ότι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με ανάλογη βοήθεια την οποία έχει ζητήσει από τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον Frontex, δηλαδή τη δύναμη που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπισθούν οι αυξημένες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη.

Με βάση τα στοιχεία αυτά, η αύξηση του αριθμού λαθρομεταναστών το 2009 σε σχέση με το 2006 είναι 32.45%, σε σύγκριση με το 2007 η αύξηση είναι 12.29%, ενώ σε σχέση με το 2008 παρατηρείται μείωση της τάξης του -13.8%. Συγκρίνοντας τα στοιχεία που αφορούν στο πρώτο εννεάμηνο του 2009 με τα αντίστοιχα του πρώτου εννεαμήνου του 2010, συνολικά παρατηρείται μια ελάχιστη αύξηση της τάξης του 0.33%, καθώς οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 96.085 για το 2009 και 96.398 για το 2010.

Εξετάζοντας όμως τον τόπο εισόδου των λαθρομεταναστών κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2009 σε σχέση με το πρώτο εννεάμηνο του 2010, μπορούμε να δούμε ότι παρουσιάζονται σημαντικές ποιοτικές, αλλά και ποσοτικές μεταβολές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ενώ σε όλες σχεδόν τις μεθορίους παρατηρείται σημαντικότατη μείωση του αριθμού εισόδου λαθρομεταναστών, παρατηρείται παράλληλα μια εντυπωσιακή αύξηση που αφορά στην είσοδο λαθρομεταναστών από τα χερσαία σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία. Ουσιαστικά, παρουσιάζεται θεαματική αύξηση συλλήψεων παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, ενώ υπάρχει μείωση από τα θαλάσσια σύνορα, αλλά και σε σχέση με τα σύνορα της Ελλάδας με οποιαδήποτε άλλη χώρα, πλην την Τουρκίας.

Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και με τη συνδρομή της FRONTEX, κάτι που καθιστά επικίνδυνο για τους διακινητές να μεταφέρουν κόσμο από αυτή την πλευρά και όλο το βάρος έχει πέσει στον Έβρο. Η αύξηση των συλλήψεων των παράνομων μεταναστών που εισέρχονται από τον Έβρο ανέρχεται στο ποσοστό 371,94%. Συγκεκριμένα φέτος, από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, συνελήφθησαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στα χερσαία σύνορα με την Τουρκία 31.219 παράνομοι μετανάστες ενώ πέρσι το αντίστοιχο διάστημα ήταν 6.615. Με απλά λόγια, το ποσοστό σχεδόν εξαπλασιάστηκε!

Μικρή αύξηση εισόδου παράνομων μεταναστών παρατηρείται και στις Κυκλάδες (11,26%) όπου πέρσι εντοπίστηκαν 231 και φέτος 257. Αντίθετα, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (Λέσβο, Σάμο, Χίο) και στα Δωδεκάνησα παρατηρείται μείωση εισόδου παράνομων μεταναστών σε ποσοστό από 74,9 έως 78,5%. Συνολικά το εννεάμηνο του 2010 καταγράφηκαν 96.398 παράνομοι μετανάστες που εισήλθαν στη χώρα έναντι 96.085 που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2009. Επίσης, στο εννεάμηνο του 2010 συνελήφθησαν κυρίως από τις αστυνομικές αρχές αλλά και τις λιμενικές συνολικά 924 διακινητές παράνομων μεταναστών.

Ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που φθάνουν στην Ελλάδα δημιουργεί, όπως δήλωσαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκρηκτική κατάσταση, δεδομένου ότι εισέρχονται περίπου 250 μετανάστες την ημέρα μόνο από τον Έβρο και συνολικά τόσοι που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια μεγάλη πόλη στην Ελλάδα μέσα σε εννέα μήνες. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι παράνομοι μετανάστες περνούν τα χερσαία σύνορα μέσα σε 48 ώρες, φθάνουν στην Αθήνα όπου ήδη η κατάσταση είναι βεβαρημένη.

Οι αστυνομικές αρχές αναγκάζονται, αφού τους καταγράψουν, να τους αφήσουν ελεύθερους με χαρτιά που τους δίνουν διορία ενός μηνός να εγκαταλείψουν τη χώρα, κάτι που όμως που τις περισσότερες περιπτώσεις δεν πραγματοποιείται! Για το λόγο αυτό, το μεταναστευτικό αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της Ευρώπης, αφού οι περισσότεροι που φθάνουν στην Ελλάδα έχουν τελικό προορισμό κάποιες από τις χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Σε αυτή ακριβώς την κατάσταση αναφερόταν πρόσφατη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, ο οποίος τόνισε ότι «η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο, χρειάζεται βοήθεια και ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και λύσεις».

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_01/01/2011_371377

29 σχόλια:

  1. Μπα; Και το ¨προοδευτηλίκι και δημοκρατιλίκι¨πάειπερίπατο πασοκικοί ανθέλληνες; Σας εσφιξαν οι πείνες και δεν αντέχετε να ταίζετε με ξένα λεφτά τις μεταμαστευτικές ακρίδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και 20 χρόνια, δηλαδή από τότε που άρχισαν να εισρέουν λαθρομετανάστες. Τώρα είναι πολύ αργά πια και δεν ξέρω αν μας σώζει το "κάλλιο αργά παρά ποτέ".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. //Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι στη χώρα μας θα παραμείνουν μόνο εκείνοι οι μετανάστες που έχουν δικαίωμα διεθνούς προστασίας ή δικαίωμα ασύλου. Κανείς άλλος. Όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να πάρουν καθαρά το μήνυμα. Θα φύγουν από την Ελλάδα, είτε με εθελοντικό επαναπατρισμό είτε με υποχρεωτική απέλαση. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι.// Παπουτσής
    ---------------
    Να δω σε ποιά χώρα θα απελάσει αυτούς που σκόπιμα δεν δηλώνουν χώρα προέλευσης...
    Και που είναι οι περισσότεροι...
    Άλλη μια πασοκική μούφα !!!
    Θα το τρενάρουν και θα το δώσουν ...δώρο στους επόμενους.
    Οι οποίοι θα το δώσουν δώρο στους μεθεπόμενους και πάει λέγοντας.
    Στο μεταξύ, όλο θα έρχονται και νέοι είτε από Αιγαίο είτε από Βουλγαρία (χώρα Ε.Ε.) με την οποία δεν θα υπάρχει φράκτης...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι... Η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έχει ισχυρή πολιτική βούληση.// Παπουτσής
    -------------------
    Αυτό κι αν είναι ανέκδοτο για βραβείο !!!
    τζιμης

    ...αλλά τι να περιμένεις από ανθρώπους με ονόματα Παπουτσής, Πεταλωτής κλπ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. //...η Τουρκία να αναλάβει τις μεγάλες ευθύνες που της αναλογούν αλλά και η Ε.Ε να συμβάλει στην υλοποίηση της διμερούς συμφωνίας επανεισδοχής, η οποία ενεργοποιήθηκε μόλις τον περασμένο Μάιο, μετά τη συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στην Αθηνά...// Παπουτσής
    ----------------
    Μας δουλεύει κανονικά αφού η συμφωνία αυτή προβλέπει επανεισδοχή μόνο 2.500 λαθρομεταναστών τον ...χρόνο!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειδατε τι κανει ενα 5,3% στο δημο αθηνων?

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Λέμε και καμιά λαμακία να περνάει η ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μάλλον ο στόχος αλλοίωσης του πληθυσμού μας έχει επιτευχθεί,γι'αυτό τα λένε αυτά...και πάλι θα δούμε αν τα εφαρμόσουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.
    ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ.
    ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ (SURER B ΚΑΙ PATRA TV).
    ΟΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ.
    ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
    ΑΚΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΤΗΚΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ "ΣΚΟΥΠΙΔΟΝΤΕΝΕΚΕ" "ΨΥΧΩΝ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΩΝ".
    ΠΕΡΙΧΑΡΗΣ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Ο ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΓ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΠΑΤΡΑ-ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ "ΤΙΓΓΑΡΕΙ" Η ΑΘΗΝΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σὰν μέτρο εἶναι θετικό. Στὴν πράξη θὰ γίνη σεβαστὸ μόνον ἒὰν χυθῆ αἷμα, ὅπως ἔγινε στὴν Ἰσπανία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. "Να δω σε ποιά χώρα θα απελάσει αυτούς που σκόπιμα δεν δηλώνουν χώρα προέλευσης..."

    Αυτό είναι κόλπο των ΜΚΟ. Μπορεί να γίνει έλεγχος με μεταφραστές και την πρεβεία κάθε χώρας.
    Δηλώνει Αφγανός όπως του λένε οι
    προδευτικοί. Είναι εύκολο να βρεθεί. Ένας ορκωτός μεταφραστής μπορεί να το βρει και δρόμο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΝΑΙ ΝΑΙ ΘΑ ΦΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΗΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ , ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΤΙΝΤΙΔΩΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ,ΘΑ ΕΠΙΤΑΥΧΘΗ Ο ΣΤΟΧΟΣ.ΔΗΛ.ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΟΥΝ.ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ;ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 8.47 έχεις απόλυτο δίκιο,οι λαθρομετανάστες θα "επαναπατριστούν"
    σε πόλεις της περιφέρειας,γιατί η Αθήνα γέμισε.
    άσε που θα μπουν στο πελατιακό δίκτυο και αυτοί δηλαδή θα τους κάνουν όλους Έλληνες - ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ
    όπως κάνανε κάποτε με δημόσιους υπαλλ.
    ήδη οι πρόεδροι των Πακιστανων Αφγανων ... δουλέυουν για τον τζέφρυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ 10:21 μ.μ.(βάζε ένα νικ), δεν μιλάμε για την περίπτωση που κάποιος δηλώνει αλήθεια ή ψέματα "Αφγανός", αλλά τι κάνεις με όποιον δεν δηλώνει ΚΑΜΙΑ εθνικότητα...
    Μη μου πεις ότι τον ...δέρνεις και την λέει, να χαρείς την λεβεντιά σου.
    Ούτε ότι τον βάζεις φυλακή μέχρι να το πει. Μιλάμε για εκατομμύρια κόσμο.
    Άσε που πολλοί προτιμούν την ...φυλακή από το να γυρίσουν πίσω.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ο ορκωτος μεταφραστης αμα δεν μιλα ουτε λαλαει ο λαθρομετανστης πως θα τον καταλαβει, θα του κιταξει τις αμιγδαλές και θατο βρη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φυσικά και θα βάλετε φράχτες στα χερσαία σύνορα αφού θα δώσετε πρώτα την θάλασσα αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Οπποιος δεν δηλώνει χωρα καταγωγής...μια σφαίρα στο κρόταφο.

    Αρκετα το παιχνίδι.

    ΑΖ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Prokeitai gia axaraktiristo farisaismo kai gia empegmo ta osa anaggelei o k. Papoutsis.

    O Gap kai i symmoria tou tous epetrepse na eiselthoun stin Ellada, tous xorisgise "fylla poreias" diladi diavatiria eleftheris kykloforias stin xora mas kai se pollous Ithageneia, ypegrapse tapeinotiki symfonia me tous Tourkous gia apelasi monon 1.000 to xrono, eno eiserxontai paranoma apeires xiliades kata mina, kai tora leei oti tha tous steilei piso ?? Pou, pos kai poious ??

    Tounantion: anti na tous afisei na fygoun gia Europi, fylaei drakontia Patra kai Igoumenitsa min tyxei kai fygei kaneis, eno gia tin eisodo tous epafietei monon stin Frontex, pou oi dynatotites tis, alla kai to endiaferon tis, einai safos periosmeno.

    Prokeitai gia arloumpologies, pou dystyxos orismenoi afeleis, tis pistevoun akomi kai elpizoun.

    Dystyxos den prokeitai na pallagoume toso efkola apo tous lathrometanastes, pote vevaia apo ekeinous, pou oi idioi tous kanane malista kai "Ellines" ithaneis....

    Xenokrates apo Bienni

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aπο "δηλωσεις" για "αυστηρη πολιτικη" στο θεμα της λαθρομεταναστευσης εχουμε χορτασει μεχρι εκει που δεν παιρνει ! ΕΡΓΑ θα δουμε καποτε;Σε τελικη αναλυση σθμφωνα με ¨το ρωμαικο δικαιο ο ανωτερος νομος ολων ειναι η σωτηρια του κρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Δούλεμα που τρώμε...

    "...παρουσιάζεται θεαματική αύξηση συλλήψεων παράνομων μεταναστών από τα χερσαία σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, ενώ υπάρχει μείωση από τα θαλάσσια σύνορα...

    Αυτό αποδίδεται στο γεγονός ότι έχουν ενισχυθεί τα μέτρα φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και με τη συνδρομή της FRONTEX, κάτι που καθιστά επικίνδυνο για τους διακινητές να μεταφέρουν κόσμο από αυτή την πλευρά και όλο το βάρος έχει πέσει στον Έβρο...


    Όχι βεβαίως, δεν είναι η FRONTEX και τα ενισχυμένα μέτρα ο λόγος τής αυξήσεως τών συλλήψεων. Απλώς οι δολιοφθορείς έχουν βρεί ένα απλούστερο, οικονομικώτερο και ασφαλέστερο "σύστημα" διακινήσεως. Κατ' αυτό το σύστημα, οι λαθρομετανάστες μπαίνουν στον Έβρο και αναζητούν οι ίδιοι αστυνομικούς ή στελέχη FRONTEX για να συλληφθούν. Συχνά ερωτούν τους κατοίκους πού είναι η αστυνομία για να παραδοθούν. Τότε επιδεικνύουν ζελατίνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία οποία τούς εξασφαλίζει: Καταγράφονται και εάν συλληφθούν σε άλλη χώρα τότε επιστρέφουν στην χώρα εισδοχής, στην Ελλάδα. Έπειτα υπογράφουν ότι θα αναχωρήσουν εντός 3μήνου και ευθύς επιβαίνουν σε ένα από τα ειδικώς αυξημένα ΚΤΕΛ για Αθήνα. Αυτός ο "χρόνος περισκέψεως" αυξήθηκε από 1 μήνα σε 3 με τον νόμο τής 28ης Αυγούστου 2010 "Κύρωση και εφαρμογή τής σύμβασης τών Ηνωμένων Εθνών κατά τού Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος", οποίον ψήφισε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ (το άρθρο έχει μείνει πίσω). Στον ίδιο νόμο προβλέπεται ότι ο λαθρομετανάστης μπορεί να ισχυριστεί ότι είναι "θύμα" τών διακινητών λαθρομεταναστών, οπότε για όσο χρόνο εκδικάζεται η υπόθεσή του δεν απελαύνεται: «Κατά τη διάρκεια της προστασίας ή αρωγής, οι αλλοδαποί θύματα κατά την έννοια του παρόντος, δεν απελαύνονται. Απόφαση απέλασης που έχει εκδοθεί αλλά δεν έχει ακόμα εκτελεστεί ανακαλείται». Σε πόσο χρόνο εκδικάζεται μία υπόθεση στην Ελληνική δικαιοσύνη; Ακόμη, υπάρχει και το κύκλωμα νομιμοποιήσεως μέσω εικονικών γάμων με υπηκόους Βουλγαρίας, Ρουμανίας, Πολωνίας αλλά αυτό κοστίζει. Αλλά κατ' εμέ και παράνομος να μείνει, τίποτε δεν τον αγγίζει στο πολιτικώς ορθό κράτος μας. Και εάν συμβεί κανείς απίθανος έλεγχος αρκεί να ανακράξει "Κοράνι! Κοράνι!" για να ελευθερωθεί και να κατευοδωθεί με τιμές.

    Συμπέρασμα: Οι "συλλήψεις" αυτές είναι ασφαλής μόνιμος εισδοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Τι φράχτη να φτιάξει ο Παπουτσής και το γιωργάκι;
    Ούτε φράχτη για κοτέτσι δεν μπορούν να φτιάξουν.
    Μόνο στην Κέρκυρα να πάτε να δείτε πόσοι λαθρομετανάστες κάνουν εκεί τις ...χειμερινές τους διακοπές, θα καταλάβετε τι εννοώ!!!
    Μπάτε σκύλοι αλέστε την έχουν κάνει οι Τζουμπέδες !!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ!
    ΚΥΡΙΟΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΜΟΣ,ΑΠΟ ΤΟ 1940 ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Υ Π Ε Υ Θ Υ Ν Ο Σ
    ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΛΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ;
    ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΤΕΙΧΗ ΚΑΙ ΦΡΑΧΤΕΣ ΜΑΣ ΜΙΛΑΤΕ;
    ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ....ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ;
    ΕΛΕΟΣ!!!
    ΕΝΑΣ ΒΛΑΚΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 10:02 μ.μ.
    Αυτά τα δύο (ΒΛΑΚΑΣ & ΕΛΛΗΝΑΣ) δεν πρέπει να συνυπάρχουν...
    Πράγματι οι ΕΔ είναι για να φυλάνε στα σύνορα (χερσαία, θαλάσσια, αέρα) την χώρα έναντι όμως άλλου στρατού, ναυτικού ή αεροπορίας.
    Για τους πολίτες, τα πολιτικά πλοία και τα πολιτικά αεροπλάνα που μπαίνουν νόμιμα ή παράνομα υπάρχουν άλλες υπηρεσίες (αστυνομία, λιμενικό, ΥΠΑ κλπ)
    Για δε τα εμπορεύματα, το Τελωνείο...
    Εάν ήταν υπεύθυνος ο στρατός για τους λαθρομετανάστες, ο Πάγκαλος θα είχε περάσει από στρατοδικείο όλες τις στρατιωτικές ηγεσίες για παράβαση καθήκοντος. Με το μίσος που τους έχει...

    Να αλλάξουν πρώτα το σύνταγμα και τους νόμους δίνοντας στον στρατό και αστυνομικά καθήκοντα και μετά να τους ζητάμε την ευθύνη.
    Εσένα, μπορεί να σε γράψει με το παπάκι σου, λιμενικός εκτός λιμανιού ή πυροσβέστης;
    Όχι, διότι είναι άλλη η δουλειά τους...
    Κατανοητός;;;
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Α ρε παπουτσή που να σου περιφράξουν την... υφαλοκρηπίδα.... άϊντε κι εσύ από δω.... 40 χρόνια φούρναρης, έχεις ψήσει... από τότε που γεννήθηκα υπουργό σε ξέρω, επίτροπο στην ΕΕ σε ξέρω βουλευτή σε ξέρω, σίτιση από το πρυτανείο δηλαδή... Υπουργός γεννήθηκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. "Αυτά τα δύο (ΒΛΑΚΑΣ & ΕΛΛΗΝΑΣ) δεν πρέπει να συνυπάρχουν...
    Μπραβο τζαμαλ για αυτο ακριβως και θα σε ξαποστειλουμε πισω στο Πακισταν πρωτο-πρωτο!εισαι απιστευτα βλλακας για να γινεις ελληνας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Τζουμπέ από Κέρκυρα, με τις κοτσάνες που μας αραδιάζεις εδώ (γύρευε τι θα λες στο χωρίο σου), έχεις σπάσει και το βλακόμετρο και το ντεσιμπελόμετρο, αφού κάνεις πολύ θόρυβο τέτοιος αμόρφωτος/ντενεκές ξεγάνωτος που είσαι.
    Από δε το γλείψιμο που ρίχνεις στους σιωνιστές, φαίνεται και το έλλειμμά σου στο θέμα Ελλάδα/Έλληνας κλπ.
    Και επειδή είσαι στρατευμένος ανθέλληνας, μας λες εδώ ότι ο πριν τον 5ο αι. π.Χ. πολιτισμός δεν ήταν ελληνικός. Τα ίδια λένε και οι Τούρκοι ξεναγοί για τα αρχαία ελληνικά και βυζαντινά μνημεία.
    Όπως ασφαλώς για σένα, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός αρχίζει με τον ...Καρλομάγνο !!!
    Βγάλε πρώτα το γυμνάσιο και μετά μας το παίζεις...ιστορικός!!!
    χιχιχιχι!!!
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Επιμένω...στό ... βλάκας!
    Ποιός θα απαντήσει Υπεύθυνα,εάν ισχύει Ο Νόμος τού Μεταξά!
    Γιατί εάν ισχύει,τότε κάτι άλλο συμβαίνει.
    Μήπως ισχύουν αυτά πού είπε η τέως Πρόεδρος της ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ:
    "ότι θα μειωθούν ...τά Εθνικά μας Σύνορα...η Κυριαρχία...γιά τό καλό..κτλ"
    δηλαδή μήπως έχουν εκχωρήσει Ελληνικά Κυριαρχικά Δικαιώματα κρυφά ή σιωπηλώς,λόγω Ευρωπαικιάς Ενώσεως!τάχα καί δήθεν;
    Τί συμβαίνει:
    ΕΛΛΗΝΑΣ ΒΛΑΞ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Τζουμπέ από Κέρκυρα, με τις κοτσάνες που μας αραδιάζεις εδώ (γύρευε τι θα λες στο χωρίο σου), έχεις σπάσει και το βλακόμετρο και το ντεσιμπελόμετρο, αφού κάνεις πολύ θόρυβο τέτοιος αμόρφωτος/ντενεκές ξεγάνωτος που είσαι.
    Από δε το γλείψιμο που ρίχνεις στους σιωνιστές, φαίνεται και το έλλειμμά σου στο θέμα Ελλάδα/Έλληνας κλπ.
    Και επειδή είσαι στρατευμένος ανθέλληνας, μας λες εδώ ότι ο πριν τον 5ο αι. π.Χ. πολιτισμός δεν ήταν ελληνικός. Τα ίδια λένε και οι Τούρκοι ξεναγοί για τα αρχαία ελληνικά και βυζαντινά μνημεία.
    Όπως ασφαλώς για σένα, ο ευρωπαϊκός πολιτισμός αρχίζει με τον ...Καρλομάγνο !!!
    Βγάλε πρώτα το γυμνάσιο και μετά μας το παίζεις...ιστορικός!!!
    χιχιχιχι!!!
    τζιμης
    Προς πανασχετο ισλαμιστη -νεοναζι τζαμαλ: ειναι ενδιαφερον οτι μας αναμεταδιδεις την αποψη των Τουρκων "ξεναγων", γιατι αραγε; μηπως γιατι αυτη σου διδαξαν και στον μεντρεσε σου στο Ισλαμαπαντ του Πακισταν; Παντως προς ενημερωση σου εχω αποφοιτησει απ[ο το ΛΛΠ (το οποιο ειχε και γυμνασιο) εδω και πολλα χρονια (μονο ασχετοι και ανελληνιστοι σαν και σενα "βγαζουν" το σχολειο η πιο σωστα τους "βγαζουν" απο αυτο ως ανεπιδεκτους μαθησεως)εσυ αραγε εχεις αποφοιτησει απο το δημοτικο η οχι λογω της "σπανιας ναυτικης σου ειδικοτητας";Παντως ειναι το λιγοτερο ακομψο ενας τουρκοαλβανος σαν και εσενα να μιλα για τζουμπεδες εκτος φυσικα αν δεν εχεις καθρεπτη σπιτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.