7/2/11

Να αφαιρέσει τώρα το κράτος την άδεια λειτουργίας της Vodafone!

19 σχόλια:

  1. Απαράδεκτη ανάρτηση: αν υπήρχε έστω ένα ψίγμα αλήθειας στο περιεχόμενο του video, τα αρμόδια στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας (Ν. 3649/3.3.2008, Άρθρο 2) θα είχαν κάνει τα προβλεπόμενα, δηλαδή θα είχαν μεταφέρει τις σχετικές πληροφορίες, κατόπιν της σχετικής επεξεργασίας, στις αρμόδιες αρχές (Εισαγγελέα Α.Π., Α.Δ.Α.Ε., Υπ. Υποδομών, κτλ) και το θέμα θα είχε γίνει πρώτη είδηση παντού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμε 7 Φεβρουαρίου 2011 4:41 μ.μ.
    όπως είμαστε αυστηροί με τους άλλους, είμαστε και με τον εαυτό μας.
    Αν συμβαίνει αυτό, να απευθυνθεί η βόνταφον στον εισαγγελέα και να ζητήσει τη δίωξη του παραχράκτη του βίντεο.
    Τότε θα ζητήσουμε και μεις συγνώμη και αν φταίμε και μεις που αναμεταδεώσαμε το παραχαραγμένο βίντεο, να πληρώσουμε.
    Περιμένουμε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυβέρνηση ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ!! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΝΕΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ, ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ(πχ η λίστα που έχει αναρτήσει ο Τζιμης)
    ΧΑΝΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ,ΚΑΘΩΣ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΘΑ ΔΙΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΔΑΝΕΙΖΟΜΕΝΟ.
    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Καλεντερίδη αν προλαβαίνετε απαντήστε μου ,παρακαλώ

    https://www.blogger.com/comment.g?blogID=7433980476685836622&postID=2334464329726708755&isPopup=true

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ποιά παραχάραξη; Ποιός μίλησε για παραχάραξη; Skal, το μόνο που είπα είναι ότι υπάρχει συγκεκριμένη νομοθεσία και συγκεκριμένη υπηρεσία, συνεπώς είτε γίνεται αυτό που προβλέπει ο νόμος (πραγματικά οικονομικά και άλλα πρόστιμα και άλλες ποινές στη Vodafone), είτε πρέπει να βρεθεί ποιός ευθύνεται που δεν εφαρμόζεται ο νόμος.

    Είναι όμως αδιανόητο να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα και εμείς να χτυπιόμαστε στα blog άνευ αποτελέσματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαζική επικοινωνία.

    "Η "κατευθυνόμενη δημοσιότητα",σάν ένας τύπος μετα-αστικής κοινής γνώμης,χαραχτηρίζεται κυρίως από τό γεγονός ότι αποδέκτης τής πολιτικής διαφήμησις είναι ένα κοινό μέ καταναλωτικούς καί όχι πολιτικούς προσανατολισμούς.Από τήν άποψη αυτή,η μαζική επικοινωνία έχει σάν αντικείμενο σέ πρώτη γραμμή τίς μάζες-στό πνεύμα τής γνωστής εμπορικής αρχής "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο"............

    -Οι εκπομπές είναι προιόντα τρομακτικά πούπλοκων κοινωνικών καί τεχνικών συστημάτων(καί εκπέμπονται από μεγάλες επιχειρήσεις μέ τεράστια οικονομική καί τεχνική υποδομή.
    -Η ροή τών πληροφοριών δέν απαιτεί καμία απολύτως δραστηριότητα τού αποδέκτη,καί είναι διαθέσιμη κάθε στιγμή.
    -Οι εικόνες τής τηλεόρασης μεταβιβάζονται τυφλά σε ένα πολύ πλατύ κοινό,τού οποίου οι αντιδράσεις μπορούν νά γίνουν αισθητές μόνο μεμονωμένα καί σε ανεπαρκή βαθμό.
    Τό πρόγραμμα καθορίζει τί πρόκειται νά δεί ή νά ακούσει ο θεατής κάθε ώρα της ημέρας ή τής νίχτασ.Γιά όσους παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόρασης,"η γλώσσα...εέν είναι αυτό πού μιλάει κανείς,αλλά αυτο που ακούει.Η ομιλία δέν ειναι πλέον δραστηριότητα,αλλά εξωτερικό ερέθισμα".
    Απέναντι σέ ένα τόσο ολοκληρωτικό μέσο,όπως η τηλεόραση.υψώνονται τά ερωτήματα σε ποιές αλλαγές υποκεινται οι παθητικοί θατές κάτω από τήν διαρκή πίεση τών εντυπώσεων τής κατάστασης νά
    "έχουν όλο τόν κόσμαο σπίτι τους",καί επίσης ποιές είναι οι "όχι λιγότερο ιδιόμορφες συνέπειες αυτών τών εντυπώσεων πάνω στις τρέχουσες κοσμοθεωρίες καί πάνω στόν ίδιο τόν κόσμο;".

    KURT LENK
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ
    {Δομές καί Μορφές
    Ενσωμάτωσις τής Κοινωνίας}


    *Διδάσκεται στό Πάντειο Πανεπιστήμιο!...
    Καί τάχα είναι ανήξεροι οι ...Πολιτικοί μας Υπεύθυνοι αυτής τής δύσμοιρης Πατρίδας!
    Καί τάχα ρωτάν οι Πνευματιστές!
    Πώς έβαλαν έναν Επιστήμονα...τής Πολιτικής Κοινωνιολογίας...νά μιλήσει γιά τούς ΉΡΩΕΣ ΚΑΊ ΤΌΝ ΘΙΟΔΩΡΟ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ!.....
    Δάσκαλοι-Καθηγητές καί τού Πανεπιστημίου ,γιατί σιωπούν;
    "βούς επί γλώττη;"


    Ενας Έλληνας Πατριώτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. @ 5:06 μ.μ.

    Αν παρακολουθείς τον Ινφογνώμονα εδώ και καιρό, είναι σίγουρο ότι σε τρώει ο κ.... σου: δεν είπαμε ότι η λέξη "πατριώτης", για κάποια υψηλόβαθμα στελέχη (των οποίων το μπάτζετ από τον κρατικό προϋπολογισμό πολλαπλασιάστηκε...) σε στιγματίζει ως γραφικό και τους κάνει να συγκρατούνται για να μη σκάσουν στα γέλια;

    ΥΓ. Ενδέχεται, όταν πάρουν μόνο μια μυρωδιά του εύρους και του βάθους των υπηρεσιών που μπορείς να προσφέρεις στην πατρίδα, να σου πουν ότι θα σε αξιοποιήσουν - μην περιμένεις στο τηλέφωνο άδικα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε 7 Φεβρουαρίου 2011 5:38 μ.μ.
    αν έχεις να πεις κάτι, πες το καθαρά.
    Τί θέλεις να μας πεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τώρα αντελήφθητε τον ρόλο της αμαρτωλής εταιρείας ? Εδώ και δυο χρόνια εχω γράψειμε στοιχεία για το οργιο μηνυμάτων "ευρίσκεσθε στο εξωτερικό" ενώ είσαι απλά στο Αγαθονήσι π.χ. και ουδείς συγκινήθηκε, μόνον ειπώθηκαν διάφορες προφάσεις εν αμαρτίαις περί "roaming" ενώ προσεκόμισα στοιχεία ραδιοκαλύψεως που αποδεικνύουν οτι στο συγκεκριμένο σημείο η κάλυψη του BTS της VODAFONE ηταν ικανοποιητική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ πραγματα ειναι απλα εγω την παναφον την αλλαξα εσυ ;;;;;; T

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν είναι μόνο προπαγάνδα,είναι και ένα είδος κώδικα επικοινωνίας,για παράδειγμα,οι Μασόνοι χρησιμοποιούν κάποια σύμβολα στα δικά τους προιόντα ώστε να γνωρίζουν όλοι οι Μασόνοι ποιά προιόντα που αγοράζουν είναι απο ''δικούς'' τους,πέφτει σύρμα και στηρίζουν αυτά τα προιόντα.

    Υπάρχουν μυστικιστικές οργανώσεις που ''εκπαιδεύουν'' τα μέλη τους ώστε να είναι σε θέση να ''διαβάζουν'' αυτά τα μυνήματα και να πράτουν αναλόγως.

    Ειλικρινά λυπάμαι,αλλά όλα αυτά είναι πλέον πραγματικότητα και δεν νομίζω ότι μπορούμε να τα αγνοούμε για πολύ ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σαββα,ο 5.38. μιλησε σωστα,τον πατριωτισμο τον θελουν οι κυβερνωντες μονον οταν τους αποφερει ψηφαλακια.Τους αγνους που πιστευουν στην πατριδα τους,τους χρησιμοποιουν οταν αυτο τους βολευει.Τουλαχιστον εγω αυτο καταλαβα απο το κομψα δηκτικο υφος του 5.38.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. να πουλησουν θελουν και δεν πιστευω να ειναι μεσα και ο γνωστος αγνωστος Γιωργος Βαρδ......ννης γιατι αυτος μεσα στην "μαυρη" ειναι χαμενος στον κοσμο του και ταιζεται τζαμπα αυτος και τα δυο του παιδια απο τον αδελφο του Β....η για να μη βγαζει μ.......ς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ναιάς
    είμαι αντίθετος στη μονοπωλιακή χρήση του όρου πατριώτης από ορισμένους χώρους, γιατί θεωρώ ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αποκλείουμε από τα υπόλοιπα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας από τον πατριωτικό χώρο. Αυτό είναι ένας ολισθηρός δρόμος, που δεν οδηγεί πουθενά ή μάλλον βλάπτει τα συμφέροντα της πατρίδας.
    Θεωρώ όλους τους Έλληνες πατριώτες, που εκφράζουν τον πατριωτισμό ο καθένας με το δικό του τρόπο.
    Αυτή είναι η άποψή μου, αυτήν καταθέτω.
    Γιαυτό ζήτησα από τον 5:38 να ξεκααρίσει τί εννοεί με τα μασημένα λόγια και τα υπονοούμενά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. skal, δεν μιλάω για σένα ή για τον Ινφογνώμονα. Μιλάω άνευ υπονοούμενων για κάποιους που ξέρουν πολύ καλά ότι μιλάω για αυτούς (και τους μεταφέρονται τα γραφόμενα στον Ινφογνώμονα). Για να το κάνω ακόμα πιο συγκεκριμένο, για κάποιους που μονοπωλούν τον πατριωτισμό, μόνο και μόνο γιατί είναι, ως δημόσιοι υπάλληλοι από συγκεκριμένο πόστο, οι εκ του ασφαλούς κρίνοντες και, ως συνήθως, κατακρίνοντες οποιασδήποτε προσπάθειας δεν είναι δικής τους ή δεν είναι άμεσα αφικτό να την οικειοποιηθούν στο τζάμπα.
    Δεν μιλάω για πολιτικούς.

    Όσο για την προσέγγιση "τί θέλεις να μας πεις", "δεν καταλαβαίνω τί εννοείς", κτλ, ενώ ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τί εννοώ, είναι προβλεπόμενη και απολύτως σεβαστή αλλά, κατά την ταπεινή μου γνώμη, μη παραγωγική. Για να μην πεις πάλι ότι αφήνω υπονοούμενα, ξεκαθαρίζω ότι δεν είναι δυνατόν να τα ρίχνουμε όλα στους πολιτικούς, όταν ο κάθε ένας από εμάς ΕΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να προσφέρει ότι μπορεί για την πατρίδα αλλά επιλέγει να κρύβεται πίσω από την οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία - ξέρουν αυτοί για τους οποίους μιλάω, και προφανώς δεν εννοώ εσένα.

    Ανταλλάξαμε τόσα μηνύματα για το ζήτημα της διαφήμισης της Vodafone και αποτέλεσμα δεν θα υπάρξει, γιατί πολύ απλά, όπως γράφω και παραπάνω, κάποιοι, στην καλύτερη των περιπτώσεων, να μεταφέρουν στον πολιτικό τους προϊστάμενο το ζήτημα και μετά να κοιμηθούν ήσυχοι. Ο ποινικός κώδικας όμως έχει συγκεκριμένες προβλέψεις για την πρακτική που εφαρμόστηκε από τη Vodafone μέσω της διαφήμισης, έτσι δεν είναι; Γιατί να τσακωνόμαστε εμείς άνευ λόγου και αιτίας αντί να έρθουμε, κατόπιν της υλοποίησης των προβλεπομένων ενεργειών από τους αρμοδίους, να φωνάξουμε ένα μεγάλο μπράβο για την άμεση κινητοποίηση του κράτους;

    Η γκρίνια δεν λύνει προβλήματα. Ούτε η πληροφορία όταν δεν υπάρχει η γνώση για να αξιοποιηθεί στρατηγικά - ακόμα χειρότερα, αν υπάρχει η ψευδαίσθηση ότι υπάρχει η γνώση...

    Τα προβλήματα λύνονται ΜΟΝΟ με την παύση της προστασίας του μικρόκοσμού μας ως υπέρτατο σκοπό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η οποία vodafone τη νέα της διαφήμιση που στοχεύει στη νεολαία την έκανε στα greeklish!
    http://www.youtube.com/watch?v=TuE3BLYuTgg&feature=related

    Μην ξεχάσουμε ότι είχε εκμεταλλευτεί και τους ήρωες του '21 για διαφήμιση, την οποία και απέσυρε γρήγορα μετά από αντιδράσεις.
    http://www.youtube.com/watch?v=d-ibLY9zIZo

    Ούτε δεκάρα στους προδότες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Φίλοι, βρήκα αυτά εδώ για όσους τυχών θεωρούν ψευδή και απαράδεκτη την ανάρτηση και τον skal φαντασιόπληκτο:

    "Το διοικητικό συμβούλιο της Παγκρήτιας Δημοσιογραφικής Ένωσης Μ.Μ.Ε καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό αλλά και στο Έθνος ολόκληρο την προδοτική προπαγάνδα της συγκεκριμένης εταιρείας για την μαύρη και σκοτεινή (διαφήμιση) των προϊόντων της έχοντας για φόντο την σημαία με το αστέρι της επικυριαρχίας του σουλτάνου επί του ελληνικού πληθυσμού της αλλά και της πιο σκοτεινής περιόδου της ιδιαιτέρας μας πατρίδας της Κρήτης « Κρητική Πολιτεία ».
    Θα έπρεπε δε να γνώριζαν οι υπεύθυνοι της συγκεκριμένης εταιρείας ότι η σημαία Κρητικής ψυχής και της εποχής εκείνης είχε το σημείο του σταυρού και τις λέξεις «ΕΝΩΣΙΣ Η ΘΑΝΑΤΟΣ».
    Πιστεύουμε ότι αυτή η ενέργεια της VODAFONE συμβάλει ενεργά στην σκοτεινή προσπάθεια κάποιων που εδώ και καιρό προσπαθούν να περάσουν προδοτικά μηνύματα εναντίων της πατρίδας μας και ολοκλήρου του έθνους.
    Καλούμε δε τους τηλεοπτικούς σταθμούς της χώρας μας να επιστρέψουν ….«Ως απαράδεκτο το διαφημιστικό spot » στην VODAFONE αμέσως και να σταματήσουν την προβολή του.
    Με αυτό τον τρόπο κλείνουμε τις πόρτες στους μαύρους και ανθέλληνες επιχειρηματίες που κρύβονται πίσω από αυτήν την ενέργεια.
    Το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε ήδη ενημέρωσε τους νομικούς συμβούλους της και θα προχωρήσουμε αμέσως σε αγωγές για το προπαγανδιστικό υλικό με την κατηγορία της « εσχάτης προδοσίας ».
    Παρακαλούμε τους βουλευτές της Κρήτης αυτή την φορά να μην σιωπήσουν όπως κάνουν τώρα και καιρό και την Ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβει αμέσως.
    Παρακολουθήστε και το σχετικό προπαγανδιστικό spot της VODAFONE για του λόγου το αληθές

    Για το Δ.Σ της ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
    Ο Πρόεδρος
    Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης

    Ο Γ.Γραμματέας
    Εμμανουήλ Ν.Χρυσός ΠΑ.Δ.Ε Μ.Μ.Ε
    Ο Πρόεδρος
    Γεώργιος Δ.Μοσκοβίτης "


    Πάμε παρακάτω εδώ έχει ενδιαφέρον:
    (με την επιφύλαξη του ανεπίσημου της απάντησης)

    Απάντηση του art director της vodafone κ. ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΜΙΩΤΗ σε Blog που ανέδειξε το θέμα

    http://filologos10.wordpress.com/2011/01/25/%CF%83%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CE%B1%CE%BB%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CE%B3%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD%CF%89%CE%BD-%CE%B7-vodafone-%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD/

    "Σχετικά με τη διαφήμιση της vodafone σας γνωστοποιώ, ως art director του εν λόγω διαφημιστικού σποτ, ότι δεν υπάρχει κανένα σκάνδαλο. Η επιλογή της επίμαχης σημαίας έγινε εντελώς τυχαία, στη προσπάθεια να επιλέξουμε κάποια όχι τόσο γνωστή, με αποτέλεσμα ο φροντιστής (ο υπεύθυνος αντικειμένων- set dresser-) να επιλέξει αστόχως τη συγκεκριμένη σημαία. Πρόκειται περί ατυχούς σύμπτωσεως, χωρίς να κρύβεται πίσω από αυτό η παραμικρή σκοπιμότητα.
    Είναι γεγονός ότι σε μια διαφήμιση όλα είναι ελεγχόμενα και μελετημένα. Παρόλα αυτά, το ανθρώπινο λάθος συνέβαλε στο να δημιουργηθεί αυτή η παρεξήγηση."

    Και μόνο πάντως η σιωπή της vodafone τόσες ημέρες λέει πολλά.
    Ίσως παλι η Βρετανικών συμφερόντων εταιρία ενθυμούμενη το λαμπρό αποικιακό της παρελθόν να απαξιεί να απαντήσει στους μαυριδερούς κοντόχοντρους Έλληνες ιθαγενείς

    Πάνος Σοροπίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Α-

    ΝΑ ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ. Σε όλους όσοι υπηρετούν το ψέμμα. Ακύρωση συνδρομών στην βόνταφον, κλπ, ούτε ένα κλικ στις ιστοσελίδες των νέων, καθημερινής, ελευθεροτυπίας, σκάϊ, ούτε μισό λεπτό για αγορά των φυλλάδων που κυκλοφορούν οι ίδιοι και οι όμοιοί τους. Σκοτάδι μας ταΐζουν, θα το επιτρέψουμε ; Δεν είναι αθώες οι διαφημίσεις τους, είναι όλα καλά μελετημένα : η σκέψη μας λειτουργεί με βάση συσχετισμούς : το ζεστό παραπέμπει σε μια αντίστοιχη αίσθηση, μπορεί και να καίει, το κόκκινο το ίδιο, σε παπαρούνες ίσως, ή αίμα, ο ουρανός αγκαλιά με το μπλε, μόνο ο ήλιος άντεξε να είναι πράσινος για 37 χρόνια, για πόσο ακόμα αναρωτιέμαι ;

    Σκεφτείτε. Ουρανός και σύννεφα. Που ; Ψηλά. Νερό και σύννεφα. Τι ; Βροχή. Ίσως και κεραυνός. Μάρσαλ και Κρήτη. Εδώ μπερδευόμαστε, ή ίσως όχι, άπαξ και «έπιασε» η όρασή μας την αρχική διαφήμιση. «Ανεξαρτησία», λοιπόν. Ας ονειρεύονται, λέω εγώ.

    Υποσυνείδητα μηνύματα, ή ίσως όχι και τόσο πια, γιατί τώρα όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουμε, και δεν μπορούν να κρυφτούν τόσο εύκολα πια. Δεν έχουμε όμως την πολυτέλεια να δοκιμάζουμε την δύναμή μας, μηνύματα που ξέρουμε ότι είναι αρνητικά και πάλι μας επηρεάζουν αν εκτεθούμε σε αυτά επανειλημμένα, οφείλουμε στον Εαυτό μας να κλείσουμε μάτια, αυτιά, αισθήσεις, όλες τις διόδους που οδηγούν και ποδηγετούν την σκέψη μας απέναντι σε όλα τα «αθώα» σποτάκια, τραγουδάκια, κλπ.

    Τα μηνύματα που μας περνούν δεν είμαστε σε θέση να τα συνειδητοποιήσουμε, δεν τα αντιλαμβανόμαστε στην καθαρή μορφή τους απλά γιατί δεν είναι αυτός ο σκοπός της παρουσίασής τους, αναρωτηθείτε γιατί στις εκθέσεις αυτοκινήτων η παρουσίαση γίνεται από μοντέλα, σκεφθείτε τους ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΥΣ. Μηνύματα ατελείωτα, KEEP WALKING με ουίσκυ, αν είναι δυνατόν, πως ; σε οχτάρια ; κι όμως δεν μας φαίνεται περίεργο...

    Μηνύματα ατελείωτα ... για τα πρόβατα που δεν κατάλαβαν ποτέ ότι η σωτηρία είναι ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΤΡΙ, απλά γιατί οι λύκοι ανέκαθεν ήταν και είναι μέσα στο μαντρί. Ακόμα και αυτή η αναφορά μια κατασκευασμένη πραγματικότητα ... γιατί οι λύκοι ; ένα περήφανο, όμορφο, άγριο ζώο, που δεν έγινε ποτέ γεύμα κανενός. Ίσως γι’ αυτό δαιμονοποιήθηκε, ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε, ότι κρυφά και ανομολόγητα θαυμάζουμε, πρέπει να το κακολογούμε και να του αποδίδουμε ιδιότητες που δεν είχε ποτέ. Οι λύκοι απλά είναι. Σκεφτείτε. Γιατί «γκρίζοι λύκοι» ; Για «γκρι νυφίτσες» μου κάνουν. Ευτυχώς που ήρθε ο Τριβιζάς να ισορροπήσει τα πράγματα : «Ο Ρούνι το κακό και ζηλιάρικο γουρούνι και τα τρία λυκάκια». Άσχετη αναφορά με το θέμα ή μήπως όχι ; Παιχνίδια μυαλού ο κόσμος γύρω μας, η αλήθεια κουκουλωμένη κάτω από τόνους λάσπης και ψέμματος, μόνη μας διέξοδος η προστασία της σκέψης μας και η προσήλωση στον στόχο μας, στην Ζωή μας, στην Ελλάδα, στην Αλήθεια. Όποιος αντέξει.

    Το βλέμμα μας σε ευθεία γραμμή, στο μέλλον, κι ας ουρλιάζουν οι σειρήνες. Θα έρθουν και οι Ερινύες. Για εκείνους. Και η Νέμεση μετά την Ύβρι. Θα έρθει και η Αναγέννηση. Πρέπει όμως να την αξίζουμε.

    (Συνεχίζω) Ρίκα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Β-

    Αδύνατον να σκεφτόμαστε δύο πράγματα ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Δοκιμάστε : ταυτόχρονα την οθόνη του υπολογιστή και το πληκτρολόγιο. ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, όχι δίπλα – δίπλα σε μια εικόνα και τα δύο. Γίνεται ; ΟΧΙ. Ίσως κλάσματα δευλερολέπτου να παρεμβάλονται ανάμεσα στις δύο εικόνες στο μυαλό μας. Μαζί δεν γίνεται. Τι σημαίνει αυτό ; Απλό. Ή το ΜΕΛΛΟΝ μας, τον στόχο μας όπως τον ονειρευόμαστε και ΟΡΑΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ θα «σκεφτόμαστε» ή τα εμπόδια που ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ να παρεμβάλονται. Τι κάνουμε ; Κλείνουμε τις τηλεοράσεις. Αποκλείουμε από την σκέψη μας ότι ΝΙΩΘΟΥΜΕ ότι μας προσβάλλει την αίσθηση της ΑΛΗΘΕΙΑΣ μας. Διαβάζουμε, μελετούμε, ποτέ δεν φτάνει η γνώση, ποτέ δεν είναι αρκετή.

    Επιστροφή στην φύση, όποιος μπορεί. Στην καθαρή ενέργεια των δέντρων, της θάλασσας. Και σιωπή. Να καθαρίζει το μυαλό μας. Όσο περισσότερα λέμε, τόσο λιγότερα καταλαβαίνουμε και «νιώθουμε». Όσα περισσότερα ακούμε, όσο εκθέτουμε τον εαυτό μας στην παραπληροφόρηση και υπερπληροφόρηση, τόσο πιο ομιχλώδης γίνεται η νόησή μας. Απενεργοποιείται η κρίση μας...

    Τελευταία στο μυαλό μου «τριγυρνάει» ένα μπρελόκ που είχα δει παλιά σε ένα μαγαζί με περίεργα δώρα. Από την μια πλευρά έγραφε : «Πως να κρατάτε έναν ηλίθιο απασχολημένο. Γυρίστε από την άλλη για οδηγίες». Στην άλλη πλευρά έγραφε ακριβώς το ίδιο (!) Αυτό ακριβώς είναι που μας κάνει το σύστημα, ατελείωτες, μπερδεμένες πληροφορίες, άκρη δεν βγάζουμε, νομίζουμε ότι καταλάβαμε, νομίζουμε ότι ξέρουμε, αλλά είναι έτσι ; Και παραμένουμε ακίνητοι, παγωμένοι, περιμένοντας την επόμενη πληροφορία, μήπως και κάτι καταλάβουμε ... «Γυρνάμε από την άλλη πλευρά για οδηγίες» ... Τι καταλαβαίνουμε από τα δελτία ειδήσεων, τους πολιτικούς λόγους, τα συνθήματα, τις υποσχέσεις ανάμικτες με εντολές, τι μας μένει, πέρα από τον φόβο, το μέγα υπερόπλο στα χέρια του συστήματος ....

    KEEP WALKING. Χωρίς αλκοόλ, θολούρα και εξαρτήσεις... Όπως συνδέεται μια εικόνα, ένα σύνθημα, με μία έννοια, έτσι αποσυνδέεται, απλά όσο περισσότερο έχουμε εκτεθεί στον συσχετισμό τόσο πιο δύσκολο είναι. ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΘΟΡΥΒΟ και να κάνουμε αυτό που πρέπει. Το Χρέος μας. Νομίζω ο Νίτσε είχε πει ότι «στην ζωή γινόμαστε αυτό που είμαστε». Ας κάνει ο καθένας μας αυτό που θεωρεί σωστό, και θα δούμε τα αποτελέσματα. Κάτι μου λέει ότι Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ. Κι ας αργήσει.

    Καληνύχτα και Καλή μας Τύχη.
    Ρίκα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.