25/1/11

"Ημέρες του Οτζαλάν στο Ιμραλί»

Δώδεκα χρόνια ζωής στην φυλακή (απομόνωση στο νησί Ιμραλί) συμπληρώνονται εφέτος για τον Εθνικό Ηγέτη των Κούρδων  Αμπντουλάχ Οτζαλάν ο οποίος "απήχθη"  στις 15 Φλεβάρη 1999 και παραδόθηκε στην Τουρκία ("Πέτα τον έξω, ρε Σάββα"), Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας Gunluk, Cengiz Kapmaz κατέγραψε και εξέδωσε σε βιβλίο με τίτλο " Ημέρες του Οτζαλάν στο Ιμραλί», τα βασανιστήρια και τις κακουχίες που έχει περάσει ο Κούρδος Εθνικός Ηγέτης αυτά τα 12 χρόνια .

Καλό θα ήταν το βιβλίο να είναι αφιερωμένο στον Πρώην Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κο. Σημίτη  στον Κο.Θεόδωρο Πάγκαλο (Νιώθει υπερηφάνεια ο πρώην ΥΠΕΞ για το χειρισμό της υπόθεσης) στον Κο.Παπαδόπουλο και στον Κο.Πετσάλνικο αλλά και στους παρακάτω :

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες μας, μια από τις πιο σημαντικές συναντήσεις εκείνης της περιόδου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του πρώην υπουργού Μιχ. Παπακωνσταντίνου και συμμετείχαν η Μ. Δαμανάκη, ο Γ. Πανταγιάς, o ευρωβουλευτής της ΝΔ Κ. Χατζηδάκης, ο Ριχάρδος Σωμερίτης και ένας υπουργός!
ΠΗΓΗ:http://www.kurdish-info.eu/

7 σχόλια:

  1. Ιαπετέ
    όλοι αυτοί που συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο σχέδιο της ηθικής μου -για τη φυσική προσπάθησαν άλλοι- εξόντωσης, δεν ένοιωσαν καν την ανάγκη -έστω και εκ των υστέρων- να μου ζητήσουν ένα συγνώμη.
    Σκέψου πόσο ανήθικοι και σάπιοι έιναι μέσα τους.
    Κανονικοί 'δολοφόνοι' συνειδήσεων κιασ μάλιστα ψυχροί.
    Να τους χαίρονται τα κόμματα, οι εργοδότες και οι οικογένειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. skal ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΤΟ ΠΡΩΙ ΤΟ ΜΠΛΕ ΧΑΠΑΚΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΥΧΤΑ ΤΟ ΚΙΤΡΙΝΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΕ ΤΙΠΟΤΑ PUN.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. skal (3:59μμ): "Κανονικοί 'δολοφόνοι' συνειδήσεων"

    skal, ποιός θα το περίμενε ρε φίλε; Κατά σύμπτωση, το τελευταίο διάστημα βγαίνει κι ο Πάγκαλος και μιλάει για "character assasination", βάζοντας τον εαυτό του στο ρόλο τού θύματος... Πώς τα φέρνει η πουτ@ν@ η ζωή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. A P O

    Η Γ Ε Τ Η Σ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΛΑΟΥ

    ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΕΓΧΏΡΙΑ ΓΛΟΙΩΔΗ ΜΑΛ*ΚΙΣΜΕΝΑ.

    Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ι Α
    Σ Τ Ο ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φιλε Σαββα,δεν πρεπει να αισθανεσαι ετσι διοτι γνωριζες οτι θα συνεβαινε αυτο απο την στιγμη που 'χρησιμοποιηθηκες' σ'αυτο το παιγνιδι.Αλλωστε η θεση σου επρεπε να σε εχει 'προετοιμασει' οτι σε δεδομενη στιγμη θα ησουν αναλωσιμος και αποδιοπομπαιος.Μην νοιωθεις λοιπον προδομενος αλλα οτι επετελεσες καλα την δουλεια σου,πραγμα που στην συνειδηση του κοσμου εχει γινει απολυτα κατανοητο και αποδεκτο.Παντως θα ηταν χρησιμο,ανεξαρτητα του βιβλιου,να ανοιξεις καποτε το θεμα στο ιστολογιο για να ανταλλαγουν αποψεις και ερωτηματα.Φιλικα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Skal,

    Το ότι επιχείρησαν να σε εξοντώσουν(δεν αναφέρομαι μόνο στη περίπτωση Οτζαλάν) φυσικά και ηθικά είναι σαν να παραδέχονται την ήττα τους απέναντι σου. Σαν να παραδέχονται ότι στα "ίσα" τον Καλεντερίδη δεν μπορούσαν να του τη φέρουν.
    Δυο(ίσως στη καριέρα σου να υπήρξαν κι άλλες φορές αλλά όλοι ξέρουμε ότι σε δεσμεύει για πάντα μέχρι τα 100 σου χρόνια το επιχειρησιακό απόρρητο) οι περιπτώσεις που ξέρουμε ότι επιχείρησαν να σε εξοντώσουν.
    Τη μια θα επιχειρούσαν φυσική εξόντωση στη Σμύρνη. Εκεί όμως σαν Έλληνας λες "Δεν βαριέσαι, ξένοι είναι, η δουλειά τους είναι". Δεν λες "Με πούλησαν οι δικοί μου". Διότι έναν αντίπαλο πράκτορα πως μπορείς να του τη φέρεις(με την απλή λογική σκεπτόμενος)?
    1) Να τον πιάσεις στα "πράσα"(κατά τη διάρκεια στρατολόγησης συνδέσμου, εν ώρα κατασκοπίας του ίδιου του πράκτορα κ.α.).
    2) Να του στήσεις γυναικοδουλειά ειδικά αν δρα με την κάλυψη της διπλωματικής ιδιότητας ή αν είναι παντρεμένος.
    3) Να του στήσεις άλλου είδους δουλειά(αν έχει δηλ ιδιαίτερες προτιμήσεις όπως ένας Βρετανός που είχε ακουστεί πριν πολύ καιρό)
    4) Να τον στρατολογήσεις και να τον κάνεις διπλό πράκτορα.
    5) Να τον κάνεις διπλό πράκτορα χωρίς να το γνωρίζει δίνοντας του "κατασκευασμένες" πληροφορίες.
    6) Να του διαταράξεις(να του "σπάσεις" τα νεύρα με έντονη παρακολούθηση κ.α.) την κοινωνική ζωή ώστε να μην μπορεί να ελιχθεί επιχειρησιακά στη ξένη χώρα που δρα.
    7) Να πιάσεις συνεργάτη του που θα προδώσει όλο το κατασκοπευτικό δίκτυο(αν αυτό δεν έχει ασφαλιστικές δικλείδες που θα προστατεύουν τον επόμενο κρίκο της αλυσίδας αν αποκαλυφθεί ο προηγούμενος κρίκος)
    Όταν λοιπόν δεν μπορούν να στη φέρουν "στα ίσα" με τα παραπάνω(κι άλλους τρόπους) πιστεύω ότι προχωράνε σε οργάνωση σχεδίου δολοφονίας ειδικά αν σαν πράκτορας τους κάνεις σημαντική ζημιά.
    Για την επιτυχημένη δράση σου στη Τουρκία λοιπόν όσοι θέλουν ας δουν αυτό:
    http://www.kalymniansvoice.gr/el/component/content/article/62-2009-06-24-11-29-22/643-2010-01-11-00-27-55.html

    Στη δεύτερη περίπτωση με τον Οτζαλάν πάλι δεν μπόρεσαν να στη φέρουν αν το καλοσκεφτείς. Διαβάζοντας το βιβλίο σου και διαβάζοντας και διάφορες πηγές της εποχή εκείνης που έχουν πέσει στα χέρια μου πιστεύω ότι εσύ και ο Έλληνας πρέσβης εκεί κάτω αποδειχθήκατε καλοί παίκτες σε ένα παιχνίδι που ήταν πουλημένο από πριν. Παλέψατε στο μέγιστο και όσο το επέτρεπε η επιχειρησιακή σας θέση. Άρα λοιπόν είστε αυτό που λέμε "καθαροί" και όσο και αν προσπάθησαν ή και αν προσπαθήσουν να σας συκοφαντήσουν, τον σωστό άνθρωπο δεν μπορεί κανείς να τον βλάψει ηθικά. Όταν κάτι είναι καθαρό και του ρίχνεις λάσπη η λάσπη γυρνάει πάνω σε αυτόν που τη ρίχνει.
    Όσον αφορά την φυσική εξόντωση...ε ξέφυγες από Τούρκους, από μαύρους(δεν το λέω ρατσιστικά μην παρεξηγηθώ,απλώς εννοώ τον "νόμο της Αφρικής, της ζούγκλας"), από το ένα από το άλλο...μόνο οι Ινδιάνοι(να συμπληρωθούν οι φυλές όλες δηλ) λείπουν για να πούμε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι και ικανότατος ήσουν αλλά και εφτάψυχος Πόντιος(φοβερός συνδυασμός δηλ) :)
    Η μεγαλύτερη ανταμοιβή για έναν πράκτορα(άσχετα αν δεν είσαι ενεργός...μια φορά ΕΥΠ για πάντα ΕΥΠ μέχρι να κλείσεις στα 100 σου τα μάτια σου) που κάποιοι τον πούλησαν σε μια αποστολή, πιστεύω είναι το να βλέπει γύρω του ότι ο κόσμος(από τον πιο μεγάλο σε ηλικία μέχρι τον πιο μικρό) τον αγαπάει για όσα έπραξε υπέρ της πατρίδας αλλά και γι αυτό που είναι σαν Σάββας. Έτσι? Εσύ τουλάχιστον όταν πέφτεις για ύπνο έχεις καθαρή συνείδηση.
    Άλλα τα σαπρόφυτα που διοικούν ακόμη δεν την έχουν γιατί είναι σάπια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σάββα ζυγώνουν οι μέρες για τις 15 Φλεβάρη.Κάποτε σου είχα πεί ότι όσο απομακρύνεσαι χρονικά απο το γεγονός τόσο πιο έντονα θα γίνονται όλα κα ιθα ναι σαν να μην πέρασε μια μέρα.

    Σήκωσες τον Ελληνισμό στις πλάτες σου μην το ξεχνάς αυτό και επίσης να θυμάσαι πως σιιμώνει και η 20 Μάρτη.Ησουν άξιος συνεχιστής του και χαιρόμαστε που σε έχουμε μαζί μας.Ιαπετός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.