25/1/11

Από τους βαρβάρους, στον Παπούλια με αγάπη

Οι αναγνώστες θα θυμούνται ότι τον Νοέμβριο του 2005, κατά την επίσκεψη του τότε προέδρου της Αρμενίας, Ρόμπερτ Κοτσαριάν, στην Ελλάδα, ο Κάρολος Παπούλιας αφού διατύπωσε κάνα-δυο προσβλητικές παρατηρήσεις κατά του τουρκικού λαού επέλεξε να παρουσιάσει την Τουρκία ως «δύσκολο γείτονα».  (...)

Την περασμένη εβδομάδα, ο νυν πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, έκανε επίσημη επίσκεψη και φυσικά ο κ. Παπούλιας δεν έχασε την ευκαιρία. Φέρεται να υποστήριξε ότι «Εμείς (Ελληνες και Αρμένιοι) σφαγιαστήκαμε από τον ίδιο βάρβαρο», δηλαδή τους Τούρκους. Υποστηρίζω την (τουρκική) κυβερνητική προσέγγιση της πολιτικής των «μηδενικών προβλημάτων», δυστυχώς όμως δεν πιστεύω ότι θα φέρει θετικά αποτελέσματα στις τουρκο-ελληνικές ή τις τουρκο-αρμενικές σχέσεις. Οχι εξαιτίας της ανειλικρίνειας του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος ή του υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, αλλά διότι για ένα τέτοιο άνοιγμα απαιτείται αμοιβαία βούληση. Ελλάδα και Αρμενία όμως δεν την έχουν. (...)

Βρίσκω ακόμη πιο παράδοξες τις παρατηρήσεις Παπούλια για τις συνέπειες της κούρσας των εξοπλισμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δήλωσε: «Αν δεν αντιμετωπίζαμε το οικονομικό βάρος του κονδυλίου για τους εξοπλισμούς δεν θα είχαμε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». (...)

Αν συνεχίσετε σε αυτή τη λογική κ. Παπούλια, φοβάμαι ότι και τα δύο έθνη, αλλά κυρίως οι αγαπητοί Ελληνες, δεν θα πληρώσουν μόνον οικονομικό τίμημα αλλά πολύ περισσότερα.

14 σχόλια:

  1. Δηλαδή τώρα τα μεμέτια μας απειλούν ότι αν δεν κάτσουμε καλά θα πληρώσουμε το τίμημα και αυτό δεν θα είναι μόνο οικονομικό, αλλά προφανώς και σε αίμα!
    Περιτό να πώ ότι δεν βλέπω την ώρα να τολμήσουν να μας επιτεθούν ξανά. Μόνο να βιαστούν λίγο γιατί είμαι 32 και σε λίγο δεν θα με στέλνουν στην πρώτη γραμμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μονο λογια ειστε νεοοθωμανοφασιστοειδη τουρανομογγολοι.ελατε,μας τα κανατε νταουλια.εμεις περιμενουμε.δεν ξεχναμε τι εχετε κανει στο παρελθον.μονο μην αργησετε πολυ οπως λεει και ο φιλτατος 9.32 γιατι μετα θα πρεπει να στειλουμε τους απογονους μας

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τώρα αλλάξαν οι καιροί,να τα ξεχάσεις τα παλιά τουρκία,με τις απειλές και την υποστήριξη των μεγάλων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. χαχα εγω ειμαι 25 και μετα απο 4 αντρες στην ρατσα μου θα ειμαι ο επομενος που θα εχει την ευκαιρια να πιασει το γκρα...ελπιζω αυτη την φορα να'ναι μια και καλη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Α, μπα, έχουμε και φοβέρες..;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα μας ....

    μια μάντρα .... ********

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Mου αρέσει το πνεύμα των σχολίων και το ηθικό των σχολιαστών . Μπράβο παιδιά και εγώ μαζί σας . Να ξέρετε ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ευκαιρία μας να αποδείξουμε αν έχουμε και εμείς ζεστή καρδιά για ψυχρά πράγματα , ή αν είμαστε τελικά ανάξιοι να λεγόμαστε απόγονοι των ενδόξων προγόνων μας .
    Εγώ πάντως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολεμική αρετή των Ελλήνων .

    Πολίτης-Οπλίτης .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα αυτά φέρεται οτι τα είπε ο έλληνας πρόεδρος(περίπου αστράτευτος...)και θυμηθείτε οτι αυτός υπέγραψε την άρση του εμπολέμου με αλβανία..... οπως ο σαρτζ υπέγραψε την αναγνώριση των πτυχίων της παιδαγωγικής ακαδημίας των σκοπίων και έχουμε τουλάχιστον 5000 δασκάλους από τα σκόπια !!!!!!!. Από την Θεσσαλονίκη Α.Λ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εντάξει παιδιά!
    Συμφωνούμε όλοι!
    Όμως, μήπως πριν λογαριαστούμε με τους Τούρκους να βλέπαμε τι θα γίνει και με το υπό κατάληψη κέντρο της Αθήνας, την Νομική και όλα τα "ωραία" που μας συμβαίνουν;
    Γιατί θα είναι κρίμα όταν εμείς θα λογαριαζόμαστε με τους Τούρκους, οι λαθρομετανάστες μουσουλμάνοι εισβολείς στα μετώπισθεν να "λογαριάζονται" με τις γυναίκες μας και τους γέροντες γονείς μας;
    Λέω, μήπως....


    ΥΓ: Σάββα, μου κάνει εντύπωση ότι ενώ έχει βουϊξει ο τόπος με πρωτοσέλιδα σε όλες τις εφημερίδες και με αναρτήσεις σε όλα τα μπλογκ, το ιστολόγιο δεν έχει καν ασχοληθεί με το ζήτημα της κατάληψης της Νομικής. Δεν το θεωρούμε σημαντικό;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μόλις τώρα είδα την ανάρτηση για την Νομική.
    Οπότε δεν ισχύει η προηγούμενη παρατήρηση μου.
    Ευχαριστώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το πανεπιστημιακό άσυλο είναι άσυλο διακίνησης ιδεών.Και οχι αξιόποινων -ποινικών-πράξεων. Αλλά ,τόσα έχουμε εξευτελίσει στο ελλαδιστάν,το πανεπιστημιακό άσυλο θα μας γλύτωνε ;;;; Από την θεσσαλονίκη Α.Λ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εγώ είμαι 50, έχω λευκό απολυτήριο και τα παιδιά μου είναι ακόμα μικρά οπότε δεν νομίζω ότι θα με στείλουν στην πρώτη γραμμή (τον πόλεμο τον βλέπω το 2012).

    Θα κάνω ότι μπορώ να πολεμήσω τους τούρκους στην Αθήνα (και τα τσιράκια τους στην Ελευθεροτυπία και τα άλλα ΜΜΕ). Γιατί και αυτοί όλοι τούρκοι είναι (το ασκέρι του Ιμπραήμ ήταν ΑΙγύπτιοι, Τυνήσιοι, Μαροκινοί, Αλγερινοί, Σουδανοί κλπ.).

    Θα προτιμούσα όμως να είμαι στην πρώτη γραμμή. Πιστεύω ότι θα έπρεπε όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι να πολεμήσουμε πρώτοι για να ζήσουν οι νέοι να φτιάξουν ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά μας.

    Ας μην ξεχνάμε πώς έφυγαν οι Σέρβοι πρόσφυγες από την Κράινα. Πρώτα πέρασε το ποτάμι ο τακτικός στρατός (οι στρατευμένοι νέοι και νέες γιατί χωρίς δύναμη δεν υπάρχει τίποτα), ακολούθησαν τα γυναικόπαιδα και τελευταίοι οι γέροι (αναλώσιμοι) σαν οπισθφυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Βρίσκω ακόμη πιο παράδοξες τις παρατηρήσεις Παπούλια για τις συνέπειες της κούρσας των εξοπλισμών μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας. Δήλωσε: «Αν δεν αντιμετωπίζαμε το οικονομικό βάρος του κονδυλίου για τους εξοπλισμούς δεν θα είχαμε ανάγκη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο». (...)
    Αν συνεχίσετε σε αυτή τη λογική κ. Παπούλια, φοβάμαι ότι και τα δύο έθνη, αλλά κυρίως οι αγαπητοί Ελληνες, δεν θα πληρώσουν μόνον οικονομικό τίμημα αλλά πολύ περισσότερα."
    Θαρρω οτι η πρεπουσα απαντηση στις τουρκικες "παραινσεις" ειναι ενα μεσαιωικο ελληνικο ("βυζαντινο") ρητο "Η προσταγη σου λαχανα και ο ορισμος σου αγγουρια"
    Αν εχουν τοσο μεγαλη πρεμουρα για "ξεκαθαρισμα λογαριασμων" καοδεχουμενοι εξαλλου ξερουμε και εμεις να χορευουμε το "ματωμενο χορο του Αρη" οπως εγραωε και ο Ομηρος...
    Παντως θα συμφωνησω με τον αξιοτιμο απελλη οτι σε τετοια περιπτωση θα ηταν συνετο να γινει "κατι" με τους διαφορυς λαθρομετνστες γιατι σε εναν αγβνα για την ιδια μας την ζωη οπως ενας πολεμος με τους Τουρκους δεν εχουμε περιθωριο να δεχτουμε μια "μαχαιρια στην πλατη" (συγνωμη για την εκφραση).Εξαλλου συμφωνα και με το ρωμαικο δικαιο '" ο ανωτερος νομος ολων ειναι η σωτηρια της πατριδας"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Αν συνεχίσετε σε αυτή τη λογική κ. Παπούλια, φοβάμαι ότι και τα δύο έθνη, αλλά κυρίως οι αγαπητοί Ελληνες, δεν θα πληρώσουν μόνον οικονομικό τίμημα αλλά πολύ περισσότερα."

    Ραντεβού στο Αιγαίο τότε.
    Επειδή το ηθικό παίζει καθοριστικό ρόλο και επειδή μπορούμε να "δαγκώσουμε" και εμείς άγρια(τουλάχιστον ακόμα) πάρτε παρακάτω μια γεύση από τους στρατιώτες που θα σας υποδεχθούν στα νησιά του Αιγαίου. Δεν θα ναι Κύπρος εκεί να αλωνίζει μόνη η αεροπορία σας, ούτε θα ναι μια μικρή δύναμη πεζικού με μερικούς όλμους και δυο τρια απαρχαιωμένα πυροβόλα. Θα έχει "πεινασμένα" παιδιά που θα σας περιμένουν να σας κάνουν "εγχείρηση πάνω από τα ρούχα".
    Ένα 10λεπτο βίντεο λοιπόν για τις Ελληνικές ειδικές δυνάμεις:
    http://ellinikiamina.blogspot.com/2011/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.