12/1/11

Ο κ. Κοραντής ερωτά τον κ. Πρωθυπουργό για τον εξευτελισμό της Ελλάδος μέσω WikiLeaks

ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.                           
                                                                                            Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς : Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου
Θέμα : Απαξιωτικά σχόλια Μ. Χρυσοχοΐδη για την ΕΥΠ σε ξένο παράγοντα
 Προσβολή με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του πρώην Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη σε βάρος της ΕΥΠ καταγράφεται σε τηλεγράφημα της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα, το οποίο αποκαλύπτει το WikiLeaks μέσω της βρετανικής εφημερίδας Guardian. Στο τηλεγράφημα αυτό, με ημερομηνία 22 Ιανουαρίου 2010, γίνεται εκτενής αναφορά σε 45λεπτη συνομιλία, που ο κ. Χρυσοχοΐδης είχε στο γραφείο του με τον τότε Αμερικανό Πρέσβυ στην Αθήνα, αναφορικά με τα σχέδια της Κυβέρνησης για την εκ βάθρων αναδιάρθρωση των Ελληνικών Υπηρεσιών Ασφαλείας. Ειδικότερα, η αναφορά στην ΕΥΠ έχει ως εξής : « Ο Χρυσοχοΐδης κατέκρινε αυστηρά την κατάσταση στην ΕΥΠ, την ελληνική εσωτερική υπηρεσία ασφάλειας και πληροφοριών». Είπε ωμά « η ΕΥΠ είναι ένα τίποτα. Δεν εκπληρώνει την αποστολή της για την προστασία της Ελλάδος και στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνη για την Εθνική Ασφάλεια εξ αιτίας των πολλών μειονεκτημάτων της, μεταξύ των οποίων είναι ο συνδικαλισμός του εργατικού δυναμικού της». Ο Χρυσοχοΐδης κατέληξε ότι , ως εκ τούτου, είχε την πρόθεση « να την γκρεμίσει και να την ξαναχτίσει, μέσω νομοσχεδίου που προετοιμαζόταν».
 Στο ίδιο τηλεγράφημα καταγράφεται τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη ότι η ΕΛ.ΑΣ ήταν ανίκανη να προστατεύσει την κοινωνία και ότι γνώριζε τις ταυτότητες όλων σχεδόν των μελών των αναρχοτρομοκρατικών ομάδων, αλλά δεν διέθετε επαρκείς αποδείξεις για να τα συλλάβει.
Είναι θλιβερό, αλλά δυστυχώς όχι απίστευτο να εκφράζει ο «επιτυχημένος και αποτελεσματικός» - κατά τα δικά σας λόγια - τότε Υ.Προ.Πο. τέτοιες απόψεις στον Αμερικανό Πρέσβυ.
Ας θυμηθούμε, ότι επί θητείας του το κοινό έγκλημα αυξήθηκε με γεωμετρική κλίμακα, η παραβατικότητα των μεταναστών πολλαπλασιάσθηκε, τρομοκρατικές ενέργειες, όπως η δολοφονία του μικρού Αφγανού ρακοσυλλέκτη, αστυνομικών, ως και γνωστού  δημοσιογράφου, απέδειξαν ότι η τρομοκρατία ζει και βασιλεύει, ότι είδαμε να καίγονται τρεις υπάλληλοι τράπεζας στα πλαίσια μιας ειρηνικής διαδήλωσης με την Αστυνομία άπραγο θεατή, ότι άγνωστοι έκαψαν το μνημείο του ΄Αγνωστου Στρατιώτη μπροστά στη Βουλή των Ελλήνων και τόσα άλλα.
Ερωτάσθε κ. Πρωθυπουργέ:
1.     Συμμεριζόσαστε τότε και συμμερίζεσθε σήμερα τις απόψεις του τότε Υπουργού Προ.Πο., όσον αφορά την ΕΥΠ;
2.     Είχατε δώσει την έγκρισή σας για να εκφράσει ο κ. Χρυσοχοΐδης τις ανωτέρω απόψεις στον Αμερικανό Πρέσβυ;
3.     Θεωρείτε φυσιολογικό να καθυβρίζει και κατασυκοφαντεί Έλλην Υπουργός σε ξένο παράγοντα υπηρεσίες – κλειδί για την ασφάλεια του τόπου;
4.     Σας είχε προσκομίσει ο κ. Χρυσοχοΐδης συγκεκριμένα στοιχεία που να τεκμηρίωναν τους ισχυρισμούς του;
5.     Γνωρίζετε κ. Πρωθυπουργέ ότι ο εν λόγω Υπουργός κυριολεκτικά διέλυσε την ΕΥΠ, τοποθετώντας κομματικούς εγκάθετους σε καίρια πόστα, εντελώς ακατάλληλους να διοικήσουν και επιτρέποντας να αναδειχθούν προσωπικές εμπάθειες, μωροφιλοδοξίες και ενδοσυνδικαλιστικές διαφωνίες, που είχαν σαν αποτέλεσμα να εξαφανισθεί η τάξη και η ηρεμία στην τόσο ευαίσθητη αυτή Υπηρεσία;
6.     Γνωρίζετε εάν επίλεκτοι συνεργάτες του ανέφεραν με απόρρητες αναφορές τους σε στελέχη της ΝΔ σε παλαιότερα χρόνια, αλλά και σε ξένες πρεσβείες, ότι τρομοκράτες ήταν στελέχη του ΠΑΣΟΚ;
7.     Προτίθεσθε να αφήσετε χωρίς συνέπειες  το πελώριο πολιτικό ολίσθημα του Υπουργού σας, το οποίο μάλιστα άπτεται διατάξεων του Ποινικού Κώδικα;


Ο ερωτών

Ιωάννης Κοραντής

11 σχόλια:

  1. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες που να καθυστερούν την άμεση παραίτηση Χρυσοχοΐδη. Σε οποιοδήποτε σοβαρό Δυτικό κράτος οι συγκεκριμένες αποκαλύψεις θα έφερναν πολιτικές ανακατατάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Η ΕΥΠ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΓΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ.ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.
    ΜΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΜΥΝΑΣ,ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ, ΚΑΊ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ,ΜΕ ΕΝΔΟΙΑΜΕΣΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΥΣΤΙΚΟΥΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΕΞΟΩΤΕΡΙΚΟΥ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.
    ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ειδαμε τι επαθε ο Λαλας που καταστρεψε την Ζωη του για την Ελλαδα, αφου προδοθηκε απο τα κομματοσκυλα....

    Η ΕΥΠ κανει την δουλεια της πολυ καλα... Οι πολιτικοι δεν πρεπει να ασχολουνται με αυτα...

    Τι δουλεια εχουν οι Μαυρογιαλουροι με τα τσακαλια... Σε αυτο τον αγνωστο κοσμο χρειαζονται ανθρωποι με ικανοτητες, οχι τσανακογλυφτες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγα την προσβολη κυριε Κοραντη, ο κοσμοσ το εχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι. Και δεν ειανι ντροπη η εξαγορα θεσμικης θεσης για το βουλευτιλικη;αρκετα με την σεμνοντυφια.
    Αιρετικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αιρετικέ
    μην αποπροσανατολίζεις.
    Επί του θέματος η κριτική και όχι επί της εντιμότητος του Κοραντή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε σεις ο Μαντελης και ο Τσουκατος βγηκαν και ειπαν δημοσια οτι τα πηραν και δεν εγινε τιποτα.....
    Για τι μιλαμε τωρα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (Eixe mpei se la8os ar8ro:)
    "O Xrisohoidis einai to ntoperman pou fylaei to giorgaki.
    Xoris tous Papandreides, o xryso tha itan enas tritis katigorias ipallilos.
    tzimis
    12 Ιανουαρίου 2011 4:38 μ.μ."

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαντάσου να μπορούσαν να μιλήσουν αυτοί οι κακόμοιροι υπάλληλοι εκεί μέσα για τον καθένα απο αυτούς που τους απαξιώνει χωρίς να έχουν κυρώσεις οι ίδιοι. Τουλάχιστον ο πρώην Διοικητής της Υπηρεσίας Πληροφοριών βγαίνει και την υπερασπίζεται.....οι άλλοι ¨πρώην" Θα κάνουν άραγες το ίδιο.....ή όλοι έδιναν αναφορά στα "αφεντικά" οπότε και δεν έχουν μούτρα να βγούνε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν ήταν σωστά αύτα που βγήκαν στη φόρα για την συγκεκριμένη υπηρεσία, μιας και το έργο που επιτελεί είναι μεγάλο αλλά άγνωστο για μας τους υπολοίπους και καλλίτερα δηλαδή που το αγνοούμε.
    Απλά δε θα έπρεπε να έχει συνδικαλιστές και κομματόσκυλα στους κόλπους της, τότε τα πράγματα θα ήταν μια χαρά και θα εκτελούσε της αρμοδιότητες της απερίσπαστη και με μόνο γνώμονα το συμφέρον της Πατρίδος μας.


    ευχαριστώ
    Κοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Είναι πολύ βολικό να λέμε ότι η ΕΥΠ κάνει τεράστιο και πολύτιμο έργο αλλά λόγω απορρήτου δεν μπορούμε να το μάθουμε. Δυστυχώς καμία ελληνική υπηρεσία δεν μας έχει συνηθίσει σε έργο. Δηλ όλα πάνε κατά διαόλου αλλά η ΕΥΠ ως δια μαγείας λειτουργεί; ή μήπως στην ΕΥΠ όλοι είναι καλά και φιλότιμα παιδιά; δεν νομίζω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 9:09 γράφεις ..Δυστυχώς καμία ελληνική υπηρεσία δεν μας έχει συνηθίσει σε έργο....

    Σου απαντώ με την δική μου μικρή εμπειρία χωρίς να παραγνωρίζω τον "περίεργο ρόλο" ορισμένων προσώπων ή τις προκλήσεις μερικών υπερφίαλων στελεχών της, στα Εθνικά θέματα και σε θέματα που άπτονται της Εθνικής μας Ασφάλειας η συμβολή της είναι σημαντικότατη.

    Και επειδή είμαι Ελληνας αυτο κρατώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.