25/2/11

Εφημ. Shqip: H Ελληνική Προβοκάτσια με τις Επιτάφιες Πλάκες

Του Arben Llalla

Οι παραβιάσεις των επιτύμβιων πλακών

«Όπως έγραψα στο άρθρο μου με ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου στο οποίο επισημάνθηκε ότι οι Έλληνες έχουν  γεμίσει το αλβανικό ορθόδοξο νεκροταφείο του 19ου αιώνα με ελληνικές επιγραφές, αυτό επιβεβαιώθηκε».
(Έτσι αρχίζει το άρθρο του  στην αλβανική εφημερίδα ‘Shqip’,  ο Arben Llalla , ο οποίος επισημαίνει ότι οι επιτάφιες πλάκες των περασμένων αιώνων, που είναι επιγεγραμμένες στα ελληνικά, δεν αντικατοπτρίζουν την εθνικότητα των νεκρών που ετάφησαν στους τάφους αυτούς .  Ας  δώσουμε το λόγο, όμως, στον αλβανό συντάκτη του άρθρου.)
Χθες στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, εμφανίστηκαν φωτογραφίες, του αλβανικού ορθόδοξου νεκροταφείου,  με ελληνικές επιγραφές του έτους 1888. (σ.σ. τις δημοσίευσε γνωστή ιστοσελίδα Έλληνα ομογενή της Κορυτσάς)
Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις του  Έλληνα, πρώην προξένου Κορυτσάς, Θεόδωρου Οικονόμου, ότι η Κορυτσά αποτελεί μέρος της Βορείου Ηπείρου, προτρέποντας τους κατοίκους να δουν τις επιγραφές στους τάφους των προγόνων τους για να διαπιστώσουν την καταγωγή τους. Οι θέσεις αυτές βασίζονται ακριβώς όπως και το αναφερόμενο βίντεο στις φωτογραφίες των επιτάφιων πλακών της Κορυτσάς.
Προφανώς οι Έλληνες εξακολουθούν να συγχέουν την θρησκεία με την εθνικότητα από την εποχή του  Μεσαίωνα.

Στα νεκροταφεία του Μοναστηρίου

Η ίδια στρατηγική ακολουθήθηκε και με φωτογραφίες τάφων με ελληνικές επιγραφές – πριν από μερικά χρόνια- όταν κάποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι επισκέφθηκαν το παλιό Ορθόδοξο νεκροταφείο της πόλης του Μοναστηρίου (Μπίτολα), όπου είχε επιτάφιες πλάκες γραμμένες στα ελληνικά.
Οι διαπιστώσεις αυτές έγιναν προκειμένου η Ελλάδα να επικαλεστεί ότι υπάρχει κρυφή ελληνική μειονότητα στην πΓΔΜ και είναι περίπου 100.000 άτομα.
Αλλά, ας απαντήσουμε στις δηλώσεις του Έλληνα, πρώην Προξένου, Θεόδωρου Οικονόμου, για τις ταφόπλακες της Κορυτσάς που είναι  ελληνικές  και φωτογραφήθηκαν από την Μαίρη Καραθάνου.
Είναι γνωστό ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες έψαλλαν στα  ελληνικά από παλαιά, στα αλβανικά εδάφη,  το ίδιο  έγινε και όταν  κηρύχθηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, αφού τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Θείας Λειτουργίας στο χώρο της εκκλησίας.
Έτσι, είναι φυσικό ότι οι επιγραφές στις επιτάφιες πλάκες των Αλβανών να γραφούν στην γλώσσα αυτήν, όπως και των Αλβανών μουσουλμάνων γράφονταν στα τουρκικά, με αραβικούς χαρακτήρες.
Το 1922 ανακηρύχθηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας και το 1929 διαμορφώθηκε η Ιερά Σύνοδος υπό του Αρχιεπισκόπου Βησσαρίωνα Τζουβάνι, αλλά και η επίσημη αναγνώρισή της έγινε λίγο αργότερα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.
Έτσι, μετά την αναγνώριση της Εκκλησίας, περάσανε αρκετά χρόνια μέχρι το 1937, έτος στο οποίο καθιερώθηκε η αλβανική γλώσσα ως επίσημη για χρήση στην  Ορθόδοξη Εκκλησία καθώς και στις αναγραφές των τάφων.
Οι Έλληνες πιστεύουν ότι ξέρουν τα ιστορικά γεγονότα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι  Έλληνες έχουν γυρίσει όλα τα παλιά νεκροταφεία της Αλβανίας ψάχνοντας για ελληνικές επιγραφές , όπως αυτές που υπάρχουν  σε μερικές πόλεις όπως η Κορυτσά, το Αργυρόκαστρο, οι Άγιοι Σαράντα, το  Δελβίνιο.
Αυτές τις εικόνες  έδειξαν οι Έλληνες, διεθνώς, για να αποδείξουν ότι υπάρχει πλειονότητα ελληνικού πληθυσμού στην νότιο Αλβανία, η οποία καταπιέστηκε και άλλαξε τα στοιχεία της με την βία, τα τελευταία πενήντα χρόνια,  από το κομμουνιστικό καθεστώς.

Οι εβραϊκοί τάφοι της Θεσσαλονίκης

Με το δεδομένο, λοιπόν, ότι  οι Έλληνες ενδιαφέρονται για τις ταφόπλακες αυτές, εμείς ρωτάμε:
Γιατί η Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1930 εξαφάνισε πάνω από 500.000 τάφους της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης;
Με τις πλάκες αυτές, η τότε ελληνική κυβέρνηση, έχτισε τα πανεπιστημιακά κτίρια που βρίσκονται σε αυτήν την πόλη.
Γιατί η Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1970, υπονόμευσε το κοιμητήριο της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και της αλβανικής κοινότητας της Θεσσαλονίκης; Τι απέγιναν τα οστά των νεκρών;
Γιατί υπάρχει αυτό το μίσος στον ελληνικό λαό ενάντια σε άλλους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν προσφέρει στον ελληνικό πολιτισμό και την ανάπτυξη;

Έν κατακλείδι, θα ήθελα να προσθέσω ότι οι ελληνικές προκλήσεις για αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο, έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας.
Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται μεγάλη υποστήριξη των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και την ανεξαρτησία της από τους Αλβανούς που την κατέχουν.
Επιπρόσθετα με την διαδικασία της απογραφής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2011, οι Έλληνες θα δηλώσουν  την καταγωγή τους, στο απογραφικό έντυπο στην Δημοκρατία της Αλβανίας, κατά παράβαση οποιασδήποτε εθνικής ή διεθνούς νομοθεσίας.
Έτσι το όνειρο των Ελλήνων σοβινιστών για προσάρτηση της νότιας Αλβανίας δεν θα διαγραφεί.
Αυτοί, με όλα τα μέσα, προσπαθούν να ενεργοποιήσουν τον μεγαλοϊδεατισμό τους.


Arben Llalla
--
Τίτλος: «Provokimet greke, me germat e epitafeve»
Δημοσίευση: Shqip, 24.2.2011.

9 σχόλια:

  1. Μέγα λάθος η αποκατάσταση των Αλβανων στην Ελλάδα. Ανθρωποι αχάρηστοι και φασίστες.Μεγα λάθος γιατί παρά το γεγονός οτι ΖΟΥΝ εξαιτίας της Ελλάδας και τρέφουν τις οικογένειες τους στην Αλβανία έχουν αυτη την στάση.

    Να τελειώνουμε με τους προδότες πολιτικούς, να φυγουν μαζί με τους αλβανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μεγάλη ευθύνη τών Αλβανών είναι στό ότι εξισλαμίστηκαν καί άρχισαν επί τουρκοκρατίας νά χάνουν τήν ταυτότητά τους καί μέ Πασάδες καί Αγάδες νά βασανίσουν τόσο πολύ τούς ελληνικούς πληθυσμόύς!!!
    Οι πιό άγριοι ήταν οι Τουλκαλβανοί....όπως αναφέρει η ιστορία.
    Καί στήν Κρήτη ...καί στήν Αίγυπτο...καί στήν υπόλοιπη Ελλάδα...
    Δηλαδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι Βορειηπειρώτες είναι άρρωστοι πού λένε έιμασταν καί είμαστε ΈΛΛΗΝΕΣ;
    Τώρά γιά τούς άλλους τά μεγενθύνουν τά πράγματα!!
    Δηλαδή όποια πέτρα καί άν σηκώσεις θά βρείς Εβραίους;
    Ο Πολιτισμός τών Ελλήνων,καί οι "γενοκτονίες"πού έγιναν σέ βάρος τους καί γίνεται δέν περιγράφεται μέ λόγια....
    Αντί νά ζητήσετε συγγνώμη γιά αυτά πού έκαναν οι Πρόγονοί σας (Αλβανοί καί Τούρκοι)μιλάτε.
    Πού φάγατε ψωμάκι;
    Στήν Τουρκία;
    Έλεος!Διαβάστε τόν δικός σας ΚΑΝΤΑΡΕ!!!
    ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ 1η:"Γιατί η Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του 1930 εξαφάνισε πάνω από 500.000 τάφους της εβραϊκής κοινότητας της Θεσσαλονίκης;"

    Οι τάφοι ήταν 50.000 και τους ισοπέδωσαν Γερμανικές μπολντόζες κατά τη διάρκεια της κατοχής,μετά τον εκτοπισμό της Εβραίκής κοινότηας Θεσ/νίκης. Είναι αλήθεια ότι πολλές μαρμαρόπλακες μετά χρησιμοποιήθηκαν για στρώση πεζοδρομίων στην πόλη. Πολλές από αυτ΄ς της κράτησε η Αρχαιολογική υπηρσία γιατί προέρχοντο από αρχαία νεκροταφεία και ναούς και ήταν επιτύμβιες στήλες.

    ΑΝΑΚΡΙΒΕΙΑ 2η: "Είναι γνωστό ότι οι Ορθόδοξες Εκκλησίες έψαλλαν στα ελληνικά από παλαιά, στα αλβανικά εδάφη, το ίδιο έγινε και όταν κηρύχθηκε η Αυτοκέφαλη Εκκλησία της Αλβανίας, αφού τα ελληνικά είναι η επίσημη γλώσσα της Θείας Λειτουργίας στο χώρο της εκκλησίας.
    Έτσι, είναι φυσικό ότι οι επιγραφές στις επιτάφιες πλάκες των Αλβανών να γραφούν στην γλώσσα αυτήν, όπως και των Αλβανών μουσουλμάνων γράφονταν στα τουρκικά, με αραβικούς χαρακτήρες".

    Οι Ελληνικές χριστιανικές κοινότητες ήταν αυτόνομες σε επίπεδο αυτοδιοίκησης στην Οθωμανική αυτοκρατορία. Ετσι οι τάφοι-αγιογραφίες, εικονοστάσια ακόμα και κρήνες είχαν Ελληνικούς χαρακτήρες. Ο αρθογράφος εννοεί βέβαια ότι ήταν Αλβανικής καταγωγής και επειδή ήταν χριστιανοί έγραφαν Ελληνικά, ενώ οι Τσάμηδες Αλβανοί μουσουλμάνοι έγραφαν αραβικά στους τάφους τους. Αυτή η υπόθεση εργασίας του αρθογράφου τίθεται στην κοινή λογική του καθένα μας, όπως και ότι έχουμε συμμαχήσει μετους Ρώσους να τους κάνουμε κακό. Ας πείσει και στους κατοίκους της Χειμάρας !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. //...οι ελληνικές προκλήσεις για αυτονομία στην Βόρειο Ήπειρο, έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας.
    Τον τελευταίο καιρό παρουσιάζεται μεγάλη υποστήριξη των ρωσικών μέσων μαζικής ενημέρωσης για την κήρυξη της αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου και την ανεξαρτησία της από τους Αλβανούς που την κατέχουν.
    Επιπρόσθετα με την διαδικασία της απογραφής που θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2011, οι Έλληνες θα δηλώσουν την καταγωγή τους, στο απογραφικό έντυπο στην Δημοκρατία της Αλβανίας, κατά παράβαση οποιασδήποτε εθνικής ή διεθνούς νομοθεσίας.
    Έτσι το όνειρο των Ελλήνων σοβινιστών για προσάρτηση της νότιας Αλβανίας δεν θα διαγραφεί...//
    ---------------
    Όλο το ζουμί του άρθρου βρίσκεται εδώ.
    Κατ΄αρχήν να τονίσω ότι είναι πολύ χρήσιμη η αναδημοσίευση απόψεων/άρθρων που προέρχονται από την αντίπερα όχθη. Διότι έτσι γνωρίζουμε από πρώτο χέρι τι σκέφτονται οι άλλοι για μας...

    Επίσης, μπορούμε να δούμε και το τι σκέφτονται άλλοι -τρίτοι- για υποθέσεις που μας αφορούν.
    Πρώτη φορά διαβάζω ότι η Ρωσία υποστηρίζει αυτονόμηση της Βορείου Ηπείρου, κάτι που δεν τολμούμε να πούμε στην Ελλάδα.

    Και ένα ακόμα: Οι Αλβανοί δεν επιθυμούν στην απογραφή του Απριλίου να φανεί καθαρά ότι στην Βόρεια Ήπειρο υπάρχουν Έλληνες.
    Γι΄αυτό, η μετάβαση των Ελλήνων βορειοηπειρωτών εκεί, είναι εθνικής σημασίας υπόθεση και θα πρέπει να βοηθηθούν με οποιονδήποτε τρόπο.

    Εάν έχει μείνει έστω και ένα ψήγμα πατριωτισμού στους ιθύνοντες των πολιτικών κομμάτων, αυτά θα πρέπει να οργανώσουν μαζική μεταφορά των βορειοηπειρωτών με δωρεάν λεωφορεία που θα ναυλώσουν, ώστε τα αποτελέσματα της απογραφής να επιβεβαιώσουν την ύπαρξη πολυάριθμης ελληνικής εθνικής μειονότητας, κάτι που θα κρατήσει ζωντανή την επιθυμία τους για ενσωμάτωση της Βορείου Ηπείρου, κάποτε στον εθνικό κορμό.
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν θα πώ οτι όλοι οι Αλβανοί είναι ανθέλληνες αλλά οι περισσότεροι ΕΙΝΑΙ. Συμπέρασμα: με τέτοιους ανθέλληνες και εχθρικούς γείτονες η μόνη λύση είναι το λιάνισμα (απο το ρήμα λιανίζω) σε όλα τα επιπεδα απο πλευράς της χώρας μας και των ελλήνων πολιτών.

    Τους αρέσει δεν τους αρέσει κάποιους η Βόρειος Ηπειρος εχει βαφτεί με αίμα ελληνικό και έχει ηρωική ελληνική ιστορία μέχρι και σήμερα.


    Επιτέλους όλοι οι έλληνες μαζι ας ξυπνήσουμε απο την εικονική ευμάρεια που μας προσφεραν στο παρελθον για να μας παραπλανήσουν ιστορικά και εθνικά.

    Τελος οι Αλβανοι δεν θα πρέπει να ομιλουν γιατί 50 χρόνια Χοτζα μόνο Ιστορία δεν εμαθαν αλλα βομβαρδίστικάν με τεχνητη και φτιαχτή εθνική παραπληροφόρηση προγμα που το ξέρουν αλλά αυτα τα ξεχνούν γιατί λιγουρευονται Ελληνικά εδάφη.

    Και φυσικά θα παρουν τα .....δια μας ξανά όπως παντα στην ιστορία.

    Τελος να μην ξεχνάμε το ρόλο τους ηταν και είναι ακόμη και σήμερα τσιράκια της ΄οθωμανικής αυτοκρατορίας' πλιατσικολογοι λαφυροαρπαγες.

    Και κλεινω λέγοντας επειδή γνωρίζομαι μα αρκετούς αλβανούς μεταναστες πιστεύω ότι υπάρχει μια σημαντική μερίδα που πάρολη την εχθρική προπαγάνδα αγαπάει και σέβεται την Ελλάδα όπως αντιστοιχα και αυτή για την συνεισφορά τους με την εργασια που προσφερουν τοσα χρόνια.
    Εμεις παντως αναφερόμαστε κύρίως στα ανθελληνικά εκείνα στοιχεία όσα και αν εινα δεκαδες εκατοντάδε η και χιλιάδες εκατομμυρια δεν ξέρω κ.ο.

    ΔΑΛΜΑΤΗΣ ΠΝΤΧΞΚΧ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. τι λεει το τερας την ανιστοροσυνης!τ0 1930 δεν ειχε καλα καλα η Θεσ/νικη 500.000 κατοικους και μιλαει για ταφους.ασε ρε,να μην αρχισουμε να μιλαμε για εκεινη την περιοδο και τα επομενα χρονια ρε γερμενοφιλοι

    de gaulle

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εδω συμφωνα με τις αλβανικες εφημεριδες (βλεπε βαλκανικο περισκποπιο) ορισμενοι αλβανοι εισηγουνται την ακυρωση της απογραφης προφασιζομενοι εθνικους κινδυνους (δηλαδη να αποκαλυφθει το γεοενος οτι οι ΕΛΛΛΗΝΕΣ ειναι πολυ περισσοτεροι απο οσους παραδεχονται.Παντως σε καμια ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΧΩΡΑ αξια του ονοματος δεν εακυρωνουν απογραφη! Τι αλλη αποδεικη χρειαζομαστε οτι η Αλβανια ΔΕΝ πληρι τις προυποθεσεις για να ενταχθει στην ΕΕ;
    ΥΣ καποια μερα αυτοι που σαμποταρισαν το ΜΑΒΗ στην δεκαετια του 90 και οσοι τους υποστηριξαν(π.χ. ριχαρδος σωμεριτης) θα πρεπει να πληρωσουν για τις πραξεις τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι Αλβανοί, όπως και οι Σκλαβούνοι, μέχρι τον 18ο αιώνα πολεμούσαν εναντίον των Τούρκων στο πλευρό των Ενετών και των Ελλήνων. Μετά χάλασαν τελείως...ίσως λόγω του εξισλαμισμού τους.

    Είναι εν δυνάμει επικίνδυνοι, ειδικά αν η Ελλάδα, φευ, βρεθεί ταυτόχρονα σε πολύ δυσμενή θέση με την Τουρκία. Αλλιώς δεν έχει από μόνη της τη δύναμη ούτε τα κότσια...ότι αρπάξει στην αναμπουμπούλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικα φιλοι θα μας κανει καλο το
    ΔΝΤ και το μνημονιο...
    Δικιο εχει ο παγκαλος...
    Θαρχισει ο εγκεφαλος μας να εργαζεται...μιας κι η τσεπη μας θα στερευει...
    Αντε, γιατι η πολυ αναπτυξη δεν κανει καλο...Δημιουργει τρυπιους εγκεφαλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.