29/3/11

Αλβανία: Ο Αλή Πασάς και ο Άγιος Κοσμάς


«Η ιστορία  έχει καταγράψει μια τεκμηριωμένη και ασυνήθιστη  φιλία, η οποία προκαλεί έκπληξη, μεταξύ των Αλβανών και ενός πολύ γνωστού Έλληνα μοναχού: του Κοσμά του Αιτωλού»
Τα παραπάνω σημειώνει το αλβανικό δίκτυο  Abc news, που προσπαθεί να κάνει μια προσέγγιση των Ελλήνων και των Αλβανών μέσα από μια ιστορική διαδρομή των σχέσεων του Αλή Πασά και του Άγιου Κοσμά.



 «Στην εποχή μας», λέει, « έχουμε συνηθίσει να ακούμε ή ακόμη και να φανταζόμαστε τα σκοτεινά σχέδια που εξυφαίνουν οι Έλληνες γείτονές μας, πίσω από την πλάτη μας»…
Αλλά, αν πάμε λίγο πίσω χρονικά, θα δούμε ότι η ιστορία έχει καταγράψει μια ασυνήθιστη φιλία, που πραγματικά μας εκπλήσσει, του Αλή Πασά και ενός Έλληνα μοναχού, που είναι γνωστός ως Άγιος Κοσμάς.

Η ιστορία μας διδάσκει ότι η φιλία αυτή, συνεχίζεται και μετά την δολοφονία του Έλληνα κληρικού, αφού ο Αλή Πασάς έχτισε μια εκκλησία στον τόπο, όπου βρέθηκε δολοφονημένο το άψυχο σώμα του ιεραπόστολου Κοσμά.
Ο Αλή Πασάς είχε πρόθεση να διατηρήσει το σώμα του Άγιου Κοσμά, στο εσωτερικό της εκκλησίας.
Αυτή η εκκλησία, διατηρείται ανέπαφη στην περιοχή της Fier (κοντά στην Απολλωνία) εντελώς ανέπαφη.
Μάλιστα, επί κομμουνιστικής εποχής, έγινε μια απρόσμενη και αιφνιδιαστική  επίσκεψη ορισμένων υπουργών της Ελληνικής Κυβέρνησης με επικεφαλής τον τότε υπουργό Εξωτερικών, Κάρολο Παπούλια.
"Ο Κάρολος Παπούλιας επισκέφθηκε το ναό του Αγίου Κοσμά
όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών"


Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, μετά από τη Θεία Λειτουργία, που κορυφώθηκε με προσκύνημα στα οστά του Αγίου Κοσμά από τους Έλληνες υπουργούς, κανείς τότε δεν είχε ζητησει την επιστροφή των οστών του στην Ελλάδα.
Το παραπάνω αποτελεί ένα  τεκμηριωμένο ιστορικό θέμα, πριν ‘αφιχθούν’ τα συναισθήματα του εθνικισμού.
Το  αλβανικό βίντεο, που ακολουθεί , εξιστορεί  την εκτίμηση που είχε ο Αλή Πασάς στο πρόσωπο του Άγιου Κοσμά, την εκκλησία που έκτισε προς τιμήν του, την επίσκεψη του σημερινού προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών και τα διαφυλασσόμενα στο ναό, οστά του Αγίου.




«Ali Pashai, miqësi me murgun grek Shën Kozma»
Abcnews, 28.3.2011.

21 σχόλια:

  1. Μάλιστα!!


    Το Αλβανικό ντοκιμαντέρ όμως δεν γράφει ότι τον Πατροκοσμά τον έφαγαν οι ίδιοι οι Αλβανοί, κατόπιν συκοφαντίας, προτροπής και ενθάρρυνσης (δωροδοκία) των Εβραίων "φίλων" μας.

    Βλέπετε ο ΠατροΚοσμάς γύριζε στα χωριά και έλεγε στους Χριστιανούς να μην πηγαίνουν στα παζάρια τις Κυριακές τα πρωϊνά για να αγοράζουν από τους Εβραίους, αλλά να έρχονται στις Εκκλησίες για την Θεία Λειτουργία!
    Έτσι, οι Εβραίοι που άρχισαν να ζημιώνονται στο εμπόριο τους δυσανασχέτησαν, καθώς ήταν πλέον υποχρεωμένοι να στήνουν τα παζάρια τους τα Σάββατα, που είναι η δική τους ιερή ημέρα!
    Η λύση ήταν απλή.
    Ο Πατροκοσμάς έπρεπε να πεθάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλα στημένα ρε παιδί μου. όλα! δεν λειτουργεί τίποτα σ αυτό τον παλιόκοσμο χωρίς συμφέροντα.σιγά μη μας πουν τώρα ότι ο πατροκοσμάς ταχε φτιάξει με τον αλή πασά,με τους αλβανούς ή δεν ξέρω τι άλλο.τόσο μεγάλη υποταγή στους καλοπληρωμένους δημοσιογράφους διαμορφωτές της κοινής γνώμης να μη μείνει τίποτα όρθιο σ αυτό τον τόπο;
    ο έσχατος ραγιαδισμός. όλοι είμαστε υπεύθυνοι. κι όσοι καθόμαστε καναπεδάτοι με τον εσπρεσσακο μας και κουνάμε απλώς τα κεφάλια είμαστε βριά υπεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. @ AΠΕΛΛΗ

    >των Εβραίων "φίλων" μας.<

    Δεν υπάρχουν φιλίες στην πολιτική, μονάχα συμφέροντα. Και ο Πατροκοσμάς τα έσουρνε άγρια στους Εβραίους, διότι, όπως πολλοί Πατέρες, τους θεωρούσε υπεύθυνους για την Σταυρώση.

    Μ" αυτά, όμως, δεν μπορύμε να πορευόμαστε σαν ελληνικό κράτος εν έτει 20111, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είπε το "ποτέ την Κυριακή"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 29 Μαρτίου 2011 1:02 μ.μ.

    ο Πατροκοσμάς τα έσουρνε άγρια στους Εβραίους, διότι, όπως πολλοί Πατέρες, τους θεωρούσε υπεύθυνους για την Σταυρώση.

    ---------------

    Και για αυτό έπρεπε να πεθάνει ε;

    Δηλαδή έφταιγε το θύμα για άλλη μια φορά επειδή προκαλούσε τους θύτες και όχι οι θύτες;
    Μήπως οι Εβραίοι δεν θεωρούσαν τους Χριστιανούς υπεύθυνους για τη διάδοση του Χριστιανισμού, ώστε να τους μισούν; Τους χρειαζόταν επί πλέον και ο λόγος περί Σταύρωσης;

    Κατά την γνώμη σου, τα συμφέροντα που ανέφερες -μιας και το Ισραήλ δεν είχε κράτος τότε- δεν ήταν εμπορικά αλλά και θρησκευτικά εναντίον των Χριστιανών;
    Ούτε η αγαστή συνύπαρξη και συνεργασία Τούρκων και Εβραίων εις βάρος των ραγιάδων, θα πρέπει να αναφερθεί;
    Η ιστορία θα έχει πάντα να προσφέρει πολλά στη γνώση του μέλλοντος και εν έτει 2011 και ακόμη ίσως εν έτει 2810 ή 4530!
    Πέρα από αυτό, η ιστορία δεν θα πρέπει να "απαλείφεται" ακόμη και εάν το συγκυριακό παρόν απαιτεί κάτι τέτοιο!
    Συνήθως η Ιστορία περιμένει τους επιλήσμονες στην γωνία για να τους θυμήσει με επώδυνο τρόπο την ύπαρξη της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ΑΠΕΛΛΗ

    Δεν κατάλαβες, διότι είσαι προκατειλημμένος κατά των Εβραίων.

    Δεν είπα ότι έπρεπε να πεθάνει. Ούτε και μ' ενδιαφέρει τι έλεγε ο Χρυσόστομος και ο Πατροκοσμάς για τους Εβραίους. Είπα ότι με τις προκαταλήψεις αυτές δεν μπορούμε να ζούμε μια ζωή, ούτε να κάνουμε νηφάλια και συμφέρουσα για την χώρα μας εξωτερική πολιτική.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Παρεμπιπτόντως σας παραθέτω ένα ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση διαμαρτυρίας, όπου είδα τις περισσότερες ελληνικές σημαίες από οπουδήποτε αλλού τον τελευταίο καιρό!


    ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΜΕ - Όχι Στην Κάρτα Του Πολίτη 27/03/2011 - Τα σχόλια περιττά για την προσέλευση του κόσμου αλλά αυτό είναι ακόμα η αρχή!

    Πάνω απο 130000 Ελλήνων Ορθοδόξων Χριστιανών από ΟΛΗ την Ελλάδα βροντοφώναξαν σε μια ΕΙΡΗΝΙΚΗ διαδήλωση ΑΠΟΣΙΩΠΗΜΕΝΗ από τα ΜΜΕ του κύριου Πάνου Σόμπολου, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!Συγκέντρωση στο Πεδίον του Άρεως στις 15:00 μ.μ και στην συνέχεια Πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων....Τα σχόλια περιττά για την προσέλευση του κόσμου αλλά αυτό είναι ακόμα η αρχή!

    Ενδεικτικά να σας πώ οτι όταν η "κεφαλή" ήταν Ομόνοια, η "ουρά" ήταν στο Πεδίον του Άρεως!!!)...


    http://greeknation.blogspot.com/2011/03/27032011.html



    Κάτι έλεγε ένας δωδεκαθεϊστής για κάποιο "ποτάμι", αναφερόμενος στη σέκτα του!
    Κάτι τέτοιο, μήπως εννοούσε;
    Υπόψιν δε, ότι δεν ήταν υπό την επίσημη αιγίδα της Εκκλησίας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΑΠΕΛΛΗ
    Πως γίνεται σε Χριστιανικά/ Θρησκευτικά θέματα να συνομιλείς πάντα με ανώνυμους εβραίους τύπου, Αρχέλαου, Χρήστου, Δημόκριτου, στεργκ, Γαλάκτιας κλπ;
    Ενώ σε θέματα πολιτικού περιεχομένου βάζουν φαρδιά-πλατειά τις "υπογραφές" τους;
    Πέτα τους ένα ηλεκτρονικό γιαούρτι με πήλινο κεσέ και χέστους.

    ..είσαι προκατειλημμένος κατά των Εβραίων σου λεει ο ανώνυμος.
    29 Μαρτίου 2011 5:23 μ.μ.
    Το γιατί δεν ψάχνει να το βρει ο εβραίος αλλά τα γυρίζει αμέσως στην εξωτερική πολιτική.
    Τι πράγματα ειν' αυτά; Δεν θα μας αφήσεις να πείσουμε τους κόπανους να κάνουμε την προπαγάνδα μας μέσα στον Ινφογνώμωνα υπέρ μιας συμμαχίας με το Ισραήλ;
    Πάλι καλά που δεν σε είπε ο ανθέλληνας και εχθρός του Χριστιανισμού, αντισιμήτη.
    Για αυτό σου λέω.
    Πέτα του ηλεκτρονικό γιαούρτι.


    Γιαουρτάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δεν κατάλαβες, διότι είσαι προκατειλημμένος κατά των Εβραίων.

    @ 29 Μαρτίου 2011 5:23 μ.μ

    ------------------

    Εγώ δεν κατάλαβα;;!!
    Κατάλαβα και πολύ καλά μάλιστα!!!
    Δεν σε ενδιαφέρει όμως τι έλεγε ο Πατροκοσμάς για τους Εβραίους γιατί το μόνο που σε ενδιαφέρει είναι να μην "κακολογηθούν" οι Εβραίοι.
    Αυτό και αν ονομάζεται προκατάληψη!

    Η ΑΛΗΘΕΙΑ όμως δεν μπορεί να ονομάζεται προκατάληψη, ούτε η αποσιώπηση της μπορεί να αποτελεί προϋπόθεση για μια "νηφάλια και συμφέρουσα για την χώρα μας εξωτερική πολιτική".

    Τώρα όμως που το θυμήθηκα, δεν ήταν η πρώτη φορά που οι Εβραίοι των Ιωαννίνων συμμετείχαν δραστήρια μαζί με τους Τούρκους στους φόνους Ελλήνων Χριστιανών.
    Το 1613, αν δεν κάνω λάθος, πρόδωσαν στους Τούρκους τον κρυψώνα του Επισκόπου Τρίκκης Διονυσίου (Σκυλοσόφου), ζήτησαν από τους Τούρκους να μην τον θανατώσουν αμέσως, αλλά να τους τον δώσουν επί χρήμασι για να τον βασανίσουν και στο τέλος τον έγδαραν ζωντανό και παραγέμισαν το δέρμα του με άχυρα, στέλνοντας το στην Πύλη!!

    Σκληρή εποχή, ε;;;

    Αυτά είναι ιστορία....

    Στο χωριό μου λένε πως "ο λύκος και αν εγέρασε.......κλπ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΠΕΛΛΗ
    Πως γίνεται σε Χριστιανικά/ Θρησκευτικά θέματα να συνομιλείς πάντα με ανώνυμους εβραίους τύπου, Αρχέλαου, Χρήστου, Δημόκριτου, στεργκ, Γαλάκτιας κλπ;
    Ενώ σε θέματα πολιτικού περιεχομένου βάζουν φαρδιά-πλατειά τις "υπογραφές" τους;

    Γιαουρτάς
    29 Μαρτίου 2011 6:12 μ.μ.
    ---------------

    Φίλε Γιαουρτά!
    Επειδή έχω κάνει "ντοκτορά" στην Εβραιολογία, μπορώ να σου πω ότι τα θρησκευτικά θέματα είναι τα αγαπημένα τους, αλλά επειδή είναι "ευαίσθητα" στο να αποκαλύπτουν βαθύτερες ταυτότητες, προτιμούν την ανωνυμία. Έτσι μπορούν να βρίζουν την Ορθοδοξία, άλλοτε ως άθεοι και άλλοτε ως σεσημασμένοι δήθεν αρχαιολάτρες.
    Στα πολιτικά θέματα δεν τους ενδιαφέρει η ανωνυμία, βάζουν ονόματα και ένα σωρό πρόσωπα που τα αλλάζουν, ενώ ΠΑΝΤΑ όταν στριμώχνεται ένας "επώνυμος" δικός τους τύπου Αρχέλαος, εμφανίζονται διάφοροι Πέτροι και άλλοι ανώνυμοι για να τον υποστηρίξουν!

    Είναι φοβερά προβλέψιμοι και επιεικώς απαράδεκτοι!
    Επίσης, δεν θα τους βρεις ποτέ σε πολιτιστικά και καλλιτεχνικά θέματα. Δε έχουν ιδέα από τέχνες, ούτε ταιριάζουν στην παράδοση τους!

    Πόσοι είναι;
    Αν όχι μόνο ένας, ίσως δυο-τρεις!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το αν ομως ο Απελλης ειναι προκατειλημενος ή οχι με τους Εβραιους,ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΠΤΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ.
    Γιατι απλως ανεφερε αντικειμενικα την ιστορικη ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

    Συνεπως ο 29 Μαρτίου 2011 5:23 μ.μ.

    οριζει ως προκαταλειψη την πραγματικοτητα(!!!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Για 1600 και πλέον χρόνια ο χριστιανισμός χτύπησε αλλύπητα κάθε τι Ελληνικό! Αυτό που απέμεινε τον 17ο αιώνα ήταν κάποια απομεινάρια χριστιανών που μιλούσαν Ελληνικά, έτοιμα να ασπασθούν το Ισλάμ και να εκλείψει πλήρως ο χριστιανισμός στην επικράτεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Βλέποντας την επίδραση του διαφωτισμού και τις ελπίδες που αναπτέρωσε στους Έλληνες της Διασποράς , κάποιοι απλοϊκοί κληρικοί όπως ο Κοσμάς ένοιωσαν την ανάγκη να ενισχύσουν τις θρησκευτικές τους άμυνες και με κοσμική εθνική συνείδηση. Βλέπανε πως το Ισλάμ προχωρούσεκαι οι άνθρωποι αποδεχότανε την νέα θρησκεία. Η απλοικότητα που επεβλήθη στο λαό συνοδευότανε και από απλοικά θρησκευτικά μηνύματα τύπου προφητείες του πατροκοσμά ή αργότερα και μετά την απελευθέρωση του τύπου παπουλάκος κ.λ.π.
    Μετά την επανάσταση του 21 , στο νέο κράτος η εκκλησία αναζητούσε ευκαιρίες να αποδείξει την συμμετοχή της στην επανάσταση. Κατέφυγε σε κάθε περίπτωση που κάποιος απλός κληρικός έλαβε μέρος στον αγώνα και με τον τεράστιο μηχανισμό που διαθέτει αλλά κυρίως με το δέος που προκαλεί στον άνθρωπο η έννοια του θεού, επέβαλλε ως ιστορικές μορφές και δη καθοριστικής σημασίας απλοικές συμμετοχές στον αγώνα!
    Το δράμα για τον Ελληνισμό είναι η επιβολή στον λαό , ως συνέχειας των πνευματικών ανθρώπων της αρχαίας Ελλάδας , ανθρώπων όπως ο καλόγηρος Κοσμάς ή ως συνέχεια των αρχαίων θεατρικών συγγραφέων τους σύγχρονους κειμενογράφους του Καρογκιόζη! Μας πειράζουν οι Τούρκοι αλλά μόλις ακούμε για μπακλλαβά ή σερμπέτια ή χορούς της κοιλιάςή μουσσακά 'η ιμαμ μπαιλντί μπαιλντίζουμε !Δεν χωράει ο Ελληνισμός ,ο πραγματικός Ελληνισμός μέσα στην Εβραϊκή αίρεση του χριστιανισμού!
    Δεν υπάρχει λόγος να βρούμε κάτι άλλο !Απλά ας τον αφήσουμε στην άκρη ως μουσιακό είδος και ας προχωρήσουμε μπροστά! Δεν είναι κρίμα είναι βλακεία να πληρώνει ο λαός 30.000 κληρικούς για την εξασφάλιση καλής θέσης στην μετά θάνατον ζωή! Άλλωστε ως μη εβραίοι την καταγωγήν μόνο αριστερά του κυρίου έχομεν θέση.Όλλες οι καλές θέσεις δεξιά του κυρίου είναι καπαρωμένες για Εβραίους την καταγωγή και αυτό το ήξερε καλά και ο πατροκοσμάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

    «Κίνημα αθεϊσμού διαστρέφει τον ρόλο της Εκκλησίας για το 1821»

    Αθήνα. «Κίνημα μοντέρνου αθεϊσμού, το οποίο διαστρέφει τα γεγονότα και επιχειρεί να σβήσει τον ιστορικό ρόλο της Εκκλησίας και αμφισβητεί την ελληνορθόδοξη ταυτότητα του λαού μας», διαπιστώνει σε εγκύκλιο της, με αφορμή την 25η Μαρτίου, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.
    Στο «Προς το Λαό» η Ιερά Σύνοδος δηλώνει ότι «είναι υποχρέωση αλλά και δικαίωμα της Εκκλησίας της Ελλάδος να ενημερώνει το ποίμνιο της για ορισμένα σοβαρά ζητήματα· πνευματικά, κοινωνικά, εθνικά, εκπαιδευτικά», αποφεύγοντας πάντως ρητή αναφορά στο σχετικό με την επανάσταση του '21 ντοκιμαντέρ του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΙ», ως απάντηση στο οποίο εκδόθηκε κατ' απαίτηση μητροπολιτών η εγκύκλιος.

    Οπως σημειώνεται χαρακτηριστικά «ο λαός μας δεν πρέπει να παραπληροφορείται.....κλπ

    Από ανάρτηση του Ινφογνώμων.

    Κινημα "Αθεϊσμού και Δωδεκαθεϊσμού" θα έλεγα εγώ.
    Άντε ρε εβραίοι πετάξτε προσωρινά τα σκουφιά σας, βάλτε τις χλαμύδες σας τις περικεφαλαίες σας και παίχτε το μας Δωδεκαθεϊστές.
    Φωνάξτε και τον Δόκτωρα Σιδηρούντιο για βοήθεια!

    Διαίρει και Βασίλευε που λέει κι ο πάνσοφος Γιαχβέ σας.



    'Ο τα Πάντα Παρατηρών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 'Ο τα Πάντα Παρατηρών

    29 Μαρτίου 2011 8:31 μ.μ.
    -------------------

    βάλτε τις χλαμύδες σας τις περικεφαλαίες σας και παίχτε το μας Δωδεκαθεϊστές.
    Φωνάξτε και τον Δόκτωρα Σιδηρούντιο για βοήθεια!
    ------------------

    Ρε, Παρατηρών!

    Από το στόμα μου το πήρες!! Και εμένα κατευθείαν εκεί πήγε το μυαλό μου !!

    Αλλά, από ό,τι βλέπω είσαι και εσύ "Εβραιολόγος" και συμπλήρωσες κάτι που εγώ ξέχασα!
    Την διχόνοια!
    Το διαίρει και βασίλευε!!
    Μεγάλη Επιστήμη!!!

    Το πρόσεξες αυτό που γράφει;

    "Αυτό που απέμεινε τον 17ο αιώνα ήταν κάποια απομεινάρια χριστιανών που μιλούσαν Ελληνικά,(;;;!!!)

    Όχι Έλληνες, αλλά απομεινάρια χριστιανών!!!
    Δραγώνα, Βερεμής και το κακό συναπάντημα έως βάθους Φαλμεράγιερ!!

    Ήθελε η πουτ@@να να κρυφτεί, αλλά της πέσανε οι καπ@τες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΠΕΛΛΗΣ ΕΧΕİ ΔİΚİΟ

    http://www.youtube.com/watch?v=esUkqAIEDc0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΠΕΛΛΗ

    Το λεει το όνομα μου!
    Είμαι ο τα Πάντα Παρατηρών.
    Οι εβραιολάγνοι δεν χωράνε σε τούτα δω τα Μάρμαρα και τα Ιερά Βράχια.
    Εμείς οι έλληνες δεν είμαστε άραβες να μας χωρίζουν σε Σουνίτες και Σηΐτες.
    Απ το 40 τη σκουριά των Σταλινοαρουροσυριζαίων μέρα με τη μέρα την παίρνει ο αγέρας.
    Θα καθαρίσει τούτος ο τόπος μια και καλή.

    Καλά λες ότι...
    "Ήθελε η πουτ@@να να κρυφτεί, αλλά της πέσανε οι καπ@τες"!!!
    αλλά ξέχασες να πεις οτι οι καπότες ήταν χρησιμοποιημένες!


    Ό τα Πάντα Παρατηρών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ (Ο ΑΙΜΟΣΤΑΓΗΣ) ΑΛΗΣ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕ ΩΣ ΑΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΦΗΤΗ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΟΛΙΣ ΕΓΙΝΕ ΓΝΩΣΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΙΑΤΑΣΣΟΝΤΑΣ ΑΡΓΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ.
    ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ 1967 (ΒΡΗΚΕ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΕΠΙ ΑΘΗΝΑΓΟΡΑ) ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΑΓΙΟ.
    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΥΡΗΓΜΑ ΗΤΑΝ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ!!! ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΩΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΣΧΟΛΕΙΑ- ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΛΛΑΞΟΠΙΣΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΦΥΤΕΥΤΟΥΝ ΟΣΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΡΠΟΦΟΡΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κατάλαβες τώρα γιατί σου "κόψανε" τον μισθό;

    10.000.000 ευρώ ως «ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ» στην ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης!

    Ψηφίστηκε στη Βουλή με ονομαστικές ψηφοφορίες επί έξι άρθρων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει κάνει το σκατό του παξιμάδι, το άρθρο 45 αποζημιώνει με 10 εκ. ευρώ την ισραηλιτική κοινότητα της Θεσσαλονίκης, για την χρησιμοποίηση του νεκροταφείου της προκειμένου να ανεγερθεί στον ίδιο χώρο το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης. Απορία: Οι εβραίοι τι είχαν πληρώσει για το εν λόγω νεκροταφείο; Κι άλλη απορία: Δεν μπορεί η εβραϊκή κοινότητα να αντιληφθεί το μέγεθος της κρίσης της ελληνικής κοινωνίας και να παραιτηθεί των… δικαιωμάτων της; Και μια τελευταία απορία: Γιατί έπρεπε να περάσει με ειδικό άρθρο το εν λόγω «χρέος»; Τι εξυπηρετήσεις σε βάρος των φορολογουμένων κάνει ο Πρωθυπουργός μας;
    Στο ίδιο άρθρο προβλέπεται και η αποπληρωμή των χρεών του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ύψους τουλάχιστον 85 εκ. ευρώ, υπό την προϋπόθεση της ανάληψης εκ μέρους του Δημοσίου, της πλειοψηφίας στο Διοικητικό του Συμβούλιο. Ολα καλά!

    Ε. Ω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. την δεκαετια του 80 ειχαμε τα τουτκικα παραμυθια (τυπου Οζαλ ας πουμε) την δεακετια του 90 ειχαμε τα σκοπιανα παραμυθια , τωρα εχουμε και τα αλβανικα. Κανεις αλλος στην περιοχη εχει μεινει που να μην εχει βγαλει βτο δικο του παραμυθι το οποιο ("τυχαια" αραγε; στρεφεται εναντιον μας) Παντως ειναι εξισου ενδιαφερον να παρατηρησουμε οτι ολα τα αυτα τα παραμυθια ξεκινησαν την ιδια χρονικη περιοδο με αυτην τουυ ρευματος του λεγομενου ιστορικου αναθεωρητισμου και υποστηριζονται απο τυα ιδια ατομα. "Συμπτωση" μηπως;
    @ Παντως δεν ηξερα οτι τυπαρχει ποικιλια γιαουρτιου η οποια θελει και λασπη ( πιθανον και μια δοση παραισθησιογονων) για την παρασκευη της.Ομως οποιο "παρμενιδιο ον" φτιαχνει τετοιου ειδους παρασκευασματα ειναι αυτο που θα τα φαει στο τελος καθως συμφωνα με την δικη του ορολογια η οποια τον περιγραφει τελεια ειναι τρα...φας και θα πει και ενα τραγουδι (την "Ιτια" ας πουμε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Μιλώντας για πουτανες!
    Εεεεε ρε και σε πιάσει ο Τζίμης εσένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Μιλώντας για πουτανες!
    Εεεεε ρε και σε πιάσει ο Τζίμης εσένα"
    Συγνωμη αλλα το θεμα του αρθρου ειναι ενα αλβανικο "μυθστορημα" και χο οι "ιερειες της πανδημου αφροδιτης".Αν ομως ενα ανωνυμο κομλεξικο μηδενικο εχιε την αναγκη να διαφημισει τον επαγγλεμα του και να αναζητησει πιθανους πελατες σε ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΙΣΤΟΤΟΠΟ οπως ο ινφογνωμων προβλημα του αλλα μαλλον κανει λαθος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.