2/2/11

Ποιος είπε gay τον Κολοκοτρώνη στο Facebook;

Ομοφυλόφιλο προς χάριν του διαδικτυακού διαλόγου αποκάλεσε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη ο συγγραφέας Πέτρος Τατσόπουλος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook με αφορμή το επόμενο επεισόδιο της σειράς 1821 που παρουσιάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.



Όλα ξεκίνησαν όταν ο συγγραφέας σχολίασε στην προσωπική του σελίδα τους χαρακτηρισμούς που του απέδωσε ένα blog και μια εφημερίδα. Αρκετοί «φίλοι» του Π. Τατσόπουλου σχολίασαν με τη σειρά τους την άποψη τους για την τοποθέτηση του συγγραφέα.

Διαβάστε πως εξελίχθηκε ο διάλογος:

Ν.Α: «Σκέψου τι έχεις να ακούσεις όταν δουν και το δεύτερο επεισόδιο. Αποπληξία θα πάθουν όταν αποκαλύψετε ότι ο γκόμενος του Κολοκοτρώνης ήταν Τούρκος...».

Μια άλλη φίλη του κ. Τατσόπουλου συμφώνησε με τον Ν.Α γράφοντας χαρακτηριστικά:

Μ.Τ: «Πλάκα πλάκα έχει δίκιο ο Ν.Α. Πρόσεξε τι θα πείτε. Όλες οι ηρωίδες του Αγώνα, ακόμα και οι παντρεμένες με παιδιά ήταν παρθένες, όλοι οι άντρες αγωνιστές ήταν αντρούκλες, όλοι οι Τούρκοι μουστακαλήδες αδερφές ξεφωνημένες και τα γνωστά».

Χαρακτηριστική είναι ο σχολιασμός του κ. Τατσόπουλου όπου αναφέρει την επίμαχη φράση.

Petros Tatsopoulos: «Μα από κει αρχίζει το ξεσοβάντισμα της μνήμης, βρε Α.Κ. Εάν πείσουμε τους Ιταλούς ότι ο Τζιανκάρλο λεγόταν Τζιαφράνκο, θα πείσουμε και τους Ελληνες ότι ο Κολοκοτρώνης είχε γκόμενο. Αν και δεν είναι αλήθεια, Αραπάκη. Δεν ήταν γκόμενος. Είχαν αρραβωνιαστεί».

Την αντίθετη άποψη εξέφρασε μια άλλη φίλη του συγγραφέα, η Μ.Η, που έγραψε «Πες μας εσύ που ξέρεις, σε ποιό έθνος Ελλήνων αναφερόταν ο Θουκυδίδης, σε ποιούς προγόνους αναφερόταν ο Κολοκοτρώνης στους λόγους του, δεδομένου κατά εσένα και τον "αξιολογότατο" καθηγητή Βερεμή "δεν είχαν τότε εθ......νική συνείδηση" ,ποιοί ήταν αυτοί που ξεκίνησαν επαναστάσεις πριν το '21 και γιατί τις έκαναν αφού 1ον,περνάγανε καλά, ήταν όλοι αδέλφια, γείτονες και φιλαράκια και 2ον γιατί οι επαναστάσεις πνιγήκανε στο αίμα, από τα "αδέλφια";;;

Πες μας, πως γίνεται, 2 ξένα πανεπιστήμια (του Stanford και της Pavia),μαζί με 5 ανεξάρτητα εργαστήρια γενετικής, να λένε ότι το Ελληνικό DNA είναι "καθαρό" κατά 99,5% και δεν έχει αλλοιωθεί ούτε από τα 400 χρόνια σκλαβιάς (πράγμα που σημαίνει, ότι και Εθνική συνείδηση υπήρχε και οι Έλληνες κρατούσαν "καθαρούς" τους γάμους τους ,σε αντίθεση με αυτά που μας σέρβιρες εσύ και ο Βερεμής, περί συνηθισμένου φαινομένου μεικτών γάμων Ελλήνων και τούρκων, μετά από (κατά εσάς πάντα) ειρηνικό...εξισλαμισμό!!!) Καμία απάντηση εδώ;;;».

Πιο κάτω ένας άλλος χρήστης του διαδικτύου, Α.Χ έγραψε «γιατί δεν αναφέρατε στο ντοκιμαντέρ τις επαναστάσεις πριν τα ορλωφικα..? στο σχολείο τουλάχιστον τα μαθαίναμε.. επίσης δεν αναφέρθηκε η μετανάστευση ελλήνων λογιών και μη προς τη Δύση, όπου βοήθησαν στον πολιτισμό κλπ.. Προσεξτε,,σαν πιστευω για ρεαλιστη και αντικειμενικό ανθρωπο, οχι υπερθνικιστη αλλα ούτε αντεθνιστη και ανθελληνα. ελπιζω να δειξετε και ωμες αληθειες γιατι μονο πανω σε αυτες μπορουμε να εχουμε καλες σχεσεις με την Τουρκια,,οχι στηριζομενοι σε ψεμα αποκρυψη και προπαγανδα».

Από την πλευρά του, ο Π. Τατσόπουλος είπε πως στη σειρά που προβάλλεται οι τηλεθεατές θα… χορτάσουν ωμότητα.

Petros Tatsopoulos «Mην ανησυχείς, Α. Χ. Σε αυτή τη σειρά θα χορτάσεις ωμότητα. Μια σειρά που ονομάζεται "1821", την ξεκινάμε από τα Ορλωφικά, πενήντα χρόνια νωρίτερα -και μας βάζεις και χέρι. Προφανώς θα ήθελες να την ξεκινάμε από τα Ομηρικά Επη».

Και πιο κάτω προσθέτει: Petros Tatsopoulos «Μάλιστα, Α.Χ. Το ξέρω, είναι απίστευτο, αλλά έσφαζαν και οι Τούρκοι».

Ακολούθησαν και άλλα σχόλια με αντίθετες απόψεις όπως:

Χ.Β «Μη πιάσεις στο στόμα σου την Εκκλησία! Αυτό να προσέξεις μόνον .Θα σε αφορίσουν, θα έχεις να αντιμετωπίσεις το σκαιό ύφος τους, άσε που βρίζουν και άσχημα οι άνθρωποι της Εκκλησίας. Θα παρακαλέσουν τον Θεό τους στην κόλαση να σε στείλει! Έσω προσεκτικός!»

N. Κ «Η σειρά 1821 επέφερε σοκ στις μάζες, που αναπάντεχα ανακάλυψαν αυτά που χρόνια τώρα έγραφαν τα βιβλία και οι ιστορικές μελέτες. Σοκ στην κοινότητα! Υπάρχουν βιβλία, υπάρχουν ιστορικοί μετέδιδαν ο ένας στον άλλο. Άντε βρε! Μόνο τηλεόραση υπάρχει, απαντούσε ο άλλος. Και είχε δίκιο, πως να το κάνουμε; Και αυτοί στο big brother γιατί δεν πετούσαν κάποια σπόντα για την επανάσταση ε;»

Β. Δ «?1821 = Γέννηση ενός Έθνους ;;;;;;;
τόσες χιλιάδες χρόνια δεν υπήρχε Ελληνικό έθνος ;;;;

Ντροπή σου! και ντροπή όλων εκείνων που συντέλεσαν σ' αυτό το σκουπίδι-ταινία.....

Αν αύριο μεθαύριο σας επιτεθούν εθνικιστές ή πατριώτες ή όποια άλλη αυτόνομη ομάδα, νομίζω την αιτία την δημιουργήσατε εσείς..... δεν νομίζω να σας λυπηθώ κιόλας».

Δ. Γ.Τ « Κάποιοι να πλύνουν το στόμα τους πριν μιλήσουν για τον Κολοκοτρώνη».
Cosmo.gr

66 σχόλια:

  1. Ποτέ μην λογομαχείς με έναν ηλίθιο. Θα σε κατεβάσει στο επίπεδό του και θα σε κερδίσει λόγω εμπειρίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΣΣΣΣ ΕΙΝΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάταξον μεν, άκουσον δε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παράκληση!Αν μπορεί κάποιος νομικός που θα διαβάσει αυτό το άρθρο να οργανώσει μια κίνηση, έτσι ώστε να δικαστεί αυτός ο άθλιος υβριστής.Επιτέλους ας υπάρξει ένας παραδειγματισμός!!!...ακόμη και σε αυτό το υποχείριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άλλο ένα σκουπίδι, που απέκτησε "υπόσταση" παίζοντάς το "αιρετικός"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο βαλανιατος φταιει.
    Αυτος τους κολλησε τα "π@@@λικια" στην πολιτικη σκεψη.
    χαχαχαχα!
    Αντι να πουν οτι το 1/3 των τουρκων
    ειναι ελληνες αυτοι θελουν να μας πεισουν οτι εμεις ειμαστε τουρκοι.
    "-Ρε ειμαι αντρας!
    -Οχι δεν ξερεις εσυ ,εισαι ομοφυλοφιλος..."
    Ψυχιατρικοι ασθενεις ...που πανε ομως και τους βρισκουνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τέτοια ιστορική έρευνα δεν έχει ξαναγίνει από καταβολής ανθρωπότητας.

    Ως και στον κώλο του Κολοκοτρώνη μπήκαν μετά 200 χρόνια.

    Ωρέ μπράβο, πρέπει να'ναι σπουδαίοι επίστήμονες ετούτοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ξεπεσμός.

    σημείωση: οι παραγωγοί του 1821 ανακοίνωσαν ότι θα γίνει και κύκλος εκπομπών για το 1922.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι μέρες σας είναι μετρημένες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΕΡΑ ΑΣ
    ΚΑΝΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
    ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΟΝΗ
    ΜΕΣΑ ΤΟΥΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ
    ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΓΚΑΥ ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΙ ΜΠΛΟΓΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ποιο ειναι παλι αυτο το τσουτσεκι?
    Μηπως συμμετεχει κι αυτος σε καμμια "Ελληνικη" οργανωση για την υπερασπιση των ατομικων δικαιωματων?
    Α ρε να ξυπνουσε ο Γερος και να σου εκοβε το κεφαλακι παλιοντιντη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Cheap provocation from a mouth that is full of BOLL*CKS!

    (Συγγνώμη για το Αγγλικό αλλά πάει στην περίπτωση)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φαντάζομαι ότι αναφερόταν στο ότι o Κολοκοτρώνης Εγάμησεν και έδειρεν πολλούς Τούρκους... :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Μη σας φαινονται παραξενα ολα οσα συμβαινουν σημερα. Ολοι εσεις που πιστεύετε οτι εισθε Ελληνες, πλανάσθε! Είσθε μίγμα τουρκαλβανοσλαβων. Και μετα απο 100 χρόνια θα είσθε τουρκοαλβανοσλαβοπακιστανοαφγανοιρακινμαροκιναιγιπτιακονιγηριανών. Αυτα μας λενε οι τενεκεδες προοδευτικοί, τα φασιστοειδή κατακαθια του ελληνικού αριστερισμού, πυο τους πληρωνεις εσυ μαλάκα ελληνικέ λαέ!!!! Α ρε Κολοκοτρνη και καραϊσκάκη που είσθε!!! Να τους δειξετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Παρά το γεγονός ανώνυμε 2:37 ότι ο Μαρκ Τουαίν είχε δίκιο όταν το είπε στην προκειμένη περίπτωση δεν έχουμε να κάνουμε με ηλίθιο, αλλά και με προδότες, απάτριδες και άνανδρους, που ενώ η χώρα τους βρίσκεται σε πόλεμο αποφασίζουν να δώσουν τροφή στους εχθρούς για να επιτεθούν χειρότερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πως γινεται να ασχολεισαι με ιστορικα γεγονοτα και να μιλας για κωλους!Μηπως αληθεια προκειται για ιστορικη εκπομπη του κωλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 5.000 άνθρωποι φαίνεται ότι μιλούν μία διάλεκτο που πλησιάζει εκπληκτικά στην «πεθαμένη» αρχαία ελληνική γλώσσα
    http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=8133&category_id=87

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. μπορεί κάποιος δικηγόρος να μας πει αν μπορούμε να κινηθούμε ενάντια του αλαβάνου για προσβολή εθνικού αισθήματος για τις δηλώσεις του οτι όποιος είναι κατά του ασύλου δεν είναι έλληνας ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. κατά την γνώμη μου το έκανε για να προκαλέσει σάλο και έτσι να κάτσουν όλοι να δουν το ντοκιμαντέρ.αρνητική διαφήμιση ίσον διαφήμιση,διαφήμιση ίσον τηλεθέαση και η τηλεθέαση φέρνει διαφημίσεις και αυτές το χρήμα στα ταμία του sky.stef

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εγώ αντί να βρίσω απλά για να εκτονωθώ προτείνω το εξής: Κάντε τις οικονομικές τους απώλειες σημαντικότερες απ’ τα κέρδη που αποκομίζουν απ’ την προκλητική τους στάση. Τόσο ο «ΣΚΑΪ» όσο και η «Καθημερινή» αλλά και ο Τατσόπουλος έχουν έσοδα από διαφήμιση από έντυπες ενδώσεις από τηλεοπτικό χρόνο προβολής. Απλά γυρίστε τους την πλάτη. Μην ασχολείστε μαζί τους ούτε για να τους βρίσετε. Μην βλέπετε «ΣΚΑΪ» για οποιοδήποτε λόγο και μην ενημερώνεστε από την «Καθημερινή» αλλά και από τους δημοσιογράφους που δουλεύουν εκεί όσο και αν αυτοπροβάλλονται ως «έγκυροι». Μην αγοράζεται βιβλία του Τατσόπουλου. Καταλάβετε πως o μόνος τρόπος ύπαρξής τους είναι η πρόκληση γι’ αυτό απλά φτύστε τους καταστρέφοντας την όποια «καριέρα» θέλουν να χτίσουν μέσω της χυδαίας πρόκλησης του δημόσιου αισθήματος.-

    Ελευθέριος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 1) G. Finley: «'Από τον Λέοντα Γ' (716) ή ιστορία των Ελλήνων διαπλέκεται τόσον στενώς με την διακυβέρνηση της (Βυζαντινής) Αυτοκρατορίας, ώστε ή ιστορία της Αυτοκρατορίας και ή ιστορία του Ελληνικού έθνους συναποτελούν ενιαίο σύνολον». («'Ιστορία της Ελλάδος από την Ρωμαιοκρατία έως σήμερα 146 π.Χ.-1864 μ.Χ.»).
    2) G. Ε. Herzberg: «Από το 396. το κέντρον βαρύτητος της Ελληνικής Ιστορίας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη ή οποία αποτελεί την πολιτική πρωτεύουσα του Ελληνικού Κόσμου». («'Ιστορία της Ελλάδος» 1879).
    3)Labbe: «Πρέπει να κατανοήσωμε την σημασία της ιστορίας της Ανατολικής 'Ελληνικής Αυτοκρατορίας. της τόσον εκπληκτικής σε γεγονότα, τόσον δελεαστικής σε ποικιλία και τόσον αξιόλογης για την μακροχρόνια διάρκειά της». (Γάλλος λόγιος - 1648).
    4) Ένας Γάλλος ηγούμενος ζητούσε το 1150 από τον βασιλέα Ν. Ιταλίας - Σικελίας Ρογήρο να ηγηθή Σταυροφορίας εναντίον «των Ελλήνων (εννοώντας το Βυζάντιο) και του Βασιλέως τους». (Migne. Patrologia Latina» CLXXXIX, 424).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Αυτοί που όπλισαν το χέρι αυτών των δημοσιογραφίσκων,(των σε διατεταγμένη υπηρεσία ατόμων) πρέπει κάποτε να απολογηθούν.

    Οταν μεταχειρίζεσαι ανέντιμα μέσα κάποτε θα τα γευτείς στο πετσί σου, η αδικία επιστρέφει πάντα στον τόπο που γεννιέται.

    Το ακραίο γεννάει ακραίο, η έχθρα έχθρα, η μισαλοδοξία άβυσσαλέο μίσος, η χυδαιότητα χυδαιότητα.

    Ποιοί άνοιξαν λοιπόν πρώτοι το "Χορό" με τέτοια επιχειρήματα;

    Ας δούν πόσο πονάει το άδικο και ας συμμορφωθούν και ας απλώσουν το χέρι στους Ελληνες πατριώτες γιατί δεν είναι κανενός ιδιοκτησία ο πατριωτισμός.

    Σύγχρονη Ελλάδα το κατάντημα σου διατρέχει και διαποτίζει όλους τους χώρους και όλα τα κοινωνικά στρώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. RE EIXE KOLO KOTRONAS O KOLOKOTRONHS,HTAN SFIKTOKOLHS DEN HTAN GAY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Eγχείρηση χωρίς αναισθητικό" στην λειτουργία των Ε.Δ. - Τα κονδύλια επαρκούν μέχρι τον ... Ιούλιο! Εκτύπωση E-mail
    02-02-2011 10:50:41

    ImageΜε "αποκεφαλισμό" απειλεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος τους προϊσταμένους των στρατιωτικών υπηρεσιών που διαχειρίζονται μεγάλα κονδύλια των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν εφαρμόζουν το νέο δημόσιο λογιστικό στις Ένοπλες Δυνάμεις, υπερβαίνοντας τα σχετικά προϋπολογισθένατα ποσά και ζητούν κατά την διάρκεια του έτους επιπλέον κονδύλια. Ο υπουργός, μπορεί απλώς "να εκτελεί εντολές" του ΥΠΟΙΚ, αλλά με τον τρόπο που λειτουργούν επί δεκαετίες τώρα οι Ε.Δ., είναι βέβαιο ότι με τα όσα τους ζητούνται θα υπάρξουν ανυπέρβλητα προιβλήματα στην λειτουργία τους αφού δεν έχουμε σταδιακή προσαρμογή,αλλά επιχειρείται μία εγχείρηση "χωρίς αναισθητικό".

    Π.χ. στα στρατόπεδα οι διοικητές που καλούνται να είναι ταυτοχρόνως και οικονομικοί διευθυντές διαχειρίζονται κονδύλια, τα οποία απλώς δεν παρκούν για το σιτιρέσιο του προσωπικού. Η υπέρβαση των δαπανών, είναι όχι απλώς κανόνας, αλλά αυτονόητο για να μπορέσουν να τραφούν οι στρατιώτες. διοικητής μονάδας νησιού του Α.Αιγαίου με τον οποίο συνομιλήσαμε μας εξήγησε ότι "Για εφέτος, τα ποσά που έχουν εγκριθεί επαρκούν μόλις και μετά βίας για την διατροφή του προσωπικού μέχρι τον Σεπτέμβριο"!

    Και αν οι στρατιωτες δεν έχουν να φάνε, υπάρχει ακόμα σοβαρότερο πρόβλημα με τα καύσιμα των αεροσκαφών της Π.Α. η πρόβλεψη για τα οποία δεν αρκεί ούτε τι ανάγκες εξαμήνου να καλύψει. Αυτή ήταν η πάγια τακτική και εν συνεχεία διατίθονταν επιπλέον κονδύλια. "Δεν μπορούν να μετατρέπουν την Πολεμική Αεροπορία σε εταιρεία αερομεταφορών όπως έγινε με την χθεσινή αποστολή στην Αίγυπτο και να μην μας δίνουν λεφτά για καύσιμα και ανταλλακτικά" σημείωνε με δηλώσεις του στο defencenet.gr ανώτερος αξιωματικός της Π.Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η "νέα" Ιστορία του Γένους: "Αρραβωνισμένος gay" ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης! Εκτύπωση E-mail
    02-02-2011 11:52:51
    ImageΚαινοφανείς απόψεις περί του ... ερωτικού προσανατολισμού του κορυφαίου νεότερου Έλληνα, του ανθρώπου στον οποίο το Έθνος οφείλει την επιτυχία της Επανάστασης του 1821, αυτού που κράτησε ζωντανό τον ξεσηκωμό του Γένους, ακόμα και όταν οι Τουρκοαιγύπτιοι σάρωσαν Πελοπόννησο και Στερεά το 1825, εκφράζονται από τον παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ που προβάλει ο ΣΚΑΪ με θέμα την Επανάσταση του 1821. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτηρίζει στην σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη ... gay!

    Και όχι απλώς ήταν gay, αλλά και πρωτοπόρος της “gay revolution” , αφού o Πέτρος Τατσόπουλος υποστηρίζει ότι είχε ... αρραβωνιαστεί τον εραστή του.

    Με ποιον είχε αρραβωνιαστεί, ακόμα δεν μας το έχουν πει, αλλά ελπίζουμε να το μάθουμε στο πλαίσιο της «ιστορικής αλήθειας» στην ιστορική αφήγηση-ντοκιμαντέρ για την επανάσταση του 1821, δια χειρός του κορυφαίου στελέχους του ΕΛΙΑΜΕΠ, καθηγητή Θ.Βερέμη..

    Ούτε αν ήταν «γαμπρός» ή «νύφη» στον αρραβώνα. Μπορεί να ήταν αρραβωνιασμένος με τον στενό του φίλο, τον Νικηταρά τον Τουρκοφάγο, ο οποίος μετά την Επανάσταση πέθανε σε ένα ανήλιαγο υπόγειο στον Πειραιά, πάμφτωχος. Μπορεί να μην του είχε δώσει διατροφή ο Κολοκοτρώνης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Και εδώ που τα λέμε κι εκείνος ο Οδυσσέας Ανδρούτσος και ο άλλος ο Γιώργης ο Καραϊσκάκης, όλο με λευκές φουστίτσες κυκλοφορούσαν...

    Όλα παίζουν εδώ που φτάσαμε. Εδώ που μας φτάσανε...

    PLAKA KANO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Yποψήφιο για Νόμπελ Eιρήνης το WikiLeaks! Εκτύπωση E-mail
    02-02-2011 13:53:45
    ImageΥποψήφιο για Νόμπελ Ειρήνης είναι το WikiLeaks έπειτα από πρόταση Nορβηγού πολιτικού για τη συμβολή της ιστοσελίδας «στην ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια».

    «Το WikiLeaks είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές αυτού του αιώνα στην ελευθερία του λόγου και τη διαφάνεια», δήλωσε ο Σνόρε Βάλεν στο νορβηγικό πρακτορείο ειδήσεων ΝΤΒ.

    Ο βουλευτής του κόμματος της Σοσιαλιστικής Αριστεράς, μέλος του κυβερνώντος συνασπισμού, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ρόλο των αποκαλύψεων του ιστοχώρου για τα περιουσιακά στοιχεία του πρώην προέδρου της Τυνησίας Ζίν Ελ Αμπιντίν Μπεν Αλί και της οικογένειάς του ως συμβολή στο κίνημα διαμαρτυρίας που οδήγησε στην εκδίωξή του από τη εξουσία και τη χώρα.

    Ο Βάλεν τόνισε τη δημοσίευση εγγράφων που αποκαλύπτουν τη διαφθορά αρχών, κυβερνήσεων και εταιρειών, καθώς και παράνομες παρακολουθήσεις, εγκλήματα πολέμου και βασανιστήρια σε πολλές χώρες.

    Η Επιτροπή Νόμπελ συνιστά σε όσους καταθέτουν υποψηφιότητες να μην αποκαλύπτουν εκ προοιμίου τις προτάσεις τους, ωστόσο δεν υπάρχουν επίσημοι κανόνες γι' αυτό, γεγονός που επιτρέπει τη φημολογία πριν από την ανακοίνωση της βράβευσης στις αρχές Οκτωβρίου.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Θέση υπέρ του Χ.Μουμπάρακ έλαβαν οι αιγυπτιακές Ε.Δ. - "Γυρίστε σπίτια σας" λένε στους διαδηλωτές Εκτύπωση E-mail
    02-02-2011 13:32:56
    ImageΘέση υπέρ της απόφασης του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ να παραιτηθεί τον Σεπτέμβριο, πρακτικά να μην είναι υποψήφιος στις νέες εκλογές, έλαβάν καθαρά οί αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις με έκδοση ανακοίνωσης σήμερα με την οποία αναφέρουν ότι "Οι πολίτες της Αιγύπτου διαβίβασαν το μήνυμά τους, τα αιτήματά τους ακούστηκαν και ήλθε ο καιρός να βοηθήσουν την Αίγυπτο να επιστρέψει στους κανονικούς της ρυθμούς ζωής, σε μία σαφή έκκληση προς τους πολίτες να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

    "Οι ένοπλες δυνάμεις σάς καλούν...Εσείς ξεκινήσατε βγαίνοντας στους δρόμους για να εκφράσετε τα αιτήματά σας, εσείς είστε αυτοί που μπορείτε να αποκαταστήσετε τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής", δήλωσε εκπρόσωπος του αιγυπτιακού στρατού, προσθέτοντας ότι το μήνυμα και τα αιτήματα ακούστηκαν.

    Ωστόσο, οι Αιγύπτιοι δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχτούν το χτεσινό διάγγελμα του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με το οποίο δεν θα ζητήσει την επανεκλογή του κατά τις προγραμματισμένες εκλογές τον Σεπτέμβριο, και απαιτούν να εγκαταλείψει άμεσα την εξουσία.

    Ήδη αρκετές χιλιάδες έχουν κατέβει και σήμερα στους δρομους και συγκεκριμένα στην πλατεία Ταχρίρ ενώ μερικές εκατοντάδες άνθρωποι κατέβηκαν σε άλλη πλατεία για να διαδηλώσουν υπέρ του προέδρου Μουμπάρακ.

    Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Φήμες θέλουν τον Mubarak να έχει εγκαταλείψει την Αίγυπτο Εκτύπωση E-mail
    01-02-2011 16:49:42

    ImageΈντονες φήμες στο twitter θέλουν τον πρόεδρο της Αιγύπτου Hosni Mubarak να έχει εγκαταλείψει την Αίγυπτο με κατεύθυνση στο Μπαχρείν. Παρόλα αυτά οι πληροφορίες αυτές, δεν έχουν διασταυρωθεί από κάποια επίσημη πηγή. Ταυτόχρονα ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αίγυπτο συναντήθηκε με την ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης El Baradei.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Όσο έχουν τηλεθέαση τόσο θα κάνουν και θα λένε ότι θέλουν,ότι μαλακία πασάρουν στην τηλεόραση δεν είναι ανάγκη να τη βλέπουμε.

    Μόνοι μας βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας,η δύναμή τους είμαστε όλοι εμείς οι τηλεθεατές,απο εκεί και πέρα ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις και τις επιλογές του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Θαρραλέα απόφαση από το ΣτΕ: Αντισυνταγματική η ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών! Εκτύπωση E-mail
    02-02-2011 11:50:03

    ImageΜε μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κύρια από τα κυβερνητικά κλιμάκια το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας αποφάσισε πως ο νόμος για την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών είναι αντισυνταγματικός.

    Πιο συγκεκριμένα στην απόφαση αναφέρεται πως το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες, αποκλειομένων των αλλοδαπών και τα αντίθετα που προβλέπει ο νόμος 3838/2010 περί ιθαγενοποίσης είναι αντισυνταγματικά.

    Ειδικότερα, η επταμελής σύνθεσης το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο 3838/2010 που προβλέπει την ιθαγενοποίηση των αλλοδαπών που διαμένουν στην χώρα μας. Για αυτό ακριβώς το λόγο παραπέμπει το όλο ζήτημα προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

    Αναλυτικότερα, το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (πρόεδρος ο Σ. Ρίζος και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας Ε. Αντωνόπουλος) υπογραμμίζει στην υπ΄ αριθμ. 350/2011 απόφασή της ότι τόσο η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν όσο και η άσκηση του δικαιώματος του εκλέγεσθαι για την ανάδειξη των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης «επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Φαινεται η "γλυκια" μας το γυαλιζει το πομολο και φαντασιωνεται το μπρουταλ!

    Perseas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Η φάτσα του Γέρου του Μωριά δεν σε προδιαθέτει ότι θα μπορούσε να ήταν gay, πιο πολύ σε brutal φέρνει! Δεν μπορώ όμως να πω το ίδιο και... για το παρουσιαστικό του εικονιζόμενου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. κύριοι και κυρίες με τα σχόλια σας υπερασπίζεστε την προσωπική ζωή του Κολοκοτρώνη; ... μα όποια και να ήταν αυτή (που δεν μας αφορά) τον καταργεί από Ήρωα; ... κάνει την μεγάλη και σημαντική ιστορική του παρουσία, που σχετίζεται με το έθνος μας διαφορετική; ... θα άλλαζε την θέση που κατέχει στην μνήμη μας, στην ελληνική ψυχή μας;

    μην εστιάζετε την ματία σας στο "δάχτυλο" όταν υπάρχει αγνάντι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Ψυχραιμια!!!!!!!!!!
    Μη τρωτε ο,τι πουλανε οι προβοκατορες.Μη συνεχιζετε να σχολιαζετε ακαθαρσιες γιατι τις δινετε υποσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. O SKAI και η Αυριανή, είναι προδότες του κερατά και ανιστόριτοι. Χάρην ρε στους αγωνιστές του 1821, σήμερα όλοι μπορούμε να λέμε τις παπαριές μας και να πουλάμε μούρη !!!

    ΑΔΟΥΛΩΤΗ ΜΑΝΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ο stef 3:59 μ.μ., τόχει πιάσει.
    Αρνητική διαφήμιση θέλουν να κάνουν μέρες που είναι τώρα και πολλά ΜΜΕ πάνε για κλείσιμο...

    Αλλά υπάρχει ένας τρόπος να ανεβάσουν αμέσως κατά 5% (τόσοι υπολογίζονται οι γκέτσηδες) την τηλεθέαση:
    Να καλέσουν δύο "παιδιά της Νομικής" στο στούντιο και Βερέμης/Τατσόπουλος, να τους κάνουν μια πίπα της ...ειρήνης!!!

    Εάν έφερναν την μεν μάνα του ο Τατσόπουλος, την δε κόρη του ο Βερέμης για καμιά παρτούζα, μπορεί να την φθάνανε (την τηλεθέαση) και πάνω από 20% !!!

    Μια πρόταση κάνω, για το καλό της ...ενημέρωσης !!!
    Έχω δε και άλλες ιδέες, να την φτάσουν 100% άμα θέλουν!!!
    (...αλλά δεν θα με αφήσουν οι διαχειριστές)

    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Ελευθέριε Β.
    ακριβως οπως τα λες.ο ΣΚΑΙ επαναλειτουργησε προβαλοντας;Α ντοκιμαντερ και σε λιγα χρονια αρχησε η παραπληροφορηση με νασιοναλ τζεογκραφικ και ευαγγελιο ιουδα,Μαρια Μαγδαληνη και Χριστος,εκπομπες φαμφαροδευτοδημοσιογραφων,1821 και πολΛα αλλα

    de gauulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Για όλους αυτούς τους λόγους και τους ανθέλληνες που επί 30 χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν για την ορθότητα της εξίσωσης Ελληνας =φασίστας, στην εκδήλωση μνήμης για τα Ιμια που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή το Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, συμμετείχαν δέκα χιλιάδες διαδηλωτές. Του χρόνου θα είναι εκατά χιλιάδες..Ο κόσμος ξυπνάει και δεν ξεχνάει αυτούς που υποτίμησαν την Ελληνικοτητά του και την νοημοσύνη του με φράσεις όπως "την σημαία την πήρε ο αέρας".
    Kimon

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Συμφωνώ και επαυξάνω Ελευθέριε Β.
    Και εγώ πρό πολλού ήμουν τακτικός αναγνώστης της Κ. Αλλά εδώ και μερικά χρονάκια, έχω πάψει να τους τ' ακουμπάω. Και πλέον αρχίζει και η ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ μου αποχή από τον ΣΚΑΙ. ΟΥΤΕ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ Μ'ΑΡΕΣΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.
    Να συμπληρώσω και κάτι άλλο:
    Ο "κύριος" αυτός μίλησε στο Facebook για ΞΕΣΟΒΑΝΤΙΣΜΑ της μνήμης, δείνοντας έτσι τον ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ σκοπό της εν λόγω σειράς.
    Όσο για την ΥΒΡΙν του, τι να πεί κανείς. Οι άνθρωποι αυτοί είναι ικανοί να προβάλλουν την δική τους ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΙΑ πάνω στα ιερά και τα όσια! Εκάς οι βέβηλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. αφου γουσταρη τοσο πολλη τους τουρκους ας παει στην τουρκια και ας δοκιμαση να πει κατι για τον κεμαλ... και μετα θα δουμε ποιος ειναι gay ... θα σαπιζε στα λευκα κελια για ολη του τη ζωη....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Συμμάχισαν οι εθνοπροδότες με τα πουστ@ρια και βγάλαν ένα έκτρωμα με σφραγίδα καθηγητού..!!!βλέπουν οτι αρχίζει και αντιδρά ο Έλληνας και χτυπάνε εκεί που είναι η ρίζα του...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Στον ΣΚΑΙ είχαν κάνει την ψηφοφορία για τους Μεγάλους Έλληνες, στην οποία ο Θοδωρής Κολοκοτρώνης είχε πάρει -πίσω από τον Μεγαλέξαντρο- την δεύτερη θέση και αυτό ως φαίνεται δεν τους άρεσε...
    Και έβαλαν μπροστά τα μεγάλα μέσα με το ΕΛΙΑΜΕΠ για την αποδόμιση αυτών των αξιών που πιστεύουν οι Έλληνες...
    τζιμης

    (Υπάρχουν και άξιοι μέσα στον ΣΚΑΙ, όπως ο Ανδρέας Μαζαράκης και ο Άρης Χατζηστεφάνου με το infowar.
    Επίσης, η μεταμεσονύκτια 5ωρη εκπομπή του Κωνσταντίνου Λαβίθη, δίνει την δυνατότητα σε όλους μας, είτε με τηλεφωνική παρέμβαση είτε με μήνυμα μας, να πούμε την γνώμη μας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Το ότι όλες οι προκλήσεις του κυρίου Τατσόπουλου, έγιναν για το ντόρο είναι δεδομένο.
    Το θέμα είναι αν ήταν σε γνώση του Σκάι, αφού λοιπόν ο σταθμός δεν αντιδρά και συνεχίζει να τον καλεί και στις εκπομπές μετά το ντοκιμαντέρ σημαίνει ότι είναι μέρος ενός πλάνου προώθησης του ντοκιμαντέρ και υπάρχει κάλυψη.
    Η Εθνική τράπεζα που έδωσε τα χρήματα είναι ικανοποιημένη από αυτή την εικόνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Scientific Comedy

    ΣΤΑΚΑΜΑΝ….
    ΕΦΤΑΣΕ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΞΕΚΩΛΙΑΡΩΝ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ: Και το κανίς του Βερέμη είναι γκέϊ και κατάγεται από το τσομπανόσκυλο του Κολοκοτρώνη!!!!

    Posted by Μπαρμπα Νίκος



    Στάκαμαν, ορέ συνάδελφοι Γιουνάνηδες και τουρκιστί Γκιαούρηδες!!!… Στάκαμαν, γιατί το θέμα χρήζει έρευνας κι η επιστήμη, εκτός από τις κωλοτρυπίδες του ΕΛΙΑΜΕΠ, άνοιξε κι’ άλλους ορίζοντες και τρύπες αμέτρητες. Μπορεί όλους να προσπαθούν λυσσασμένα να μας κάνουν αχταρμά, αλλά δείτε που όλα τα μασόνια και τα οβριά, ξεσκίζονται να επιδειχθούν ευγενική προγονική καταγωγή, ακόμα και το κανίς της Βερέμη, ευθέως από το τσομπανόσκυλο του Κολοκοτρώνη κατάγεται!!!!

    Εμείς να τ’ αγαπάμε τα γράμματα και τις επιστημονικές έρευνες, γιατί γίνονται πράματα και θάματα. Εδώ, στα καλά του καθουμένου, βλέπεις μέλλουσα υπουργίνα να γκαστρώνεται, καθόν χρόνο υπηρετούσε γραμματεύς σε μέλλοντα πρωθυπουργό κι’ εκεί που τη βλέπεις τουβλόκωλη και ξύλο απελέκητο, αιφνιδιάζεσαι και τη βλέπεις πλέον με άλλον οφθαλμό, σε απόλυτη αποκατάσταση. Που να τολμήσεις να πεις μούλικο το μπασταρδάκι…. Αλλά δε βαριέσαι. Εμείς να είμαστε μεγαλόψυχοι κι αν προκύψει κάτι, μη διστάσουμε να ζητήσουμε κι’ εξέταση DNA, ώστε και σαν λαός, να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ρατσιστές και τη στηρίζουμε την αποκατάσταση…..
    Στάκαμαν ρε αδέλφια, μια και το έφερε η κουβέντα του DNA, για ξανασκεφτείτε το θέμα.
    Ρε, μήπως και οι αδελφές του ΕΛΙΑΜΕΠ, αντί να παιδεύονται για πετρέλαιο σε αμφισβητούμενη υφαλοκρηπίδα, έριξαν τα τρυπάνια στη κωλοτρυπίδα τους για ανίχνευση επαναστατικού DNA???
    Στάκαμαν ορέ… Το φαντάζεστε να βγει η Βερέμης και να μας διαφωτίσει, αν έχει εσωτερική πληροφόρηση από στόμα σε στόμα και πάππον προς πάππον, πως και αυτός έχει Κολοκοτρωνέϊκο στη φλέβα, επειδή ο προ-προ-προπάππος του ήταν γκόμενα του Κολοκοτρώνη????? Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, γιατί η Βερέμης, την μεν πουστιά της πολιτικής επιστήμης τη σπούδασε στο Μπόστον της πόρνης Αμέρικα, την δε γκράντε πουστιά στην ιστορία, τη παρασπούδασε στην Οξφόρδα της Λόντρας, όπου και η παγκόσμια έδρα των πούστηδων όλης της οικουμένης. Επομένως, μπορεί να έψαξε και κάπου το βρήκε το γαμημένο το DNA και τούκατσε μπας και Κολοκοτρωνέψει.

    Θεωρητικά, ίσως τον ζήλεψε ο ομοτέτοιος του, η Τατσόπουλος και τού κανε υποκλοπή στο “στόμα με στόμα” και “πάππον προς πάππον” και κατασκεύασε δικιά του προγονομετρία, με DNA αποκλοπή και επικλώσσηση. Εδώ χαμέ κάπου πρέπει να μπλέχτηκε ο Αμερικάνος δημοσιογράφος Παπαχειλάρας, που τους πρότεινε να διακόψουν να φαγώνονται, για το ποιος είναι πιότερο Κολοκοτρωνέος, , αφενός για να διατηρηθούν τα συμφέροντα της αμερικάνας υπερπατρίδας στη περιοχή και αφετέρου, αφού μας δώσουν σαν γκρεκολαό, το σήριαλ της σεξουαλικής επανάστασης που μας πρέπει, ειρηνικά και πολιτισμένα, θα μας χώσουν ερώτημα μπιγκμπράδερ δημοψήφισμα, ώστε αδιάβλητα και δημοκρατικά, να διαλέξουμε μια απ’ τις δύο θα κουνιέται με κολοκοτρωνέϊκο γεωτρύπανο στην υφαλοκρηπίδα της. Γιατί η τηλεοπτική ψήφος είναι επιβεβλημένο δικαίωμα και πρέπει να μας φτιάξουν νέους …κολοκοτρωνέους, για νάχουμε να διαλέγουμε και να πετάμε όποιον θέλουμε……
    Γιατί η επανάσταση της κωλοτρυπίδας έφτασε, είναι αμερικάνα πουτάνα και είναι εδώ!!!!! Μαζί με τη παγκόσμια οργάνωση των γκέϊδων……
    Γιατί η επανάσταση των πούστηδων είναι εδώ, μαζί με τη Βερέμη, μαζί με τη Τατσόπουλος, μαζί με τη Παπαροχειλάρα (γιατί, τι διάολο, τι άλλο θα μπορούσε να σημαίνει, εκτός από παπαροχειλάρα) και όλα τα προσκοπάκια του ΕΛΙΑΜΕΠ……
    Γιατί τη σκυτάλη έπρεπε να τη τρέξει πλέον, η επόμενη αμερικανοεβραίικη ομάδα……
    Γιατί, καμένα χαρτιά, το κλουβί με τις σκύλες του υπουργείου παπαροΠαιδείας…….

    Γιατί πρέπει να πιστέψεις τον μεγάλο εβραιοαμερικάνο, ότι δεν αξίζεις μία….. και σκάσε….. και σκάβε…… και……..
    Και τόσους πούστηδες έχεις μπροστά σου αυτοπροσώπως ρε Αλαφούζο, έπρεπε να μαγαρίσεις και το Κολοκοτρωνέϊκο, ρε ξεφτίλα???? Τίγκα στους πούστηδες και στη πουστιά ο σταθμός και η κωλοφυλλάδα σου…. Τόση ανάγκη είχες να κατασκευάσεις πουστιά κατά παραγγελία????? ΜΑΛΑΚΑ.–



    Μπάρμπα Νίκο δεν πιάνεσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Έπρεπε να ζούσε ο Κολοκοτρώνης και θα έβλεπε ποιος θα ήταν gay τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Den tou esteile kanenas, kanena aggouri apo tin Kalamata na dei tin glika tou Moria..Alla ti na po oloi stin Ellada exoune kantantisi ..ase na min to po. Ntopi sto ELIAMEP to iksera oti einai aristeroi apo to1998 alla den perimena toso Graikelloi Othomanolagnoi na yperetoun to kratos?
    X

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Ο τάφος τού ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗ καί αρκετών απ'ευθείας απογόνων του στο πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών ευρίσκεται,φυσικά ακόμη χωρίς τά οστά του ,στό 1ο Τμήμα,διάδρομος 4-222 καί φέρει τόν αύξοντα αριθμό 200.
    Στή βάση τού αγάλματος έχουν χαραχθεί οι εξής επιγραφές:

    "ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ι.ΚΟΛΟΚΟΤΡΏΝΗΣ
    ΑΡΧΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ
    1770-1843"

    "ΣΙΓΑ ΔΙΑΒΑΤΗ
    ΕΔΩ ΚΟΙΜΑΤΑΙ Ο ΓΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΩΡΙΑ
    ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΜΗ ΤΟΥ ΤΑΡΑΞΕΙΣ"

    Έχει επιγραφές μέ τούς γυιούς του δεξιά επιγραφή..
    ΙΩΑΝΝΗΣ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ 1864 ΚΑΊ ΦΩΤΕΙΝΗ (σύζυγος τού Ιωάννου,θυγατέρα τού Φώτου ΤΖΑΒΕΛΑ)....

    ΣΤΗΝ ΔΕΞΙΑ ΕΠΙΓΡΑΦΗ(ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ)

    ΖΩΗ Ι.ΓΕΝΝΑΙΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
    ΣΥΖ.ΠΑΝ.ΜΑΝΕΤΑ 1842-1929
    ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.ΜΑΝΕΤΑΣ 1838-1908
    ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ...........
    ΚΩΝ/ΝΟΣ Π.ΜΑΝΕΤΑΣ 1879-1960
    ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ,ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    ΓΕΩΡΓΙΑ ΓΕΝ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ
    ΣΥΖ.ΛΕΩΝ.ΠΕΤΙΜΕΖΑ 1836-1899
    .......

    Ας ανάψουμε ένα κερί στήν Μνήμη!!!
    Όλοι στό Α'Νεκροταφείο!
    Οχι μόνο λόγια-λόγια-λόγια...
    Αρπάξτε από τόν γιακά τά παιδιά...γιατί σε λίγο τά βλέπω νά δυστυχούν!
    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Ανιστόρητοι, άνθρωποι χωρίς ένστικτο επιβίωσης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. προσυπογράφω...
    n.x

    Φαντάζομαι ότι αναφερόταν στο ότι o Κολοκοτρώνης Εγάμησεν και έδειρεν πολλούς Τούρκους... :-P

    2 Φεβρουαρίου 2011 3:16 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Μπράβο αργόσχολοι!!! Είπε μια μαλακία ένας και εσείς κάθεστε και ασχολείστε με την μαλακία του.

    Για να λέμε τα σύκα σύκα, και την σκάφη σκάφη, όποιος θεωρεί τον εαυτό του πατριώτη εδώ μέσα, ας το αποδείξει με πράξεις. Και μέγιστη πατριωτική πράξη είναι όποιος κάνει παιδιά, Ελληνόπουλα. Όποιος έχει λιγότερα από τρία παιδιά και φέρει άποψη περί πατριωτισμού και πατρίδας είναι απλά φαφλατάς, αργόσχολος και τσάμπα μάγκας. Γιατί για να κάνεις τρία παιδιά, να τα μεγαλώσεις και να τους δώσεις και αρχές και μέλλον θέλει να έχεις πολλά κιλά αρχίδια. Πράγμα που (βλέποντας την υπογεννητικότητα της Ελλάδας), λείπει από πολλούς εδώ μέσα.

    Κατά τα άλλα δεν πιστεύω ότι ο Κολοκοτρώνης χρειάζεται συνηγόρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. εγω αυτο που ξερω ειναι οτι αν ο Εφιαλτης ζουσε σημερα θα ηταν δημοσιογραφος η μελος Μ.Κ.Ο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. "ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΑΣ. ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΔΕΝ ΕΣΒΗΣΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΞΟΥΜΕ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΟΥ". ΧΕΝΡΥ ΚΙΣΣΙΝΚΕΡ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΓΡΑΨΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΡΘΡΟ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΚΙΣΣΙΝΚΕΡ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΠΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΗΠΟΥΣΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΟ ΔΗΛΩΝΩ ΚΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΤΟΝ ΧΕΝΡΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΟΤΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΛΕΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΟ ΜΙΛΗΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΤΤΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Ειπε ενας ανοητος μια ανιστορητη βλακεια και πιστευςι οτι κατι εκανε...Απο οτι φαινεται δυστηχως το συνδρομο του Ηροστρατου ζει και βασιλευει στην γλυκια μας πατριδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  55. Κανονικά, δεν θα έπρεπε να ασχολούμαστε με σκουπίδια, αλλά λόγω τού μεγέθους τής ύβρης, με εκφράζει απόλυτα ο τζίμης (5:51μμ).

    Ανώνυμε (8:06μμ), επειδή με έπιασε νυχτιάτικα ένας πατριωτικός οίστρος, στείλε μου σε παρακαλώ επειγόντως καμμιά γνωστή σου (να είναι όμως εμφανίσιμη) για να τής αποδείξω (όπως λες κι εσύ) τον πατριωτισμό μου με πράξεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  56. @ Χρήστο Βούλγαρη

    >και πιστευςι οτι κατι εκανε..<

    Έκανε. Έβγαλε 56 σχόλια εδώ μέσα μόνο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  57. Ο κύριος(;)Τατσόπουλος ακολουθεί τη γνωστή φασιστική τακτική των Συριζαίων.

    Πριν την προβολή του πρώτου επεισοδίου είπε πως "όποιος αντιδράσει θα είναι κακοπροαίρετος"!

    άκουσον!άκουσον!

    δηλαδή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνούμε μαζί τους!

    Αλλιώς είμαστε κουτσοί,στραβοί κι ανάποδοι και μέσω των ΜΜΕ και των Πανεπιστημίων που κατέχουν θα μας σταυρώσουν!

    Τι "δημοκρατικές" και, θες να πω "αριστερές", πεποιθήσεις είναι αυτές ;

    Πού είναι το δικαίωμα της ελευθερίας της έκφρασης; Το δικαίωμα της διαφορετικής γνώμης, μεγάλη προοδευτικάρα τατσόπουλε;;;

    Χούντα,ε χούντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  58. Εχει ταλέντο στο ξεσοβάντισμα και στην κατεδάφιση, αυτό το ξέρουμε.
    Εκείνο που δεν ξέρουμε, είναι ποιός τον έχρισε "υπέρτατο κριτή" και έκανε τα βιβλία του "ευπώλητα".
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  59. αλιμονο στους λαους που μονοι
    τους γινονται εικονοκλαστες
    το αυροιο τους εναι ζοφερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  60. Το τραγικο ειναι οτι μετα τις μ@λ@κιες που ειπανε, στο προπαγανδερ που παιξανε, βληκε ο Πρωτοσαλτε (αληθεια αυτο το ανθρωπακι τι καταγωγης ειναι?) μαζι με αλλος τρεις τεσσερις οθωμανισκους και υπερασπιστηκανε τις προηγουμενες μ@λ@κιες!!!!!
    Το σχολιο σας παρακαλω.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  61. Χαχαχαχαχα.....

    Βρε τον ηλίθιο :)

    Νά ναι καλά ο άνθρωπος φυσικά, γιατί χάρη σ' αυτόν θυμήθηκα κάτι που είχα βρει στο βιβλίο του κυρίου Βλαχογιάννη με "ανέκδοτες" ιστορίες από τον Εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα.

    Τίτλος της μικρής ιστορίας: ο Ο "Κολοκοτρώνης και ο προφήτης…"

    «Ένας ανεψιός του Αλή Φαρμάκη (πριν από το 1821), όταν ήσαν κλεισμένοι εις τον πύργον του θείου του, έλεγε προς τον Κολοκοτρώνη:
    — »Κρίμας οπού δεν είσαι Τούρκος, μέγας αφέντης θα
    γίνοσουν.
    — »Αν γένω Τούρκος, θα με σουνετέψουν;
    — »Βέβαια.
    — » Εμάς όταν μας βαφτίζουν, μας κόβουν από τα μαλλιά τής κεφαλής μας τρίχες και ταις βάζουν εις το εικόνισμα του Χριστού. Αν γίνω Τούρκος, εις τον άλλον κόσμον θα με τραβούν Χριστός από τα μαλλιά και ό Μωάμεθ από την ......, και δεν θέλω να βάλω εις παρόμοια διαφορά δύο τέτοιους προφητάδες»


    «Ο Γέρων Κολοκοτρώνης», σ. 278 (από το Γ. Τερτσέτη).

    * Ο τίτλος που δίνει ο Βλαχογιάννης στο βιβλίο του είναι: «Δυό τέτοιους προφητάδες»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  62. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  63. Καινούργια « συγγλονιστική επιστημονική ανακάλυψη»:Kάποιος απεφάνθη οτι ο.... Κολοκτρώνης είχε όπως έλεγαν και το 19ο αιώνα «Οθωμανικά γούστα».Ας προσπεράσουμε το γεγόνος ότι ο εν λόγω κύριος δεν είναι Ιστορικός καθώς στην Ελλάδα απο ότι φαίνεται λίγο πολύ όποιος ξέρει γραφή και ανάγνωση θεωρεί τον ευατό του «ειδήμονα επί των Ιστορικών θεμάτων» οπως π.χ. μια πρωήν γενική γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας (κατάσταση η οποιά δεν ισχύει σε καμία άλλη ανεπτυγμένη Ευρωπαιίκη χώρα) και ας επικεντρωθούμε στο σημαντικότερο: άραγε o εν λογώ κύριος κατάθσε αδιάσειστα επιστημονικά στοιχεία προς τεκμηριώση της αποψής του ;(στην περίπτωση μας γραπτές μαρτυριές) ;Όχι! άρα παραφράζωντας τον «Υπερ αδυνάτου» του Λυσία, δεν ομιλούσε σοβαρά αλλα παίζωντας και προφανώς του αξίζει η άναλογη αντιμετώπιση αν και για το συγκεκριμένο ζήτημα κατ΄εμέ ισχύει το Πλατωνικό «παίζεις εν ου παικτοις»(Πρωταγόρας)
    Δυστηχώς δεν είναι το μοναδικό κρούσμα αυτού του είδους.Οι παλαιότεροι εξ ημών θα ενθυμούνται ασφαλώς ανάλογες «αποκαλύψεις» για τον Αλέξανδρο ή την υπόθεση της «μαύρης Αθήνας»(πάλι με αμφισβητούμενης εγκυρότητας στοχεία ή ακόμα και χωρίς στοιχεία). Προφανώς στο μέλλον μας περιμένει κάτι παραπλήσιο για τον Βενίζελο ή τον Περικλή.Δεν βαριέστε ,«φασαρία να γίνεται»!
    Λυπούμαι αλλά με όλο το σεβασμό, αυτά τα πράγματα δεν έχουν καμία σχέση με την Ιστορία ως Επιστήμη. Γιατί η Ιστορία είναι Επιστήμη (και δεν χρειάζεται κάποιος να ανατρέξει στον Θουκιδίδη, τον Πολύβιο, τον Γίββωνα η τον Ράνκε για να το αποδείξει) και ως τέτοια υπάγεται σε κάνονες δεοντολογίας και μεθοδολογίας (στην περιπτώση μας έρευνα και σχολαστικός έλεγχος των πηγών) οι οποίοι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλητα και όχι να ποδοπαντούνται προς χάριν των αποδομητικών ιδεοληψιών ορισμένων.Δυστηχώς απο οτί φάνηκε και από μία τήλεοπτική σειρά προσφάτως, σε αυτό το ατόπημα έχουν υποπέσει και σοβαροί Ακαδημαίκοι κατά τα άλλα ιστορικοί..Όποος θέλει να «γράψει ιστορία» χωρίς σεβασμό στους κανόνες δεοντολογίας και επιμένοντας να αγνοεί «κατα το δοκούν» τα γεγονότα θα ήταν καλύτερο κατά την ταπείνη μου άποψη να γράψει μυθιστορήματα καθώς εκεί δεν ισχύουν αυτοί οι περιορισμοί και απο την άλλη εκεί ισχύει η κριτική του Θουκιδίδη για τους λογογράφους («Αρχαιολογία») οτί δήλαδή «έγραφαν για να τέρψουν και οχί για να περογράψουν τα γεγονότα όπως έγιναν» και να γράψει τις « σπούδαιες ποκαλύψεις»του σε τέτιου είδους κειμενα, αν και σε αυτην την περιπτώση ισχυεί παραφρασμένο το ρητό του Μαρκού Αυρήλιου (Εις εαυτόν): η αράχνη όταν πίασει μια μύγα , ο κυνηγός όταν πιάσει εναν λαγό και οποίος συλλάβει ενα Σαρμάτη ληστή, θεωρούν ότι έκαναν κάτι σημαντικό στην πραγματικότητα όμως δεν έκαναν τίποτα το άξιολόγο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  64. 4.2.1843
    Ώρα 11.00 η μεγάλη καρδιά τού ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ έπαψε νά χτυπάει!

    Διαδόθηκε η είδηση τού θανάτου σέ όλη τήν Αθήνα.Τά καταστήματα,βιοτεχνίες κ.λπ.έκλεισαν καί ο λαός κατά κύματα πήγαινε καί ερχόνταν στό σπίτι τού μεγάλου Έλληνα!
    Πήγαν καί προκύνησαν καί οι παλιοί συμπολεμιστές του,όσοι βέβαια ζούσαν καί έκλαιγαν μέ λυγμούς...
    Στόν νεκρό φόρεσαν:
    Τήν μεγάλη στολή τού ΄Ελληνα Αντιστράτηγου.
    Στήν ζώνη του κρέμασαν τό ξίφος πού φορούσε τήν 23.3.1821 όταν ξεκίνησαν από τήν Καδαμύλη τής Μάνης γιά νά απελευθερώσουςν 23.3.1821 τήν Καλαμάτα.
    Δίπλα του τοποθέτησαν στήν μία πλευρά τήν περικεφαλαία πού φορούσε όταν ήταν Ταγ/χης τού Αγγλικού στρατού στήν Ζάκυνθο καί από τήν άλλη τόν θώρακα...
    Κάτω από τά πόδια του τοποθέτησαν μία Τουρκική σημαία.

    Τήν 10.00 τής 5.2.1843 παρετάχθη η στρατιωτική μουσική εξωθεν τής οικίας του.
    Τό φέρετρό του τοποθετήθηκε σέ άμαξα τήν οποίαν έσερναν 4 άλογα.
    Τίς ταινίες τού φερέτρου κρατούσαν οι:Γ.ΓΙΑΤΡΑΚΟΣ,Δ.ΠΛΑΠΟΥΤΑΣ,Α.ΔΕΛΗΓΙΑΝΝΗΣ,Κ.ΤΖΑΒΕΛΑΣ,ΤΣΟΥΡΤΣ Καί ΡΕΝΕΡΗΣ.
    Τά παράσημά του μετέφεραν οι Ταγ/ρχαι(πάνω σε μεταξωτά μαξιλάρι
    ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΣ,ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ,καί ΣΚΥΛΟΔΗΜΟΣ.
    ................Α'ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ!....
    Λόχος πεζικού πυροβόλησε μέ τρείς ομοβροντίες ...
    Καί από τόν λόφον του Λυκαβηττού ρίχτηκαν οι αποχαιρετιστήριοι κανονιοβολισμοί,γιά τόν Μεγάλο ΄Ελληνα,τού ΄Εθνους μας ,ό ΄Ηρως!
    ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ!

    "Λάμπει ο ΄Ηλιος στά βουνά
    λάμπει καί στά λαγκάδια.
    ΄Ετσι λάμπει κι η Κλεφτουριά
    οι Κολοκοτρωναίοι.
    Πόχουν τ'ασήμια τά πολλά
    τίς ασημένιες πάλες.
    Καβάλα τρώνε τό ψωμί,
    καβάλα πολεμάνε..
    Καβάλα πάν στήν εκκλησιά,
    καβάλα προσκυνάνε...
    καβάλα παίνουν τ'αντίδωρο..
    απ'τού παπά τό χέρι.."""
    Η περικεφαλαία στό πίσω μέσα μέρος έγραφε: ΕΙΘΕ!
    {ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΛΕΥΤΕΡΩΘΕΙ!}


    Γιά Λάμψε Ήλιε!

    Α Ρ Κ Α Σ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  65. "Πίσω από τόν νεκρόν(νεκροφόρα)βαδίζαν:
    Όλα τά μέλη τής Οικογένειάς του.
    Τά μέλη τόυ Συμβουλίου τής Επικρατείας.
    Τά μέλη τού Υπουργικού Συμβουλίου.
    Όσοι Αξιωματικοί υπηρετούσαν στήν Αθήνα,από τόν βαθμό τού Συνταγματάρχη καί άνω.
    Οι πρέσβεις τών ξένων χωρών.
    Τά μέλη τής Ι ε ρ ά ς Συνόδου.
    Οι Πρόεδροι-Διευθυνταί τών Δημοσίων υπηρεσιών τής Αθήνας καί ακολουθήσαν οι υπόλοιποι συγγενείς ,φίλοι ,περίπου 10.000 χιλάδες λαού...
    Η νεκρόσιμος τελετή έγινε στόν Ναό τής Αγίας Ειρήνης,καί εψάλη η νεκρώσιμος ακολουθία από τήν Ιερά Σύνοδο.
    Τούς λόγους τούς επικήδειους εξεφώνησε α).Ο αιδεσιμώτατος-πρωτοπρεσβύτερος τού Ναού ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ Κων/νος 1780-1857,Τσαρίτσανη Λαρίσης.
    β).Ο Σύμβουλος τής Επικρατείας Παναγιώτης Σούτσος,1806-Κωνστανινούπολη(Αρναούτκιοι-1868 Αθήνα.
    Τό 1921 τά οστά του μεταφέρθηκαν στήν Αρκαδία,καί τοποθετήθηκαν στήν βάση του Ανδριάντα,στό Πεδίον τού ΄Αρεως!Μέ τήν συμπλήρωση 100ετίας από τόν θάνατόν του!

    Πού είναι τώρα οι Ελληνες πού εκπροσωπούν τούς ως άνω θεσμούς;
    ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!
    Καταργήθηκαν;Γιά νά γνωρίζουμε εμείς οι ΄Ελληνες Πολίτες!
    Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΊ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΊ ΤΟΛΜΗΝ!(ΚΑΛΒΟΣ)
    ΠΟΛΥΒΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  66. Παράδοση τών Γερόντων τής περιοχής αναφέρει:
    "Σέ μιά μάχη τραυματίστηκε ένας οθωμανός τούρκος,ο Κολοκοτρώνης μαζί μέ τόν ανιψιόν του Νιηταρά,τόν περιέθαλψαν πρώτο ...ακόμα καί από τά δικά τους παλλικάρια!
    Ο τούρκος έγινε καλά καί ήταν "λεύτερος"μέσα στό στρατόπεδο!
    Ο "Θοδωράκης"είχε δώσει οδηγίες να τόν αφήσουν ελεύθερο.
    Καί μιά μέρα εκεί πού καθότανε ο "Γέρος"έξω σέ μιά πέτρα μέσα στό Στρατόπεδο,αισθάνθηκε ένα μαχαίρι ...νά τού κόβει τά μαλλιά!
    -Φωνάζει θά με σκοτώσεις;
    -Όχι τούπε τό τουρκόπουλο!...επειδή θά φύγω,παίρνω μιά τούφα από τά μαλλιά σου,γιά τό καλό μού μούκανες.
    Νά με γιατρέψεις!
    Καί νά μου χαρήσεις τήν ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΟΥ!....
    Δάκρυσε ο Κολοκοτρώνης καί όλα τά παλλικάρια του...."
    Αλήθεια πούναι οι συντοπίτες οι σύγχρονοι,τών Αρκάδων Πελοποννησίων Αγωνιστών;
    Νά τούς υποστηρίξουν;
    Νά πούν μιάν λέξη;

    ΦΙΛΟΠΟΙΜΗΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.