28/2/11

Tέλος στην μονομερή κατάπαυση του πυρός απο το PKK

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) -Οργάνωση "ομπρέλα" του Κουρδικού Κινήματος-με ανακοίνωση της έθεσε τέρμα στην μονομερή κατάπαυση τους πυρός που είχε κηρύξει το PKK απο τις 13 Αυγούστου 2010 κατηγορώντας την Τουρκική κυβέρνηση για την αρνητική στάση της απέναντι στο Κουρδικό Λαό

 H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) δηλώνει πως οι Κούρδοι Μαχητές του PKK δεν θα επιτεθούν στον τουρκικό στρατό αλλά θα ακολουθήσουν μια αμυντική ενεργή στρατηγική.
Αποτρεπτική με  προληπτικές επιθέσεις και στόχο τα τουρκικά στρατιωτικά φυλάκια για να εμποδίσουν σχεδιαζόμενες  επιθέσεις  εναντίον τους και παράλληλα επιθετική στην περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων εναντίον τους απο τον Τουρκικό στρατό καθώς και με επιχειρήσεις αντιποίνων για την δράση του τουρκικού στρατού. 

H Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) αναφέρει ότι προσπάθησε με κάθε μέσο, για την οικοδόμηση ενός ειρηνικού διαλόγου με τουρκικό κράτος και για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κουρδικό ζήτημα, αλλά δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την κυβέρνηση του AKP. 

Οι λόγοι που οδήγησαν  την Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) στην αναστολή της μονομερούς κατάπαυσης του πυρόε η όποια ίσχυε απο τις 13 Αυγούστου 2010 συνοψίζονται:
-40 Μαχητές του PKΚ σκοτώθηκαν από τον τουρκικό στρατό και τουλάχιστον 800 κουρδικοί πολιτικοί συνελήφθησαν.
-Η Τουρκική κυβέρνηση αρνήθηκε επανειλημμένα την δημόσια χρήση της Κουρδικής γλώσσας
-Οι συνθήκες κράτησης του Κούρδου Εθνικού Ηγέτη Abdullah Ocalan δεν βελτιώθηκαν.
-Δεν δημιουργήθηκε Επιτροπή διαφάνειας αναφορικά με το ζήτημα των μαζικών τάφων που συνεχώς ανακαλύπτονται.
-Δεν άλλαξε το κατώτατο εκλογικό όριο.

Κλείνοντας  η  Δημοκρατική Συνομοσπονδία του Κουρδιστάν (KCK) καλεί όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να παρουσιαστούν ενωμένες ενάντια στην πολιτική της τουρκικής κυβέρνησης tου κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
http://english.rojhelat.eu,http://en.firatnews.com/

3 σχόλια:

  1. Ti mas niazei gia tous kourdous bre paidia!!!!!!!Autoi to mono kalo pou kanoun einai na dimiourgoun problimata stous tourkous apo ekei kai pera den sxoloumaste mazi tous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ 12:11 π.μ. εσύ κοπελιά ασχολείσου με άλλα θέματα (κομμωτήριο κλπ) και άσε τους άλλους να ασχολούμαστε με τις αντρικές δουλειές ...
    τζιμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τζίμη
    -για να της δίνουν βήμα να γράφει αυτά που γράφει με το τρόπο που γράφει(άρρηκτα συνδεδεμένος με το δείκτη ευφυιας και την παιδεία που διαθέτει)
    -για να της επιτρέπουν να βρίζει και χλευάζει
    -για να της επιτρέπουν να χυδαιολογεί και να προβοκάρει
    -για να της επιτρέπουν να νοιώθει ότι κάτι είναι πέρα απο ντενεκές ξεγάνωτος

    ίσως είναι σημαντική και απαραίτητη

    Για μένα είναι απλώς ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.