30/3/11

Και 4ος ευρωβουλευτής στο κόλπο με τις μίζες; Αρχίζει έρευνα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης

ΠΑΥΛΟΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ
ΑΛΛΟΣένας ευρωβουλευτής, ο τέταρτος στη σειρά, βρίσκεται υπό κατηγορία για τη γνωστή υπόθεση χρηματισμού, η οποία συγκλονίζει τις Βρυξέλλες, προκαλώντας σοβαρό πλήγμα στην αξιοπιστία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για τον Ισπανό ευρωβουλευτή του Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) Πάμπλο Θάλμπα Μπιντεγκέν, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα SundayΤimes φέρεται να έχει αποδεχθεί την υποβολή τροπολογιών για αλλαγή ευρωπαϊκών νομοθετημάτων «κατά παραγγελία», με «αμοιβή» 100 χιλιάδων ευρώ ετησίως.

Όπως και στην περίπτωση των άλλων τριών ευρωβουλευτών (Στράσερ, Τάλερ και Σεβερίν), η εφημερίδα SundayΤimesδιαθέτει βίντεο, στο οποίο δημοσιογράφοι της εμφανίζονται ως λομπίστες και φέρονται να έχουν εξασφαλίσει συμφωνία με τον Ισπανό ευρωβουλευτή προκειμένου να υποβάλλει τροπολογίες επί νομοθετημάτων, έναντι ετήσιας αμοιβής. Ωστόσο, εκπρόσωπος του Λαϊκού Κόμματος ανέφερε ότι οι κατηγορίες εναντίον του Θάλμπα «δεν ήταν της ίδιας ποιότητας» με τους άλλους τρεις ευρωβουλευτές και ότι ο Ισπανός ευρωβουλευτής «δεν αποδέχθηκε χρήματα ή αποζημίωση».

Την ίδια ώρα, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (ΟLΑF) αποφάσισε να διεξάγει έρευνα για τους άλλους τρεις ευρωβουλευτές, κάτι πάντως που φαίνεται να προσκρούει καταρχήν στις εσωτερικές διαδικασίες της Ευρωβουλής, η οποία ζήτησε, διά του προέδρου Τζέρσι Μπούζεκ, όπως η ΟLΑFαιτιολογήσει το αίτημα αυτό υποβάλλοντας τους όρους εντολής της.

Όπως είχε δημοσιεύσει ο «Φ», η γνωστοποίηση βιντεογραφημένων συνομιλιών οδήγησε ήδη σε παραίτηση τον Αυστριακό ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Έρνστ Στράσερ, καθώς και τον Σλοβένο Σοσιαλιστή ευρωβουλευτή και τέως εισηγητή της Ευρωβουλής για την ΠΓΔΜ, Ζόραν Τάλερ. Επίσης η Σοσιαλιστική Ομάδα απέπεμψε τον τέως αντιπρόεδρό της, Ρουμάνο ευρωβουλευτή Αντριάν Σεβερίν, ο οποίος ωστόσο εμμένει επί του παρόντος να μην εγκαταλείπει τη βουλευτική του έδρα, διατηρώντας καθεστώς ανεξάρτητου ευρωβουλευτή.
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ 29/03/2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.