29/1/11

Τούρκος Υπουργός: Η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται "μια χριστιανική λέσχη"

Η Ευρωπαϊκή Ένωση τείνει να καταστεί μια "χριστιανική λέσχη", η οποία "στρέφεται προς τον εαυτό της", είπε το Σάββατο στο Νταβός ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Τουρκίας Babacan Ali, εκφράζοντας με λύπη τη έλλειψη προόδου στη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ. Μιλώντας σε ένα πάνελ του World Economic Forum στο Νταβός (ανατολική Ελβετία), ο κ. Babacan έκρινε ότι "η πολιτική της ανοικτής πόρτας δεν υπάρχει πια" στην ΕΕ.
 "Πάντα πιστεύαμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν ένα μεγάλο σχέδιο για την ειρήνη, αλλά στη συνέχεια η διαδικασία της διεύρυνσης μπλοκαρίστηκε καθαρά και απλά ", είπε. "Ένας από τους κύριους λόγους, γιατί η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ότι η τελευταία είναι μια χριστιανική λέσχη." Επίσης, παρατήρησ娫Για τα μάτια μας, αυτό είναι πολύ επικίνδυνο».
Η Άγκυρα ξεκίνησε το 2005 τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, αλλά η διαδικασία έχει μπλοκαριστεί λόγω της αντίθεσής από χώρες-κλειδιά όπως η Γαλλία και η Γερμανία που προτιμούν μια προνομιακή εταιρική σχέση, αλλά επίσης εξαιτίας της κατοχής στην Κύπρο και της έλλειψης προόδου στις εσωτερικές μεταρρυθμίσεις.
 Στο Βερολίνο όπως και στο Παρίσι, λόγω των δυσκολιών λειτουργίας μιας Ευρώπης των 27, προτιμούν εφεξής την εμβάθυνση της ΕΕ παρά την διεύρυνση της, αν και η προσχώρηση των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είναι προγραμματισμένη. Πολλά κεφάλαια της τουρκικής εντάξης παραμένουν κλειστά εξαιτίας της άρνησης της Τουρκίας να ανοίξει τα σύνορα της στην Δημοκρατία της Κύπρου, ένα κράτος μέλος που η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει, εξαιτίας της διχοτόμησης της νήσου μεταξύ του ελληνικού τμήματος και του τουρκικού. "Ο τύπος της ΕΕ που πρόκειται να δημιουργηθεί στο μέλλον θα είναι τεράστιας σημασίας για το ύφος του μηνύματος που θα λάβει η περιοχή μας", είπε, τονίζοντας ότι η Τουρκία και οι χώρες της περιοχής παρακολουθούν προσεκτικά αυτή την εξέλιξή..
Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP | 29.01.11

14 σχόλια:

  1. ε τοτε καθηστε με τους φιλους σας τους αραβες.. αληθεια εχετε καποιον μουσουλμανο πραγματικο συμμαχο? σιγα μη σας θελουν και αυτοι... μαλλον κανενας δεν σας θελει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάνει μεγάλο λάθος ο Τουρκαλάς ότι η Ευρώπη γίνεται μιά "Χριστιανική Λέσχη". Ή προπαγανδίζει ή δεν ξέρει τι του γίνεται.
    Μάλλον κάτι ΑΛΛΟ "ψήνεται" από τους εβραίους κρατούντες στην Ευρώπη.

    Διαβαστε.....

    Ημερολόγιο «θανάτου» για την Ορθοδοξία ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ

    Συνειδητή παράλειψη από αντι-χριστιανούς Μανδαρίνους της Ευρωπαικής Ένωσης, ηθελημένη αστοχία των περιξ του Μπαρόζο στενής κάστας καρεκλοκένταυρων, κατ’επιλογήν «λάθος» νοσηρών παγκοσμιοποιημένων «εγκεφάλων» των Βρυξελλών ή απλά γκάφα ολκής των γραφειοκρατών της Ευρωπαικής Διοίκησης;

    Η μη αναφορά των εορτών του χριστιανισμού- συμπεριλαμβανομένου των Χριστουγέννων και του Πάσχα- από το νέο Ημερολόγιο που διανέμεται στα Λύκεια και τα Κολέγια με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαικής Επιτροπής σήμανε συναγερμό στους θρησκευτικούς ταγούς της Ελλαδικής Εκκλησίας.

    Πόσο, μάλλον, όταν το εν λόγω Ημερολόγιο περιλαμβάνει όλες τις εορτές του Ισλάμ, του Ιουδαισμού, των Ινδουιστών ακόμη και των Σιχ!
    «Τούτο προκαλεί πολλά ερωτηματικά δεδομένου ότι η πλειοψηφία των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ενώσεως ανήκει στις μεγάλες Χριστιανικές ομολογίες.....


    όλο το άρθρο εδώ.
    http://www.elora.gr/portal/orthodoxy/6--/2829--lr---


    Μιχάλης Στέργος
    Άγιος Νικόλας
    ΤΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χριστιανική λέσχη με τόσα εκατομμύρια μουσουλμάνους, ρε βλάκα δεν κολλάει...

    Ψάξε βρες κανένα άλλο επιχείρημα!!!
    Κάποτε η Βρετανική Αυτοκρατορία ήταν η μεγαλύτερη μουσουλμανική κοινότητα.

    ΓΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αλι Μπαμπα, οι πιο επικινδυνοι ηλιθιοι της ΕΕ σταθερα στο πλευρο σου!
    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και η Τουρκία από μόνη της είναι μιά μουσουλμανική λέσχη καθώς έχει φροντήσει να τακτοποιήσει και να αποκαταστήσει τους χριστιανικούς πλυθησμούς της με κατάλληλα μέσα και μεθόδους εξόντωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. μαλλον αθεη και αθρησκη λεσχη ειναι παρα κατι αλλο

    γάτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μα καλα η Τουρκια δεν ανηκει στην ισλαμικη διασκεψη (μια μουσουλμανικη λεσχη); Απο την στιγμη λοιπον που ανηκει δεν εχει κανενα απολυτως δικαιωμα να διαμαρτυρεται αν οι Ευρωπαικες χωρες αποφασιζαν να κανουν την ΕΕ χριστιανικη λεσχη (χωρια που η ΕΕ δεν ειναι ΕΕ με τοσους μουσουλαμνους στις χωρες μελη της αν και προσωπικα ψεν μπορω νηα δω γιατι η ΕΕ δεν θα επρεπε να`ειναι ΧΡΙΤΑΣΙΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ)
    ΥΣ Θα μπορουσε καποιος να νου εξηφηαει τον λογο υπαρξης της ισλαμικης διασκεψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μα καλα η Τουρκια δεν ανηκει στην ισλαμικη διασκεψη (μια μουσουλμανικη λεσχη); Απο την στιγμη λοιπον που ανηκει δεν εχει κανενα απολυτως δικαιωμα να διαμαρτυρεται αν οι Ευρωπαικες χωρες αποφασιζαν να κανουν την ΕΕ χριστιανικη λεσχη (χωρια που η ΕΕ δεν ειναι ΕΕ με τοσους μουσουλαμνους στις χωρες μελη της αν και προσωπικα ψεν μπορω νηα δω γιατι η ΕΕ δεν θα επρεπε να`ειναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ)
    ΥΣ Θα μπορουσε καποοις να νου εξηφηαει τον λογο υπαρξης της ισλαμικης διασκεψης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ξέραμε ότι πρέπει η ευρώπη να γίνει μουσουλμανικό κράτος.
    Ξερόλας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Τι σε νοιάζει αν η ΕΕ είναι χριστιανική λέσχη; Εσύ έχεις ολόκληρη Ελλάδα με τα Αιγαία της τα Ιόνιά της τα σέα της τα μέα της τον Γιωργάκη της τον πανκαλάκη της τον σημιτάκη της κλπ λίγα είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι μόνο η Τουρκία που δεν πρέπει να μπει στην Ευρώπη, η οποία είναι (και καλώς) χριστιανικό κλάμπ, αλλά δεν πρέπει να μπουν ποτέ, ούτε η Αλβανία ούτε η Βοσνία που είναι χώρες μόνιμα μέλη της Ισλαμικής Διάσκεψης.
    Ούτε βεβαίως και το Ισραήλ έχει κάποια δουλειά στην χριστιανική Ευρώπη.
    Και αυτό το λέω επειδή με κάτι μπάσκετ και με κάτι γιουροβίζιον, πάνε να μας το παίξουν Ευρώπη, όπως και η Τουρκία...

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ε άμα δεν τους αρέσει η Ευρώπη, ας κάτσουν απέξω.
    Οσα δεν φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια...Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.