25/1/11

Πορεία αντιρρησιών συνείδησης στην Τουρκία


Πορεία αντιρρησιών συνείδησης στην Τουρκία
Εκατοντάδες νέοι αντιρρησίες συνείδησης και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του TRT στο Ελμαντάγ της Κωνσταντινούπολης
Τονίζοντας ότι δεν έχουν κανένα λόγο να τελέσουν τη στρατιωτική τους θητεία, εκατοντάδες νέοι αντιρρησίες συνείδησης και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από τα κεντρικά γραφεία του TRT στο Ελμαντάγ της Κωνσταντινούπολης, προκειμένω να συμμετάσχουν στην πορεία κατά της υποχρεωτικής θητείας, που είχε οργανωθεί για την Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011.

Οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι κουρδικής καταγωγής, υποστηρίζουν σε δήλωσή τους: "Οι διοικητές του "Ανώτατου Στρατού" αγνόησαν την πολιτιστική μας γλώσσα και παραμέλησαν ακόμα και τα πιο ανθρωπιστικά μας αιτήματα. Σήμερα, θέλουν να μας δώσουν όπλα και να μας βάλουν να πολεμήσουμε ενάντια στους δικούς μας ανθρώπους. Έχουμε πολλούς λόγους για να αρνούμαστε αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να εκτελέσουμε στρατιωτική θητεία στον τουρκικό στρατό. "
Ο αριθμός των νέων ανθρώπων που αρνούνται να καταταγούν στην Τουρκία φαίνεται να αυξάνεται. Το 2010 μάλιστα, ο αριθμός αυτός τριπλασιάστηκε. Σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας του Savaş Karsıtları και του πρακτορείου ANF, τουλάχιστον 221 άτομα -εκ των οποίων 22 είναι γυναίκες- δήλωσαν αντιρρησίες συνείδησης το 2010. Τα έτη μεταξύ 1989 και 2009 ο αριθμός που καταγράφηκε αντιστοιχούσε σε 86.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.